Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Acard-do dziewczyn które brały,biorą
Odpowiedz

Acard-do dziewczyn które brały,biorą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni co u Ciebie?
    ja robiłam badanie przeciwciał antykardiolipinowych, wyszły w normie, gin mówiła coś jeszcze o oznaczeniu białka S i profilaktycznej dawce Acardu, w ciąży ewentualnie Clexane. Tak czytam o tym Acardzie i dużo dziewczyn bierze profilaktycznie np. co drugi dzień najmniejszą dawkę lub tylko od pozytywnego testu ciążowego codziennie. Myślę czy nie zaszkodzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:05

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• werni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak narazie bez zmian. Na innym wątku pytałam się dziewczyn to powiedziały ze jest na zagniezdzenie i ukrwienie macicy.
    Dobrze ze u Ciebie badania wyszły dobre.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgrzebuję :)

Ja biorę 1 tabletkę/dzień. Dopiero startuję w tym cyklu z acardem. Wcześniej były dwa lata bezskutecznych starań po poronieniu.
    Acard może pomóc w zagnieżdżeniu pod warunkiem, że faktycznie w tym tkwi problem. U mnie jest mutacja mthfr 1298AC homo i pai hetrero. Wg lekarza, może to wpływać na problemy z zagnieżdżeniem przez tworzące się mikro skrzepy w macicy. Ale nie ma sensu się tym faszerować, jeśli problem leży gdzie indziej..

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 5 tc, mi lekarz przepisał go, bo niezbadana jest przyczyna wcześniejszego poronienia.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam.

Mam pytanko do dziewczyn, które brały acard. Czy którejś z was miesiączka się skróciła?
    Za mną pierwszy cykl z acardem, dziś 3 dzień @ i od wczoraj jedynie jakieś plamienie, tylko pierwszego dnia było mocne krwawienie.
    Wcześniej miałam plamienie dopiero 4 dnia, a okres trwał około 5 dni.

• Ewa1984 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiq wrote:
    Odświeżam.

Mam pytanko do dziewczyn, które brały acard. Czy którejś z was miesiączka się skróciła?
    Za mną pierwszy cykl z acardem, dziś 3 dzień @ i od wczoraj jedynie jakieś plamienie, tylko pierwszego dnia było mocne krwawienie.
    Wcześniej miałam plamienie dopiero 4 dnia, a okres trwał około 5 dni.

Hmm... ja acard biore od kilku cykli, od ostatniego poronienia. I tez zauwazylam ze @ bardzo mi sie skrocily. Jeden gora dwa dni normalnego krwawienia a kolejne dwa lekkie plamienie.
    Zastanawiam sie tylko czy to z powodu acardu czy moze cos sie zmienilo po pronieniu..

c55frjjgkyizwxfz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:29

• szatynkowato Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka kazała skoczyć 20dnia cyklu, ze względu, że acard działa nawet do 7. dni. Mówiła, że mogę mieć krwotoczne miesiączki jak się będzie brać do @. W razie pozytywnej bety wrócić z powrotem. U mnie dodatnie beta-2-glikoproteinowe.

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • An33 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6 dniu po owulacji, lekarz również zlecił mi acard, ale dzisiaj pojawiło się krwawienie z nosa... Czy ktoś tak miał? Czy to przyczyna brania acardu?

• Wiera Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to być przyczyną, Acard zmniejsza krzepliwość i łatwiej o uszkodzenia drobnych naczyń w nosie. U mnie tak się robiło jak brałam na własną rękę Acard od owulacji do @. Po kilku miesiącach jak się to powtarzało, przerwałam. Obecna dr z powodu mutacji w układzie krzepnięcia kazała mi brać Acard cały cykl, zgłosiłam że miałam krwawienie z nosa po kilku dniach, jak ja cały cykl dam radę?! Kazała kupić sobie spray regenerujący błonę śluzową nosa, ale nie przerywać. Biorę Acard już kolejny miesiąc, bez przerw codziennie i krwawienie z nosa nie wróciło 🤷🏼‍♀️

9f7jgu9r4mx0xbls.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ