Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że wbrew pozorom czas mi pędzi w tym tygodniu jak szalony. Jutro już piątek. Na weekend mam postanowienie nie nastawiać budzika także będzie bez pomiaru żeby przewietrzyć głowę 😊 Dzisiaj mam taki apetyt, że najchętniej nie zamykała bym lodówki 🤦🏼♀️ To u mnie typowe jak rośnie prog, szybko, ale niech rośnie i nie spada 😁 Mama8latka zacznij zieloną falę 🍀 Trochę żałuję, że nie zamówiłam testów z allegro, bo bym mogła sobie teraz sikać i patrzeć na zastrzykowe ⏸️ jedyny raz w życiu 😅
Papillon, Mama8latka lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka nie mogłabym Was przecież zostawić❤️także nie bójcie się nawet jak cały dzień się nie odzywam to i tak w koncu Was nadrobię, bo nie mogę bez Was żyć moje miłe. 😍
O mateczko jaka tempka!? Jak jest tak wysoka teraz to na pewno nie będzie jutro niższa niż 37 stopni ✊🦄
Achna takkk czekamy na szybkie owulki💜 mam nadzieję, że przyjdzie do Ciebie w niedzielę i nie będzie potrzeby jeździć na szybkie bzykanko. 🐎😂
Unify Ty też czekasz na owulkę, dawaj znać jak tylko Gin podejrzy jajeczka! Będą na pewno dorodne😁
Niezapominajka☘️ zaraz Cię szurnę moja bliźniaczko. Niby tutaj wietrzenie głowy w weekend ma być, żeby odpocząć. Ale dzisiaj jakies dziwne myśli, że po zastrzykuu jedyny raz w życiu patrzyłabyś na ⏸️. No moja droga jakbym miała bliżej to poszłabym obić dupsko. Za chwilę takie dwie kreski ujrzą Twoje oczy i oczywiście nasze rownież (chyba pierwsze co zrobisz to nam wstawisz zdjęcie testu), już to ustaliłyśmy, że tej jesieni zachodzimy wszystkie w ciążę. Bardzo proszę te negatywne myśli wyrzucić za siebie, bo będę musiała wprowadzić kary 😂🤣Niezapominajka 🍀, Achna, unify lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillonek bliźniaczko rozbawilaś mnie 🤣🤣 Ja zawsze nad morze zapraszam, piec uwielbiam także ugoszczę z sercem na dłoni i ciastem na talerzu 💕🤭 U mnie wietrzenie głowy to nie tylko w przenośni, bo jak z psiakiem idziemy w te nasze nadmorskie, wiejskie pola to czasem dosłownie łeb urywa. Tej jesieni będzie zielono, to pewne. Chciałabym z Wami zacząć tą piękną falę żeby móc przesyłać fluidy, ale jak zacznie ktoś inny to też się będę cieszyć 😊💚 I to pewne, że będziecie pierwsze żeby mi podpowiedzieć jak ładnie małżowi to przedstawić, bo na pewno sama nie uwierzę 🙈
Papillon lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
No laski, to dzisiaj dalyscie czadu z tymi stronami 🙈 Szkoda, ze nie moge z Wami "na zywo" dyskutowac. U mnie teraz 19 a u Was 1 w nocy i juz nikt mi nie odpisze ☹️
Mama8latka, wykres wcale nie taki fajny, zawsze mi sie w miare trzyma, a spada dzien przed @ czyli dzisiaj. Juz dostalam plamienia.
Hannah_92 ja mam chorobe jelit, Lesniowskiego-Crohna, aktualnie po operacji (mialam 11 marca). Na dzien dzisiejszy wszystko ok. Podjelam sie operacji wyciecia zastawki (guz zapalny i przetoki), bo wedlug gastro bezpieczniej donosic ciaze bez wiekszych stanow zapalnych.
Koncze dopiero 2 cs po poronieniu, ale to przerwa ponad 2 letnia z powodu zaostrzenia Crohna. Teraz po operacji boje sie, ze moge miec jakies zrosty w obrebie jajowodow, ktore uniemozliwiaja zaplodnienie ☹️ (a operacje zrobilam tylko i wylacznie zeby zajsc w ciaze! 🤦🏼♀️) Daje sobie czas do grudnia, potem pewnie zaczne chodzic po lekarzach. Jakie jeszcze znacie wspomagacze plodnosci, takie ogolne? Biore kwas foliowy aktywny, cynk, koenzym Q10, wit prenatalne, olejek z wiesiolka (w tym cyklu bralam mala dawke i ogrom sluzu plodnego, przy wiekszej sporo plamien), mace, raz nawet robilam cieple oklady i masaz jajnikow z olejku rycynowego (ponoc wspomaga owulacje), jadlam tez slawnego ananasa 🙈 Macie cos moze na naturalne odblokowanie hipotetycznie niedroznych jajowodow? HSG boje sie jak cholera. Wszystkie kolezanki ktore mialy mowily ze najgorszy bol...hannah_92 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Dzień dobry! Coraz bliżej do Waszego testowania dziewczyny czekamy z niecierpliwością
Na całe szczęście jest już piątek. O ludzie jak mi się nie chce! No masakra jakaś 😭
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hej!
Witam nowe koleżanki 🌷
Ale naskrobałyście od środy. Wczoraj i dziś mam szkolenie, więc za bardzo nie było kiedy wejść na forum. (Szkolenie super więc czas przynajmniej nie zmarnowany).
Clausix więc już u Ciebie pewnie po obu jak obulak blednie
Ja odebrałam wynik Dhea-so4 - w diagnostyce wyszło mi 550 (w luzmedzie 650 😮), więc jest dalej za wysokie ale nie tak aż bardzo.
No i robiłam kortyzol X2 dziennie, wyszło oo, USG brzucha też ok. Nie wiem czy powtarzać USG u innego profesora... Jak myślicie jest sens ? (Wizyta u niego 200 zł więc całkiem sporo). O
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Reikja jakie wyniki ma Twój maz? Z jakimi parametrami ma problem?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Hej!
Witam nowe koleżanki 🌷
Ale naskrobałyście od środy. Wczoraj i dziś mam szkolenie, więc za bardzo nie było kiedy wejść na forum. (Szkolenie super więc czas przynajmniej nie zmarnowany).
Clausix więc już u Ciebie pewnie po obu jak obulak blednie
Ja odebrałam wynik Dhea-so4 - w diagnostyce wyszło mi 550 (w luzmedzie 650 😮), więc jest dalej za wysokie ale nie tak aż bardzo.
No i robiłam kortyzol X2 dziennie, wyszło oo, USG brzucha też ok. Nie wiem czy powtarzać USG u innego profesora... Jak myślicie jest sens ? (Wizyta u niego 200 zł więc całkiem sporo). O
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Cześć dziewczyny 😉
Tempka nisko mimo dentysty, nie ma się co czarować, owu nie było. I szczerze chce mi się wyć...
Wiem, że z jednej strony to dobrze, bo udało się to wyłapać i można się skupić na stymulacji, ale tak po prostu zwyczajnie po ludzku jest mi przykro. A nie mogę się rozkleić bo zaraz wsiadam do samochodu z kolegami i jedziemy na konfe do Bielska. I znowu dobra mina do złej gry, czasem mam tego dość 😕
Mam nadzieję, że Wy będziecie miały lepszy dzień 😉
Kasia jeżeli chodzi o wspomagacze to jest tu kilka magiczek, które napewno coś polecą 😉 jaką bierzesz dawkę wiesiołka?32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Cześć dziewczyny 😉
Tempka nisko mimo dentysty, nie ma się co czarować, owu nie było. I szczerze chce mi się wyć...
Wiem, że z jednej strony to dobrze, bo udało się to wyłapać i można się skupić na stymulacji, ale tak po prostu zwyczajnie po ludzku jest mi przykro. A nie mogę się rozkleić bo zaraz wsiadam do samochodu z kolegami i jedziemy na konfe do Bielska. I znowu dobra mina do złej gry, czasem mam tego dość 😕
Kasia jeżeli chodzi o wspomagacze to jest tu kilka magiczek, które napewno coś polecą 😉 jaką bierzesz dawkę wiesiołka?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Kasia jeżeli chodzi o wspomagacze to jest tu kilka magiczek, które napewno coś polecą 😉 jaką bierzesz dawkę wiesiołka?
Nie lubie... 😔
Chociaż masz plan działania na kolejeny cykl... 🍀
Chociaż od pozytywnego testu owu do uwolnienia moze minąć nawet 36 godzin dodać do tego to ze moj lekarz mówił ze tempka może skończyć nawet dopiero na 3 dzień to ja Jeszcze mam cicha nadzieję ze ten wykres sie zmieni...
Takie sytuacje bolą wiem... Bo to oznacza kolejny czas czekania kolejna fala niepowodzeń...
Przesyłam ogrom buziaków.😘😘 Wy zrobiliście wszytsko co w waszej mocy aby byc bliżej celu...
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Witam was dziewczyny w ten piękny słoneczny poczatek weekendu
Strasznie nurtuje mnie ten wynik LH (2,7), nie mogę przestac o tym myśleć. Czekam na wizytę u gin. Niby poniżej normy nie jest ale moglo by być lepiej... a wy co o tym myślicie ? Może macie większe doświadczenie , może wiecie coś więcej . Moze wartość będzie rosła kiedy bedzie bliżej do owulacji? Jeżeli wogole bedzie... -
Kzz wrote:Witam was dziewczyny w ten piękny słoneczny poczatek weekendu
Strasznie nurtuje mnie ten wynik LH (2,7), nie mogę przestac o tym myśleć. Czekam na wizytę u gin. Niby poniżej normy nie jest ale moglo by być lepiej... a wy co o tym myślicie ? Może macie większe doświadczenie , może wiecie coś więcej . Moze wartość będzie rosła kiedy bedzie bliżej do owulacji? Jeżeli wogole bedzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:32
-
ami_ami wrote:Reikja jakie wyniki ma Twój maz? Z jakimi parametrami ma problem?
W tej chwili jednak Dr Bergier stwierdził, że inseminacją z taką ilością ruchomych on by próbował, dlatego M. ma być właśnie badanie nasienia z testem MAR no ale to dopiero w październiku.
Wczoraj pierwszy raz wypilam to żelazo feroplex i mile się zaskoczyłam bo smakuje całkiem dobrze - jak syropek 😀
Dzisiaj po raz pierwszy letrox 50, zobaczymy jak będzie z moim samopoczuciem
Pytałam wczoraj ginekolog o estrogeny bliskie dolnej granicy, ale stwierdziła, że to nie problem i że teraz już napewno wzrosły - gdybym miała wynik np z 6dc a nie z 3dc to byśmy się czepiały, a tak to nie ma co 😉
Miłego dnia❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:35
-
Reikja wrote:Hej 😊 Tak naprawdę z wszystkimi najważniejszymi, czyli koncentracja, ruch i morfologia, wszystko poniżej normy.
W tej chwili jednak Dr Bergier stwierdził, że inseminacją z taką ilością ruchomych on by próbował, dlatego M. ma być właśnie badanie nasienia z testem MAR no ale to dopiero w październiku.
Wczoraj pierwszy raz wypilam to żelazo feroplex i mile się zaskoczyłam bo smakuje całkiem dobrze - jak syropek 😀
Dzisiaj po raz pierwszy letrox 50, zobaczymy jak będzie z moim samopoczuciem
Pytałam wczoraj ginekolog o estrogeny bliskie dolnej granicy, ale stwierdziła, że to nie problem i że teraz już napewno wzrosły - gdybym miała wynik np z 6dc a nie z 3dc to byśmy się czepiały, a tak to nie ma co 😉
Miłego dnia❤️
Daj kochana znac jak sie czujesz po tym żelazie.. Ja dzis 3 dzień i juz odczuwam to na swoim organizmie... 😔04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Witam piątkowo również 😘
Kasia jeszcze polecamy tu NAC. Pisalyśmy o nim tutaj już kilkakrotnie. Uważam, że skoro przeszłaś tak poważna operację to HSG tym bardziej przeżyjesz 😉
Clausix jak dla mnie to jeśli jutro temperatura podliczy to wyznaczy Ci owu. Daj sobie jeszcze szansę ✊🏻 A jeśli nie to najważniejsze jest to co piszą dziewczyny, że masz plan i to już na najbliższy cykl 🍀 Mój wykres na pewno na ciążowy nie wygląda mimo, że owu była. Temperatury niskie także też pewnie nic z tego. Czasem tak już jest, nie załamuj się nam 🍀
Reikja powalczcie o wyniki męża, jeśli specjalista widzi szansę to znaczy, że gdzieś się światełko tli. Stosujecie płodną dietę męską? 🙂
Ami ja bym sobie już darowała kolejne USG skoro tutaj nic nie wyszło to moim zdaniem te androgeny są podniesione z powodów hormonalnych, a nie guza. Zarówno ja jak i Papillon miałyśmy identyczną sytuację. Dieta, suplementacja, ruch i będą spadać 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:45
Reikja, Papillon lubią tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐: