Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczeka wrote:
    Mama8latka czytałam opinie o tych testach i nie jestem jedyną która tak oszukał😔 chyba jednak wolę sikane testy mimo że czasem pokazują jakieś cienie ale są tańsze niż z krwi i nie szkoda mi bo w cenie jednego z krwi mam 40 testów z allegro😂😂

Dziewczyny a czy któraś z was też bierze lamette lub aromek?:)

Niezapominajka bierze aromek 1 cykl, ja zaczynam w przyszłym cyklu ;)

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski 😍 Jak ja się cieszę, że jutro już piątek! Padło pytanie od kiedy się "znamy" - od wątku lipcowego 😉 I tak szczególnie kilka z nas wiernie sobie kibicuje, podglądamy codziennie swoje wykresy i wzajemnie uspokajamy stąd powstał "nasz" wątek. Żeby co miesiąc nie musieć zaczynać od nowa 🙂

Misiaczeka zbieraj siły na ten cykl i do boju 💪🏻 Testów ku przestrodze na przykładzie proszę nie kupować, bo to oszukanstwo i jeszcze drogie!

Clausix niestety jest to możliwe, wyrzut LH może być, a nie znaczy to, że do owulacji dochodzi. Dlatego też metoda na same testy owulacyjne nie jest wiarygodna. Warto połączyć wiele obserwacji jednocześnie, a i tak pewność 100% daje tylko ciąża 😂 Zobaczymy co u Ciebie dalej z temperaturą, jeszcze nic straconego 🙂

MayMasza jak miałaś zastrzyk to faktycznie na nic te testy 🤣 Człowiek to się w emocjach może zapętlić nieźle 🤣 Nie mogłam znaleźć Twoich postów dotyczących zastrzyków i stymulacji? Jak teraz działasz?

Mama8latka ładny wykres, działanie było także proszę się nastawiać pozytywnie 😉🍀 Mój wykres wygląda gorzej, ale myślę, że to znaczy dosłownie nic. Przekonamy się za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:08

Papillon lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Achna Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix kochana mi tempka skoczyła dopiero 2 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem także jeszcze wszytsko mozliwe :)

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:58

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczeka wrote:
    Dobrze kojarzę że Lametta i aromek to w sumie jest jedno i to samo ?🤔

Co do testów to te testy sikane z allegro polecam nie są drogie i nie pokazały nawet cienia 🤔 chyba bardziej ufam sikancom niż tym z krwi co ponoć miły być bardziej wiarygodne 😂

Tak, oba mają letrozol ;)
    Niezapominajka nawet jak nie skoczy tempka to przynajmniej się dowiem co jest powodem niepowodzeń (albo jednym z powodów) bo do tej pory zawsze uważałam, że mam owulacje ;) no i w przyszłym cyklu wjeżdża stymulacja, będzie drugi z wiesiołkiem i niepokalankiem, także musi być dobrze :D No i może M zrobi te badania, bo widzę, że się przekonuje to tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:19

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Cześć laski 😍 Jak ja się cieszę, że jutro już piątek! Padło pytanie od kiedy się "znamy" - od wątku lipcowego 😉 I tak szczególnie kilka z nas wiernie sobie kibicuje, podglądamy codziennie swoje wykresy i wzajemnie uspokajamy stąd powstał "nasz" wątek. Żeby co miesiąc nie musieć zaczynać od nowa 🙂

Misiaczeka zbieraj siły na ten cykl i do boju 💪🏻 Testów ku przestrodze na przykładzie proszę nie kupować, bo to oszukanstwo i jeszcze drogie!

Clausix niestety jest to możliwe, wyrzut LH może być, a nie znaczy to, że do owulacji dochodzi. Dlatego też metoda na same testy owulacyjne nie jest wiarygodna. Warto połączyć wiele obserwacji jednocześnie, a i tak pewność 100% daje tylko ciąża 😂 Zobaczymy co u Ciebie dalej z temperaturą, jeszcze nic straconego 🙂

MayMasza jak miałaś zastrzyk to faktycznie na nic te testy 🤣 Człowiek to się w emocjach może zapętlić nieźle 🤣 Nie mogłam znaleźć Twoich postów dotyczących zastrzyków i stymulacji? Jak teraz działasz?

Mama8latka ładny wykres, działanie było także proszę się nastawiać pozytywnie 😉🍀 Mój wykres wygląda gorzej, ale myślę, że to znaczy dosłownie nic. Przekonamy się za tydzień.
    Daj spokój te nerwy i emocje to samo zło 😂😂😂 w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć bo nie wiem jak działamy 😂 mój lekarz po monitoringu w zeszły poniedziałek kazał ovitrelle wstrzyknąć we czwartek tydzien temu. Tak się złożyło że we czwartek miałam też wizytę u drugiej lekarki w ramach konsultacji. Okazało się że pęcherzyk nie urósł od poniedziałku a zastrzyk dałam.. więc o kant tyłka potłuc. Lekarka powiedziała żeby poczekać z dupkiem minimum do poniedziałku bo ovu nie było. Dziś czwartek a wczoraj prog mialam 9.992. Od dziś chyba biorę dupka ale rano zapomnialam. Bezsens! wstawiam swój wykresior :D

23d623ac4a27.jpg

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Czy możliwe jest odczuwanie objawów dominacji estrogenowej, gdy w badaniu estradiol jest w normie?

Jak najbardziej tak!

Dlaczego? Po pierwsze, badanie krwi nie do końca odzwierciedla faktyczną ilość hormonów - bardziej precyzyjne jest badanie ze śliny, jednak na chwilę obecną jest to dość drogie rozwiązanie.

Po drugie, chodzi tutaj o balans między poszczególnymi hormonami. Tak jak LH zawsze powinno się badać razem z FSH, tak samo warto badać razem estradiol i progesteron!

Te dwa hormony są trochę jak ying i yang – jedno bez drugiego nie może funkcjonować i wzajemnie wpływają na siebie. Progesteron normalizuje efekty estrogenów i sprawia, że wszystko jest w równowadze.

Obecnie najczęściej występujący problem to zbyt duża ilość estrogenów, oraz niedobór progesteronu. W takim wypadku, możemy odczuwać objawy dominacji estrogenowej, nawet jeżeli poziom tych hormonów mieści się w normie.

Dziewczyny które mają zbadany progesteron i estradiol w II fazie cyklu!!! Liczcie swoje RATIO, patrzcie co właśnie przeczytałam:D

To jak w takim razie sprawdzić, czy mamy problem?
    Wtedy badamy razem poziom estradiolu i progesteronu ok. 7 dni przed spodziewaną miesiączką. Gdy mamy już wyniki, możemy wyliczyć ratio estrogeny - progesteron.

Czym jest ratio? Jest to parametr stosowany do określenia dominacji hormonalnej u pacjentów z wynikami w normalnych zakresach progesteronu i estradiolu. Dzięki tej informacji można także określić, czy mogą być problemy z płodnością.

Jak wyliczyć ratio? Są dostępne kalkulatory (https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio). Optymalne ratio mieści się w zakresie 100-500.
    Poniżej 100 = przewaga estrogenowa
    Powyżej 500 = przewaga progesteronu
    Czyli jeżeli na poczatku cyklu progesteron jest niski , tak samo niski jest estradiol? Dobrze rozumiem?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Czyli jeżeli na poczatku cyklu progesteron jest niski , tak samo niski jest estradiol? Dobrze rozumiem?

Nie wiem do końca właśnie, czytałam kiedyś że najlepszy stosunek estradiol/progesteron to 10:1 wpisz swoje wartości w ten kalkulator, wkleiłam linka w nawias i zobacz co ci wyjdzie. Ja niestety nie mogę wpisać bo w II fazie badałam sam progesteron, bez estradiolu:(( Tak myślę przynajmniej, nie pamiętam a jak na złość nie mogę pobrać wyników ze strony Alabu, jakiś błąd wyskakuje;/

Pamiętaj tylko, żeby wpisać estradiol i progesteron z tego samego dnia cyklu, po owulacji czyli z II-giej fazy, jeśli badałaś oczywiście.

Zaciekawiło mnie to bardzo.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix no narazie mi się mój wykres podoba,nie narzekam ale tak jakosbardzo bym chciała mieć te 37 🥰 bardziej bym się jarala hehe

Maymasza po tym wykresie widać że owu byla 🤔 tak mi się wydaje ten 19dc spadek i duży wzrost 👍

Misiaczeka ja jestem testami obstawiona od stóp do głów hehe zakupiłam hurtem na necie 😋 jak mi już nie będą potrzebne to oddam starajacej się szwagierce 🙂 ale powiem szczerze że jakoś tak myślałam że ten z krwi może być najbardziej wiarygodny A tuuu zooonk. No cóż dobrze że już wiadomo co i jak i żeby ich nie polecac...

Niezapominajka kochana co Ty chcesz od swojego wykresu hmm jest tempka powyżej lini podstawowej i napewno jutro będzie szło w gore 👍💪

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Tak, oba mają letrozol ;)
    Niezapominajka nawet jak nie skoczy tempka to przynajmniej się dowiem co jest powodem niepowodzeń (albo jednym z powodów) bo do tej pory zawsze uważałam, że mam owulacje ;) no i w przyszłym cyklu wjeżdża stymulacja, będzie drugi z wiesiołkiem i niepokalankiem, także musi być dobrze :D No i może M zrobi te badania, bo widzę, że się przekonuje to tego ;)
    Jaką dawkę bierzesz wiesiołka? Pomaga , ? Czujejsz jakąś róznicę?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Daj spokój te nerwy i emocje to samo zło 😂😂😂 w sumie nie wiem co Ci odpowiedzieć bo nie wiem jak działamy 😂 mój lekarz po monitoringu w zeszły poniedziałek kazał ovitrelle wstrzyknąć we czwartek tydzien temu. Tak się złożyło że we czwartek miałam też wizytę u drugiej lekarki w ramach konsultacji. Okazało się że pęcherzyk nie urósł od poniedziałku a zastrzyk dałam.. więc o kant tyłka potłuc. Lekarka powiedziała żeby poczekać z dupkiem minimum do poniedziałku bo ovu nie było. Dziś czwartek a wczoraj prog mialam 9.992. Od dziś chyba biorę dupka ale rano zapomnialam. Bezsens! wstawiam swój wykresior :D

23d623ac4a27.jpg

Wykres wygląda dobrze, na taki na którym widać, że była owulacja:))

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Nie wiem do końca właśnie, czytałam kiedyś że najlepszy stosunek estradiol/progesteron to 10:1 wpisz swoje wartości w ten kalkulator, wkleiłam linka w nawias i zobacz co ci wyjdzie. Ja niestety nie mogę wpisać bo w II fazie badałam sam progesteron, bez estradiolu:(( Tak myślę przynajmniej, nie pamiętam a jak na złość nie mogę pobrać wyników ze strony Alabu, jakiś błąd wyskakuje;/

Pamiętaj tylko, żeby wpisać estradiol i progesteron z tego samego dnia cyklu, po owulacji czyli z II-giej fazy, jeśli badałaś oczywiście.

Zaciekawiło mnie to bardzo.

Na stonie Alab aby sprawdzić wyniki logujesz się na swoje konto czy nie ?
    Co do estradiolu właśnie nie badałam go razem z PRG. Ale zmierzę w tym cyklu. Tak myslałam zeby zbadać ale tego nie zrobiłam potem żałowałam. Badałam w 4 dc estradiol i wyszła chyba lipa bo 24 - niby norma od 21 ale chyba powinien być mimo wszystko wyższy?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Clausix no narazie mi się mój wykres podoba,nie narzekam ale tak jakosbardzo bym chciała mieć te 37 🥰 bardziej bym się jarala hehe

Maymasza po tym wykresie widać że owu byla 🤔 tak mi się wydaje ten 19dc spadek i duży wzrost 👍

Misiaczeka ja jestem testami obstawiona od stóp do głów hehe zakupiłam hurtem na necie 😋 jak mi już nie będą potrzebne to oddam starajacej się szwagierce 🙂 ale powiem szczerze że jakoś tak myślałam że ten z krwi może być najbardziej wiarygodny A tuuu zooonk. No cóż dobrze że już wiadomo co i jak i żeby ich nie polecac...

Niezapominajka kochana co Ty chcesz od swojego wykresu hmm jest tempka powyżej lini podstawowej i napewno jutro będzie szło w gore 👍💪
    19dc było serduszkowanie więc może coś coś coś? :D ale nie nastawiam się, w tym miesiącu odpuszczam, bo muszę doprowadzić się do ładu :D a nerki już mnie taaaaak bolą że masakra

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Jaką dawkę bierzesz wiesiołka? Pomaga , ? Czujejsz jakąś róznicę?

Biorę Aliness 2 kaps czyli 2000 mg. Ciężko powiedzieć czy czuję różnice, na pewno zaobserwowałam wczoraj to "kurze białko" :P Ale nadal nie mam jakoś dużo śluzu. Czytałam, że potrzeba 2-3 cykle brania żeby zauważyć różnicę, więc czekam ;)
    Mama8latka bierze dłużej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:59

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Wykres wygląda dobrze, na taki na którym widać, że była owulacja:))
    Jestescie lepsze niz wszystkie aplikacje! :D <3

I zobaczcie jak to dużo zależy od kobiecej intuicji i kilku konsultacji..gdybym posłuchała się swojego lekarza, zablokowałabym owulację, która była później niż przewidywał lekarz. I pewnie za kilka dni przezywalabym ze sie nie udalo znowu, a jak mialoby sie udać skoro nabrojone by było lekami? cudownie :D
    Zapomniałam tylko, że moja faza lutealna jest dość krótka i nie wzięłam duphastonu więc muszę nadrobić o ile zdążę :p Jak człowiek nie weźmie sprawy w swoje ręce to nikt nie pomoże :D
    Jesteście niezastąpione :D

hannah_92, Reikja lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Co do estradiolu właśnie nie badałam go razem z PRG. Ale zmierzę w tym cyklu. Tak myslałam zeby zbadać ale tego nie zrobiłam potem żałowałam. Badałam w 4 dc estradiol i wyszła chyba lipa bo 24 - niby norma od 21 ale chyba powinien być mimo wszystko wyższy?

Tak, trzeba się zalogować i mieć hasło. Co do hormonów to najlepiej zbadać w tkaije kolejności:

2-4 dc:
    LF, FSH, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstendion, DHEA-S, 17-OH progesteron + hormony tarczycowe

7 dpo- 21 dc:
    progesteron, prolaktyna, estradiol

Ja badałam tez w połowie cyklu, czyli w okresie owulacyjnym, ale chyba byłam już po owulacji niestety także nie brałam tych wyników pod uwagę w ogóle.

Kusi mnie zbadanie tego kompletu hormonów, pójdę chyba z torbami!

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:

Tak, myślę, że dobrze byłoby gdyby był wyższy.

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Biorę Aliness 2 kaps czyli 2000 mg. Ciężko powiedzieć czy czuję różnice, na pewno zaobserwowałam wczoraj to "kurze białko" :P Ale nadal nie mam jakoś dużo śluzu. Czytałam, że potrzeba 2-3 cykle brania żeby zauważyć różnicę, więc czekam ;)
    Mama8latka bierze dłużej ;)
    Nie miałaś jakiś skutków ubocznych jak zaczęłaś brać ?

• Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Nie miałaś jakiś skutków ubocznych jak zaczęłaś brać ?

Nie, zupełnie nic mi nie jest ;) jak zaczęłam brać euthyrox to np miałam codziennie bóle głowy, ale też już mi przeszło, chyba się organizm przyzwyczaił.

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Tak, trzeba się zalogować i mieć hasło. Co do hormonów to najlepiej zbadać w tkaije kolejności:

2-4 dc:
    LF, FSH, estradiol, prolaktyna, testosteron, androstendion, DHEA-S, 17-OH progesteron + hormony tarczycowe

7 dpo- 21 dc:
    progesteron, prolaktyna, estradiol

Ja badałam tez w połowie cyklu, czyli w okresie owulacyjnym, ale chyba byłam już po owulacji niestety także nie brałam tych wyników pod uwagę w ogóle.

Kusi mnie zbadanie tego kompletu hormonów, pójdę chyba z torbami!

To jak się zalogujesz wejdź w archiwum wyników , nie klikaj pobierz wyniki. Powinnaś mieć wszystko w archiwum. Jeżeli nie masz , to jak masz kod kreskowy jeszcze to pobierz bez logowania. Też miałam problem z pobraniem kiedyś.

Co do badań hormonów to też ostatnio badałam i wydałam 350 zł :D
    Nie wiem czemu lekarze nie chcą kierowac na jakiekolwiek badania doprosić się nie można.

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ