X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bezradna wobec wiecznej infekcji - ureaplasma
Odpowiedz

Bezradna wobec wiecznej infekcji - ureaplasma

Oceń ten wątek:
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nikt nie miał do czynienia z tą bakteria. Chciałabym wiedzieć kiedy zniknęły objawy czy w trakcie leczenia czy może jeszcze chwilę trwały?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała się tego dowiedzieć czy problemy z pęcherzem podczas leczenia uroplasmy mogą jeszcze doskwierać i mijają z czasem czy jednak powinny już ustąpić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie przechodzi już mi opadają ręce nie mam na to siły. Obawiaj się ze kolejna ciąża skończyła by się tak samo i została by tylko wielka rozpacz 😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Ureaplasmę bezobjawowo, przed badaniem SonoHSG musiałam mieć robiony wymaz.
    Dostałam antybiotyk Doxycyclinum 0,1 przez 10 dni i Pimafucin 100 mg 6 globulek co 2 dzień + Sanprobi.

Ureaplasma wyleczona, ale jeden jajowód niedrożny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wykryto ostatnio ureplasme teraz czekam około 4 tygodni żeby powtórzyć badanie

• Patka1990 Nowa

Wysłany: 26 maja 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak udało Ci się wyleczyć z tej ureoplasmy bo też już walczę z nią kilka lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 22:36

• Karola1994 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny leczę już ureoplasme pavrum kilka lat bezskutecznie, ostatnio lekarz przepisał mi leczenie doustne klacid i dopochwowe dalacin c , niestety wymaz przyszedł wczoraj i nadal jestem pozytywna , ręce opadaja , przepłakałam wczoraj pół nocy , jestem już bez silna leczę się już około 6-7 lat ! Dajcie znać proszę czy znacie jakiegoś dobrego skutecznego lekarza który wyleczy mi tą okropną bakterie :( jestem z Krakowa ale mogę pojechać nawet na koniec Polski abym się tylko wyleczyła , dodam też że objawy mam okropne ból w podbrzuszu ból jajników , i okropne parcie na pęcherz

• Karola1994 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka1990 wrote:
    Hej i jak udało Ci się wyleczyć z tej ureoplasmy bo też już walczę z nią kilka lat
    Daj proszę znać czy udało Ci się wyleczyć

• Beznadziei Nowa

Wysłany: 13 listopada 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Myślałam, że tylko mój przypadek jest beznadziejny. Stosowałam od miesięcy wszystkie mozliwe leki i objawy jak i wyniki na ureaplazme nadal sa dodatnie. Lekarz zaczyna rozkładać ręce, mówi że mam jeść czosnek i imbir, lub stosować kurację dożylną, która niesie za sobą szereg skutków ubocznych. Jestem załamana, dostałam teraz receptę na dwa antybiotyki do stosowania jednocześnie. Mam pytanie jak je dawkować? Czy w Warszawie ktoś zna może dobrego specjaliste, który was z tego wyleczył? Dziekuję Wam za pomoc!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ