Acard-do dziewczyn które brały,biorą
-
WIADOMOŚĆ
-
Werni co u Ciebie?
ja robiłam badanie przeciwciał antykardiolipinowych, wyszły w normie, gin mówiła coś jeszcze o oznaczeniu białka S i profilaktycznej dawce Acardu, w ciąży ewentualnie Clexane. Tak czytam o tym Acardzie i dużo dziewczyn bierze profilaktycznie np. co drugi dzień najmniejszą dawkę lub tylko od pozytywnego testu ciążowego codziennie. Myślę czy nie zaszkodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:05
-
U mnie jak narazie bez zmian. Na innym wątku pytałam się dziewczyn to powiedziały ze jest na zagniezdzenie i ukrwienie macicy.
Dobrze ze u Ciebie badania wyszły dobre. -
Odgrzebuję
Ja biorę 1 tabletkę/dzień. Dopiero startuję w tym cyklu z acardem. Wcześniej były dwa lata bezskutecznych starań po poronieniu.
Acard może pomóc w zagnieżdżeniu pod warunkiem, że faktycznie w tym tkwi problem. U mnie jest mutacja mthfr 1298AC homo i pai hetrero. Wg lekarza, może to wpływać na problemy z zagnieżdżeniem przez tworzące się mikro skrzepy w macicy. Ale nie ma sensu się tym faszerować, jeśli problem leży gdzie indziej.. -
nick nieaktualnyOdświeżam.
Mam pytanko do dziewczyn, które brały acard. Czy którejś z was miesiączka się skróciła?
Za mną pierwszy cykl z acardem, dziś 3 dzień @ i od wczoraj jedynie jakieś plamienie, tylko pierwszego dnia było mocne krwawienie.
Wcześniej miałam plamienie dopiero 4 dnia, a okres trwał około 5 dni. -
empiq wrote:Odświeżam.
Mam pytanko do dziewczyn, które brały acard. Czy którejś z was miesiączka się skróciła?
Za mną pierwszy cykl z acardem, dziś 3 dzień @ i od wczoraj jedynie jakieś plamienie, tylko pierwszego dnia było mocne krwawienie.
Wcześniej miałam plamienie dopiero 4 dnia, a okres trwał około 5 dni.
Hmm... ja acard biore od kilku cykli, od ostatniego poronienia. I tez zauwazylam ze @ bardzo mi sie skrocily. Jeden gora dwa dni normalnego krwawienia a kolejne dwa lekkie plamienie.
Zastanawiam sie tylko czy to z powodu acardu czy moze cos sie zmienilo po pronieniu.. -
nick nieaktualny
-
Mi lekarka kazała skoczyć 20dnia cyklu, ze względu, że acard działa nawet do 7. dni. Mówiła, że mogę mieć krwotoczne miesiączki jak się będzie brać do @. W razie pozytywnej bety wrócić z powrotem. U mnie dodatnie beta-2-glikoproteinowe.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Może to być przyczyną, Acard zmniejsza krzepliwość i łatwiej o uszkodzenia drobnych naczyń w nosie. U mnie tak się robiło jak brałam na własną rękę Acard od owulacji do @. Po kilku miesiącach jak się to powtarzało, przerwałam. Obecna dr z powodu mutacji w układzie krzepnięcia kazała mi brać Acard cały cykl, zgłosiłam że miałam krwawienie z nosa po kilku dniach, jak ja cały cykl dam radę?! Kazała kupić sobie spray regenerujący błonę śluzową nosa, ale nie przerywać. Biorę Acard już kolejny miesiąc, bez przerw codziennie i krwawienie z nosa nie wróciło 🤷🏼♀️
-