Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Dzieeeeeen dobry laski moje!!! 🤩🤩
    Co tam u Was słychać??? Któraś z Was ma iść chyba jutro do gienka 🤔🤔🤔 czy dobrze pamiętam?
    U mnie dziś 5dc ale ten to na straty bo za tydz w środę histeroskopia no a teraz czekam na wyniki biopsji 😡😡😡😡

Oj Ty to się namęczysz, ale później będzie nagroda 🤱i wszystko co złe pójdzie w zapomnienie. :)

pb5Lp1.png
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Też tak uważam, że krpu4j zmienić lekarza. Tym bardziej że przy pcos powinni Ci robić monitoring owu aby sprawdzić czy jest a jeśli nie włączyć leczenie. Spróbuj sobie ovarin brać... Po 2-3 opakowaniach widać różnicę

Tak Margolka powinni robić przy PCOS usg ale niestety to teoria praktyka wygląda zupełnie inaczej... rzadko się zdarza żeby faktycznie teoria w tym przypadku przełożyła się na praktykę..

Margolka 85 lubi tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Mnie strasznie boli prawy jajnik. Nie wiem czy to nie torbiel, a jeśli to co wtedy. Nigdy nie miałam.

Przypadku torbieli - Jeśli przestanie Cię boleć to się pewnie wchłonie A jak nie to do gina i da tabletki na wchloniecie 👍

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Też tak uważam, że krpu4j zmienić lekarza. Tym bardziej że przy pcos powinni Ci robić monitoring owu aby sprawdzić czy jest a jeśli nie włączyć leczenie. Spróbuj sobie ovarin brać... Po 2-3 opakowaniach widać różnicę

Brałam ovarin 4 miesiące xd jakiś wielkich rewolucji u mnie nie wywołał. Skończył mi się, a miałam jeszcze całe opak inofemu więc to zaczęłam sobie pić teraz 2x dziennie. Co do monitoringów...póki co to nie wiem czy ma to sens jak nawet nie biorę niczego na stymulację. Narazie czekam na kolejną wizytę, która mam na koniec kwietnia. Jeśli nic się nie zmieni, a lekarz nie powie niczego konkretnego to wysyłam męża na badanie i sama szukam nowego lekarza. Chociaż z tym to mega trudno...póki co to staram się nie popadać w paranoję tylko przytulamy się jak mamy ochotę a co ma być to będzie.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dzisiaj wolne.
    Wczoraj w połowie pracy wyszłam z innymi 3 osobami i poszliśmy na integrację w naszym dziale - nawet wesoło a byłam trzezwa ale nawet jakbym mogła to z tymi osobami ja bym nie piła :p graliśmy w kręgle i miałam szczęście z samymi menagerami być-poprostu tragos :p
    BombiaMk-nawet nie wyobrażam sb jak musisz cierpieć :(bardzo mi przykro i bd się za Cb modlić :*

Ja tak jak pisalam ten cykl bez starań i normalnie nic mi nie ma i nic nie dolega - wspaniałe uczucie :D zaraz się ogarniam i jadę do sklepu po obiad - muszę coś kreatywnego wymyślec skoro mam to wolne :D
    Ovarin ja jem i z + to mam ładna twarz :D i pęcherzyki mi ładnie pękają pomimo stresu więc ja jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:14

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Izulaa Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Margolka 85, dobrze pamiętasz ja miałam wizytę. Był to nowy gin, dlatego trochę przeżywałam. Był to 13DC na USG pęcherzyk 20.84mm mówił że powinien w ciągu kilkunastu godzin pęknąć, chociaż jak na mnie wydaje mi się że owulację mam później niż 14dc. Może tym razem szybciej?
    Zmartwił mnie trochę ponieważ pół roku temu byłam na wizycie i poprzedni gin wykrył niejednorodny obszar na prawym jajniku. Nic nie kazał z nim robić tylko obserwować czy nie rośnie. Nowy lekarz kazał mi zrobic badanie CA 125 czyli marker nowotworowy. Ta zmiana ma 15cm
    Im więcej się staram tym jest gorzej... Poprzednia morfologia była dobra a nie brałam witamin. Teraz biorę witaminy, dbam bardziej o posiłki, pije wodę a morfologia słabsza. Na dodatek pokłóciłam się z M. I jak tu te serduszka robić 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:25

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa lepiej wiedzieć co tam rośnie niż później pluc sb w brodę ale napewno bd wszystko dobrze :* co do kłótni z M to ja też tak często mam tak jak pisałam w okolicach tych dni zawsze jakieś kłótnie - jakby wyczuwał a potem jak nie u strzeliliśmy w płodne to się pyta czy z innych razy coś bd:D

Izulaa lubi tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Taka cisza, wszystkie zajęte 🐝?
    U nas dziś ładna pogoda i mimo, że dzieci nadal chore to humor mam trochę lepszy.

pb5Lp1.png
  • Izulaa Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Izulaa lepiej wiedzieć co tam rośnie niż później pluc sb w brodę ale napewno bd wszystko dobrze :* co do kłótni z M to ja też tak często mam tak jak pisałam w okolicach tych dni zawsze jakieś kłótnie - jakby wyczuwał a potem jak nie u strzeliliśmy w płodne to się pyta czy z innych razy coś bd:D

Dokładnie, lepiej wiedzieć ale boje się trochę. Czekam na wynik tego CA 125.Z tymi chłopami to tak jest... Ich zabraknie w tym dniu a kobieta później zachodzi w głowę co jest nie tak 😂. koniec końców sam przyszedł i przeprosił, a nawet 💓 sam zainicjował. Więc dwa 💓 byly 😂. pierwszy miesiąc mierzyłam temperaturę i jestem zaskoczona, że jednak to działa 🧐. Doktorek mówił że powinno dojść do owulacjido za kilkanaście godzin. I dziś po dodaniu 3 wyższej temperatury, pokazało że owulację byla.

• Izulaa Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Dzieeeeeen dobry laski moje!!! 🤩🤩
    Co tam u Was słychać??? Któraś z Was ma iść chyba jutro do gienka 🤔🤔🤔 czy dobrze pamiętam?
    U mnie dziś 5dc ale ten to na straty bo za tydz w środę histeroskopia no a teraz czekam na wyniki biopsji 😡😡😡😡
    Jak wyniki? Kiedy będzie coś wiadomo? Najgorsze jest te czekanie, trzymam mocno kciuki, musi być Dobrze innej opcji nie ma.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa to trzymam kciukasy za II 😙 ja dochodzę do sb na wolnym ale czuję się tak samo zmęczona jak po pracy :p dzisiaj mam w planach pouczyć się na obronę ale jakoś ciężko to widzę :( dzisiaj na obiad grochówka - mam nadzieję że bd na 2 dni:D
    Mal3na chore dzieci i jeszcze brzydka pogoda to zle połączenie także dobrze ze słonce bo i inne nastawienie wszystkich :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mierzy temperaturę? :)

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Ja mierzyłam zeszły miesiąc. Ten odpuściłam ale po @ wracam do mierzenia. I u mnie dziwnie było z temp bo po ovu temp mi rosła a małpa i tak przyszła....ale z 2 strony nie mam odniesienia 🤔

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja mierzyłam zeszły miesiąc. Ten odpuściłam ale po @ wracam do mierzenia. I u mnie dziwnie było z temp bo po ovu temp mi rosła a małpa i tak przyszła....ale z 2 strony nie mam odniesienia 🤔

Rosła w wyniku owulacji (progesteron), to najważniejsze, ze owulacja jest, a w końcu przyjdzie taki cykl, ze już tempka zostanie wysoko i będą dwie kreski :)

Pysiek12 lubi tę wiadomość

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Rosła w wyniku owulacji (progesteron), to najważniejsze, ze owulacja jest, a w końcu przyjdzie taki cykl, ze już tempka zostanie wysoko i będą dwie kreski :)
    No ja myślę bo obecne dziecko czyt.kot Doprowadza mnie do szału :p 10.03 mam obrone więc 16.03 zapisuję siebie i męża do kliniki niepłodności i bd działać nad nowym projektem w moim życiu :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie miałabym cierpliwości do mierzenia, także podziwiam te kobietki, które mierzą tempke dzień w dzień. U mnie 22dc. Od wczoraj biorę już duphaston i za jakieś 12 dni czekam na @ :d

• Izulaa Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Izulaa to trzymam kciukasy za II 😙 ja dochodzę do sb na wolnym ale czuję się tak samo zmęczona jak po pracy :p dzisiaj mam w planach pouczyć się na obronę ale jakoś ciężko to widzę :( dzisiaj na obiad grochówka - mam nadzieję że bd na 2 dni:D
    Mal3na chore dzieci i jeszcze brzydka pogoda to zle połączenie także dobrze ze słonce bo i inne nastawienie wszystkich :)
    Co studiujesz? Dla mnie obrony to była zawsze formalność, może przed 1 człowiek się stresował bo nie widział jak wygląda, ale do drugiej podchodziłam już na luzie. Będzie dobrze 😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To. Moja trzecia obrona ale pierwsza jako inżynier :) wcześniej robiłam lic i mgr ale musiałam się przebranżowić :p mierzenie tempki naprawdę wymusza systematyki i tego żeby pamiętać. Ja dalej się budzę o 7 tak jak mierzyłam i teraz to dalej sb drzemie ale kot już tak pobudzony ze nie da rady dalej spać 😭😭

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:
    Jak wyniki? Kiedy będzie coś wiadomo? Najgorsze jest te czekanie, trzymam mocno kciuki, musi być Dobrze innej opcji nie ma.

Hellloooo! Laseczki moje 🤩🤩😍

Izulaa jeszcze xze go nie ma 😔 pewnie dopiero po weekendzie we wtorek... 🤷‍♀️😱😱😱😱 A w środęam zabieg histeroskopii 😔😱 a Tobie mówili ile masz czekać na ten wynik??? Trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞 🤞 💪💪

Pysiek Ty zdolna bestio dasz radę 💪💪
    Do której kliniki chcesz Was zapisać i gdzie?

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:

Ja nie mierze6🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nie dla mnie to 🤷‍♀️

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ