Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:Cześć Wam. U mnie dziś 4 dc i już plamienia. Dziwne mam te miesiączki:( 1 dzień to się rozkręcała @, tak naprawdę 1 podpaska na cały dzień, choć bolało podbrzusze i musiałam wziąć tabletkę. Drugi dzień to była masarka, w nocy tak się rozkręciło, że szok. Tak ze 4-5 podpasek zużyłam, trochę skrzepów itd. Jestem z siebie dumna, że się przemęczyłam i nie faszerowałam się tabletkami, w użyciu tylko termofor. Wczoraj, czyli 3 dc 1-2 podpaski na cały dzień i krew była taka różowoczerwona, nawet widziałam śluz zabarwiony krwią. Dziś pewnie już plamienie będzie. Nie podoba mi się to:( Wybaczcie za szczegóły z mojej @, ale coś mi nie gra. Kiedyś okresy miałam 5 dni, z czego też już te 2 ostatnie to plamienia, ale mimo wszystko były obfitsze, a teraz...
5 listopada zapisałam się do gina na NFZ, póki co nie pisali że wizyta odwołana. Może udałoby mi się dostać jakieś skierowanie na badania hormonalne. Która z was robiła, jakie są w ramach NFZ?
Mam już tez załatwione skierowanie+ wynik, chcę dziś dzwonić po szpitalach. Myślicie, że mogę iść na HSG w 6 dc?? Czytałam, że sie je robi 8-12 dc, ale ja mam tak krótkie okresy, że 6 dc u mnie też mógłby być.
Myślę, że skoro już Ci się kończy to nie ma przeszkód żebyś miała hsg 6dc.hannah_92 lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Czy z naszego wątku tu w październiku to tylko ja zostałam? U mnie dziś 7 dni po, pracuje w przychodni mogłabym spr sobie progesteron i tak Miałam zrobić ale teraz tak myślę... szkoda kasy, i tak nic mi to nie powie szczególnego A kasę wydam.. owulacje myślę że mam bo testy wychodzą owu pozytywne czuje ból cycków od ok 15 16 dc no i jak chodziłam wcześniej do gina to zawsze owu była więc chyba nie ma co .. objawów póki co żadnych, urojen żadnych takze nic tylko czekać do poniedziałku . Korci mnie jutro ale postaram się nie robić bo to będzie dopiero 8dzien po
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Czy z naszego wątku tu w październiku to tylko ja zostałam? U mnie dziś 7 dni po, pracuje w przychodni mogłabym spr sobie progesteron i tak Miałam zrobić ale teraz tak myślę... szkoda kasy, i tak nic mi to nie powie szczególnego A kasę wydam.. owulacje myślę że mam bo testy wychodzą owu pozytywne czuje ból cycków od ok 15 16 dc no i jak chodziłam wcześniej do gina to zawsze owu była więc chyba nie ma co .. objawów póki co żadnych, urojen żadnych takze nic tylko czekać do poniedziałku . Korci mnie jutro ale postaram się nie robić bo to będzie dopiero 8dzien po
Z dziewczyn testujących to chyba faktycznie tylko Ty nam zostałaś) Poczekaj jeszcze z tym testowaniem, zależy ile wynosi Twoja faza lutealna, ale ja bym robiła najwcześniej 10-11 dpo. Powodzenia!♥
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Paulinaaa wrote:Czy z naszego wątku tu w październiku to tylko ja zostałam? U mnie dziś 7 dni po, pracuje w przychodni mogłabym spr sobie progesteron i tak Miałam zrobić ale teraz tak myślę... szkoda kasy, i tak nic mi to nie powie szczególnego A kasę wydam.. owulacje myślę że mam bo testy wychodzą owu pozytywne czuje ból cycków od ok 15 16 dc no i jak chodziłam wcześniej do gina to zawsze owu była więc chyba nie ma co .. objawów póki co żadnych, urojen żadnych takze nic tylko czekać do poniedziałku . Korci mnie jutro ale postaram się nie robić bo to będzie dopiero 8dzien po
Ja jestem na pograniczu bo dziś 2dpo, ale nie zamierzam testować już w październiku -
Dziewczyny wczoraj test owulacyjny na 100% posytyem zacząć dziś duphaston czy poczekać i zacząć jutro??
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Dziewczyny wczoraj test owulacyjny na 100% posytyem zacząć dziś duphaston czy poczekać i zacząć jutro??
Nie jestem ekspertem, ale ja bym zaczęła jutro. Jeśli test był pozytywny wczoraj, owu może być np dziś
Ale niech się wypowiedzą mądrzejsze dziewczyny -
Dziewczyny badałam prolaktynę w 3 dc i była w normie, a w tym miesiącu zbadałam razem z progesteronem czyli 21 dc i wyszła mi 31,45 (norma od 2,8 do 29,2) chyba jest za wysoka na starania prawda?2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
magda.lena wrote:Dziewczyny badałam prolaktynę w 3 dc i była w normie, a w tym miesiącu zbadałam razem z progesteronem czyli 21 dc i wyszła mi 31,45 (norma od 2,8 do 29,2) chyba jest za wysoka na starania prawda?
magda.lena, Clausix lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Dziękuje za odpowiedź, już się przestraszyłam ze rośnie mi ta prolaktyna i trzeba będzie ją zbijać. Czekam jeszcze na wyniki homecysteiny
hannah_92 lubi tę wiadomość
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
-
Clausix wrote:Dokładnie, dużo się mogło zmienić od 2018. Ja od lat miałam dobre wyniki tarczycy, aż w maju się zrobiły niedobre
Jestem już po wizycie u domowego w poniedziałek mam USG tarczycy i jajników... krew też już jest badana... ale mam jakąś nadzieje bo za 6 dni planowo ma być @ a temp. Cały czas w okolicach 37 a ciała 36 (1faza cyklu 36.2) 😊 chyba od soboty zacznę testy robić.... w sumie gin po przed badaniem powiedziala że raczej nie powinnam być w ciąży ale po badaniu szyjki macicy stwierdziła że coś tak wysoko jest i taka pulchnahannah_92 lubi tę wiadomość
-
magda.lena wrote:Dziewczyny badałam prolaktynę w 3 dc i była w normie, a w tym miesiącu zbadałam razem z progesteronem czyli 21 dc i wyszła mi 31,45 (norma od 2,8 do 29,2) chyba jest za wysoka na starania prawda?
Mam takie samo zdanie jak ami_ami niczym się nie martw, jest ok:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
magda.lena wrote:Dziękuje za odpowiedź, już się przestraszyłam ze rośnie mi ta prolaktyna i trzeba będzie ją zbijać. Czekam jeszcze na wyniki homecysteiny
Widze, że masz bardzo słabą ferrytynę, bierzesz coś na podniesienie?"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kzz wrote:Jaką witaminę D3 przyjmujecie ,jakiego producenta?
Vigantoletten 1000 (biorę 2 tab) bo to lek, a nie suplement 😉 ten z dawką 2000 to suplement jakby co 😉hannah_92 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
hannah_92 wrote:Widze, że masz bardzo słabą ferrytynę, bierzesz coś na podniesienie?
Ferrytynę próbuję podnieść już 2 lata, biorę żelazo i np w lipcu miałam wynik 34 a teraz w październiku tylko 14, a był czas że miałam tylko 9.... miałam dietę od dietoterapia lenartowicz ale ta ferrytyna bez suplementacji żelazem nie rośnie, nie wiem czemu, też tak ciągle brać żelazo to chyba nie za dobrze (wczoraj na insta słuchałam drmicrobiome i tak mówił)
A Ty jakoś podnosisz swoją ferrytynę suplementami?2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
-
Kzz wrote:Jaką witaminę D3 przyjmujecie ,jakiego producenta?
Ja tylko i wyłącznie Vigantoletten, bo to jest lek a nie suplement. Ja przyjmuję od maja dawke 4000j, więc sporo, ale miałam niedobór. Kolejne badanie na początku grudnia zrobię i sprawdzę jak wzrasta. Polecam ten lek:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mam też kwas foliowy ponad normę, w sumie nie wiem ile bo norma do 20 a wynik mam powyżej 20, ale skoro biorę go już kilka lat bo przy staraniach trzeba to może powinnam odstawić, mój gin mówi że ok może być ponad normę ale zastanawiałam się nad zbadaniem genu MTHFR bo może nie przyswajam dobrze kwasu foliowego, choć biorę pół na pół zwykły+metyl2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy