Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.
    Margolka super, cieszę się 😘❤️
    Ja w niedziele z moim byliśmy u znajomych co spodziewają się dzidziusia. Bobo jeszcze nie ma a ja już jej kupuje pełno ubranek bo jak jestem w sklepie to nie mogę wytrzymać haha teraz chociaż mam dla kogo kasę tracić 😅😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Margolka super wieści, teraz jeszcze tylko zabieg i masz z głowy. 😎

Moja córcia nadal chora, drugi dzień na antybiotyku. Mam przez to straszne zaległości w pracy, ale cóż...tak to jest z dziećmi, one są ważniejsze niż wszystko.

Przeżywam tez koronawirusa, nachodzą mnie wątpliwości czy to aby na pewno jest dobry czas na starania. Co myślicie?

Wiesz...nie wiadomo ile tak naprawdę potrwa ta cała epidemia...moim zdaniem nie ma co tak panikować. Po prostu jakby się udało to dla bezpieczeństwa w tym momencie kobieta powinna siedzieć w domu i tyle.

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Wiesz...nie wiadomo ile tak naprawdę potrwa ta cała epidemia...moim zdaniem nie ma co tak panikować. Po prostu jakby się udało to dla bezpieczeństwa w tym momencie kobieta powinna siedzieć w domu i tyle.
    Popieram Sisi:) wogole pełno epidemi-bratowa angina, bratanica przez 2 dni temp po 38-39 że musieli zbijać i nie wiadomo z czego. Ja i mój pijemy imbir z herbata bo podobno mocniejsze działanie niż z cytryna.
    Ja już obiad ugotowalam moim-pieczeń rzymska w moim wydaniu czyli dar zamrażarki 😂 z sosem komperkowym no i jako że słabo jedzą to jeszcze pomidorowa z rosołu niedzielnego :D jutro muszę wskoczyc z rana po mięso na rosół i obiady Bo z zapasów same grzyby i owoce na kompot :p ci do 🐒czuje jak nadchodzi - to uczucie ciągnięcia i to skupienie czy to już okres czy nie :p ależ bd zmierza w pracy hihihi
    Milego dnia 😙

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Hej laski.
    Margolka super, cieszę się 😘❤️
    Ja w niedziele z moim byliśmy u znajomych co spodziewają się dzidziusia. Bobo jeszcze nie ma a ja już jej kupuje pełno ubranek bo jak jestem w sklepie to nie mogę wytrzymać haha teraz chociaż mam dla kogo kasę tracić 😅😍
    Znam to :D ja co w sklepie to myślę o dzieciach brata-one i tak poszkodowane bo mają tylko po jednej babci i dziadku więc jakoś tak bardziej rozpuszczeni przez ciotkę, bo od Siostry to już inna liga bo to szkoła-tu raczej ciuchów nie kupisz ani zabawek tylko planszowki jak coś i potem cza grać z oszustami :p
    Ps. Ja mam chyba z 4 worki już ciuszków co jak od rodzeństwa dzieciaki wyrastały to ja cyk do sb bo się przyda :p a resztę zawoziłam dziewczyną ze studiów :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już też mam dużo ubrań haha i nawet całe łóżko 🤣 dostałam w spadku 😁😁🤷‍♀️

Też tak myślę że nie ma co panikować,

Ja już w szpitalu czekam na zabieg ok 10 mają nas na badania zabrać... Wygonili mojego M bo środki ostrożności no koronawirus 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    I się stresuje sama 🤷‍♀️🤷‍♀️ a jak się nie obudzę?!!!

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Popieram Sisi:) wogole pełno epidemi-bratowa angina, bratanica przez 2 dni temp po 38-39 że musieli zbijać i nie wiadomo z czego. Ja i mój pijemy imbir z herbata bo podobno mocniejsze działanie niż z cytryna.
    Ja już obiad ugotowalam moim-pieczeń rzymska w moim wydaniu czyli dar zamrażarki 😂 z sosem komperkowym no i jako że słabo jedzą to jeszcze pomidorowa z rosołu niedzielnego :D jutro muszę wskoczyc z rana po mięso na rosół i obiady Bo z zapasów same grzyby i owoce na kompot :p ci do 🐒czuje jak nadchodzi - to uczucie ciągnięcia i to skupienie czy to już okres czy nie :p ależ bd zmierza w pracy hihihi
    Milego dnia 😙

Pysiek nie pisz mi o jedzeniu bo ja od wczoraj od 17 nic nie mogłam już jeść i dopiero będę mogła dziś po 16 😭😭😭😭😭

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka i jak się czujesz?

Margolka 85 lubi tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w znak postanowiłam ,że zrobię sobie test chyba w piątek po odstawieniu dupka tak dla świętego spokoju bo wolę wiedzieć co i jak przy tym wirusie dziadowskim

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whhh u nas to w ogóle zakaz wjazdu do szpitala. Nie ma opcji żeby ktoś odwiedził :/ ja nie kupuje ciuszków dla siebie bo mój się na mnie drze na co mi to 😅 odkupię później od tej koleżanki. O ile będzie dziewucha 😛🤞🏼

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pracy 2h dłużej bo jakoś tak wyszło :p czyli tylko 14h w pracy :D dzisiaj mieliśmy spotkanie z zarządem-dodatkowo bd od jutra badać nam temperature:D bo reszta u nas jako standard panuje bo pracuje w żywności :) także u mnie bez zmian ale w sklepach tragedia - znajomi wrzucają zdjęcia jak ludzie oszaleli 😱 ale ja mam ziemniaków i alkoholu pod dostatkiem więc mi to rybka :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poniedziałku na przymusowym 2tygodniowym urlopie 🤷🏼‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku praca zdalna prawdopodobnie przez dwa tygodnie :) ale wiecie co to co robi państwo to bardzo dobry ruch. Nie można siać paniki oczywiście ale to kroki ku temu by zapobiegać i to jest super bo Włochy zareagowały za późno i teraz mają tam masakrę. Mam nadzieję tylko, że młodzież ,która nie musi chodzić teraz do szkoły potraktuje to poważnie, a nie, że będą sobie chodzić na imprezy do klubów (które swoją drogą też powinny być zamknięte). Zresztą na fb widziałam wydarzenia utworzone typu "koronawirusoparty" więc... strasznie słabo. Zresztą kościoły też w końcu powinny się dostosować bo tam też gromadzi się masa ludzi.

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliśmy zamknąć granice i tego by nie było, teraz jest za późno. Przed Wielkanocą jeszcze Polonia przyjedzie i nie opanujemy sytuacji.

pb5Lp1.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moze nie będzie tak źle! Żaden wirus nie lubi ciepła... A wiosna nadciąga 🤷‍♀️ miejmy nadzieję!

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Margolka i jak się czujesz?

Wczoraj zniknęłam bo same wiecie, byłam taka bleeee. Od 8.40 na si i przyszli po 12 po mnie na zabieg maaaaasakra. Oczywiście mojego M wyrzucili zaraz po wejściu do szpitala bo koronawirus i nie ma odwiedzin itp. Ja jak się w końcu dowiedziałam to miakam wczoraj abrazje macicy 🤷‍♀️🤷‍♀️ i teraz znowu 2 tyg czekania na wyniki. Wczoraj faktycznie była owu 🤣 powiem Wam że zabieg nie był najgorszy, szybko usnęłam chyba w 5 sekund po podaniu znieczulenia 😁😁😁
    Mam krwawienie i antybiotyk przez 5 dni, troszku boli ale do przeżycia 😁 no i zaś mam. L4 do końca tyg 😡😡😡😡

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja po pracy 2h dłużej bo jakoś tak wyszło :p czyli tylko 14h w pracy :D dzisiaj mieliśmy spotkanie z zarządem-dodatkowo bd od jutra badać nam temperature:D bo reszta u nas jako standard panuje bo pracuje w żywności :) także u mnie bez zmian ale w sklepach tragedia - znajomi wrzucają zdjęcia jak ludzie oszaleli 😱 ale ja mam ziemniaków i alkoholu pod dostatkiem więc mi to rybka :p

Ja mam zapasa ziemniaków i jajc więc też git 😁😁

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    A ja od poniedziałku na przymusowym 2tygodniowym urlopie 🤷🏼‍♀️

TO sobie odpoczniesz, korzystaj póki możesz 😁😁😁

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Mogliśmy zamknąć granice i tego by nie było, teraz jest za późno. Przed Wielkanocą jeszcze Polonia przyjedzie i nie opanujemy sytuacji.

Moze do tego czasu jakoś w miarę sytuacja zostanie opanowana

Jak tam Laseczki, któraś testuje? 😁 😁 🐝🐝🐝🤩

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie jest za późno xd to że już jest u nas to nie oznacza, że ma być jeszcze gorzej. Trzeba zrobić co się da i tyle w tym momencie i być dobrej myśli :)

• Dixie Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Wczoraj zniknęłam bo same wiecie, byłam taka bleeee. Od 8.40 na si i przyszli po 12 po mnie na zabieg maaaaasakra. Oczywiście mojego M wyrzucili zaraz po wejściu do szpitala bo koronawirus i nie ma odwiedzin itp. Ja jak się w końcu dowiedziałam to miakam wczoraj abrazje macicy 🤷‍♀️🤷‍♀️ i teraz znowu 2 tyg czekania na wyniki. Wczoraj faktycznie była owu 🤣 powiem Wam że zabieg nie był najgorszy, szybko usnęłam chyba w 5 sekund po podaniu znieczulenia 😁😁😁
    Mam krwawienie i antybiotyk przez 5 dni, troszku boli ale do przeżycia 😁 no i zaś mam. L4 do końca tyg 😡😡😡😡
    Teraz żeby wszystko szybko się zagoiło 😊 Trzymamy kciuki ✊🏻 Też będziesz miała okazję trochę odpocząć.

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ