Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:Byłam bardzo pozytywnie nastawiona na początku jak zobaczyła endo, ale potem tak kombinowała, szukała tego prawego jajnika, że do końca nie wiem czy to co uznała za jajnik ostatecznie to na pewno on bo się jakoś ułożył za macicą i nie było go widać, ale dr stwierdziła, że gdyby był pęcherzyk to by go widziała... no nie wiem. Zobaczymy. Tak czy siak coś jest nie tak, bo owulacje niby są, a ciąży nie ma. Może stymulacja zwiększy szanse... no nie wiem
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Clausix na bank tam jest ładne jajeczko 😋 niech nie gada że jak by było to by je widziala bo nawet jajnika nie znalazła!! 🙄 nie lubię takich wizyt bo wychodzi się jeszcze bardziej zielonym niż jak się weszlo.... A kasa wydana (o ile prywatnie) 😉
Nie wiem nic jeszcze o tych lekach na stymulacje takze nie pomogę ale pewno dziewczyny zaraz Cię wyedukuja w temacie 🙂🙂🙂🙂
Jeeezuuuu jak mi się chce spaaaaac, jak myślicie wina progesteronu???? Gdyby nie to że muszę siedzieć na budowie to napewno bym już drzemkę robila bo ledwo zyje....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
ami_ami wrote:Zbadajcie nasienie, to podstawa.
M ma dwoje dzieci (5 i 7 lat), dlatego odsunęliśmy badania. Ale chyba namówię go dla mojego spokoju, żeby zrobił jeszcze w tym miesiącu.
Mama8latka dokładnie tak jak mówisz, kompletnie zielona jestem teraz. Zapłaciłam za wizytę, ale okazało się, że mogę to odzyskać ze swojego ubezpieczenia w Inter Polska, więc muszę podjechać do nich po fakturę imienną32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka wrote:Clausix na bank tam jest ładne jajeczko 😋 niech nie gada że jak by było to by je widziala bo nawet jajnika nie znalazła!! 🙄 nie lubię takich wizyt bo wychodzi się jeszcze bardziej zielonym niż jak się weszlo.... A kasa wydana (o ile prywatnie) 😉
Nie wiem nic jeszcze o tych lekach na stymulacje takze nie pomogę ale pewno dziewczyny zaraz Cię wyedukuja w temacie 🙂🙂🙂🙂
Jeeezuuuu jak mi się chce spaaaaac, jak myślicie wina progesteronu???? Gdyby nie to że muszę siedzieć na budowie to napewno bym już drzemkę robila bo ledwo zyje....
Myślę, że to na pewno wina progesteronu:) Ja w II fazie cyklu non stop jestem senna:D"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Papillon wrote:Ja mam 164 cm i 52 kg. I tez całe życie byłam przerażająco chuda, ale w końcu wyglądam zdrowo.
Hannah_92 według dziewczyn z Akademii Płodności powinnaś przytyć, bo masz trochę za niskie BMI. Podobno najlepsze to 20-24? Coś takiego. Oczywiście wiem, że łatwo się mówi hahahah poza tym grunt to dobrze się czuć!! A jak z taką waga czujesz się najlepiej to jest najwazniejsze!
Oo mam taka sama wysokość i grubość 😁 całe życie chudzielec, ale tez marzy mi się jeszcze z 3 kg 😍
Papillon w jaki sposób obniżyłaś androgeny ? Wydaje mi się ze przez ten poziom androgenów strasznie wypadają mi włosy, dlatego chciałabym je obniżyć 😏🙂Papillon lubi tę wiadomość
-
unify wrote:Skonczyly mi sie dzisiaj testy owulacyjne, obskoczylam 3 apteki i w zadnej nie znalazlam Baby Boom z ktorych korzystałam. Bylam zmuszona kupic inne, czy to problem? Czy nalezy robic te same?
Ponawiam pytanie,bo nie iwem czy mam latac po calej Warszawie i szukac baby booma -
hannah_92 wrote:Myślę, że to na pewno wina progesteronu:) Ja w II fazie cyklu non stop jestem senna:D
Papillon lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
unify wrote:Ponawiam pytanie,bo nie iwem czy mam latac po calej Warszawie i szukac baby booma
Clausix, unify lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Clausix moze u Was to bedzie tylko formalność ale dla świętego spokoju bym skierowała Twojego M na badania... Mój mąż 5 lat temu miał super nasienie a w tej chwili tylko 4%. Nie pije nie pali ćwiczy 4 razy w tyg zdrowo sie odżywia a plemniki żyją swoim życiem i nie chcą isc z jacem na spotkanie04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:Clausix moze u Was to bedzie tylko formalność ale dla świętego spokoju bym skierowała Twojego M na badania... Mój mąż 5 lat temu miał super nasienie a w tej chwili tylko 4%. Nie pije nie pali ćwiczy 4 razy w tyg zdrowo sie odżywia a plemniki żyją swoim życiem i nie chcą isc z jacem na spotkanie
Może jak wyjdą obniżone to się bardziej przyłoży do zdrowego stylu życia 😜 mamy wieczorem przegadać co dalej, o ile wróci z pracy o ludzkiej godzinie.32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka wrote:Wiesz co no może jak już nie masz gdzie kupić tych z baby booma to uzyj te inne, jak będzie pik to ten czy inny Ci to pokaze. Wiadomo że robiąc takie same ma się lepszy obraz sytuacji ale myślę ze to nie problem, ja robiłam facelle i Horien medical, z początku miałam problem bo facelle mało czytelny A okazało się ze na sam pik i jedne i drugie były wyraznie pozytywne.
Dziekuje wykorzystam te co mam. I do konca testowania bede juz kupowac te same .Mama8latka lubi tę wiadomość
-
A mnie jajnik napierdziela i to znow prawy... Ja to chyba mam owulacje 2 miesiące z lewego i kolejne 2 miesiące z prawego... Przynajmniej tak to odczuwam.... I zaczęło mnie zalewać... Czyżby owu byla tuz tuz... Ehh te nasze ogranizmy testy swoje cialo swoje i bądź tu mądry... Ja praktycznie nie pije alko ale od 3 miesięcy od razu po małpie kupuje sobie butelkę czerwonego wina i co wieczór na lepszy sen wypijam lampke az sie skończy co zauważyłam mam dluzsze okresy... Moze i to działa na endo jednak a może to zbieg okoliczności04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:A mnie jajnik napierdziela i to znow prawy... Ja to chyba mam owulacje 2 miesiące z lewego i kolejne 2 miesiące z prawego... Przynajmniej tak to odczuwam.... I zaczęło mnie zalewać... Czyżby owu byla tuz tuz... Ehh te nasze ogranizmy testy swoje cialo swoje i bądź tu mądry... Ja praktycznie nie pije alko ale od 3 miesięcy od razu po małpie kupuje sobie butelkę czerwonego wina i co wieczór na lepszy sen wypijam lampke az sie skończy co zauważyłam mam dluzsze okresy... Moze i to działa na endo jednak a może to zbieg okoliczności
Mam na prawdę duże kieliszki 😂 ale bezalko pszenica z mango sobie dziś nie odmówię - dla zdrowia psychicznego 😜Achna lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
BusiaT wrote:Oo mam taka sama wysokość i grubość 😁 całe życie chudzielec, ale tez marzy mi się jeszcze z 3 kg 😍
Papillon w jaki sposób obniżyłaś androgeny ? Wydaje mi się ze przez ten poziom androgenów strasznie wypadają mi włosy, dlatego chciałabym je obniżyć 😏🙂
Mama8latka ja brałam dupka i spać mi się nie chciało. Wolę jednak wersję, że to ciążowe objawy 😜 bo ja tu mocno trzymam kciuki✊
Achna co to tych owulacji to właśnie chyba nie jest tak, że naprzemiennie one występują, bo ja też tak miałam, że np dwa miesiące pod rząd z prawego. U mnie lewy jajnik jest dosłownie lewy i strasznie oparnie mu idzie w te jajka 😂🤣
Clausix myślę tak jak dziewczyny, że trzeba M wysłać na badanie. Ty nogi rozchylasz to i on niech się pomęczy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:07
Mama8latka, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Clausix wrote:Mam na prawdę duże kieliszki 😂 ale bezalko pszenica z mango sobie dziś nie odmówię - dla zdrowia psychicznego 😜
Musisz je koniecznie zabrać na 'nasz zjazd' 😂🙈😁Papillon, Clausix, Reikja lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Clausix, ja tam coś nie wierzę tej babce, obstawiam piękną owulkę z prawego jajnika 😎
Też mam jakieś 2 e-booki od DrLifestyle, ale chyba nie jestem stworzona do ścisłego przestrzegania zaleceń, lepiej mi to wchodzi bez "przymusu", ale w ramach zainspirowana się jak najbardziej polecam..
Choć do zdrowego żywienia to mi bardzo daleko, jak to mówią "rano owsianka, wieczorem pizza" 😂 Ale za to coś pobiegam, coś poćwiczę i jakoś się kręci 😉Clausix lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
unify wrote:Ponawiam pytanie,bo nie iwem czy mam latac po calej Warszawie i szukac baby booma
Jakby co to ten test jest w hurtowniach farmaceutycznych wiec produkują nadal ale w ktorej aptece w Warszawie to wpisz w stronkę ktomalek.pl i tam jest lista aptek w Warszawie które to maja 😊Clausix, unify lubią tę wiadomość
-
awE wrote:Clausix, ja tam coś nie wierzę tej babce, obstawiam piękną owulkę z prawego jajnika 😎
Też mam jakieś 2 e-booki od DrLifestyle, ale chyba nie jestem stworzona do ścisłego przestrzegania zaleceń, lepiej mi to wchodzi bez "przymusu", ale w ramach zainspirowana się jak najbardziej polecam..
Choć do zdrowego żywienia to mi bardzo daleko, jak to mówią "rano owsianka, wieczorem pizza" 😂 Ale za to coś pobiegam, coś poćwiczę i jakoś się kręci 😉
Zobaczymy czy w czwartek tempka podskoczy, no i zrobię owulak wieczorem chociaż pozytywny owulak nie daje pewności że owu była. Głupie to wszystko 😜
Ja też raczej się inspiruje niż przestrzegam 1:1,bo to mi wybitnie nie idzie. I opcja rano owsianka wieczorem pizza to cała ja 😂32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Papillon wrote:BusiaT oo to widzę kolejna moja bratnia dusza 😁 też bym mogła jeszcze do 55kg się podpaść. Mio-inozytol w ilości 4gr dziennie i po 2 miesiącach już androgeny w normie 👍 polecam Myofolic wychodzi mega tanio, a jak widać mega szybko działa. Tak, zdecydowanie od androgenów wypadają włosy. Mi szły garściami teraz już jest lepiej 😀💙
Ooo no zobacz ! Kupie ten inozytol, wiem ze jeszcze żelazo mam niskie, wiec jak zgotuje takie combo to może włosy w końcu przestaną wypadać 😣😖Papillon lubi tę wiadomość