Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
Margolka 85 wrote:Dzieeeeeen dobry laski moje!!! 🤩🤩
Co tam u Was słychać??? Któraś z Was ma iść chyba jutro do gienka 🤔🤔🤔 czy dobrze pamiętam?
U mnie dziś 5dc ale ten to na straty bo za tydz w środę histeroskopia no a teraz czekam na wyniki biopsji 😡😡😡😡
Oj Ty to się namęczysz, ale później będzie nagroda 🤱i wszystko co złe pójdzie w zapomnienie. -
Margolka 85 wrote:Też tak uważam, że krpu4j zmienić lekarza. Tym bardziej że przy pcos powinni Ci robić monitoring owu aby sprawdzić czy jest a jeśli nie włączyć leczenie. Spróbuj sobie ovarin brać... Po 2-3 opakowaniach widać różnicę
Tak Margolka powinni robić przy PCOS usg ale niestety to teoria praktyka wygląda zupełnie inaczej... rzadko się zdarza żeby faktycznie teoria w tym przypadku przełożyła się na praktykę..Margolka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargolka 85 wrote:Też tak uważam, że krpu4j zmienić lekarza. Tym bardziej że przy pcos powinni Ci robić monitoring owu aby sprawdzić czy jest a jeśli nie włączyć leczenie. Spróbuj sobie ovarin brać... Po 2-3 opakowaniach widać różnicę
Brałam ovarin 4 miesiące xd jakiś wielkich rewolucji u mnie nie wywołał. Skończył mi się, a miałam jeszcze całe opak inofemu więc to zaczęłam sobie pić teraz 2x dziennie. Co do monitoringów...póki co to nie wiem czy ma to sens jak nawet nie biorę niczego na stymulację. Narazie czekam na kolejną wizytę, która mam na koniec kwietnia. Jeśli nic się nie zmieni, a lekarz nie powie niczego konkretnego to wysyłam męża na badanie i sama szukam nowego lekarza. Chociaż z tym to mega trudno...póki co to staram się nie popadać w paranoję tylko przytulamy się jak mamy ochotę a co ma być to będzie. -
Cześć dziewczyny ja dzisiaj wolne.
Wczoraj w połowie pracy wyszłam z innymi 3 osobami i poszliśmy na integrację w naszym dziale - nawet wesoło a byłam trzezwa ale nawet jakbym mogła to z tymi osobami ja bym nie piła :p graliśmy w kręgle i miałam szczęście z samymi menagerami być-poprostu tragos :p
BombiaMk-nawet nie wyobrażam sb jak musisz cierpieć :(bardzo mi przykro i bd się za Cb modlić :*
Ja tak jak pisalam ten cykl bez starań i normalnie nic mi nie ma i nic nie dolega - wspaniałe uczucie zaraz się ogarniam i jadę do sklepu po obiad - muszę coś kreatywnego wymyślec skoro mam to wolne
Ovarin ja jem i z + to mam ładna twarz i pęcherzyki mi ładnie pękają pomimo stresu więc ja jestem zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:14
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Cześć dziewczyny,
Margolka 85, dobrze pamiętasz ja miałam wizytę. Był to nowy gin, dlatego trochę przeżywałam. Był to 13DC na USG pęcherzyk 20.84mm mówił że powinien w ciągu kilkunastu godzin pęknąć, chociaż jak na mnie wydaje mi się że owulację mam później niż 14dc. Może tym razem szybciej?
Zmartwił mnie trochę ponieważ pół roku temu byłam na wizycie i poprzedni gin wykrył niejednorodny obszar na prawym jajniku. Nic nie kazał z nim robić tylko obserwować czy nie rośnie. Nowy lekarz kazał mi zrobic badanie CA 125 czyli marker nowotworowy. Ta zmiana ma 15cm
Im więcej się staram tym jest gorzej... Poprzednia morfologia była dobra a nie brałam witamin. Teraz biorę witaminy, dbam bardziej o posiłki, pije wodę a morfologia słabsza. Na dodatek pokłóciłam się z M. I jak tu te serduszka robić 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:25
-
Izulaa lepiej wiedzieć co tam rośnie niż później pluc sb w brodę ale napewno bd wszystko dobrze :* co do kłótni z M to ja też tak często mam tak jak pisałam w okolicach tych dni zawsze jakieś kłótnie - jakby wyczuwał a potem jak nie u strzeliliśmy w płodne to się pyta czy z innych razy coś bd:D
Izulaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek12 wrote:Izulaa lepiej wiedzieć co tam rośnie niż później pluc sb w brodę ale napewno bd wszystko dobrze :* co do kłótni z M to ja też tak często mam tak jak pisałam w okolicach tych dni zawsze jakieś kłótnie - jakby wyczuwał a potem jak nie u strzeliliśmy w płodne to się pyta czy z innych razy coś bd:D
Dokładnie, lepiej wiedzieć ale boje się trochę. Czekam na wynik tego CA 125.Z tymi chłopami to tak jest... Ich zabraknie w tym dniu a kobieta później zachodzi w głowę co jest nie tak 😂. koniec końców sam przyszedł i przeprosił, a nawet 💓 sam zainicjował. Więc dwa 💓 byly 😂. pierwszy miesiąc mierzyłam temperaturę i jestem zaskoczona, że jednak to działa 🧐. Doktorek mówił że powinno dojść do owulacjido za kilkanaście godzin. I dziś po dodaniu 3 wyższej temperatury, pokazało że owulację byla. -
Margolka 85 wrote:Dzieeeeeen dobry laski moje!!! 🤩🤩
Co tam u Was słychać??? Któraś z Was ma iść chyba jutro do gienka 🤔🤔🤔 czy dobrze pamiętam?
U mnie dziś 5dc ale ten to na straty bo za tydz w środę histeroskopia no a teraz czekam na wyniki biopsji 😡😡😡😡 -
Izulaa to trzymam kciukasy za II 😙 ja dochodzę do sb na wolnym ale czuję się tak samo zmęczona jak po pracy :p dzisiaj mam w planach pouczyć się na obronę ale jakoś ciężko to widzę dzisiaj na obiad grochówka - mam nadzieję że bd na 2 dni:D
Mal3na chore dzieci i jeszcze brzydka pogoda to zle połączenie także dobrze ze słonce bo i inne nastawienie wszystkichStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Mal3na wrote:Kto mierzy temperaturę?Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek12 wrote:Ja mierzyłam zeszły miesiąc. Ten odpuściłam ale po @ wracam do mierzenia. I u mnie dziwnie było z temp bo po ovu temp mi rosła a małpa i tak przyszła....ale z 2 strony nie mam odniesienia 🤔
Rosła w wyniku owulacji (progesteron), to najważniejsze, ze owulacja jest, a w końcu przyjdzie taki cykl, ze już tempka zostanie wysoko i będą dwie kreskiPysiek12 lubi tę wiadomość
-
Mal3na wrote:Rosła w wyniku owulacji (progesteron), to najważniejsze, ze owulacja jest, a w końcu przyjdzie taki cykl, ze już tempka zostanie wysoko i będą dwie kreskiStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualny
-
Pysiek12 wrote:Izulaa to trzymam kciukasy za II 😙 ja dochodzę do sb na wolnym ale czuję się tak samo zmęczona jak po pracy :p dzisiaj mam w planach pouczyć się na obronę ale jakoś ciężko to widzę dzisiaj na obiad grochówka - mam nadzieję że bd na 2 dni:D
Mal3na chore dzieci i jeszcze brzydka pogoda to zle połączenie także dobrze ze słonce bo i inne nastawienie wszystkich -
To. Moja trzecia obrona ale pierwsza jako inżynier wcześniej robiłam lic i mgr ale musiałam się przebranżowić :p mierzenie tempki naprawdę wymusza systematyki i tego żeby pamiętać. Ja dalej się budzę o 7 tak jak mierzyłam i teraz to dalej sb drzemie ale kot już tak pobudzony ze nie da rady dalej spać 😭😭Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Izulaa wrote:Jak wyniki? Kiedy będzie coś wiadomo? Najgorsze jest te czekanie, trzymam mocno kciuki, musi być Dobrze innej opcji nie ma.
Hellloooo! Laseczki moje 🤩🤩😍
Izulaa jeszcze xze go nie ma 😔 pewnie dopiero po weekendzie we wtorek... 🤷♀️😱😱😱😱 A w środęam zabieg histeroskopii 😔😱 a Tobie mówili ile masz czekać na ten wynik??? Trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞 🤞 💪💪
Pysiek Ty zdolna bestio dasz radę 💪💪
Do której kliniki chcesz Was zapisać i gdzie?