Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Oby to było to! <3
    Powtórz test z porannego moczu ;)
    Ja już nie wiem co z tą głową zrobić, w lipcu super nastawienie, wszystko jak trzeba - i nic. W sierpniu wakacje - i nic. Teraz tylko ta nowa gin trzyma mnie przy życiu, bo już nie mam pomysłów.

Powtórzę powtórzę 😊

Co lekarz to inne podejście, oby nowa pozytywnie Cię nastawiła i mam nadzieje ze niebawem zobaczysz swoje upragnione ⏸! Trzymam kciuki i wierzę, że w końcu każda z nas będzie trzymała w ramionach swoje wyczekane maleństwo ❤

Clausix lubi tę wiadomość

• Papillon Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Dziewczyny. Powtarzałam wynik progesteronu mam 27 dzień cyklu wynik 8,5 ng /ml ! Jestem w szoku obecnie nie wiem co to ma znaczyć :D
    Kzz słuchaj zbadałabym jeszce 3 raz ten progesteron, ale wygląda na to, że zbliżasz się do magicznego wyniku 10, który jest uznawany za przebytą owu 😉 super er, że idzie do przodu!!!! Powiem szczerze, że według mnie miałaś owulacj3, bo ja wtedy keidy nie mam to wynik jest koło 1 🤣🤣🤣🤣

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Kzz słuchaj zbadałabym jeszce 3 raz ten progesteron, ale wygląda na to, że zbliżasz się do magicznego wyniku 10, który jest uznawany za przebytą owu 😉 super er, że idzie do przodu!!!! Powiem szczerze, że według mnie miałaś owulacj3, bo ja wtedy keidy nie mam to wynik jest koło 1 🤣🤣🤣🤣

Dzieki;)
    Postaram sie zbadać ;)
    Ale czuję pobolewanie podbrzusza od 2 dni.
    I bolą mnie piersi już 8 dni. byłam święcie przekonana że to okres ale chyba jednak nie ;D

• Papillon Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami_Ami ten Nac stosujemy na lepszą owulkę.
    Reikja super ten Infoem obniżył Ci stosunek Lh do fsh! Tak trzymać 😁 ja startowałam z poziomu 2,55🤣🤣🤣 teraz mam 1,95 po Mio-inozytolu właśnie i cisnę dalej 😃 co do Estradiolu to niby Dong Quai podnosi.
    Niezapominajka super, że udało się przenieść wizytę i właśnie w piątek podejrzysz pęcherzyki! A chodzą słuchy, że Panna Niezapominajka wyhodowała takie jajca, że żaden plemnik im się nie oprze🤭
    Kamaa oby jutro to były piękne dwie kreski!
    Mama8latka ja na tych facelle też miałam taką mega mocną krechę, że raziła po oczach 🤣

awE, Clausix, Niezapominajka 🍀, Reikja, Kamaa, Mama8latka lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Reikja super ten Infoem obniżył Ci stosunek Lh do fsh! Tak trzymać 😁 ja startowałam z poziomu 2,55🤣🤣🤣 teraz mam 1,95 po Mio-inozytolu właśnie i cisnę dalej 😃 co do Estradiolu to niby Dong Quai podnosi.
    Niezapominajka super, że udało się przenieść wizytę i właśnie w piątek podejrzysz pęcherzyki! A chodzą słuchy, że Panna Niezapominajka wyhodowała takie jajca, że żaden plemnik im się nie oprze🤭
    Mama8latka ja na tych facelle też miałam taką mega mocną krechę, że raziła po oczach 🤣

Spojrzałam na swoje wyniki z lutego - LH/FSH wychodzi mi 1,40. To źle?

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek93 wrote:
    Hej kochana :) widzę, że jedziemy na tym samym wózku. U mnie @ powinna być w niedzielę, a do dzisiaj nic. Rano zrobiłam test, ale był negatywny. Nigdy nie miałam czegoś takiego. Na początku czerwca poroniłam, ale okres miałam po tym normalnie. Czekam do końca tygodnia i albo pojadę na betę albo dzwonię do gina.

Hm ja po poronieniu trzeci cykl miałam 42dni,mimo, że wcześniejsze @ były normalnie. Potem znowu regularnie i dwa cykle później byłam już w szczęśliwej ciąży :) Może u Ciebie owulacja się opóźniła i coś z tego będzie jeśli jesteś w trakcie starań, ja wtedy nie miałam jeszcze zielonego światła więc wiedziałam, że może się jeszcze wszystko normuje po stracie :) Trzymam kciuki za pozytywną betę ! :)

U mnie w końcu koniec dużej ilości kremowego śluzu, nastała susza :D Także to chyba @ wróży i jakieś problemy jelitowe się pojawiły także może, może jutro rano. Normalnie na ten @ czekam jak 2 lata temu na dwie kreski na teście :D Tak właśnie sobie zdałam sprawę, że wczoraj była druga rocznica poczęcia córki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 21:31

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Spojrzałam na swoje wyniki z lutego - LH/FSH wychodzi mi 1,40. To źle?
    Clausix niby prawidłowy stosunek powinien być zbliżony do 1.

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz dokładnie, wygląda to tak jakby ciałko żółte produkowało progesteron. Myślę, że za 2 dni powinien być wynik docelowy i +/- można oszacować, że owu była tydzień wcześniej 😉

Clausix dziewczyno głowa do góry! Ja mam już 18 miesięcy owulacjeu i bzyki i nic z tego 😜 Zobaczysz, że się uda, tylko się nam tu nie łam! Nowa gin, nowe pomysły, może jakieś badania, leki i będzie dobrze 🍀

Ajwii2 ta Twoja małpa to dopiero robi Cię w balona 🤯 Niech już przychodzi czym prędzej.

Papillon rosną jak na drożdżach mam nadzieję i to dosłownie, bo wczoraj zajadałam się pyszną domową pizzą w ramach grzesznego urlopu 🤭 Kiedyś te suple chyba muszę pomóc 😅 Jak znowu $$$ pójdą na nic to się wkurzę! 😂 A u Ciebie to już w ogóle niech ten małpiszon się spieszy i daje piękną jesienna owulację z wynikiem ⏸️✊🏻😘

Achna, Papillon lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ajwii żądam, żeby Twój okres nadszedł jak już i tak musi!!! Ile można ! Wiem, że szału można dostać jak mi się spóźniał 10 dni to chodziłam po ścianach 🤣
    Niezapominajka domowa pizza to żaden grzech na urlopie😀 poza tym może właśnie te jajca zagustują w tej pizzy.
    Ojj tak ja też czekam na przepiękną owu tej jesieni🙏

Coraz bliżej naszych wizyt dziewczyny. ❗

Niezapominajka 🍀, ajwii2 lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Reikja Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Też się cieszę, zawsze to coś. Jeszcze żeby u mojego M te wszystkie suple zadzialaly porządnie 😜
    Ten dong ma jakieś działania niepożądane? Brała któraś z Was?
    Kamaa trzymam kciuki 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 22:23

Kamaa lubi tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro już 9dc... kiedy to zleciało :O
    To był pracowity dzień, więc jak zwykle na zmęczeniu - chodzę po domu, tańczę i śpiewam :P Polecam haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 22:40

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Jakiej firmy nac kupilas? I powiedz mi jaka masz dawkę w jednej tabletce? To Ci napisze jak brać :)
    Mam NAC z aliness 500m w 1 kapsułce. Wydaje mi się, że działa, ale to się okaże jeszcze :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z Wami w 1dc 😍 dostałam okres po 32 dniach. Moje szczęście jest przeogromne, bo to oznacza, że wizyta będzie u gina 16dc i wtedy na pewno widać będzie już jakieś pęcherzyki 💜💜💜 ostatni taki krótki cykl miałam w kwietniu. Jezuuu jak się cieszę 😂 przepraszam, ale to jest dla mnie ogromna radość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 07:59

Achna, ajwii2, Niezapominajka 🍀, Kamaa, Clausix, Reikja, awE, Neami lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Dziewczyny witam się z Wami w 1dc 😍 dostałam okres po 32 dniach. Moje szczęście jest przeogromne, bo to oznacza, że wizyta będzie u gina 16dc i wtedy na pewno widać będzie już jakieś pęcherzyki 💜💜💜 ostatni taki krótki cykl miałam w kwietniu. Jezuuu jak się cieszę 😂 przepraszam, ale to jest dla mnie ogromna radość.

Cieszę sie razem z tobą, tez ostatnio doznałam takiego szczęscia gdy okres przyszedł po 33 dniach :D wiec dobrze cię rozumiem :D
    Teraz ja oczekuje w napięciu 😂

Papillon lubi tę wiadomość

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Papillon super! cieszę się, że Twoja @ przyszła :) Trzymam kciuki za ten cykl :)

Powiem Wam, że jestem przemęczona. Pomyśleć, że rok temu o tej porze grzałam się w Grecji z drineczkiem w ręce... Jestem przemęczona wszystkim, covidem, staraniami - badaniami, lekarzami, budową - ciesze się, że będziemy mieć własny kąt ale to też mnóstwo energii i kasy pochłania.

Niezapominajka - ja zapewne będę stymulowana. Bo mimo, że ovu niby mam, to moja gin mówi, że przy moim wyniku amh one mogą być gorszej jakości. Ciekawe jak się to ma do tego, że mój mąż ma obniżoną morfo.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Achna Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon i w życiu są takie sytuacje gdzie okres może człowieka ucieszyć haha
    Także teraz ruszaj z nową siła w nowy cykl i oby jesień byla dla nas owocna 😍😘

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon superr!! :D Czyli ta torbiel musiała teraz zejść? Chyba Nas jedyne @ tak bardzo cieszy :D To jak u Ciebie przyszedł to mój już musi na pewno lada moment zawitać :D Zrobię dziś mocniejszy trening, od rana podbrzusze ćmi :D

Ami_Ami a może potrzebujecie gdzieś na weekend wyjechać, odpocząć, odciąć się na chwilę?

Córka moja dziś od 8 do 10:30 w żłobku, super się adaptuje, dziś 3 dzień i chętnie poszła do Pani na ręce a wczoraj całą godzinkę ładnie się bawiła :P A ja póki do pracy nie wrócę to będę miała trochę czasu wolnego i sobie odgruzuję dom, jupiii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 08:54

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami dla mnie ten rok to jedna wielka porażka. Nie zliczę porazeky i tego jak mnie wykończyły. Ja dzisiaj będę miała wyniki AMH, ale podejrzewam osłabione komórki, więc podobnie u mnie ze stymulacją.

Papillon widzisz, wystarczyło, że wczoraj na malpiszona nakrsyczalam i ze strachu przyszedł 🥳

Ajwii2 fajnie po takim czasie mieć chociaż kilka h dla siebie w ciszy. Dobrze, że mała jest otwarta i chętna do zabawy w żłobku 🙂

Papillon, ajwii2 lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam, że cieszycie się razem ze mną💗 od razu musiałam się Wam pochwalić. Ledwo co wyszłam z łazienki to już na forum się logowałam 🤣🤣🤣 Siedzę w pracy i nie byłam na to przygotowana, więc muszę wyjść do Rossmanna Hahaha. Czy torbiel zeszła to się okaże, ale mam ogromne nadzieje, że tak ❗
    Ami_ami ciężki ten rok, każdemu dał się we znaki... Ale za chwilę się skończy i nowy rok na pewno musi być lepszy! Jutro piąteczek otwórz sobie winko i odpocznij. A morfologia męża na pewno się poprawi przy takiej ilości supli. Zobaczysz 😘
    Ajwii 2 i Kzz czekam na Wasze 🙈

ajwii2 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Ami dla mnie ten rok to jedna wielka porażka. Nie zliczę porazeky i tego jak mnie wykończyły. Ja dzisiaj będę miała wyniki AMH, ale podejrzewam osłabione komórki, więc podobnie u mnie ze stymulacją.

Papillon widzisz, wystarczyło, że wczoraj na malpiszona nakrsyczalam i ze strachu przyszedł 🥳

Ajwii2 fajnie po takim czasie mieć chociaż kilka h dla siebie w ciszy. Dobrze, że mała jest otwarta i chętna do zabawy w żłobku 🙂
    Niezapominajka czekamy na Twój wynik! Oby był jak najlepszy 💗 mówię Wam, że te stymulacje przyniosą nam szczęście 💓💓💓. Niezapominajka a jak Twój urlop? Robiłaś coś ciekawego?

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ