WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczeka wrote:
    Mama8latka czytałam opinie o tych testach i nie jestem jedyną która tak oszukał😔 chyba jednak wolę sikane testy mimo że czasem pokazują jakieś cienie ale są tańsze niż z krwi i nie szkoda mi bo w cenie jednego z krwi mam 40 testów z allegro😂😂

Dziewczyny a czy któraś z was też bierze lamette lub aromek?:)

Niezapominajka bierze aromek 1 cykl, ja zaczynam w przyszłym cyklu ;)

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
    7dpt beta 53,5 prog 11,15
    9dpt beta 118,8
    11dpt beta 276,2
    16dpt beta 3552,9
    30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski 😍 Jak ja się cieszę, że jutro już piątek! Padło pytanie od kiedy się "znamy" - od wątku lipcowego 😉 I tak szczególnie kilka z nas wiernie sobie kibicuje, podglądamy codziennie swoje wykresy i wzajemnie uspokajamy stąd powstał "nasz" wątek. Żeby co miesiąc nie musieć zaczynać od nowa 🙂

Misiaczeka zbieraj siły na ten cykl i do boju 💪🏻 Testów ku przestrodze na przykładzie proszę nie kupować, bo to oszukanstwo i jeszcze drogie!

Clausix niestety jest to możliwe, wyrzut LH może być, a nie znaczy to, że do owulacji dochodzi. Dlatego też metoda na same testy owulacyjne nie jest wiarygodna. Warto połączyć wiele obserwacji jednocześnie, a i tak pewność 100% daje tylko ciąża 😂 Zobaczymy co u Ciebie dalej z temperaturą, jeszcze nic straconego 🙂

MayMasza jak miałaś zastrzyk to faktycznie na nic te testy 🤣 Człowiek to się w emocjach może zapętlić nieźle 🤣 Nie mogłam znaleźć Twoich postów dotyczących zastrzyków i stymulacji? Jak teraz działasz?

Mama8latka ładny wykres, działanie było także proszę się nastawiać pozytywnie 😉🍀 Mój wykres wygląda gorzej, ale myślę, że to znaczy dosłownie nic. Przekonamy się za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:08

Papillon lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Achna Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix kochana mi tempka skoczyła dopiero 2 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem także jeszcze wszytsko mozliwe :)

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:58

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczeka wrote:
    Dobrze kojarzę że Lametta i aromek to w sumie jest jedno i to samo ?🤔

Co do testów to te testy sikane z allegro polecam nie są drogie i nie pokazały nawet cienia 🤔 chyba bardziej ufam sikancom niż tym z krwi co ponoć miły być bardziej wiarygodne 😂

Tak, oba mają letrozol ;)
    Niezapominajka nawet jak nie skoczy tempka to przynajmniej się dowiem co jest powodem niepowodzeń (albo jednym z powodów) bo do tej pory zawsze uważałam, że mam owulacje ;) no i w przyszłym cyklu wjeżdża stymulacja, będzie drugi z wiesiołkiem i niepokalankiem, także musi być dobrze :D No i może M zrobi te badania, bo widzę, że się przekonuje to tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:19

02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    9dpt beta 118,8
    11dpt beta 276,2
    16dpt beta 3552,9

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Cześć laski 😍 Jak ja się cieszę, że jutro już piątek! Padło pytanie od kiedy się "znamy" - od wątku lipcowego 😉 I tak szczególnie kilka z nas wiernie sobie kibicuje, podglądamy codziennie swoje wykresy i wzajemnie uspokajamy stąd powstał "nasz" wątek. Żeby co miesiąc nie musieć zaczynać od nowa 🙂

Misiaczeka zbieraj siły na ten cykl i do boju 💪🏻 Testów ku przestrodze na przykładzie proszę nie kupować, bo to oszukanstwo i jeszcze drogie!

Clausix niestety jest to możliwe, wyrzut LH może być, a nie znaczy to, że do owulacji dochodzi. Dlatego też metoda na same testy owulacyjne nie jest wiarygodna. Warto połączyć wiele obserwacji jednocześnie, a i tak pewność 100% daje tylko ciąża 😂 Zobaczymy co u Ciebie dalej z temperaturą, jeszcze nic straconego 🙂

MayMasza jak miałaś zastrzyk to faktycznie na nic te testy 🤣 Człowiek to się w emocjach może zapętlić nieźle 🤣 Nie mogłam znaleźć Twoich postów dotyczących zastrzyków i stymulacji? Jak teraz działasz?

Mama8latka ładny wykres, działanie było także proszę się nastawiać pozytywnie 😉🍀 Mój wykres wygląda gorzej, ale myślę, że to znaczy dosłownie nic. Przekonamy się za tydzień.
    Daj spokój te nerwy i emocje to samo zło 😂😂😂 w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć bo nie wiem jak działamy 😂 mój lekarz po monitoringu w zeszły poniedziałek kazał ovitrelle wstrzyknąć we czwartek tydzien temu. Tak się złożyło że we czwartek miałam też wizytę u drugiej lekarki w ramach konsultacji. Okazało się że pęcherzyk nie urósł od poniedziałku a zastrzyk dałam.. więc o kant tyłka potłuc. Lekarka powiedziała żeby poczekać z dupkiem minimum do poniedziałku bo ovu nie było. Dziś czwartek a wczoraj prog mialam 9.992. Od dziś chyba biorę dupka ale rano zapomnialam. Bezsens! wstawiam swój wykresior :D

23d623ac4a27.jpg

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Czy możliwe jest odczuwanie objawów dominacji estrogenowej, gdy w badaniu estradiol jest w normie?

Jak najbardziej tak!

Dlaczego? Po pierwsze, badanie krwi nie do końca odzwierciedla faktyczną ilość hormonów - bardziej precyzyjne jest badanie ze śliny, jednak na chwilę obecną jest to dość drogie rozwiązanie.

Po drugie, chodzi tutaj o balans między poszczególnymi hormonami. Tak jak LH zawsze powinno się badać razem z FSH, tak samo warto badać razem estradiol i progesteron!

Te dwa hormony są trochę jak ying i yang – jedno bez drugiego nie może funkcjonować i wzajemnie wpływają na siebie. Progesteron normalizuje efekty estrogenów i sprawia, że wszystko jest w równowadze.

Obecnie najczęściej występujący problem to zbyt duża ilość estrogenów, oraz niedobór progesteronu. W takim wypadku, możemy odczuwać objawy dominacji estrogenowej, nawet jeżeli poziom tych hormonów mieści się w normie.

Dziewczyny które mają zbadany progesteron i estradiol w II fazie cyklu!!! Liczcie swoje RATIO, patrzcie co właśnie przeczytałam:D

To jak w takim razie sprawdzić, czy mamy problem?
    Wtedy badamy razem poziom estradiolu i progesteronu ok. 7 dni przed spodziewaną miesiączką. Gdy mamy już wyniki, możemy wyliczyć ratio estrogeny - progesteron.

Czym jest ratio? Jest to parametr stosowany do określenia dominacji hormonalnej u pacjentów z wynikami w normalnych zakresach progesteronu i estradiolu. Dzięki tej informacji można także określić, czy mogą być problemy z płodnością.

Jak wyliczyć ratio? Są dostępne kalkulatory (https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio). Optymalne ratio mieści się w zakresie 100-500.
    Poniżej 100 = przewaga estrogenowa
    Powyżej 500 = przewaga progesteronu
    Czyli jeżeli na poczatku cyklu progesteron jest niski , tak samo niski jest estradiol? Dobrze rozumiem?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Czyli jeżeli na poczatku cyklu progesteron jest niski , tak samo niski jest estradiol? Dobrze rozumiem?

Nie wiem do końca właśnie, czytałam kiedyś że najlepszy stosunek estradiol/progesteron to 10:1 wpisz swoje wartości w ten kalkulator, wkleiłam linka w nawias i zobacz co ci wyjdzie. Ja niestety nie mogę wpisać bo w II fazie badałam sam progesteron, bez estradiolu:(( Tak myślę przynajmniej, nie pamiętam a jak na złość nie mogę pobrać wyników ze strony Alabu, jakiś błąd wyskakuje;/

Pamiętaj tylko, żeby wpisać estradiol i progesteron z tego samego dnia cyklu, po owulacji czyli z II-giej fazy, jeśli badałaś oczywiście.

Zaciekawiło mnie to bardzo.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix no narazie mi się mój wykres podoba,nie narzekam ale tak jakosbardzo bym chciała mieć te 37 🥰 bardziej bym się jarala hehe

Maymasza po tym wykresie widać że owu byla 🤔 tak mi się wydaje ten 19dc spadek i duży wzrost 👍

Misiaczeka ja jestem testami obstawiona od stóp do głów hehe zakupiłam hurtem na necie 😋 jak mi już nie będą potrzebne to oddam starajacej się szwagierce 🙂 ale powiem szczerze że jakoś tak myślałam że ten z krwi może być najbardziej wiarygodny A tuuu zooonk. No cóż dobrze że już wiadomo co i jak i żeby ich nie polecac...

Niezapominajka kochana co Ty chcesz od swojego wykresu hmm jest tempka powyżej lini podstawowej i napewno jutro będzie szło w gore 👍💪

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Tak, oba mają letrozol ;)
    Niezapominajka nawet jak nie skoczy tempka to przynajmniej się dowiem co jest powodem niepowodzeń (albo jednym z powodów) bo do tej pory zawsze uważałam, że mam owulacje ;) no i w przyszłym cyklu wjeżdża stymulacja, będzie drugi z wiesiołkiem i niepokalankiem, także musi być dobrze :D No i może M zrobi te badania, bo widzę, że się przekonuje to tego ;)
    Jaką dawkę bierzesz wiesiołka? Pomaga , ? Czujejsz jakąś róznicę?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Daj spokój te nerwy i emocje to samo zło 😂😂😂 w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć bo nie wiem jak działamy 😂 mój lekarz po monitoringu w zeszły poniedziałek kazał ovitrelle wstrzyknąć we czwartek tydzien temu. Tak się złożyło że we czwartek miałam też wizytę u drugiej lekarki w ramach konsultacji. Okazało się że pęcherzyk nie urósł od poniedziałku a zastrzyk dałam.. więc o kant tyłka potłuc. Lekarka powiedziała żeby poczekać z dupkiem minimum do poniedziałku bo ovu nie było. Dziś czwartek a wczoraj prog mialam 9.992. Od dziś chyba biorę dupka ale rano zapomnialam. Bezsens! wstawiam swój wykresior :D

23d623ac4a27.jpg

Wykres wygląda dobrze, na taki na którym widać, że była owulacja:))

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Nie wiem do końca właśnie, czytałam kiedyś że najlepszy stosunek estradiol/progesteron to 10:1 wpisz swoje wartości w ten kalkulator, wkleiłam linka w nawias i zobacz co ci wyjdzie. Ja niestety nie mogę wpisać bo w II fazie badałam sam progesteron, bez estradiolu:(( Tak myślę przynajmniej, nie pamiętam a jak na złość nie mogę pobrać wyników ze strony Alabu, jakiś błąd wyskakuje;/

Pamiętaj tylko, żeby wpisać estradiol i progesteron z tego samego dnia cyklu, po owulacji czyli z II-giej fazy, jeśli badałaś oczywiście.

Zaciekawiło mnie to bardzo.

Na stonie Alab aby sprawdzić wyniki logujesz się na swoje konto czy nie ?
    Co do estradiolu właśnie nie badałam go razem z PRG. Ale zmierzę w tym cyklu. Tak myslałam zeby zbadać ale tego nie zrobiłam potem żałowałam. Badałam w 4 dc estradiol i wyszła chyba lipa bo 24 - niby norma od 21 ale chyba powinien być mimo wszystko wyższy?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix no narazie mi się mój wykres podoba,nie narzekam ale tak jakosbardzo bym chciała mieć te 37 🥰 bardziej bym się jarala hehe

Maymasza po tym wykresie widać że owu byla 🤔 tak mi się wydaje ten 19dc spadek i duży wzrost 👍

Misiaczeka ja jestem testami obstawiona od stóp do głów hehe zakupiłam hurtem na necie 😋 jak mi już nie będą potrzebne to oddam starajacej się szwagierce 🙂 ale powiem szczerze że jakoś tak myślałam że ten z krwi może być najbardziej wiarygodny A tuuu zooonk. No cóż dobrze że już wiadomo co i jak i żeby ich nie polecac...

Niezapominajka kochana co Ty chcesz od swojego wykresu hmm jest tempka powyżej lini podstawowej i napewno jutro będzie szło w gore 👍💪
    19dc było serduszkowanie więc może coś coś coś? :D ale nie nastawiam się, w tym miesiącu odpuszczam, bo muszę doprowadzić się do ładu :D a nerki już mnie taaaaak bolą że masakra

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Jaką dawkę bierzesz wiesiołka? Pomaga , ? Czujejsz jakąś róznicę?

Biorę Aliness 2 kaps czyli 2000 mg. Ciężko powiedzieć czy czuję różnice, na pewno zaobserwowałam wczoraj to "kurze białko" :P Ale nadal nie mam jakoś dużo śluzu. Czytałam, że potrzeba 2-3 cykle brania żeby zauważyć różnicę, więc czekam ;)
    Mama8latka bierze dłużej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:59

9dpt beta 118,8
    11dpt beta 276,2
    16dpt beta 3552,9

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Wykres wygląda dobrze, na taki na którym widać, że była owulacja:))
    Jestescie lepsze niz wszystkie aplikacje! :D <3

I zobaczcie jak to dużo zależy od kobiecej intuicji i kilku konsultacji..gdybym posłuchała się swojego lekarza, zablokowałabym owulację, która była później niż przewidywał lekarz. I pewnie za kilka dni przezywalabym ze sie nie udalo znowu, a jak mialoby sie udać skoro nabrojone by było lekami? cudownie :D
    Zapomniałam tylko, że moja faza lutealna jest dość krótka i nie wzięłam duphastonu więc muszę nadrobić o ile zdążę :p Jak człowiek nie weźmie sprawy w swoje ręce to nikt nie pomoże :D
    Jesteście niezastąpione :D

hannah_92, Reikja lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Co do estradiolu właśnie nie badałam go razem z PRG. Ale zmierzę w tym cyklu. Tak myslałam zeby zbadać ale tego nie zrobiłam potem żałowałam. Badałam w 4 dc estradiol i wyszła chyba lipa bo 24 - niby norma od 21 ale chyba powinien być mimo wszystko wyższy?

Tak, trzeba się zalogować i mieć hasło. Co do hormonów to najlepiej zbadać w tkaije kolejności:

2-4 dc:
    LF, FSH, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstendion, DHEA-S, 17-OH progesteron + hormony tarczycowe

7 dpo- 21 dc:
    progesteron, prolaktyna, estradiol

Ja badałam tez w połowie cyklu, czyli w okresie owulacyjnym, ale chyba byłam już po owulacji niestety także nie brałam tych wyników pod uwagę w ogóle.

Kusi mnie zbadanie tego kompletu hormonów, pójdę chyba z torbami!

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:

Tak, myślę, że dobrze byłoby gdyby był wyższy.

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Biorę Aliness 2 kaps czyli 2000 mg. Ciężko powiedzieć czy czuję różnice, na pewno zaobserwowałam wczoraj to "kurze białko" :P Ale nadal nie mam jakoś dużo śluzu. Czytałam, że potrzeba 2-3 cykle brania żeby zauważyć różnicę, więc czekam ;)
    Mama8latka bierze dłużej ;)
    Nie miałaś jakiś skutków ubocznych jak zaczęłaś brać ?

• Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Nie miałaś jakiś skutków ubocznych jak zaczęłaś brać ?

Nie, zupełnie nic mi nie jest ;) jak zaczęłam brać euthyrox to np miałam codziennie bóle głowy, ale też już mi przeszło, chyba się organizm przyzwyczaił.

9dpt beta 118,8
    11dpt beta 276,2
    16dpt beta 3552,9

preg.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Tak, trzeba się zalogować i mieć hasło. Co do hormonów to najlepiej zbadać w tkaije kolejności:

2-4 dc:
    LF, FSH, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstendion, DHEA-S, 17-OH progesteron + hormony tarczycowe

7 dpo- 21 dc:
    progesteron, prolaktyna, estradiol

Ja badałam tez w połowie cyklu, czyli w okresie owulacyjnym, ale chyba byłam już po owulacji niestety także nie brałam tych wyników pod uwagę w ogóle.

Kusi mnie zbadanie tego kompletu hormonów, pójdę chyba z torbami!

To jak się zalogujesz wejdź w archiwum wyników , nie klikaj pobierz wyniki. Powinnaś mieć wszystko w archiwum. Jeżeli nie masz , to jak masz kod kreskowy jeszcze to pobierz bez logowania. Też miałam problem z pobraniem kiedyś.

Co do badań hormonów to też ostatnio badałam i wydałam 350 zł :D
    Nie wiem czemu lekarze nie chcą kierowac na jakiekolwiek badania doprosić się nie można.

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ