Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia🌸 wrote:Mam nadzieję, że pomoże ❤️ z tego co pamiętam to trochę śmierdzi ale do przeżycia 🙂
Czy jest tu może jakaś dziewczyna, której facet ma małą iść plemników? U mojego Toma 3,2 mln/ ml. Ruch ok i morfologia 84% więc dobrze ale ta ilość... Po pierwszym badaniu zaczął brać suple i lepiej się odżywiać, jeśli nie pykło w tym cyklu to pod koniec września kolejne badanie. Boje się jak cholera 🙄
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Janinka Gin dał nam 3 msc, jeśli się nie uda to kolejne badanie nasienia i wtedy androlog. Żałuję bo poszłam na badanie mikroskopowe zamiast komputerowego. Później czytałam, że wiele dziewczyn na nie narzeka i niektórzy lekarze ich nawet nie uwzględniają.
Ami_ami tutaj jest słowo w słowo z wyniku. Morfologia to jest % prawidlowych? Tak myślałam ale mogłam się pomylić. 🤔 Chyba, że faktycznie te wyniki o kant tyłka potłuc.
I. badanie makroskopowe
Czas upłynnienia 30 min
Objętość 2ml
pH alkaliczny
II. Badanie mikroskopowe
*Ruchliwość plemników (%)
a) szybki prostolinijny 60
b)powolny prostolinijny 5
c) niepostepowy 3
D) nieruchliwe 32
*Liczba plemników
Liczba plemników w mln/ml 3200000
*Morfologia plemników (%)
- o prawidłowej budowie 84
-o nieprawidłowej budowie 16
-defekt główki 3
-defekt szyjki/ wstawki 2
- defekt witki 11🙋Ona 30 lat
🤵On 31 lat
Cykle 26-28 dni
03.2019
Początek starań
07.2020
"Doktorze poooomoocy"- hsg-udrożnione jajowody, mała ilość plemników, owulacja potwierdzona monitoringiem, pozostałe wyniki ok. -
Klaudia🌸 wrote:Janinka Gin dał nam 3 msc, jeśli się nie uda to kolejne badanie nasienia i wtedy androlog. Żałuję bo poszłam na badanie mikroskopowe zamiast komputerowego. Później czytałam, że wiele dziewczyn na nie narzeka i niektórzy lekarze ich nawet nie uwzględniają.
Ami_ami tutaj jest słowo w słowo z wyniku. Morfologia to jest % prawidlowych? Tak myślałam ale mogłam się pomylić. 🤔 Chyba, że faktycznie te wyniki o kant tyłka potłuc.
I. badanie makroskopowe
Czas upłynnienia 30 min
Objętość 2ml
pH alkaliczny
II. Badanie mikroskopowe
c) niepostepowy 3
D) nieruchliwe 32
*Liczba plemników
-defekt główki 3
- defekt witki 11
Juz gdzieś tez czytalam ze komputerowe w porownaniu do mikroskopowego wychodzi gorzej tzn. Dokładniej. I jemu sie powinno ufac. Kiedys na innym wątku pisala dziewczyna ze na mikroskopowym wyszło tez kolo 80 % a na komputerowym kolo 5 % kolosalna różnicaKlaudia🌸 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
hannah_92 wrote:Mam ten sam problem;/ już od 14 lat myję codziennie włosy, poza dniami niewychodzenia z domu i strasznie mnie to wkurza. Czasem nie są jeszcze takie tłuste, ale nie da się ich ułożyć plus mam grzywkę, którą spinam do góry podczas demakijażu, kąpieli czy spania, także nie mam wyjścia- codziennie myje i suszę. Zazdroszczę kobitkom, które maja piękne, gęste i nieprzetłuszczające się włosy:d
Zdałam sobie sprawę, że to chyba chore ale wychodzę z domu do pracy ok. 7:10, a budzę się o 5:37 hahah:D
No to przybijam piątkę i jestem chora razem z Tobą, bo wstaję codziennie miedzy 5:15-5:50 nie nastawiając w sumie budzika a wychodzę o 7:20-7:30hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Janinka wrote:A androlog coś na to powiedział? Czy nie konsultowaliście się? U nas akurat sporo ilościowo, ale morfologia 4% na styk i rzekomo ilość nadrabia. Może u Was odwrotnie?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Achna wrote:Juz gdzieś tez czytalam ze komputerowe w porownaniu do mikroskopowego wychodzi gorzej tzn. Dokładniej. I jemu sie powinno ufac. Kiedys na innym wątku pisala dziewczyna ze na mikroskopowym wyszło tez kolo 80 % a na komputerowym kolo 5 % kolosalna różnica
Dziękuję, że mnie wyprowadziłyście z błędu 😙❤️🙋Ona 30 lat
🤵On 31 lat
Cykle 26-28 dni
03.2019
Początek starań
07.2020
"Doktorze poooomoocy"- hsg-udrożnione jajowody, mała ilość plemników, owulacja potwierdzona monitoringiem, pozostałe wyniki ok. -
Achna wrote:Juz gdzieś tez czytalam ze komputerowe w porownaniu do mikroskopowego wychodzi gorzej tzn. Dokładniej. I jemu sie powinno ufac. Kiedys na innym wątku pisala dziewczyna ze na mikroskopowym wyszło tez kolo 80 % a na komputerowym kolo 5 % kolosalna różnica
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Laski, ale natrzepałyście postów 😱
Ami to co pisała Klaudia się sprawdza, możesz też zerknąć na nasze wykresy, tam mamy zaznaczone co bierzemy. Głównie na androgeny bralabym inozytol, witaminę D, ale im dalej w las tym więcej tego wszystkiego także pytanie czy w ogóle coś obecnie bierzesz czy zaczynasz od zera 🙂
Klaudia myślałam i Tobie, te wszystkie zmiany na pewno zaowocują 🍀 Miałyśmy wspólnie HSG także duży krok za nami i w końcu musi być z górki 😊 Melduj się tu częściej! A co do wyników męża to bym również powtórzyła, ale ta ilość wypada kiepsko 😔 Dobrze widzę, że w całej próbce było tylko 6mln plemników?
Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie to najważniejsza jest ruchliwość i ilość. Nawet jeśli facet ma tylko 1% prawidłowych plemników, ale ilość znacznie przekracza normy WHO to % wyjdzie i tak więcej plemników zdolnych do zapłodnienia niż zachowując minimum normy. Tutaj trzeba patrzeć na to matematycznie. Natomiast jestem zdania, że zawsze warto poprawiać parametry dietą, suplementacją i zdrowym trybem życia.Achna, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Laski, ale natrzepałyście postów 😱
Ami to co pisała Klaudia się sprawdza, możesz też zerknąć na nasze wykresy, tam mamy zaznaczone co bierzemy. Głównie na androgeny bralabym inozytol, witaminę D, ale im dalej w las tym więcej tego wszystkiego także pytanie czy w ogóle coś obecnie bierzesz czy zaczynasz od zera 🙂
Klaudia myślałam i Tobie, te wszystkie zmiany na pewno zaowocują 🍀 Miałyśmy wspólnie HSG także duży krok za nami i w końcu musi być z górki 😊 Melduj się tu częściej! A co do wyników męża to bym również powtórzyła, ale ta ilość wypada kiepsko 😔 Dobrze widzę, że w całej próbce było tylko 6mln plemników?
Dziewczyny jeśli chodzi o nasienie to najważniejsza jest ruchliwość i ilość. Nawet jeśli facet ma tylko 1% prawidłowych plemników, ale ilość znacznie przekracza normy WHO to % wyjdzie i tak więcej plemników zdolnych do zapłodnienia niż zachowując minimum normy. Tutaj trzeba patrzeć na to matematycznie. Natomiast jestem zdania, że zawsze warto poprawiać parametry dietą, suplementacją i zdrowym trybem życia.
Tak by na to wyglądało bo nie podali ile w całej próbce. Ale teraz mnie zbicie i nerw dopadł. Idzie się do polecanej wszędzie przychodni, płaci a tu takie coś. Sama w sumie jestem sobie winna bo tego nie sprawdziłam 🙄🙋Ona 30 lat
🤵On 31 lat
Cykle 26-28 dni
03.2019
Początek starań
07.2020
Klaudia🌸 wrote:Tak by na to wyglądało bo nie podali ile w całej próbce. Ale teraz mnie zbicie i nerw dopadł. Idzie się do polecanej wszędzie przychodni, płaci a tu takie coś. Sama w sumie jestem sobie winna bo tego nie sprawdziłam 🙄
Klaudia🌸 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Dziewczyny trzymajcie kciuki 🙏 zaraz jade do gina i juz zaczynam panikowac. Mam nadzieje,ze wszystko ze mna w porzadku.
Ostatni raz bylam jak zaczelismy sie starac czyli w czerwcu,wszystko bylo ok. Ale wiecie jak to w życiu, jak na czyms zalezy to zaraz sue sypie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 17:55
Achna lubi tę wiadomość
-
Klaudia🌸 wrote:Janinka Gin dał nam 3 msc, jeśli się nie uda to kolejne badanie nasienia i wtedy androlog. Żałuję bo poszłam na badanie mikroskopowe zamiast komputerowego. Później czytałam, że wiele dziewczyn na nie narzeka i niektórzy lekarze ich nawet nie uwzględniają.
I. badanie makroskopowe
Czas upłynnienia 30 min
Objętość 2ml
pH alkaliczny
II. Badanie mikroskopowe
c) niepostepowy 3
D) nieruchliwe 32
*Liczba plemników
-defekt główki 3
- defekt witki 11
Możecie dodatkowo zrobić posiew czy np. nie ma jakiejś bakterii. Ilość się zmienia okresowo, więc niech powtórzy jeszcze raz i zobaczycie co w trawie piszczy
Unify daj znać po wizycie😀 -
MayMasza wrote:U nas to samo, morfologia 4% ale z duzą ilością i lekarz też powiedzial, że to jest w porządku
U nas tak samo. Całkowita liczba plemnikow to ponad 600 mln, ale morfologia 6%. Też nam gin mówiła że niepotrzebna jest wizyta u androloga bo wyniki są ok. Inne parametry niby w normie ale też bez rewelacji, no ale mówiła, że nie ma potrzeby dalszej diagnostyki więc uznaliśmy że u męża wszystko ok.BusiaT lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
U gin wszystko w porzadku. Pochwalila endometrium, widac bylo pecherzyk. Oby tylko teraz ladnie pękł 🙏
Jak pokazałam jej wyniki to dostalam opierdziel, po co je robilam 😛wytlumaczylam,ze jeśli jest cos nie tak to wole wiedziec juz teraz i dzialac niz czekac rok i sie zastanawiać. Zreszta uwazam, ze badania to powinna kazda kobieta wykonac profilaktycznie. No i oczywiscie dodala ze mamy nie starac sie tylko uprawiac seks 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:20
hannah_92, Reikja, Alisek93, Karenira, Papillon, BusiaT, ajwii2 lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/a08d4c7ead8e5.jpg.html
Takie mój mąż miał wyniki nasienia w marcu, ale też zastanawiam się nad powtorzeniem bo już trochę czasu minęło a 50 zł to niej test jeszcze dużo. Tyle placilismy."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Reikja wrote:Hej, my byśmy marzyli o takich wynikach, generalnie liczy się, że dobre nasienie ma mieć 1,6 mln prawidłowych plemników, u Was napewno tyle jest😉
Możecie dodatkowo zrobić posiew czy np. nie ma jakiejś bakterii. Ilość się zmienia okresowo, więc niech powtórzy jeszcze raz i zobaczycie co w trawie piszczy
Unify daj znać po wizycie😀
Unify super ❤️ trzymam kciuki za szczęśliwe pęknięcie 😉unify lubi tę wiadomość
🙋Ona 30 lat
🤵On 31 lat
Cykle 26-28 dni
03.2019
Początek starań
07.2020
No z badaniami nasienia jest tak ze trzeba sobie to przeliczyć ilość na ruchliwość na prawidłowa budowę i nawet jeśli morfologia jest słaba a ilość konkretna to po wyliczeniach wychodzi ładna sumka żołnierzy do boju ♥️
Życzę Wam spokojniej nocy a ze ja jeszcze przed owu to wleciala sąsiadka z czerwonym winkiem ♥️ ♥️ ♥️
Papillon lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”