Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Candida, który tak się do mnie przywiązał że co chwilę wraca 🤦

Ohh właśnie chyba nie przeżyje psychicznie tego czekania :(( a widzisz, dobrze poslyszec jedną opinie, że badanie nie jest takie złe:)

Jakie badanie robiłaś na Candida? Miałaś jakieś objawy?

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Jakie badanie robiłaś na Candida? Miałaś jakieś objawy?
    W sumie to żadnych, potem jak już się okazało że mam to wyczailam że jest taki trochę piwny zapach śluzu 😂 ciężko to określić.
    A wyszło to przypadkowo w cytologii, a potem w posiewie się potwierdziło.

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Hannah myślę tak jak Alisek że to tak jak ze zwyklymi testami owu, jest PIK LH i owu do 36h takze działajcie dzis!! 😁 już i tak jestes obstawiona zolniezami ale nie zaszkodzi poprawić nie 😋
    A tak w ogóle to masz dzisiaj wyjątkowe szczescie, wszystko ci się poukladalo w mgnieniu oka takze wiesz 😍

♥♥♥ czuję się podekscytowana, ale też jakaś taka zestresowana. Dla mnie ten moment wyczekiwania do owulacji do okresu jest najgorszy. Będę robić wszystko żeby o tym nie myśleć tylko działać:)

Mama8latka lubi tę wiadomość

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    ♥♥♥ czuję się podekscytowana, ale też jakaś taka zestresowana. Dla mnie ten moment wyczekiwania do owulacji do okresu jest najgorszy. Będę robić wszystko żeby o tym nie myśleć tylko działać:)
    Nic się nie stresuj, wszystko na luzaka, cieszcie się tym ❤️

hannah_92 lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    To chyba tak samo jak z testami tradycyjnymi, wyrzut oznacza że owu od 24-36h :) więc działajcie ;)
    A śluzem się nie przejmuj bo może po prostu jest sobie przy szyjce i nie "wylatuje" brzydko mówiąc :p

Dzięki za info♥ Może rzeczywiście z tym śluzem to prawda. Ja mam też wzdęcia i zaparcia podczas owulacji, także wydaje mi się, że to też jakoś 'blokuje' śluz, że nie wypływa:D

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    W sumie to żadnych, potem jak już się okazało że mam to wyczailam że jest taki trochę piwny zapach śluzu 😂 ciężko to określić.
    A wyszło to przypadkowo w cytologii, a potem w posiewie się potwierdziło.

Czyli posiew. Bo widziałam, że są badania z kału i z krwi i zastanawiam się właśnie co jest bardziej wiarygodne. Nie sądziłam, że cytologia może coś takiego wykryć!

Za 6 dni mam gina i będę robiła cytologię. mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)

Ja mam często taki jakiś gorzki smak w ustach i biały nalot na języku. Wiem, że czasem to normalne, ale u mnie jakoś często to jest. Myślę, żeby przebadać się w kierunku Helicobacter i Candida właśnie.

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Czyli posiew. Bo widziałam, że są badania z kału i z krwi i zastanawiam się właśnie co jest bardziej wiarygodne. Nie sądziłam, że cytologia może coś takiego wykryć!

Za 6 dni mam gina i będę robiła cytologię. mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)

Ja mam często taki jakiś gorzki smak w ustach i biały nalot na języku. Wiem, że czasem to normalne, ale u mnie jakoś często to jest. Myślę, żeby przebadać się w kierunku Helicobacter i Candida właśnie.
    Wiesz co, to bardzo możliwe że to właśnie drożdżak, bo on daje takie objawy.
    Też tak miałam, ale teraz trochę mi się to zmniejszyło i już prawie nie ma tego na języku.
    Co do cytologii to też byłam w szoku, bo na e wiedziałam, że jest w stanie to wykryć, ale widocznie jest :) wiadomo że posiew najlepszy bo pokaże na co są wrażliwe bakterie i grzyby.

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Z tym gorzkim smakiem to i ja mam coś ostatnio.
    Tak podejrzewam ze to moze byc candida ogolnoustrojowa. Wszystkie objawy u mnie pasują . Idę do rodzinnego w pon może wyłudzę jakieś badania na to.
    Jak to najlepiej wykryć ?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Wiesz co, to bardzo możliwe że to właśnie drożdżak, bo on daje takie objawy.
    Też tak miałam, ale teraz trochę mi się to zmniejszyło i już prawie nie ma tego na języku.
    Co do cytologii to też byłam w szoku, bo na e wiedziałam, że jest w stanie to wykryć, ale widocznie jest :) wiadomo że posiew najlepszy bo pokaże na co są wrażliwe bakterie i grzyby.

A ten posiew to czego posiew?? Kału, moczu czy posiew z szyjki macicy?:D

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Tak podejrzewam ze to moze byc candida ogolnoustrojowa. Wszystkie objawy u mnie pasują . Idę do rodzinnego w pon może wyłudzę jakieś badania na to.

Sama jestem ciekawa właśnie, co zbadać żeby było to wiarygodne:)

Po Waszych informacjach i słowach wsparcia uznałam, że biorę się za swój układ pokarmowy w pierwszej kolejności. Szkoda mi kasy wydawać na hormony itd. Widzę, że owulacje są, także skupię się na innym obszarze, bo może tu siedzi problem.

Niezapominajka 🍀, Reikja lubią tę wiadomość

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    A ten posiew to czego posiew?? Kału, moczu czy posiew z szyjki macicy?:D
    z pochwy :D

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Witam się z Wami w piateczek 🥰🤩 już coraz bliżej, ja od jutra sikam, A co!😁 takie hobby hehe
    Niestety dzisiaj tempka nie osiągnęła 37 stopni 😑 ale utrzymuje się na tym samym poziomie. Chcialabym jeszcze doszukiwać się jakiś objawow ale wiecie co? No nic ... wszystko co mam mogę przypisać duphastonowi.. Bo rano z łóżka nie moge się zwlec, piersi wielkie ale nie bolesne i sennosc w ciagu dnia. Bol jajnika to typowo też nie znaczy nic. I tak o nie ma co ze wkrecac heheh

Niezapominajka kiedyś dziewczyna na watku sikala na testy z allegro po zastrzyku żeby sprawdzić ile u niej trwa wyplukiwanie z organizmu i wtedy wiedziała kiedy test może oznaczać już coś innego 😊 myślę że dobry pomysl jak ma się plan że w następnym cyklu znów będzie przyjmowany zastrzyk.
    ALE Ty zaraz wysikasz razem ze mna 2 kreski, ładne piekne oznaczające bobaska 🥰🥰
    Sama miałam w planach to zrobić, bo u mnie jakoś długo się utrzymuje zastrzyk, ale wiecie co? walić to :D nie mam ani jednego testu ciazowego w domu i nie bede miec przez 10 dni duphastonu! :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Sama jestem ciekawa właśnie, co zbadać żeby było to wiarygodne:)

Po Waszych informacjach i słowach wsparcia uznałam, że biorę się za swój układ pokarmowy w pierwszej kolejności. Szkoda mi kasy wydawać na hormony itd. Widzę, że owulacje są, także skupię się na innym obszarze, bo może tu siedzi problem.

Ja mam jeszcze jeden wstydliwy objaw. Nawet do fryzjera nie chodzę.
    Mam łupież, nie mogę zię z niego niczym wyleczyć
    Kiedyś używałam długi czas szamponu ziolowego. Przeszło ale znowu nawrót był od razu po użyciu suchego szamponu

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah_92 ja też obwiniam moje problemy z układem pokarmowym za brak efektów starań o dziecko. Może nie mam racji a może faktycznie mi się jakieś zrosty porobiły, czy inne dziadostwo.
    Pociesza mnie tylko fakt, że nie miałam nigdy żadnej torbieli czekoladowej ani przesłanek na USG wskazujących na endometrioze, ale to pomoc niczego nie wyklucza. Moze być zaawansowana a nie być torbielek. Miesiączki mam bolesne i towarzyszą im biegunki, wzdęcia, zaparcia i inne takie 🤦
    Coś czuję że w końcu laparo mnie czeka

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:

Juz wiem!! Na Candida najlepiej wykonać badanie D-arabinitol w moczu. Tylko czemu do cholera to takie drogie jest?:(( Ale ponoć najbardziej wiarygodne działanie.

• Alisek93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Kiedyś używałam długi czas szamponu ziolowego. Przeszło ale znowu nawrót był od razu po użyciu suchego szamponu
    Też może być niestety sprawka drozdzakow. cholerstwa jedne.

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • MayMasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    próbowałaś szamponu Pirolam? Mi on pomógł

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piąteczek. 😍😍💓💓 Wpadłam na szybko poczytać Was z rana, żeby wieczorem nie nadrabiać 10 stron 😂😂
    Chciałam Wam tylko powiedzieć, że mamy tutaj cudowny team, który się nawzajem wspiera i cieszę się z tego naszego wątku!!!! Przez moment weszłam na wrzesień... I tak się cieszę, że tam nie dołączyłam. Załamałam się ilością negatywnych emocji od wczoraj. Każda z nas dąży do tego samego, a dziewczyny zamiast się wspierać to podcinają sobie skrzydła. Cieszę się, że Was mam 💜☘️
    I tak jak mówiłam ją wierzę, że każda odnajdzie w końcu swoje szczęście 😘💖
    Trzymam kciuki za najbliższe owulki 🤗 i teściki.

Alisek93, Niezapominajka 🍀, unify, Achna, Mama8latka, Reikja, awE lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    próbowałaś szamponu Pirolam? Mi on pomógł
    Tak. Nic niestety, zadnych efektow...;(

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Witajcie w piąteczek. 😍😍💓💓 Wpadłam na szybko poczytać Was z rana, żeby wieczorem nie nadrabiać 10 stron 😂😂
    Chciałam Wam tylko powiedzieć, że mamy tutaj cudowny team, który się nawzajem wspiera i cieszę się z tego naszego wątku!!!! Przez moment weszłam na wrzesień... I tak się cieszę, że tam nie dołączyłam. Załamałam się ilością negatywnych emocji od wczoraj. Każda z nas dąży do tego samego, a dziewczyny zamiast się wspierać to podcinają sobie skrzydła. Cieszę się, że Was mam 💜☘️
    I tak jak mówiłam ją wierzę, że każda odnajdzie w końcu swoje szczęście 😘💖
    Trzymam kciuki za najbliższe owulki 🤗 i teściki.
    Ja niestety musiałam chwilowo opuścić tamten wątek. Jedna rzecz, że @ przyszła, a druga to te negatywne emocje, które mnie dołują. Właśnie, trzeba się wzajemnie ciągnąć w górę ❤️ do celu, który u nas wszystkich jest taki sam i tak o nim marzymy.

Papillon lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ