Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    To wypij dzisiaj na rozluznienie :) na pewno dobrze zrobi. I głowa do gory, a moze akurat z prawego sie uda :)

Niestety do czwartku pracuję 8-19, więc średnio na kacu :P A w piątek jadę robić dwudniowy event do Bielska, także będzie okazja :P no chyba, że będzie jednak to owu to średnio znowu z winem. Tak źle i tak niedobrze haha :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Szybko mi zleciał dzień do 13. Teraz aby do 15 i wychodzę.

Odbiegając od starań, polećcie mi jakiś przepis na pyszną sałatkę jako lunch do pracy :D

https://michalwrzosek.pl/przepisy/ zerknij tutaj:) polecam!

Bardzo pyszne dania, na dodatek łatwe i szybkie do zrobienia.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Niestety do czwartku pracuję 8-19, więc średnio na kacu :P A w piątek jadę robić dwudniowy event do Bielska, także będzie okazja :P no chyba, że będzie jednak to owu to średnio znowu z winem. Tak źle i tak niedobrze haha :P
    Czemu średnio z winem?

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Według AP wiem, że za niskie BMI, ale znam tyle osób z podobnym BMI które bez problemu zaszły w ciążę, że nie wierzę, że brak ciąży to wina niskiego BMI. Nie ma szans żebym przytyła tak, żeby mieć BMI powyżej 20. Musiałabym jeść ogromne ilości kalorii albo niezdrowe rzeczy a to byłby absurd. Zresztą mi się wydaje że to BMI nie do końca pokazuje prawdę. Każdy ma inną budowę ciała, inną grubość kości, mięśni itd. Kiedyś się tym martwiłam, teraz jem zdrowo, ruszam się i myślę, że jest ok:) ba! nawet pupkę mam fajną, zgrabną i zaokrągloną itd., gorzej z cyckami no ale cóż... coś za coś haha

Myślę, że dopóki kobieta ma normalnie okres mimo niskiego BMI to nie ma powodu do zmartwień bo wszystko działa. Ja bardzo długo miałąm BMI na granicy i wszystko było ok. Dopiero jak niezdrowo schudłam i moe BMI wyniosło może 16-17 zaburzyły mi się cykle i tak już zostało..

hannah_92 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przekąski to największe zło 👀 Wasze jajka bardzo tego nie lubią! 👀 Spróbujcie sobie wyznaczyć 1-2 dni w tygodniu, w których zjecie coś niedozwolonego, ale w pozostałe dni dbajcie o to co jecie, może tak będzie łatwiej? A jak już wybieracie przekąski to sprawdzajcie skład, przynajmniej żeby nie miały oleju palmowego i syropu glukozowo-fruktozowego, wszystko ma swoje lepsze i gorsze opcje, nawet przekąski i słodycze. Na codzień warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste i będziecie szczęśliwsze 😊 Ja w weekend chyba upiekę szarlotkę, już mam jesień w sercu. I podjęłam dzisiaj z mężem poważną decyzję 😅 Przystępujemy do ubezpieczenia rodzinnego żeby w przypadku narodzin dziecka dostać kasę z tego tytułu. Poważne kroki 🤭 Ja wczoraj i dzisiaj na obiad dla przykładu mam pieczonego indyka, kaszę bulgur z pestkami dyni i słonecznika, kalafior i buraczki. A na jutro robię curry z kurczakiem, ciecierzycą, brokułem i cukinią 💪🏻

Clausix, Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

To prawda, lubię niektóre przepisy Michała np. burgery z cukinią <3 Btw to mój kolega z klasy haha :P
    Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przy staraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:06

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Oj przekąski to największe zło 👀 Wasze jajka bardzo tego nie lubią! 👀 Spróbujcie sobie wyznaczyć 1-2 dni w tygodniu, w których zjecie coś niedozwolonego, ale w pozostałe dni dbajcie o to co jecie, może tak będzie łatwiej? A jak już wybieracie przekąski to sprawdzajcie skład, przynajmniej żeby nie miały oleju palmowego i syropu glukozowo-fruktozowego, wszystko ma swoje lepsze i gorsze opcje, nawet przekąski i słodycze. Na codzień warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste i będziecie szczęśliwsze 😊 Ja w weekend chyba upiekę szarlotkę, już mam jesień w sercu. I podjęłam dzisiaj z mężem poważną decyzję 😅 Przystępujemy do ubezpieczenia rodzinnego żeby w przypadku narodzin dziecka dostać kasę z tego tytułu. Poważne kroki 🤭 Ja wczoraj i dzisiaj na obiad dla przykładu mam pieczonego indyka, kaszę bulgur z pestkami dyni i słonecznika, kalafior i buraczki. A na jutro robię curry z kurczakiem, ciecierzycą, brokułem i cukinią 💪🏻

U mnie dziś na śniadanie była mozarella, pomidor i dwie kromki żytniego chleba. A na obiad jest "czyszczenie lodówki" czyli wszystkie warzywa jakie były wrzucone do garnka z pomidorami z puszki :P kalafior, papryka, pieczarki, oliwki, cukinia, czerwona fasola, tofu, soczewica, prażony słonecznik i pestki dyni. Ale przedwczoraj np była pizza... także raz tak raz tak :P

Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• unify Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:

Lampka wina przed snem nie zaszkodzi :D a czerwone dobrze dziala na endometrium podobno :)

atdc2n0a92hantdh.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    To prawda, lubię niektóre przepisy Michała np. burgery z cukinią <3 Btw to mój kolega z klasy haha :P
    Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przystaraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampce :P
    Ja miałam tak na początku, że nie piłam po owu, bo a może. Ale poczytałam artykuły o "hipotetycznej Hani" i dopóki nie widzę II na teście to żyję normalnie.

Dzięki dziewczyny! Coś wybiorę i zrobię. Ta sałatka z ciecierzycą jest bardzo ciekawa :)

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • unify Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Ja miałam tak na początku, że nie piłam po owu, bo a może. Ale poczytałam artykuły o "hipotetycznej Hani" i dopóki nie widzę II na teście to żyję normalnie.
    Ja tak samo mialam. Stronilam od alko, bo moze jestem w ciazy, i na imprezach siedzialam na trzezwo mimo ze nie bylo ku temu powodu :D teraz juz troche odpuscilam ta schize :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:20

atdc2n0a92hantdh.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przy staraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampce :P

haha żartujesz??? Ale ten świat mały♥

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Clausix troche mi mina zrzedla na to ze ta wizyta nie za bardzo po Twojej myśli, ALE ja też miałam ponoć cykl bezowulacyjny A była ciaza biochemiczna. Także nie martw się i dzialajcie spokojnie👍

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Według AP wiem, że za niskie BMI, ale znam tyle osób z podobnym BMI które bez problemu zaszły w ciążę, że nie wierzę, że brak ciąży to wina niskiego BMI. Nie ma szans żebym przytyła tak, żeby mieć BMI powyżej 20. Musiałabym jeść ogromne ilości kalorii albo niezdrowe rzeczy a to byłby absurd. Zresztą mi się wydaje że to BMI nie do końca pokazuje prawdę. Każdy ma inną budowę ciała, inną grubość kości, mięśni itd. Kiedyś się tym martwiłam, teraz jem zdrowo, ruszam się i myślę, że jest ok:) ba! nawet pupkę mam fajną, zgrabną i zaokrągloną itd., gorzej z cyckami no ale cóż... coś za coś haha
    No dlatego ja też z tego się śmieję ;) ja dobiłam już do 20, ale trwało to latami. Poza tym tak jak mówisz ile szczupłych kobiet ma dzieci i ile otyłych też ma. Najważniejsze, że pupka jest zaokrąglona!! U mnie cycków prawie brak, ale zad mam całkiem spoko. Nie można mieć wszystkiego hahaha. I w ciąży nam cycki urosną!!!!

Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Kurczę Clausix troche mi mina zrzedla na to ze ta wizyta nie za bardzo po Twojej myśli, ALE ja też miałam ponoć cykl bezowulacyjny A była ciaza biochemiczna. Także nie martw się i dzialajcie spokojnie👍

Byłam bardzo pozytywnie nastawiona na początku jak zobaczyła endo, ale potem tak kombinowała, szukała tego prawego jajnika, że do końca nie wiem czy to co uznała za jajnik ostatecznie to na pewno on :P bo się jakoś ułożył za macicą i nie było go widać, ale dr stwierdziła, że gdyby był pęcherzyk to by go widziała... no nie wiem. Zobaczymy. Tak czy siak coś jest nie tak, bo owulacje niby są, a ciąży nie ma. Może stymulacja zwiększy szanse... no nie wiem :(

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Byłam bardzo pozytywnie nastawiona na początku jak zobaczyła endo, ale potem tak kombinowała, szukała tego prawego jajnika, że do końca nie wiem czy to co uznała za jajnik ostatecznie to na pewno on :P bo się jakoś ułożył za macicą i nie było go widać, ale dr stwierdziła, że gdyby był pęcherzyk to by go widziała... no nie wiem. Zobaczymy. Tak czy siak coś jest nie tak, bo owulacje niby są, a ciąży nie ma. Może stymulacja zwiększy szanse... no nie wiem :(
    No przynajmniej masz jakoś plan na nastepny cykl, ja zmieniam gina na nowego bo z tego już nie jestem zadowolona, najpierw powiedział że cykl bezowulacyjny A później jak miałam bete 43 i chciałam leki heparyne itd to nie chciał wystawic recepty bo wynik watpliwy... No niestety się nie mylił ale jakos zawiodlam się . Tydzień stresu bo nie mam lekow A ciaza ....
    A teraz też żadnego planu tylko na inseminacje za 700zl. No to panu już podziekujemy...

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Właśnie kupiłam e-book z przepisami z biedronki. Sama umiem gotować, zdrowo i dużo różnych wymyślam dań, ale zachęcił mnie bardzo i chciałam urozmaicenia. Póki co są tylko śniadania dostępne, ale jestem zachwycona, muszę w końcu wypróbować i czekam na resztę z tej serii :D

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Właśnie kupiłam e-book z przepisami z biedronki. Sama umiem gotować, zdrowo i dużo różnych wymyślam dań, ale zachęcił mnie bardzo i chciałam urozmaicenia. Póki co są tylko śniadania dostępne, ale jestem zachwycona, muszę w końcu wypróbować i czekam na resztę z tej serii :D

Mam e-book z Biedronki, ale od drlifestyle :P
    Mama8latka wydaje mi się, że dobrze jest zmienić czasem lekarza, jakieś nowe podejście i spojrzenie wprowadzić. Wkurzam się tylko na to usg... ostatnio inna babka nie miała problemu żadnego z umiejscowieniem moich jajników, były piękna, dwa okrągłe, a tu nagle jeden zaginął :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon to my bardzo podobnie z wagą i wzrostem, ja mam 165 i 52-53kg. BMI nie jest miarodajnym wskaźnikiem, bo każda z nas jest inna.

Niezapominajka no ja zazwyczaj to te zdrowe zamienniki jem, ale mimo wszystko za dużo czasem :P Składy zawsze czytam, u mnie najbardziej sprawdza się faza "zero cukru miesiąc" i wtedy jadę z tematem i się trzymam, jak raz poluzuje jak np. przy okresie, to potem na drugi dzień mi jest łatwiej luzować dalej i tak czasem 5 dni się ciągnie :P Wracam na dobry tor i po jakimś czasie od nowa :P Mi jest zimą łatwiej trzymać się planu, bo nie ma pokus w postaci wyjść na lody itd. :D Za tydzień mam rocznicę ślubu, potem wesele i myślę, że to będą moje 2 ostatnie "żarłoczne grzeszki" w inne dni się pilnuje i muszę sobie zrobić jakieś wyzwanie dla siebie :D

A no i ja sama sobie nie kupuje syfów, ale jak w domu leży czekolada to zeżrem w minutę całą. Dlatego nigdy nie kupujemy, najgorzej jak dostaje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:48

Papillon lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • Achna Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix działaj dalej jak miałaś działaś i tyle razy juz tutaj widziałam ze gin mowil ze bezowulacyjny bedzie cykl a później piekne owu były :) ♥️ trzymam kciuki żeby owu byla i to nawet dziś :) ♥️ a wy cieszcie sie sobą :) endo ładne :) 🍀

Clausix lubi tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest normalne, że ten lek na stymulacje, to jest lek na raka piersi? :P

💊 M - Fertilman Plus 2x1

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ