Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
unify wrote:To wypij dzisiaj na rozluznienie na pewno dobrze zrobi. I głowa do gory, a moze akurat z prawego sie uda
Niestety do czwartku pracuję 8-19, więc średnio na kacu A w piątek jadę robić dwudniowy event do Bielska, także będzie okazja no chyba, że będzie jednak to owu to średnio znowu z winem. Tak źle i tak niedobrze haha32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
ami_ami wrote:Szybko mi zleciał dzień do 13. Teraz aby do 15 i wychodzę.
Odbiegając od starań, polećcie mi jakiś przepis na pyszną sałatkę jako lunch do pracy
https://michalwrzosek.pl/przepisy/ zerknij tutaj:) polecam!
Bardzo pyszne dania, na dodatek łatwe i szybkie do zrobienia."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Clausix wrote:Niestety do czwartku pracuję 8-19, więc średnio na kacu A w piątek jadę robić dwudniowy event do Bielska, także będzie okazja no chyba, że będzie jednak to owu to średnio znowu z winem. Tak źle i tak niedobrze haha
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
hannah_92 wrote:Według AP wiem, że za niskie BMI, ale znam tyle osób z podobnym BMI które bez problemu zaszły w ciążę, że nie wierzę, że brak ciąży to wina niskiego BMI. Nie ma szans żebym przytyła tak, żeby mieć BMI powyżej 20. Musiałabym jeść ogromne ilości kalorii albo niezdrowe rzeczy a to byłby absurd. Zresztą mi się wydaje że to BMI nie do końca pokazuje prawdę. Każdy ma inną budowę ciała, inną grubość kości, mięśni itd. Kiedyś się tym martwiłam, teraz jem zdrowo, ruszam się i myślę, że jest ok:) ba! nawet pupkę mam fajną, zgrabną i zaokrągloną itd., gorzej z cyckami no ale cóż... coś za coś haha
Myślę, że dopóki kobieta ma normalnie okres mimo niskiego BMI to nie ma powodu do zmartwień bo wszystko działa. Ja bardzo długo miałąm BMI na granicy i wszystko było ok. Dopiero jak niezdrowo schudłam i moe BMI wyniosło może 16-17 zaburzyły mi się cykle i tak już zostało..hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Oj przekąski to największe zło 👀 Wasze jajka bardzo tego nie lubią! 👀 Spróbujcie sobie wyznaczyć 1-2 dni w tygodniu, w których zjecie coś niedozwolonego, ale w pozostałe dni dbajcie o to co jecie, może tak będzie łatwiej? A jak już wybieracie przekąski to sprawdzajcie skład, przynajmniej żeby nie miały oleju palmowego i syropu glukozowo-fruktozowego, wszystko ma swoje lepsze i gorsze opcje, nawet przekąski i słodycze. Na codzień warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste i będziecie szczęśliwsze 😊 Ja w weekend chyba upiekę szarlotkę, już mam jesień w sercu. I podjęłam dzisiaj z mężem poważną decyzję 😅 Przystępujemy do ubezpieczenia rodzinnego żeby w przypadku narodzin dziecka dostać kasę z tego tytułu. Poważne kroki 🤭 Ja wczoraj i dzisiaj na obiad dla przykładu mam pieczonego indyka, kaszę bulgur z pestkami dyni i słonecznika, kalafior i buraczki. A na jutro robię curry z kurczakiem, ciecierzycą, brokułem i cukinią 💪🏻
Clausix, Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
hannah_92 wrote:https://michalwrzosek.pl/przepisy/ zerknij tutaj:) polecam!
Bardzo pyszne dania, na dodatek łatwe i szybkie do zrobienia.
To prawda, lubię niektóre przepisy Michała np. burgery z cukinią Btw to mój kolega z klasy haha
Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przy staraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampceWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:06
hannah_92 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka 🍀 wrote:Oj przekąski to największe zło 👀 Wasze jajka bardzo tego nie lubią! 👀 Spróbujcie sobie wyznaczyć 1-2 dni w tygodniu, w których zjecie coś niedozwolonego, ale w pozostałe dni dbajcie o to co jecie, może tak będzie łatwiej? A jak już wybieracie przekąski to sprawdzajcie skład, przynajmniej żeby nie miały oleju palmowego i syropu glukozowo-fruktozowego, wszystko ma swoje lepsze i gorsze opcje, nawet przekąski i słodycze. Na codzień warzywa, owoce, produkty pełnoziarniste i będziecie szczęśliwsze 😊 Ja w weekend chyba upiekę szarlotkę, już mam jesień w sercu. I podjęłam dzisiaj z mężem poważną decyzję 😅 Przystępujemy do ubezpieczenia rodzinnego żeby w przypadku narodzin dziecka dostać kasę z tego tytułu. Poważne kroki 🤭 Ja wczoraj i dzisiaj na obiad dla przykładu mam pieczonego indyka, kaszę bulgur z pestkami dyni i słonecznika, kalafior i buraczki. A na jutro robię curry z kurczakiem, ciecierzycą, brokułem i cukinią 💪🏻
U mnie dziś na śniadanie była mozarella, pomidor i dwie kromki żytniego chleba. A na obiad jest "czyszczenie lodówki" czyli wszystkie warzywa jakie były wrzucone do garnka z pomidorami z puszki kalafior, papryka, pieczarki, oliwki, cukinia, czerwona fasola, tofu, soczewica, prażony słonecznik i pestki dyni. Ale przedwczoraj np była pizza... także raz tak raz takNiezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Niestety do czwartku pracuję 8-19, więc średnio na kacu A w piątek jadę robić dwudniowy event do Bielska, także będzie okazja no chyba, że będzie jednak to owu to średnio znowu z winem. Tak źle i tak niedobrze haha
Lampka wina przed snem nie zaszkodzi a czerwone dobrze dziala na endometrium podobno -
Clausix wrote:To prawda, lubię niektóre przepisy Michała np. burgery z cukinią Btw to mój kolega z klasy haha
Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przystaraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampce
Dzięki dziewczyny! Coś wybiorę i zrobię. Ta sałatka z ciecierzycą jest bardzo ciekawa
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Ja miałam tak na początku, że nie piłam po owu, bo a może. Ale poczytałam artykuły o "hipotetycznej Hani" i dopóki nie widzę II na teście to żyję normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:20
-
Clausix wrote:To prawda, lubię niektóre przepisy Michała np. burgery z cukinią Btw to mój kolega z klasy haha
Ami_ami staram się w ogóle ograniczać alk przy staraniach, a po owulacji już w ogóle. Tym bardziej, że na tych moich eventach to się nigdy nie kończy na 1 lampce
haha żartujesz??? Ale ten świat mały♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kurczę Clausix troche mi mina zrzedla na to ze ta wizyta nie za bardzo po Twojej myśli, ALE ja też miałam ponoć cykl bezowulacyjny A była ciaza biochemiczna. Także nie martw się i dzialajcie spokojnie👍👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
hannah_92 wrote:Według AP wiem, że za niskie BMI, ale znam tyle osób z podobnym BMI które bez problemu zaszły w ciążę, że nie wierzę, że brak ciąży to wina niskiego BMI. Nie ma szans żebym przytyła tak, żeby mieć BMI powyżej 20. Musiałabym jeść ogromne ilości kalorii albo niezdrowe rzeczy a to byłby absurd. Zresztą mi się wydaje że to BMI nie do końca pokazuje prawdę. Każdy ma inną budowę ciała, inną grubość kości, mięśni itd. Kiedyś się tym martwiłam, teraz jem zdrowo, ruszam się i myślę, że jest ok:) ba! nawet pupkę mam fajną, zgrabną i zaokrągloną itd., gorzej z cyckami no ale cóż... coś za coś haha
Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Mama8latka wrote:Kurczę Clausix troche mi mina zrzedla na to ze ta wizyta nie za bardzo po Twojej myśli, ALE ja też miałam ponoć cykl bezowulacyjny A była ciaza biochemiczna. Także nie martw się i dzialajcie spokojnie👍
Byłam bardzo pozytywnie nastawiona na początku jak zobaczyła endo, ale potem tak kombinowała, szukała tego prawego jajnika, że do końca nie wiem czy to co uznała za jajnik ostatecznie to na pewno on bo się jakoś ułożył za macicą i nie było go widać, ale dr stwierdziła, że gdyby był pęcherzyk to by go widziała... no nie wiem. Zobaczymy. Tak czy siak coś jest nie tak, bo owulacje niby są, a ciąży nie ma. Może stymulacja zwiększy szanse... no nie wiem32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Byłam bardzo pozytywnie nastawiona na początku jak zobaczyła endo, ale potem tak kombinowała, szukała tego prawego jajnika, że do końca nie wiem czy to co uznała za jajnik ostatecznie to na pewno on bo się jakoś ułożył za macicą i nie było go widać, ale dr stwierdziła, że gdyby był pęcherzyk to by go widziała... no nie wiem. Zobaczymy. Tak czy siak coś jest nie tak, bo owulacje niby są, a ciąży nie ma. Może stymulacja zwiększy szanse... no nie wiem
A teraz też żadnego planu tylko na inseminacje za 700zl. No to panu już podziekujemy...
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
hannah_92 wrote:https://michalwrzosek.pl/przepisy/ zerknij tutaj:) polecam!
Bardzo pyszne dania, na dodatek łatwe i szybkie do zrobienia.
Właśnie kupiłam e-book z przepisami z biedronki. Sama umiem gotować, zdrowo i dużo różnych wymyślam dań, ale zachęcił mnie bardzo i chciałam urozmaicenia. Póki co są tylko śniadania dostępne, ale jestem zachwycona, muszę w końcu wypróbować i czekam na resztę z tej seriihannah_92 lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Właśnie kupiłam e-book z przepisami z biedronki. Sama umiem gotować, zdrowo i dużo różnych wymyślam dań, ale zachęcił mnie bardzo i chciałam urozmaicenia. Póki co są tylko śniadania dostępne, ale jestem zachwycona, muszę w końcu wypróbować i czekam na resztę z tej serii
Mam e-book z Biedronki, ale od drlifestyle
Mama8latka wydaje mi się, że dobrze jest zmienić czasem lekarza, jakieś nowe podejście i spojrzenie wprowadzić. Wkurzam się tylko na to usg... ostatnio inna babka nie miała problemu żadnego z umiejscowieniem moich jajników, były piękna, dwa okrągłe, a tu nagle jeden zaginął32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Papillon to my bardzo podobnie z wagą i wzrostem, ja mam 165 i 52-53kg. BMI nie jest miarodajnym wskaźnikiem, bo każda z nas jest inna.
Niezapominajka no ja zazwyczaj to te zdrowe zamienniki jem, ale mimo wszystko za dużo czasem Składy zawsze czytam, u mnie najbardziej sprawdza się faza "zero cukru miesiąc" i wtedy jadę z tematem i się trzymam, jak raz poluzuje jak np. przy okresie, to potem na drugi dzień mi jest łatwiej luzować dalej i tak czasem 5 dni się ciągnie Wracam na dobry tor i po jakimś czasie od nowa Mi jest zimą łatwiej trzymać się planu, bo nie ma pokus w postaci wyjść na lody itd. Za tydzień mam rocznicę ślubu, potem wesele i myślę, że to będą moje 2 ostatnie "żarłoczne grzeszki" w inne dni się pilnuje i muszę sobie zrobić jakieś wyzwanie dla siebie
A no i ja sama sobie nie kupuje syfów, ale jak w domu leży czekolada to zeżrem w minutę całą. Dlatego nigdy nie kupujemy, najgorzej jak dostajeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:48
Papillon lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Clausix działaj dalej jak miałaś działaś i tyle razy juz tutaj widziałam ze gin mowil ze bezowulacyjny bedzie cykl a później piekne owu były ♥️ trzymam kciuki żeby owu byla i to nawet dziś ♥️ a wy cieszcie sie sobą endo ładne 🍀
Clausix lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Czy to jest normalne, że ten lek na stymulacje, to jest lek na raka piersi?32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."