WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten deszczowy poranek:) mam pytanko wszystkie prowadzicie wykresy? Ja dopiero się w to wdrażam, zaznaczam samopoczucie, jestem w 7 dniu cyklu. Wszystkie mierzycie temperature rano? Przyznam że jestem trochę roztrzepana nie wiem czy to dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi jak parno to może dopiero do was idzie ta burza i deszczyk. U nas długo się wczoraj zanosiło, a wieczorem jak walnęło to masakra.

Ola ja mierzyłam ze 3 cykle, ale u mnie to chyba się nie sprawdziło bo w nocy często biegam siusiu haha no i nie byłam pewna czy przez to te pomiary są wiarygodne. A wykres prowadziłam właśnie w aplikacji ovo i niby pokazywał mi owulację, której wyznacznikiem były temperatury, ale niestety wątpię żebym ją miała. W tym cyklu odpuściłam bo brałam antybiotyk i już nie było sensu. Ale myślę ,że sam pomiar temperatury to jeszcze za mało i może warto dodać do tego więcej metod obserwacji jak np. badanie szyjki, może dodatkowo testy owulacyjne. Nie traktowałbym temperatury jako jeden, wiarygodny wyznacznik

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobietki moje 😘🤩😁
    Nie było mnie bo byliśmy nad morzem od soboty do wczoraj wieczorem 😁 pogoda kapitalna zwiedziliśmy trójmiasto i okolice a ja wyglądam jak krab 🤷‍♀️🤣🤣🤣 i oczywiście w 2 dzień wyjazdy dostałam okresu więc cudnie 🤣🤣🤣
    Co tam u Was moje piękne waleczne kobitki ❤️❤️
    Jakie plany na weekend?
    Który dzień cyklu.

Ola0225 lubi tę wiadomość

• Dixie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja mierzę i mi się sprawdza - dwa razy potwierdzona przez mojego gina na monitoringu 😊 dodatkowo robię testy owulacyjne 😊 szyjki nie ma badam bo jak dla mnie jest zawsze tak sama 😅 Margolka wiem co czujesz jak po zeszłym weekendzie miałam krabowe nogi, dopiero mi się robią brązowe :) U mnie 22 dc wg ovu 28.06 powinna przyjść 🐒 jak na razie nie mam żadnych objawów 🤷🏼‍♀️ w tym cyklu brałam antybiotyk, więc na nic nie liczę. Sisi chyba miałaś rację, w oddali grzmi, może tym razem nie przejdzie bokiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka85 witamy :* mam nadzieję ,że wypoczęłas maksymalnie! U mnie 23dc, jajniki bolą ale żadna rewelacja xd uroki PCOS.

Co do szyjki to ja kiedyś próbowałam badać, ale dla mnie też była taka sama haha chyba w tym trzeba cierpliwości i nabrania wprawy xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 11:52

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 1 dniu cyklu 😎 humor mam ale w pracy nerwy jak amen w pacierzu :( dzisiaj moj ma urodziny i dam mu karetczke z zaznaczoną data i dopisek romantyczny weekend w górach z żoną i śnieżnymi kotłami :D powinien być zadowolony :p
    Co do tempki - ja mierze ale czy 100 procentowo potwierdza owu nie wiem-tak często nie miałam monitoringu żeby potwierdzić... 02.07jade di lekarza wraz z zrobieniem wymazów. Mojemu cos wyszło ale jeszcze nie wien co... Może to powód jego pogorszonych wyników 🤔

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • MarzHash Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:
    Dzień dobry w ten deszczowy poranek:) mam pytanko wszystkie prowadzicie wykresy? Ja dopiero się w to wdrażam, zaznaczam samopoczucie, jestem w 7 dniu cyklu. Wszystkie mierzycie temperature rano? Przyznam że jestem trochę roztrzepana nie wiem czy to dla mnie.

Heeej✋ w polowie poprzedniego cyklu zaczelam mierzyc temp. Kupilam na allegro specjalny termometr. W sumie weszlo mi juz w krew i na śpiąco mierze i wbijam w apke😁 myslalam, ze bedzie to uciążliwe, czy bede zapominac. Ale calkiem spoko. W tym cyklu obserwuje czy cos mi to mierzenie daje. Jestem tutaj moze od miesiąca. Ogrom wiedzy i mozna sie slupic na tym swoim cyklu, czego wczesnjej nie robilam. Codzienne porady tez sa ciekawe. A nóż cos gdzies pomoze🤷‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziolszki 😉ja już niby weekend. Plan miał być fajny ale w pon muszę isc za kolegę do pracy na 4h do 10.00... A już dzieciaki brata są :)) i juz mi na płacz się zbierało bo młoda 3 latka tak się tuliła jak przyszłam ze serce się kraja-pewnie po chrzestnej taka słodka - oczywiście ja jestem matka chrzestna :d hihihi
    Mąż z prezentów zadowolony - oczywiście najbardziej z wyjazdu w góry :) - biedny nie wie ze bd przed @ i PMS mi się włączy 😂 i pomimo deszczowego u mnie weekendy Wam zycze słonecznego :) 🌺🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to w następnym cyklu zacznę mierzyć temperature, a w tym skupie się na śluzie i zrobię testy owu i zobaczymy. Niby apka mi pokazuje że właśnie zaczęłam dni płodne. A jeśli chodzi o nastrój, to wczoraj przyjaciółka powiedziała mi( po której bym się tego nie spodziewała bo nigdy nie planowała nic nie mówiła) że jest w ciąży. Wiecie ona wie jaką mam sytuację, nigdy tego staram się nie robić ale wypłakałam jej się w ramię i trochę było mi lepiej. Wierzę że i dla mnie kiedyś zaświeci słońce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa kochana to dobrze, że dałaś upust emocjom, nie można ich tłumić. Czasami lepiej się wypłakać, to żaden wstyd :* ja czasami mężowi mówię, że mam dobry czas teraz, ale pewnie przyjdą momenty doła i będzie musiał ze mną jakoś wytrzymać ... Chociaż staramy się rok i wiem, że niektóre walczą dłużej i mają za sobą już wiele przejść to każda gdzieś na swój sposób przeżywa każde z niepowodzeń więc ile tych starań to chyba nie gra już roli...mamy prawo do tych emocji i bezsilności. Ale wierzę w nas mocno kochane :*

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Sisi.... Dla niektórych 3mce a dla innych i 4 lata mogą wywoływać emocje i nie ma co oceniać - wsystko zależy od charakteu osoby i tego jao sobie radzi ze stresem i emocjami.... Ja juz wpadłam w kuchnie - zaraz biorę sie za ciastko z młodą:))

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane w to słoneczne południe :) Ola moja przyjaciółka wczoraj kupowała tabletkę po, bo nie chcą mieć wiecej dzieci, a nie bierze na razie tabletek bo ma problem z jelitami... Chociaż było mi mega przykro, nic jej nie powiedziałam. Później byliśmy na grillu u siostry mojego, a tam kuzyn jej męża z żoną rozpaczają, bo ona jest w czwartej ciąży i wszystkich informowali, że to wpadka... Jak można wpaść z czwartym dzieckiem ja się pytam? Po trójce się nie nauczyli? Przecież są po 40 to nie nastolatki 😱 Siedziałam tam i było mi mega przykro 😭😭😭😭

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi ja Musze sie przeprowadzić tam gdzie Ty mieszkasz - u mnie cały czas leje :/ co do info o 4 dziecku - OMG ze tacy ludzie istnieją :O i to podejście....
    Ja sie wczoraj nasłuchałam w pracy ze kiedy ja dziecko i ze poco mi jakieś awanse jak zaraz bd w ciąży :/ przykro mi się zrobiło bo to wychodzi ze dlatego że nie mam dzieci firma nie inwestuje we mnie bo zaraz zaciąże :/ a nie mam ochoty sie tłumaczyć ze nie wiadomo czy w ogóle bd w ciąży i kiedy :( zdemotywowali mnie tą informacją :(

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek zapraszam do Konina u nas prawie zero deszczu i cały czas słońce... Właśnie z moim zbieramy się nad jezioro ☀️☀️☀️ To jest mega przykre, ja też usłyszałam po co podnoszę kwalifikacje, jak na pewno zajdę zaraz w ciążę... Ta... po 3 latach takiego gadania ( a trzy lata temu nawet jeszcze się nie staraliśmy) powinni się zorientować, że coś chyba nie tak... Ludzi nie zmienisz Pysiek, trzeba nauczyć się ich olewać 😅

• Dixie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4133ca0d30b95.jpg.html Tak to u nas wygląda ☀️😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    https://zapodaj.net/4133ca0d30b95.jpg.html Tak to u nas wygląda ☀️😊
    Dixi 😍😍🤩🤩🤩😍😍🤩😍🤩😍🤩😍 Wspaniałe tam!
    My po 1h spacerze - myslalm ze chociaż trochę sie zmęczą ale nic z tego :p dalej pełne energii a my w 3 padamy 😂 zaraz ogarniam kuchnie, kolacja i biorę młodą na dół juz do spania bo. Mi się chce spać a o 4 wstaje 😎

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa :) od 2 miesięcy staramy się o dziecko :) w tym miesiącu nie ma raczej szans na ciążę bo nie było czasu :( 2 dni przed dniami płodnymi i 2 dni po tylko uprawialiśmy seks więc wiem że nie ma szans :( mam 23 dzień cyklu i ból lewgo jajnika i obrzmiałe piersi czy to znak na miesiączkę ? W tamtym cyklu myślałam że jestem w ciąży bol piersi i żyłki na piersiach które mam do dziś ale wtedy robiłam test ciążowy i dostałam okres dość dziwny ale trwał 5 dni i nie wiem co myśleć mój partner każe mi o tym nie myśleć ale wiecie jak to jest ;) może ktoś coś doradzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 18:22

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Hej jestem tu nowa :) od 2 miesięcy staramy się o dziecko :) w tym miesiącu nie ma raczej szans na ciążę bo nie było czasu :( 2 dni przed dniami płodnymi i 2 dni po tylko uprawialiśmy seks więc wiem że nie ma szans :( mam 23 dzień cyklu i ból lewgo jajnika i obrzmiałe piersi czy to znak na miesiączkę ? W tamtym cyklu myślałam że jestem w ciąży bol piersi i żyłki na piersiach które mam do dziś ale wtedy robiłam test ciążowy i dostałam okres dość dziwny ale trwał 5 dni i nie wiem co myśleć mój partner każe mi o tym nie myśleć ale wiecie jak to jest ;) może ktoś coś doradzi ?

Dobra rada od starających się po rok czasu lub dłużej...nie doszukuj się objawów na siłę, naprawdę objawy nadchodzącej @ mogą być takie same jak objawy ciąży. Jedynym sygnałem jest po prostu brak @ i wtedy testowanie. Wiem, że na początku starań tak bardzo chcemy, żeby się udało, że naprawdę każdy ból, uklucie, każda zachcianka, każdy nie taki zapach przyprawiający o mdłości budzi w nas myśl ,że to może ciąża, ale to może być wszystko, nic lub @. Oczywiście jak czujesz jakiś niepokój to zrób kolejny test i tyle, posłuchaj po prostu samej siebie ;)

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki poniedziałek taki cały tydzień.... Mala w nocy miała koszmary więc spanie na czuwaniu, o 4 pobudka i siedzę w aucie jadę ale auto
    Nie chce - brak mocy wiec powrót do domu i pożyczyłam taty samochód. W pracy cały czas maszyna się psuła więc tragedia :/ teraz tata poszedł patrzeć co jest i później bd dzwonila do serwisu i później ubezpieczenie czy laweta mnie obowiązuje... Wrr az boję sie końca tygodnia :-(

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za radę :) najgorsze jest to że od kiedy się staramy to potem okres mi się spóźnia tydzień lub 9 dni... I wtedy robię sobie największą nadzieję i mojemu partnerowi też :( te rozczarowanie tak bardzo boli.. jak sobie pomyślę że moja siostra już ponad 4 lata się stara to aż serce boli 😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ