Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Strzelcem jestem :) Ale M jest skorpionem... to jest dramat haha :P
    Jestem mistrzem w przekręcaniu 🤣 Jak czasem przysłowia albo tytuły przekręcam to dopiero dramat 🤦🏼‍♀️ To ustrzel tam coś dziejszej nocy 😉 Chyba jesteście mieszanka wybuchowa 🤭

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie po cichutku do Was zagladam. Super sie Was czyta, taka mila atmosfera. Widac, ze jestescie dobrze zzyte 😊 Dlugo juz sie "znacie"?
    Ja bylam z Wami w watku sierpniowym i niesmialo chcialabym tu do Was dolaczyc 😊
    Wszystkim zycze ⏸️ z calego serca. Fajnie, ze siebie macie i razem dopingujecie. W kobietach sila 👍🏻

Niezapominajka 🍀, hannah_92, Clausix, bambusek93, awE, Papillon lubią tę wiadomość

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Strzelcem jestem :) Ale M jest skorpionem... to jest dramat haha :P
    Mój M też jest skorpionem 😂😂😂🙈🙈🙈 ale nauczyłam się z nimi postępować bo moja mama też skorpion :D lekko nie jest 😂😂😂🙈🙈

Clausix lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_Tre wrote:
    Dziewczyny, tak sobie po cichutku do Was zagladam. Super sie Was czyta, taka mila atmosfera. Widac, ze jestescie dobrze zzyte 😊 Dlugo juz sie "znacie"?
    Ja bylam z Wami w watku sierpniowym i niesmialo chcialabym tu do Was dolaczyc 😊
    Wszystkim zycze ⏸️ z calego serca. Fajnie, ze siebie macie i razem dopingujecie. W kobietach sila 👍🏻
    Nic tak nie wzmacnia więzi i nie łączy ludzi jak podobne problemy i wspólne cele ♥️🐝🐝

Achna, Niezapominajka 🍀, hannah_92, unify, Papillon lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Achna Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w czwartek♥️

Życzę miłego dnia ❤️

Ps. Czekamy na jakies teściki co by oczka nacieszyć ☺

MayMasza, hannah_92, bambusek93 lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki 🥰🥰🥰 😁
    Pora do szkoły,pracy itd takze Miłego dnia Wszystkim ❤❤

Clausix,MayMasza podzialane?? 💪💪
    Kasia_tre rozgosc się 😚

Jestesmy spragnione testow, a wychodzi na to że ja pierwsza będę robic 😋😋😋😋😋

hannah_92 lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Cześć dziewuszki 🥰🥰🥰 😁

Kasia_tre rozgosc się 😚

Zawiodę Cię ale nie 😂 padliśmy wczoraj zmęczeni okrutnie.
    Już na nic ochoty nie mam :p

Swoją drogą mam dobrą koleżankę w pracy, która wie jak sprawa wygląda. Ona ma inne podejście bo nie spieszy jej się do dzieci, nie czuje tego. Jest przekochana ale wczoraj rozbiła system mówiąc. 'wiem że bardzo chcesz mieć dzieci ale nieposiadanie dzieci to nie koniec świata, są gorsze problemy/rzeczy'. Tak, wiem..każdy mierzy swoją miarą problemy. Tak, wiem, są również na świecie okropne choroby śmiertelne a niepłodność śmierci nie powoduje jako tako z tego co mi wiadomo. Mimo wszystko to było mocno słabe niestety :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Zawiodę Cię ale nie 😂 padliśmy wczoraj zmęczeni okrutnie.
    Już na nic ochoty nie mam :p

Swoją drogą mam dobrą koleżankę w pracy, która wie jak sprawa wygląda. Ona ma inne podejście bo nie spieszy jej się do dzieci, nie czuje tego. Jest przekochana ale wczoraj rozbiła system mówiąc. 'wiem że bardzo chcesz mieć dzieci ale nieposiadanie dzieci to nie koniec świata, są gorsze problemy/rzeczy'. Tak, wiem..każdy mierzy swoją miarą problemy. Tak, wiem, są również na świecie okropne choroby śmiertelne a niepłodność śmierci nie powoduje jako tako z tego co mi wiadomo. Mimo wszystko to było mocno słabe niestety :)
    A powtarzalas dzisiaj owulaka??? No to dzisiaj nazbieraj sily i dzialajcie żebyś nie zalowala że straciłaś okazję 😋 EDIT: MayMasza a czemu Ty owulaki robisz jak jestes juz po ovitrelle ??? Ja teraz tak czytam i sie zastanawiam. Nie rob juz tych owulaków tylko za pare dni ciazowy do uzytku !!:):)
    Kolezance łatwo mowic bo ma inne podejscie, nie pragnie tego tak bardzo jak Ty i nie potrafi postawic się w Twojej sytuacji. Tak ma rację że ludzie mają inne problemy , większe mniejsze ale każdy je ma .. dla każdego co innego jest jego osobistym dramatem i nie można uogolniac...

Kasia_Tre spojrzałam na wykres ➡️ dawaj tescik!! 😁😁😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 08:30

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 13:04

Alisek93, Karenira, Mama8latka, Clausix, Papillon lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah trzymamy kciuki mocno !!! :)

No wszystko sie jakos układa, gra i buczy wiec trzeba podziałac dzisiaj :D

Jak któras z Was jeszcze zajdzie po uzywaniu monitora to chyba i ja go zakupie, bo ta sie czaje i czaje i niewiem nie moge sie zdecydowac. Z miesiaca na misiac łudze sie że nie bedzie mi potrzebny na nastepny cykl...

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    A powtarzalas dzisiaj owulaka??? No to dzisiaj nazbieraj sily i dzialajcie żebyś nie zalowala że straciłaś okazję 😋
    Kolezance łatwo mowic bo ma inne podejscie, nie pragnie tego tak bardzo jak Ty i nie potrafi postawic się w Twojej sytuacji. Tak ma rację że ludzie mają inne problemy , większe mniejsze ale każdy je ma .. dla każdego co innego jest jego osobistym dramatem i nie można uogolniac...

Tak, dziś bym sobie podziałała :D owulaka nie robiłam bo nie miałam czasu rano 😂 za to czuję już bóle miesiączkowe.. moja faza lutealna jest za krótka więc pewnie zanim rozkrece się z duphastonem to mnie nawiedzi 😂 dramat, to jest kurka dramat :D

Tak, łatwo mówić. To tak jakby sportowiec mówił że pragnie złotego medalu na igrzyskach, stara się robi wszystko co może a nie wychodzi. Na co my odpowiadamy że są gorsze rzeczy niż jakiś medal na jakiejś olimpiadzie. Co osoba to inny problem i tak już jest :)

hannah_92 działajcie koniecznie! A co do szakszuki to może jajko było już starsze.. takie dobre i tak można sobie obrzydzić :( kiedyś byliśmy na burgerach i wzięłam sobie z pesto bo tak fajnie się prezentował. Było jedno ale..nawalili tego pesto tak że do tej pory zielonego nie mogę tknąć bo mam odruch wymiotny 😂😂

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Tak, dziś bym sobie podziałała :D owulaka nie robiłam bo nie miałam czasu rano 😂 za to czuję już bóle miesiączkowe.. moja faza lutealna jest za krótka więc pewnie zanim rozkrece się z duphastonem to mnie nawiedzi 😂 dramat, to jest kurka dramat :D

Tak, łatwo mówić. To tak jakby sportowiec mówił że pragnie złotego medalu na igrzyskach, stara się robi wszystko co może a nie wychodzi. Na co my odpowiadamy że są gorsze rzeczy niż jakiś medal na jakiejś olimpiadzie. Co osoba to inny problem i tak już jest :)

hannah_92 działajcie koniecznie! A co do szakszuki to może jajko było już starsze.. takie dobre i tak można sobie obrzydzić :( kiedyś byliśmy na burgerach i wzięłam sobie z pesto bo tak fajnie się prezentował. Było jedno ale..nawalili tego pesto tak że do tej pory zielonego nie mogę tknąć bo mam odruch wymiotny 😂😂

Już raz tak miałam po szakszuce, stwierdziłam, że spróbuję ponownie i znów to samo:( Nie mam pojęcia o co chodzi. Ja generalnie mam wrażliwy układ pokarmowy, mam wiecznie z nim jakiś problem. Widocznie moje jelita nie tolerują połączenia pomidorów z jajkami w tej formie haha:D A mój mąz się tak postarał i taki dobroci zrobił, a ja zdychałam po tym.

Reikja lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    hannah trzymamy kciuki mocno !!! :)

No wszystko sie jakos układa, gra i buczy wiec trzeba podziałac dzisiaj :D

Jak któras z Was jeszcze zajdzie po uzywaniu monitora to chyba i ja go zakupie, bo ta sie czaje i czaje i niewiem nie moge sie zdecydowac. Z miesiaca na misiac łudze sie że nie bedzie mi potrzebny na nastepny cykl...

Kochana mam nadzieję, że nie będziesz musiała kupować bo będzie ciąża u Ciebie:*
    Ja mocno wierzę, że w tym cyklu zaskoczy i że ciąża będzie. Monitor+ ten żel wspomagający płodność. No musi się udać kurka! Nie ma innej opcji!:D

Mama8latka lubi tę wiadomość

• Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:57

hannah_92, Mggg lubią tę wiadomość

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Cześć dziewuszki 🥰🥰🥰 😁

Kasia_tre rozgosc się 😚

Podziałane wczoraj, dzisiaj poprawione :P ale niestety tempka w dole, czyżby gin miała jednak rację? :(
    o normalnej godzinie 36,4... potem poszłam spać (dziś mam zdalke, bo idę do dentysty), teraz 36,7 ale to już nie ma co brać pod uwagę.

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    A powtarzalas dzisiaj owulaka??? No to dzisiaj nazbieraj sily i dzialajcie żebyś nie zalowala że straciłaś okazję 😋 EDIT: MayMasza a czemu Ty owulaki robisz jak jestes juz po ovitrelle ??? Ja teraz tak czytam i sie zastanawiam. Nie rob juz tych owulaków tylko za pare dni ciazowy do uzytku !!:):)

Hahaha wiesz czemu go zrobilam? Bo ZAPOMNIALAM o ovitrelle :D :D :D :D bylam tak przejęta trzema wersjami lekarzy, nie wiedziałam już sama co robić i zrobiłam zupełnie ignorując fakt, że to nie ma sensu :D
    Generalnie to śmiać mi się chce z samej siebie :D
    Zabieram się za uzupelnienie wykresiku temperatur :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe jest odczuwanie objawów dominacji estrogenowej, gdy w badaniu estradiol jest w normie?

Jak najbardziej tak!

Dlaczego? Po pierwsze, badanie krwi nie do końca odzwierciedla faktyczną ilość hormonów - bardziej precyzyjne jest badanie ze śliny, jednak na chwilę obecną jest to dość drogie rozwiązanie.

Po drugie, chodzi tutaj o balans między poszczególnymi hormonami. Tak jak LH zawsze powinno się badać razem z FSH, tak samo warto badać razem estradiol i progesteron!

Te dwa hormony są trochę jak ying i yang – jedno bez drugiego nie może funkcjonować i wzajemnie wpływają na siebie. Progesteron normalizuje efekty estrogenów i sprawia, że wszystko jest w równowadze.

Obecnie najczęściej występujący problem to zbyt duża ilość estrogenów, oraz niedobór progesteronu. W takim wypadku, możemy odczuwać objawy dominacji estrogenowej, nawet jeżeli poziom tych hormonów mieści się w normie.

Dziewczyny które mają zbadany progesteron i estradiol w II fazie cyklu!!! Liczcie swoje RATIO, patrzcie co właśnie przeczytałam:D

To jak w takim razie sprawdzić, czy mamy problem?
    Wtedy badamy razem poziom estradiolu i progesteronu ok. 7 dni przed spodziewaną miesiączką. Gdy mamy już wyniki, możemy wyliczyć ratio estrogeny - progesteron.

Czym jest ratio? Jest to parametr stosowany do określenia dominacji hormonalnej u pacjentów z wynikami w normalnych zakresach progesteronu i estradiolu. Dzięki tej informacji można także określić, czy mogą być problemy z płodnością.

Jak wyliczyć ratio? Są dostępne kalkulatory (https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio). Optymalne ratio mieści się w zakresie 100-500.
    Poniżej 100 = przewaga estrogenowa
    Powyżej 500 = przewaga progesteronu

Reikja lubi tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix no kurczę ale owulak taki pozytywny... 🤔 nie wiem czy jest możliwe żeby był pik LH a jajeczko nie uwolnione?? 🤔 zobaczymy jak tempka przez kolejne dni będzie się prezentowac..A w razie czego podzialaliscie to żołnierze stoją na warcie 😁.

MayMasza serio?? Hehehe no to ładnie 😁😁😁🤣
    Uzupełnij ten wykres i pokaż to nam 😋 ja lubię oglądać wykresy, nie wiem jak Wy 😋

Misiaczeka przykro 😔 to ja chyba nie będę robić tego testu z krwi przed uroczystością ślubną bo wyjdzie mi kreska i będę się wszystkim chwalić A to jakas lipa.....

Hannah dzięki za Twoją wiare w mój cykl hehe ja miałam już zawahanie ale jakos tempka trzyma mi się w gorze, liczę na pozytywne zakończenie 😁 jak co miesiac co prawda ale cóż 🤦‍♀️🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:52

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix no kurczę ale owulak taki pozytywny... 🤔 nie wiem czy jest możliwe żeby był pik LH a jajeczko nie uwolnione?? 🤔 zobaczymy jak tempka przez kolejne dni będzie się prezentowac..A w razie czego podzialaliscie to żołnierze stoją na warcie 😁.

MayMasza serio?? Hehehe no to ładnie 😁😁😁🤣
    Uzupełnij ten wykres i pokaż to nam 😋 ja lubię oglądać wykresy, nie wiem jak Wy 😋

Misiaczeka przykro 😔 to ja chyba nie będę robić tego testu z krwi przed uroczystością ślubną bo wyjdzie mi kreska i będę się wszystkim chwalić A to jakas lipa.....

Hannah dzięki za Twoją wiare w mój cykl hehe ja miałam już zawahanie ale jakos tempka trzyma mi się w gorze, liczę na pozytywne zakończenie 😁 jak co miesiac co prawda ale cóż 🤦‍♀️🤪

No właśnie nie wiem do końca jak to jest i czy może być pik LH przy braku pęcherzyka w ogóle. No ale nic, podziałane na wszelki wypadek, a nóż się jednak pojawi ten skok jeszcze ;)
    U Ciebie ładnie w górze, co chcesz od tego wykresu? :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:57

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ