Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Zobaczysz wszystko będzie dobrze 😘 Trzymamy mocno kciuki!

Musi być musi!!!

Ta pogoda dziś jest okrooooopna, ja się pytam gdzie jest wiosna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMk wrote:
    Witam kochane. Niestety odchodzę z grupy. Zakańczam starania. Dnia 11.02.2020 miałam z mężem wypadek samochodowy w Niemczech niestety dnia 20.02.2020 mąż zmarł po walce e szpitalu.
    Dziękuję Wam za wszelkie wsparcie i słowa otuchy. Dla mnie ta droga walki właśnie się zakończyła

Nie takie wiadomości chciałam tutaj widzieć 😞 przykro mi i powodzenia kochana

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMk wrote:
    Witam kochane. Niestety odchodzę z grupy. Zakańczam starania. Dnia 11.02.2020 miałam z mężem wypadek samochodowy w Niemczech niestety dnia 20.02.2020 mąż zmarł po walce e szpitalu.
    Dziękuję Wam za wszelkie wsparcie i słowa otuchy. Dla mnie ta droga walki właśnie się zakończyła

BombiaMk bardzo współczuję 😭 niewyobrażalny ból po stracie.... 😭

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14 dc i właśnie już mogę cykl spisać na straty, boli mnie jajnik więc z pęcherzyka utworzyła się torbiel czyli do owulacji nie doszlo... 😓 choć w sumie nie będę musiała wydawać kasy na testy ciążowe 🤣

Trzymam więc teraz kciuki za Was aby w tym cyklu którejś się udało! 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    U mnie 14 dc i właśnie już mogę cykl spisać na straty, boli mnie jajnik więc z pęcherzyka utworzyła się torbiel czyli do owulacji nie doszlo... 😓 choć w sumie nie będę musiała wydawać kasy na testy ciążowe 🤣

Trzymam więc teraz kciuki za Was aby w tym cyklu którejś się udało! 😊

Ja to robię codziennie od 3 dni i biel biel i jeszcze raz biel ;) okres dopiero za 5 dni ale specjalnie jakoś na nic nie liczę :/

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja to robię codziennie od 3 dni i biel biel i jeszcze raz biel ;) okres dopiero za 5 dni ale specjalnie jakoś na nic nie liczę :/

Podziwiam 😁 nie moglabym tyle testować 😂 nie znuoslabym tyle tej bieli 😣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Podziwiam 😁 nie moglabym tyle testować 😂 nie znuoslabym tyle tej bieli 😣🤣

Ja i tak wiem ze będzie biało wiec najwyżej się pozytywnie zaskoczę 😛

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ja i tak wiem ze będzie biało wiec najwyżej się pozytywnie zaskoczę 😛

Trzymam kciuki aby jak najszybciej znikła ta bielel😁 w jakiej cenie są te testy ? Bo szukam jakiś tanich żeby mieć kilka w zapasie i nie przepłacać

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Trzymam kciuki aby jak najszybciej znikła ta bielel😁 w jakiej cenie są te testy ? Bo szukam jakiś tanich żeby mieć kilka w zapasie i nie przepłacać

Ja zamówiłam te testy owulacyjne i razem z nimi przyszło 5 tych malutkich i normalnych zamówiłam jeszcze 4 za 2.99 na Allegro :D

Magnolia6 lubi tę wiadomość

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMk wrote:

Wyrazy współczucia. :( :( :( [*]

pb5Lp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim tutaj nadrobię wszystko to dam wam się trochę poznać xd a więc zaczynam teraz 11 cykl starań. Od 5 mięsiecy zdiagnozowane PCOS i leczenie (metformax, castangus, inofem, duphaston + biorę sobie jeszcze inne witaminki). Męża nie badałam bo narazie problem po mojej stronie, ale dałam mu nakaz zrobienia badań w maju najpóźniej, bo warto też sprawdzić co tam u niego. Ogólnie to podejrzewam, że w ogóle nie mam owulacji...nie mam monitoringów bo lekarz tego nie zaproponował. Moim głównym problemem (co wynikło z badań) był za niski progesteron... normę miałam jak kobiety w czasie menopauzy, a przy tym długotrwałe plamienia. Póki co dzięki lekom to wszystko ustało. Ostatnią wizytę u gine miałam miesiąc temu, ale bez rewelacji. Jajniki nadal za duże, ale chociaż ilość pęcherzyków się zmniejszyła jednak brak dominujących. Duphaston miałam brać od 16dc do 25dc... oczywiście naczytałam się, że to blokuje owulke więc biorę sobie od 21dc przez 10 dni (teraz drugi miesiąc w takim schemacie). Nie mam też typowo płodnego śluzu więc tutaj zakupiłam żel by się wspomóc. Piję też wiesiołka i siemię lniane do połowy cyklu ale raczej na mnie nie działa. Nie biorę żadnych leków póki co na stymulację...nie wiem czemu jeszcze mi nic nie przepisał...testuje narazie zioła ojca sroki (w tym cyklu) aktualnie jestem w 19dc (cykle po dupku 34dc). No raczej spisuje na straty bo jakoś nie czułam nic tam na dole do tej pory ;( ale w staraniach się nie poddaje tak czy siak. Trochę się rozpisałam ale to i tak w największym skrócie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiMk strasznie mi przykro...w takich sytuacjach niewiadomo jakich użyć słów. Trzymaj się kochana!

Straszne wiadomosci tutaj na tej stronie :( co do nowotworów i innych chorób to coraz więcej tego na tym świecie... naprawdę kobietki trzeba się badać regularnie bo im szybciej coś wykryte tym lepiej. Szkoda, że tak dużo ludzi to lekceważy.

Widzę, że niektóre z was tutaj też używają żelu wspomagającego xd to chociaż nie jestem sama. Ja dopiero pierwszy cykl z conceive plus, i 3 razy zastosowałam w tym cyklu, ale jestem zadowolona. Tym bardziej, że nie wiem czy kiedykolwiek zaobserwowałam u siebie typowo płodny śluz. Odkąd biorę leki to ciągle mam tylko lepki, biały...wrr.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMk wrote:

Wyrazy współczucia. Jesteśmy tutaj, żeby się wspierać, gdybyś potrzebowała, jesteśmy [*]

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 może poszukaj sobie jeszcze dodatkowo takiego gin co mogła byś zrobić usg ovu, tak dla wlasnej wiedzy 😁 zresztą 2 lata temu słyszałam rozmowę pewnych pań. Chodziły do jednego gin i jak sobie poszukaly innego żeby on ocenił co i jak u nich to się okazało całkiem co innego niż ten pierwszy leczył. znalazły trzeciego gin i 3 stwierdził, że się dzieje to samo co powiedział ten 2. Sama zaczęłam to praktykować. Chodziłam do 2 i mieli całkiem inne zdanie, więc zaczęłam chodzić do 3. Wybieralam w tej sytuacji tabletki i opinie tych gin co mówili mniej więcej dwóch to samo. 😂 taka ze mnie nienormalna kobieta jest 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Sisi25 może poszukaj sobie jeszcze dodatkowo takiego gin co mogła byś zrobić usg ovu, tak dla wlasnej wiedzy 😁 zresztą 2 lata temu słyszałam rozmowę pewnych pań. Chodziły do jednego gin i jak sobie poszukaly innego żeby on ocenił co i jak u nich to się okazało całkiem co innego niż ten pierwszy leczył. znalazły trzeciego gin i 3 stwierdził, że się dzieje to samo co powiedział ten 2. Sama zaczęłam to praktykować. Chodziłam do 2 i mieli całkiem inne zdanie, więc zaczęłam chodzić do 3. Wybieralam w tej sytuacji tabletki i opinie tych gin co mówili mniej więcej dwóch to samo. 😂 taka ze mnie nienormalna kobieta jest 😂

Myślałam już o tym xd ale rok temu na lux med byłam u 5 różnych lekarzy i nikt nie mówił mi, że mam PCOS :o a ja wiedziałam, że coś jest nie tak bo długo plamilam, a cykle miałam nawet po 90 dni. Na własną rękę zrobiłam badania i poszłam z tym prywatnie. No i nagle okazało się że to PCOS ...

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Myślałam już o tym xd ale rok temu na lux med byłam u 5 różnych lekarzy i nikt nie mówił mi, że mam PCOS :o a ja wiedziałam, że coś jest nie tak bo długo plamilam, a cykle miałam nawet po 90 dni. Na własną rękę zrobiłam badania i poszłam z tym prywatnie. No i nagle okazało się że to PCOS ...

Też tak uważam, że krpu4j zmienić lekarza. Tym bardziej że przy pcos powinni Ci robić monitoring owu aby sprawdzić czy jest a jeśli nie włączyć leczenie. Spróbuj sobie ovarin brać... Po 2-3 opakowaniach widać różnicę

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeen dobry laski moje!!! 🤩🤩
    Co tam u Was słychać??? Któraś z Was ma iść chyba jutro do gienka 🤔🤔🤔 czy dobrze pamiętam?
    U mnie dziś 5dc ale ten to na straty bo za tydz w środę histeroskopia no a teraz czekam na wyniki biopsji 😡😡😡😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. U mnie @ za 4 dni a na teście biel wiec na nic nie liczę i testuje 1 kwietnia 😁

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie boli prawy jajnik. Nie wiem czy to nie torbiel, a jeśli to co wtedy. Nigdy nie miałam.

pb5Lp1.png
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Cześć kochane. U mnie @ za 4 dni a na teście biel wiec na nic nie liczę i testuje 1 kwietnia 😁

Może za wcześnie na testy. :) trzymam kciuki żeby @ jednak nie zawitała do Ciebie. ✊

pb5Lp1.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ