Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi kryzys zarzegnany 😉 ja już mam lekkie brudzenie więc czekam. Na 🐒🐒🐒. I trochę jesten zła bo jak mam w końcu czas to wszędzie wszytko odwoływane... Ciekawe czy jutro jak zadzwonię do tej kliniki to czy mnie umuwią🤔 ja już zupę gotuję i pierwsza pralka poszła 🤪 miłego dnia dziewczyny 😙

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie dostaliśmy info, że oficjalnie dziś rano potwierdzili pierwszy przypadek koronawirusa u mnie w mięsiście 🤦‍♀️ to już widzę co się będzie działo 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    My właśnie dostaliśmy info, że oficjalnie dziś rano potwierdzili pierwszy przypadek koronawirusa u mnie w mięsiście 🤦‍♀️ to już widzę co się będzie działo 🤦‍♀️

Współczuję. Ja co prawda mieszkam we Francji i ludzie się już trochę uspokoili już. Ale na samym początku to tragedia... Wszystko wykupione, półki puste, mięsa nie było, na ulicach pusto. Przynajmniej w końcu poszłam sobie na zakupy w sobotę, które trwały zaledwie chwilę a tak to zawsze pół godziny w kolejce 😂 ja już jestem zmęczona tematem koronawirusa. Ale ludzie chyba w większości mają panikarstwo we krwii. Ja jestem tego zdania, żeby zachować zdrowy rozsądek i higienę i nie dać się zwariować przy tym wszystkim. Równie dobrze z podobnym prawdopodobienstwem możemy zachorować na inne choroby czy zginąć w wypadku ale to tylko moja subiektywna opinia. Jeśli ktoś ma zachować spokój ducha i czuć się bezpiecznie zamykając się w domu z zapasami to niech w sumie tak robi. Niech każdy żyje po swojemu jak mu dobrze.

A tak poza tym, to u mnie dzisiaj smutno. 1dc, pierwsze łzy już za mną 😥

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co tu taka cisza 😱😱😱
    Zyjeta? 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjeta 😎 ja dzisiaj bzzzy będę robić po @ ✌🏼 Już się nie mogę doczekać 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

To udanych uniesień haha. Mnie strasznie głową dzisiaj boli...wzięłam tabletkę jakiś czas temu to dopiero przechodzi pomału...i zaraz zrobie sobie chyba jakieś domowe spa xd maseczka j te sprawy i może lampka wina wjedzie

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żyje ale się lecze bo jakies choribsko mnie bierze ale spokojnie nie korona :D ja mam wyalienowane środowisko :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Jedziesz dziewczyno :D

madziulix3 lubi tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Poupee przykro mi z powodu @, może następny cykl będzie szczęśliwy.

Pysiek jak sytuacja?

Mnie boli brzuch już tak typowo na @ choć krwawienia nie ma.

Naprawdę boje się sytuacji związanej z wirusem. Coraz bardziej. Boje się o bliskich, boje się o finanse bo pracuje w usługach, boje się nawet ciąży teraz.

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekko brudze ale krwi puki co brak. Ja żywnościowka więc pracy mamy multum 😱 dzisiaj pospalam. Teraz kawa i jadę zrobić zakupy :) miłego dnia 😙
    Ps ja się nie nakręcam - będzie co ma być - staram się stosować do wytycznych pomagajacych przeciwdziałac wirusowi i tyle - każdy z nas ma zapsiane życie w gwiazdach

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Kateee92 Znajoma

Wysłany: 13 marca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy robicie testy ? jak ile Wam się spóźnia okres? Ja mam od pewnego czasu cykle regularne co do dnia, dziś już drugi dzień i brak @, stresuje się sytuacją bo chodzę do pracy muszę jeździć komunikacja etc więc to może przez to spóźnia mi się okres, a z drugiej strony w styczniu miałam drożność robioną, w tym cyklu byłam na monitoringu cyklu (bez żadnych wspomagaczy) i dochowałam dorodny pęcherzyk oczywiście korzystaliśmy z tego z mężem. Zrobienie testu by mi odebrało cień nadziejii dlatego poszukuję w Was jakiegoś doradzenia może racjonalnego podejścia....

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee92 rób test, na pewno wyjdzie miarodajny po dacie spodziewanej miesiączki. W tej sytuacji trzeba wiedzieć szybko i podjąć środki ostrożności.

Margolka 85 lubi tę wiadomość

pb5Lp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee92 wrote:
    Dziewczyny kiedy robicie testy ? jak ile Wam się spóźnia okres? Ja mam od pewnego czasu cykle regularne co do dnia, dziś już drugi dzień i brak @, stresuje się sytuacją bo chodzę do pracy muszę jeździć komunikacja etc więc to może przez to spóźnia mi się okres, a z drugiej strony w styczniu miałam drożność robioną, w tym cyklu byłam na monitoringu cyklu (bez żadnych wspomagaczy) i dochowałam dorodny pęcherzyk oczywiście korzystaliśmy z tego z mężem. Zrobienie testu by mi odebrało cień nadziejii dlatego poszukuję w Was jakiegoś doradzenia może racjonalnego podejścia....

Na Twoim miejscu już bym zrobiła test :) szczególnie też przez to co obecnie się dzieje lepiej mieć jasność.

Mal3na ja też się martwię...i na pewno nie my jedyne. Mam robić test we wtorek i chociaż bardzo pragnę dziecka to chyba teraz bym zwariowala ze stresu dodatkowo będąc w ciąży... oczywiście najbardziej teraz martwię się o bliskich. Nawet nie odwiedzam teraz rodziny bo mieszkają z babciami. Zróbmy po prostu wszystko co możemy żeby zostać w domach i nie narażać innych, dla których to się może skończyć bardzo źle.

Mal3na, Margolka 85 lubią tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Na Twoim miejscu już bym zrobiła test :) szczególnie też przez to co obecnie się dzieje lepiej mieć jasność.

Mal3na ja też się martwię...i na pewno nie my jedyne. Mam robić test we wtorek i chociaż bardzo pragnę dziecka to chyba teraz bym zwariowala ze stresu dodatkowo będąc w ciąży... oczywiście najbardziej teraz martwię się o bliskich. Nawet nie odwiedzam teraz rodziny bo mieszkają z babciami. Zróbmy po prostu wszystko co możemy żeby zostać w domach i nie narażać innych, dla których to się może skończyć bardzo źle.

Dokładnie też tak myśle. U nas w mieście jest 80 osób z kwarantanna domowa przez tego pacjenta z korona.... Ehh. 🤷‍♀️
    M9j urząd od dziś do odwołania jest całkowicie zamknięty dla podatników.... My pracujemy ale ich nie wpuszczany.
    Jakąś masakra jest w sklepach 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Stres jest mega duży ale media wywołują duża panikę, musimy trochę się uspokoić i dbać o higienę i bliskich.

Ja miałam 2 dni temu owu ale jak wiecie ten cykl mam stracony więc 🤷‍♀️🤷‍♀️

Za Was trzymam mocno kciuki 🤞 🤞 🤞 🤞 😍😍😍😍

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostanę okres to wstrzymuje starania, przynajmniej do lata, chociaż uwielbiam jesienne dzieci. Ale w tej sytuacji ryzyko jest za duże.

Jednak Wam będę kibicować mimo wszystko. 🍀

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w sklepie i z pieczywa udało się 6 bułek :D tragedia nic nie ma.. Dobrze że mam w zwyczaju coś tam mieć na czarna godzinę i tak jak pisalam ziemniaków u mnie pod dostatkiem :D
    Ja leżę pod kolderką, herbata do tego i jestem zadowolona :) jedno pranie poszło i chyba tyle na dzisiaj. Bo jestem naprawdę zmęczona.
    Czystej krwi brak 31dc (1 dzień spóźnienia ale to pewnie stres).
    Ps jakbym. Miała luźny miesiąc i spóźnienie już bym sikała 🤣 ps2 ja też ograniczam wyjścia i ręce myje ile się da. No nikogo nie odwiedzam i całuję tylko męża-swojego 0czywoscie

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja byłam w sklepie i z pieczywa udało się 6 bułek :D tragedia nic nie ma.. Dobrze że mam w zwyczaju coś tam mieć na czarna godzinę i tak jak pisalam ziemniaków u mnie pod dostatkiem :D
    Ja leżę pod kolderką, herbata do tego i jestem zadowolona :) jedno pranie poszło i chyba tyle na dzisiaj. Bo jestem naprawdę zmęczona.
    Czystej krwi brak 31dc (1 dzień spóźnienia ale to pewnie stres).
    Ps jakbym. Miała luźny miesiąc i spóźnienie już bym sikała 🤣 ps2 ja też ograniczam wyjścia i ręce myje ile się da. No nikogo nie odwiedzam i całuję tylko męża-swojego 0czywoscie

Zrób ten test wariatko!!! Bo mnie zżera ciekawość!!! 😁😁😁😁🤩

Mal3na, Pysiek12 lubią tę wiadomość

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek a plamienie się nie rozkręca ani trochę? Może ciąża faktycznie :)

Pysiek12 lubi tę wiadomość

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic więcej nawet przestała mnie macica ciągnąć - ci dziwne.... Hmmm piłam. O 8 kawę i w sumie nic bo cały czas biegam za czymś :p to może o 16 bym siknela? Bd to miarodajne czy za bardzo rozcieńczone??
    Siklam.nuc tam nie ma :) więc stres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 14:25

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek13 Może trzeba z rana, a może faktycznie stres. Ja mam mega pms przez ta cała sytuacje.

pb5Lp1.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ