Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:58

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Kochana czekamy na wieści po wizycie niech będzie piękne 🥚 gotowe do przyjęcia żołnierzy 🍀🍀W tym miesiącu mnie odrobinke wyprzedzisz :) ♥️ oby owocnie :) ♥️
    Ja licze, ze tego samego dnia ujrzymy II kreski. 😍juz niedlugo😍

atdc2n0a92hantdh.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że wbrew pozorom czas mi pędzi w tym tygodniu jak szalony. Jutro już piątek. Na weekend mam postanowienie nie nastawiać budzika także będzie bez pomiaru żeby przewietrzyć głowę 😊 Dzisiaj mam taki apetyt, że najchętniej nie zamykała bym lodówki 🤦🏼‍♀️ To u mnie typowe jak rośnie prog, szybko, ale niech rośnie i nie spada 😁 Mama8latka zacznij zieloną falę 🍀 Trochę żałuję, że nie zamówiłam testów z allegro, bo bym mogła sobie teraz sikać i patrzeć na zastrzykowe ⏸️ jedyny raz w życiu 😅

Papillon, Mama8latka lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Misiaczeka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:58

31cs ten szczęśliwy ❤️

qdkk9vvjj51mot1a.png
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dołączam i ja :)

Niezapominajka 🍀, Reikja, unify, Achna, Papillon lubią tę wiadomość

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka nie mogłabym Was przecież zostawić❤️także nie bójcie się nawet jak cały dzień się nie odzywam to i tak w koncu Was nadrobię, bo nie mogę bez Was żyć moje miłe. 😍
    O mateczko jaka tempka!? Jak jest tak wysoka teraz to na pewno nie będzie jutro niższa niż 37 stopni ✊🦄
    Achna takkk czekamy na szybkie owulki💜 mam nadzieję, że przyjdzie do Ciebie w niedzielę i nie będzie potrzeby jeździć na szybkie bzykanko. 🐎😂
    Unify Ty też czekasz na owulkę, dawaj znać jak tylko Gin podejrzy jajeczka! Będą na pewno dorodne😁
    Niezapominajka☘️ zaraz Cię szurnę moja bliźniaczko. Niby tutaj wietrzenie głowy w weekend ma być, żeby odpocząć. Ale dzisiaj jakies dziwne myśli, że po zastrzykuu jedyny raz w życiu patrzyłabyś na ⏸️. No moja droga jakbym miała bliżej to poszłabym obić dupsko. Za chwilę takie dwie kreski ujrzą Twoje oczy i oczywiście nasze rownież (chyba pierwsze co zrobisz to nam wstawisz zdjęcie testu), już to ustaliłyśmy, że tej jesieni zachodzimy wszystkie w ciążę. Bardzo proszę te negatywne myśli wyrzucić za siebie, bo będę musiała wprowadzić kary 😂🤣

Niezapominajka 🍀, Achna, unify lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 10 września 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillonek bliźniaczko rozbawilaś mnie 🤣🤣 Ja zawsze nad morze zapraszam, piec uwielbiam także ugoszczę z sercem na dłoni i ciastem na talerzu 💕🤭 U mnie wietrzenie głowy to nie tylko w przenośni, bo jak z psiakiem idziemy w te nasze nadmorskie, wiejskie pola to czasem dosłownie łeb urywa. Tej jesieni będzie zielono, to pewne. Chciałabym z Wami zacząć tą piękną falę żeby móc przesyłać fluidy, ale jak zacznie ktoś inny to też się będę cieszyć 😊💚 I to pewne, że będziecie pierwsze żeby mi podpowiedzieć jak ładnie małżowi to przedstawić, bo na pewno sama nie uwierzę 🙈

tenor.gif

Papillon lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, to dzisiaj dalyscie czadu z tymi stronami 🙈 Szkoda, ze nie moge z Wami "na zywo" dyskutowac. U mnie teraz 19 a u Was 1 w nocy i juz nikt mi nie odpisze ☹️

Mama8latka, wykres wcale nie taki fajny, zawsze mi sie w miare trzyma, a spada dzien przed @ czyli dzisiaj. Juz dostalam plamienia.

Hannah_92 ja mam chorobe jelit, Lesniowskiego-Crohna, aktualnie po operacji (mialam 11 marca). Na dzien dzisiejszy wszystko ok. Podjelam sie operacji wyciecia zastawki (guz zapalny i przetoki), bo wedlug gastro bezpieczniej donosic ciaze bez wiekszych stanow zapalnych.

Koncze dopiero 2 cs po poronieniu, ale to przerwa ponad 2 letnia z powodu zaostrzenia Crohna. Teraz po operacji boje sie, ze moge miec jakies zrosty w obrebie jajowodow, ktore uniemozliwiaja zaplodnienie ☹️ (a operacje zrobilam tylko i wylacznie zeby zajsc w ciaze! 🤦🏼‍♀️) Daje sobie czas do grudnia, potem pewnie zaczne chodzic po lekarzach. Jakie jeszcze znacie wspomagacze plodnosci, takie ogolne? Biore kwas foliowy aktywny, cynk, koenzym Q10, wit prenatalne, olejek z wiesiolka (w tym cyklu bralam mala dawke i ogrom sluzu plodnego, przy wiekszej sporo plamien), mace, raz nawet robilam cieple oklady i masaz jajnikow z olejku rycynowego (ponoc wspomaga owulacje), jadlam tez slawnego ananasa 🙈 Macie cos moze na naturalne odblokowanie hipotetycznie niedroznych jajowodow? HSG boje sie jak cholera. Wszystkie kolezanki ktore mialy mowily ze najgorszy bol...

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Coraz bliżej do Waszego testowania dziewczyny :D czekamy z niecierpliwością :D
    Na całe szczęście jest już piątek. O ludzie jak mi się nie chce! No masakra jakaś 😭

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Witam nowe koleżanki 🌷

Ale naskrobałyście od środy. Wczoraj i dziś mam szkolenie, więc za bardzo nie było kiedy wejść na forum. (Szkolenie super więc czas przynajmniej nie zmarnowany).

Clausix więc już u Ciebie pewnie po obu jak obulak blednie :)

Ja odebrałam wynik Dhea-so4 - w diagnostyce wyszło mi 550 (w luzmedzie 650 😮), więc jest dalej za wysokie ale nie tak aż bardzo.
    No i robiłam kortyzol X2 dziennie, wyszło oo, USG brzucha też ok. Nie wiem czy powtarzać USG u innego profesora... Jak myślicie jest sens ? (Wizyta u niego 200 zł więc całkiem sporo). O

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reikja jakie wyniki ma Twój maz? Z jakimi parametrami ma problem?

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Hej!
    Witam nowe koleżanki 🌷

Ale naskrobałyście od środy. Wczoraj i dziś mam szkolenie, więc za bardzo nie było kiedy wejść na forum. (Szkolenie super więc czas przynajmniej nie zmarnowany).

Clausix więc już u Ciebie pewnie po obu jak obulak blednie :)

Ja odebrałam wynik Dhea-so4 - w diagnostyce wyszło mi 550 (w luzmedzie 650 😮), więc jest dalej za wysokie ale nie tak aż bardzo.
    No i robiłam kortyzol X2 dziennie, wyszło oo, USG brzucha też ok. Nie wiem czy powtarzać USG u innego profesora... Jak myślicie jest sens ? (Wizyta u niego 200 zł więc całkiem sporo). O
    Z czego się szkolisz? :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😉
    Tempka nisko mimo dentysty, nie ma się co czarować, owu nie było. I szczerze chce mi się wyć...
    Wiem, że z jednej strony to dobrze, bo udało się to wyłapać i można się skupić na stymulacji, ale tak po prostu zwyczajnie po ludzku jest mi przykro. A nie mogę się rozkleić bo zaraz wsiadam do samochodu z kolegami i jedziemy na konfe do Bielska. I znowu dobra mina do złej gry, czasem mam tego dość 😕
    Mam nadzieję, że Wy będziecie miały lepszy dzień 😉
    Kasia jeżeli chodzi o wspomagacze to jest tu kilka magiczek, które napewno coś polecą 😉 jaką bierzesz dawkę wiesiołka?

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Cześć dziewczyny 😉
    Tempka nisko mimo dentysty, nie ma się co czarować, owu nie było. I szczerze chce mi się wyć...
    Wiem, że z jednej strony to dobrze, bo udało się to wyłapać i można się skupić na stymulacji, ale tak po prostu zwyczajnie po ludzku jest mi przykro. A nie mogę się rozkleić bo zaraz wsiadam do samochodu z kolegami i jedziemy na konfe do Bielska. I znowu dobra mina do złej gry, czasem mam tego dość 😕
    Kasia jeżeli chodzi o wspomagacze to jest tu kilka magiczek, które napewno coś polecą 😉 jaką bierzesz dawkę wiesiołka?
    Dobra mina do złej gry..jak ja to dobrze znam. Mam wrażenie że w pracy mam ja od dawna. Męczy to okropnie. Później po pracy człowiek jest zmęczony całym dniem udawania że wszystko jest super. Przelewam Ci dużo siły i cierpliwości! Zawsze to jakiś krok w działaniu ♥️

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Achna Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Cześć dziewczyny 😉

Nie lubie... 😔
    Chociaż masz plan działania na kolejeny cykl... 🍀

Chociaż od pozytywnego testu owu do uwolnienia moze minąć nawet 36 godzin dodać do tego to ze moj lekarz mówił ze tempka może skończyć nawet dopiero na 3 dzień to ja Jeszcze mam cicha nadzieję ze ten wykres sie zmieni...

Takie sytuacje bolą wiem... Bo to oznacza kolejny czas czekania kolejna fala niepowodzeń...
    Przesyłam ogrom buziaków.😘😘 Wy zrobiliście wszytsko co w waszej mocy aby byc bliżej celu...

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w ten piękny słoneczny poczatek weekendu ;)
    Strasznie nurtuje mnie ten wynik LH (2,7), nie mogę przestac o tym myśleć. Czekam na wizytę u gin. Niby poniżej normy nie jest ale moglo by być lepiej... a wy co o tym myślicie ? Może macie większe doświadczenie , może wiecie coś więcej . Moze wartość będzie rosła kiedy bedzie bliżej do owulacji? Jeżeli wogole bedzie...

• unify Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Cześć dziewczyny 😉
    Przykro mi... ale moim zdaniem jeszcze szansa jest 🙏jakby sie nie udalo,w następnym cyklu jest plan działania a to najważniejsze💪
    Kzz wrote:
    Witam was dziewczyny w ten piękny słoneczny poczatek weekendu ;)
    Strasznie nurtuje mnie ten wynik LH (2,7), nie mogę przestac o tym myśleć. Czekam na wizytę u gin. Niby poniżej normy nie jest ale moglo by być lepiej... a wy co o tym myślicie ? Może macie większe doświadczenie , może wiecie coś więcej . Moze wartość będzie rosła kiedy bedzie bliżej do owulacji? Jeżeli wogole bedzie...
    Ja mam znowu LH przy gornej granicy. Dzisiaj sie dowiem u gina mam nadzieję, czy takie wyniki moga byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:32

atdc2n0a92hantdh.png
  • Reikja Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Reikja jakie wyniki ma Twój maz? Z jakimi parametrami ma problem?
    Hej 😊 Tak naprawdę z wszystkimi najważniejszymi, czyli koncentracja, ruch i morfologia, wszystko poniżej normy.
    W tej chwili jednak Dr Bergier stwierdził, że inseminacją z taką ilością ruchomych on by próbował, dlatego M. ma być właśnie badanie nasienia z testem MAR no ale to dopiero w październiku.
    Wczoraj pierwszy raz wypilam to żelazo feroplex i mile się zaskoczyłam bo smakuje całkiem dobrze - jak syropek 😀
    Dzisiaj po raz pierwszy letrox 50, zobaczymy jak będzie z moim samopoczuciem

Pytałam wczoraj ginekolog o estrogeny bliskie dolnej granicy, ale stwierdziła, że to nie problem i że teraz już napewno wzrosły - gdybym miała wynik np z 6dc a nie z 3dc to byśmy się czepiały, a tak to nie ma co 😉

Miłego dnia❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:35

• Achna Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reikja wrote:
    Hej 😊 Tak naprawdę z wszystkimi najważniejszymi, czyli koncentracja, ruch i morfologia, wszystko poniżej normy.
    W tej chwili jednak Dr Bergier stwierdził, że inseminacją z taką ilością ruchomych on by próbował, dlatego M. ma być właśnie badanie nasienia z testem MAR no ale to dopiero w październiku.
    Wczoraj pierwszy raz wypilam to żelazo feroplex i mile się zaskoczyłam bo smakuje całkiem dobrze - jak syropek 😀
    Dzisiaj po raz pierwszy letrox 50, zobaczymy jak będzie z moim samopoczuciem

Pytałam wczoraj ginekolog o estrogeny bliskie dolnej granicy, ale stwierdziła, że to nie problem i że teraz już napewno wzrosły - gdybym miała wynik np z 6dc a nie z 3dc to byśmy się czepiały, a tak to nie ma co 😉

Miłego dnia❤️

Daj kochana znac jak sie czujesz po tym żelazie.. Ja dzis 3 dzień i juz odczuwam to na swoim organizmie... 😔

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”

Wysłany: 11 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piątkowo również 😘
    tenor.gif
    Kasia jeszcze polecamy tu NAC. Pisalyśmy o nim tutaj już kilkakrotnie. Uważam, że skoro przeszłaś tak poważna operację to HSG tym bardziej przeżyjesz 😉

Clausix jak dla mnie to jeśli jutro temperatura podliczy to wyznaczy Ci owu. Daj sobie jeszcze szansę ✊🏻 A jeśli nie to najważniejsze jest to co piszą dziewczyny, że masz plan i to już na najbliższy cykl 🍀 Mój wykres na pewno na ciążowy nie wygląda mimo, że owu była. Temperatury niskie także też pewnie nic z tego. Czasem tak już jest, nie załamuj się nam 🍀

Reikja powalczcie o wyniki męża, jeśli specjalista widzi szansę to znaczy, że gdzieś się światełko tli. Stosujecie płodną dietę męską? 🙂

Ami ja bym sobie już darowała kolejne USG skoro tutaj nic nie wyszło to moim zdaniem te androgeny są podniesione z powodów hormonalnych, a nie guza. Zarówno ja jak i Papillon miałyśmy identyczną sytuację. Dieta, suplementacja, ruch i będą spadać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:45

Reikja, Papillon lubią tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ