Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bezradna wobec wiecznej infekcji - ureaplasma
Odpowiedz

Bezradna wobec wiecznej infekcji - ureaplasma

Oceń ten wątek:
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 30 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nikt nie miał do czynienia z tą bakteria. Chciałabym wiedzieć kiedy zniknęły objawy czy w trakcie leczenia czy może jeszcze chwilę trwały?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała się tego dowiedzieć czy problemy z pęcherzem podczas leczenia uroplasmy mogą jeszcze doskwierać i mijają z czasem czy jednak powinny już ustąpić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie przechodzi już mi opadają ręce nie mam na to siły. Obawiaj się ze kolejna ciąża skończyła by się tak samo i została by tylko wielka rozpacz 😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Ureaplasmę bezobjawowo, przed badaniem SonoHSG musiałam mieć robiony wymaz.
    Dostałam antybiotyk Doxycyclinum 0,1 przez 10 dni i Pimafucin 100 mg 6 globulek co 2 dzień + Sanprobi.

Ureaplasma wyleczona, ale jeden jajowód niedrożny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wykryto ostatnio ureplasme teraz czekam około 4 tygodni żeby powtórzyć badanie

• Patka1990 Nowa

Wysłany: 26 maja, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak udało Ci się wyleczyć z tej ureoplasmy bo też już walczę z nią kilka lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 22:36

• Karola1994 Znajoma

Wysłany: 30 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny leczę już ureoplasme pavrum kilka lat bezskutecznie, ostatnio lekarz przepisał mi leczenie doustne klacid i dopochwowe dalacin c , niestety wymaz przyszedł wczoraj i nadal jestem pozytywna , ręce opadaja , przepłakałam wczoraj pół nocy , jestem już bez silna leczę się już około 6-7 lat ! Dajcie znać proszę czy znacie jakiegoś dobrego skutecznego lekarza który wyleczy mi tą okropną bakterie :( jestem z Krakowa ale mogę pojechać nawet na koniec Polski abym się tylko wyleczyła , dodam też że objawy mam okropne ból w podbrzuszu ból jajników , i okropne parcie na pęcherz

• Karola1994 Znajoma

Wysłany: 30 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka1990 wrote:
    Hej i jak udało Ci się wyleczyć z tej ureoplasmy bo też już walczę z nią kilka lat
    Daj proszę znać czy udało Ci się wyleczyć

• Beznadziei Nowa

Wysłany: 13 listopada, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Myślałam, że tylko mój przypadek jest beznadziejny. Stosowałam od miesięcy wszystkie mozliwe leki i objawy jak i wyniki na ureaplazme nadal sa dodatnie. Lekarz zaczyna rozkładać ręce, mówi że mam jeść czosnek i imbir, lub stosować kurację dożylną, która niesie za sobą szereg skutków ubocznych. Jestem załamana, dostałam teraz receptę na dwa antybiotyki do stosowania jednocześnie. Mam pytanie jak je dawkować? Czy w Warszawie ktoś zna może dobrego specjaliste, który was z tego wyleczył? Dziekuję Wam za pomoc!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ