Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w ten deszczowy poranek:) mam pytanko wszystkie prowadzicie wykresy? Ja dopiero się w to wdrażam, zaznaczam samopoczucie, jestem w 7 dniu cyklu. Wszystkie mierzycie temperature rano? Przyznam że jestem trochę roztrzepana nie wiem czy to dla mnie.
-
nick nieaktualnyDixi jak parno to może dopiero do was idzie ta burza i deszczyk. U nas długo się wczoraj zanosiło, a wieczorem jak walnęło to masakra.
Ola ja mierzyłam ze 3 cykle, ale u mnie to chyba się nie sprawdziło bo w nocy często biegam siusiu haha no i nie byłam pewna czy przez to te pomiary są wiarygodne. A wykres prowadziłam właśnie w aplikacji ovo i niby pokazywał mi owulację, której wyznacznikiem były temperatury, ale niestety wątpię żebym ją miała. W tym cyklu odpuściłam bo brałam antybiotyk i już nie było sensu. Ale myślę ,że sam pomiar temperatury to jeszcze za mało i może warto dodać do tego więcej metod obserwacji jak np. badanie szyjki, może dodatkowo testy owulacyjne. Nie traktowałbym temperatury jako jeden, wiarygodny wyznacznik -
Hello kobietki moje 😘🤩😁
Nie było mnie bo byliśmy nad morzem od soboty do wczoraj wieczorem 😁 pogoda kapitalna zwiedziliśmy trójmiasto i okolice a ja wyglądam jak krab 🤷♀️🤣🤣🤣 i oczywiście w 2 dzień wyjazdy dostałam okresu więc cudnie 🤣🤣🤣
Co tam u Was moje piękne waleczne kobitki ❤️❤️
Jakie plany na weekend?
Który dzień cyklu.Ola0225 lubi tę wiadomość
-
Ola, ja mierzę i mi się sprawdza - dwa razy potwierdzona przez mojego gina na monitoringu 😊 dodatkowo robię testy owulacyjne 😊 szyjki nie ma badam bo jak dla mnie jest zawsze tak sama 😅 Margolka wiem co czujesz jak po zeszłym weekendzie miałam krabowe nogi, dopiero mi się robią brązowe U mnie 22 dc wg ovu 28.06 powinna przyjść 🐒 jak na razie nie mam żadnych objawów 🤷🏼♀️ w tym cyklu brałam antybiotyk, więc na nic nie liczę. Sisi chyba miałaś rację, w oddali grzmi, może tym razem nie przejdzie bokiem...
-
nick nieaktualnyMargolka85 witamy :* mam nadzieję ,że wypoczęłas maksymalnie! U mnie 23dc, jajniki bolą ale żadna rewelacja xd uroki PCOS.
Co do szyjki to ja kiedyś próbowałam badać, ale dla mnie też była taka sama haha chyba w tym trzeba cierpliwości i nabrania wprawy xdWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 11:52
-
Ja się witam w 1 dniu cyklu 😎 humor mam ale w pracy nerwy jak amen w pacierzu dzisiaj moj ma urodziny i dam mu karetczke z zaznaczoną data i dopisek romantyczny weekend w górach z żoną i śnieżnymi kotłami powinien być zadowolony :p
Co do tempki - ja mierze ale czy 100 procentowo potwierdza owu nie wiem-tak często nie miałam monitoringu żeby potwierdzić... 02.07jade di lekarza wraz z zrobieniem wymazów. Mojemu cos wyszło ale jeszcze nie wien co... Może to powód jego pogorszonych wyników 🤔Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Ola0225 wrote:Dzień dobry w ten deszczowy poranek:) mam pytanko wszystkie prowadzicie wykresy? Ja dopiero się w to wdrażam, zaznaczam samopoczucie, jestem w 7 dniu cyklu. Wszystkie mierzycie temperature rano? Przyznam że jestem trochę roztrzepana nie wiem czy to dla mnie.
Heeej✋ w polowie poprzedniego cyklu zaczelam mierzyc temp. Kupilam na allegro specjalny termometr. W sumie weszlo mi juz w krew i na śpiąco mierze i wbijam w apke😁 myslalam, ze bedzie to uciążliwe, czy bede zapominac. Ale calkiem spoko. W tym cyklu obserwuje czy cos mi to mierzenie daje. Jestem tutaj moze od miesiąca. Ogrom wiedzy i mozna sie slupic na tym swoim cyklu, czego wczesnjej nie robilam. Codzienne porady tez sa ciekawe. A nóż cos gdzies pomoze🤷♀️
-
Cześć dziolszki 😉ja już niby weekend. Plan miał być fajny ale w pon muszę isc za kolegę do pracy na 4h do 10.00... A już dzieciaki brata są ) i juz mi na płacz się zbierało bo młoda 3 latka tak się tuliła jak przyszłam ze serce się kraja-pewnie po chrzestnej taka słodka - oczywiście ja jestem matka chrzestna :d hihihi
Mąż z prezentów zadowolony - oczywiście najbardziej z wyjazdu w góry - biedny nie wie ze bd przed @ i PMS mi się włączy 😂 i pomimo deszczowego u mnie weekendy Wam zycze słonecznego 🌺🌺🌺🌺
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hej dziewczyny, to w następnym cyklu zacznę mierzyć temperature, a w tym skupie się na śluzie i zrobię testy owu i zobaczymy. Niby apka mi pokazuje że właśnie zaczęłam dni płodne. A jeśli chodzi o nastrój, to wczoraj przyjaciółka powiedziała mi( po której bym się tego nie spodziewała bo nigdy nie planowała nic nie mówiła) że jest w ciąży. Wiecie ona wie jaką mam sytuację, nigdy tego staram się nie robić ale wypłakałam jej się w ramię i trochę było mi lepiej. Wierzę że i dla mnie kiedyś zaświeci słońce.
-
nick nieaktualnyOlaa kochana to dobrze, że dałaś upust emocjom, nie można ich tłumić. Czasami lepiej się wypłakać, to żaden wstyd :* ja czasami mężowi mówię, że mam dobry czas teraz, ale pewnie przyjdą momenty doła i będzie musiał ze mną jakoś wytrzymać ... Chociaż staramy się rok i wiem, że niektóre walczą dłużej i mają za sobą już wiele przejść to każda gdzieś na swój sposób przeżywa każde z niepowodzeń więc ile tych starań to chyba nie gra już roli...mamy prawo do tych emocji i bezsilności. Ale wierzę w nas mocno kochane :*
Pysiek12 lubi tę wiadomość
-
Racja Sisi.... Dla niektórych 3mce a dla innych i 4 lata mogą wywoływać emocje i nie ma co oceniać - wsystko zależy od charakteu osoby i tego jao sobie radzi ze stresem i emocjami.... Ja juz wpadłam w kuchnie - zaraz biorę sie za ciastko z młodą)Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dzień dobry Kochane w to słoneczne południe Ola moja przyjaciółka wczoraj kupowała tabletkę po, bo nie chcą mieć wiecej dzieci, a nie bierze na razie tabletek bo ma problem z jelitami... Chociaż było mi mega przykro, nic jej nie powiedziałam. Później byliśmy na grillu u siostry mojego, a tam kuzyn jej męża z żoną rozpaczają, bo ona jest w czwartej ciąży i wszystkich informowali, że to wpadka... Jak można wpaść z czwartym dzieckiem ja się pytam? Po trójce się nie nauczyli? Przecież są po 40 to nie nastolatki 😱 Siedziałam tam i było mi mega przykro 😭😭😭😭
-
Dixi ja Musze sie przeprowadzić tam gdzie Ty mieszkasz - u mnie cały czas leje co do info o 4 dziecku - OMG ze tacy ludzie istnieją i to podejście....
Ja sie wczoraj nasłuchałam w pracy ze kiedy ja dziecko i ze poco mi jakieś awanse jak zaraz bd w ciąży przykro mi się zrobiło bo to wychodzi ze dlatego że nie mam dzieci firma nie inwestuje we mnie bo zaraz zaciąże a nie mam ochoty sie tłumaczyć ze nie wiadomo czy w ogóle bd w ciąży i kiedy zdemotywowali mnie tą informacjąStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek zapraszam do Konina u nas prawie zero deszczu i cały czas słońce... Właśnie z moim zbieramy się nad jezioro ☀️☀️☀️ To jest mega przykre, ja też usłyszałam po co podnoszę kwalifikacje, jak na pewno zajdę zaraz w ciążę... Ta... po 3 latach takiego gadania ( a trzy lata temu nawet jeszcze się nie staraliśmy) powinni się zorientować, że coś chyba nie tak... Ludzi nie zmienisz Pysiek, trzeba nauczyć się ich olewać 😅
-
Dixie wrote:https://zapodaj.net/4133ca0d30b95.jpg.html Tak to u nas wygląda ☀️😊
My po 1h spacerze - myslalm ze chociaż trochę sie zmęczą ale nic z tego :p dalej pełne energii a my w 3 padamy 😂 zaraz ogarniam kuchnie, kolacja i biorę młodą na dół juz do spania bo. Mi się chce spać a o 4 wstaje 😎Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hej jestem tu nowa od 2 miesięcy staramy się o dziecko w tym miesiącu nie ma raczej szans na ciążę bo nie było czasu 2 dni przed dniami płodnymi i 2 dni po tylko uprawialiśmy seks więc wiem że nie ma szans mam 23 dzień cyklu i ból lewgo jajnika i obrzmiałe piersi czy to znak na miesiączkę ? W tamtym cyklu myślałam że jestem w ciąży bol piersi i żyłki na piersiach które mam do dziś ale wtedy robiłam test ciążowy i dostałam okres dość dziwny ale trwał 5 dni i nie wiem co myśleć mój partner każe mi o tym nie myśleć ale wiecie jak to jest może ktoś coś doradzi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 18:22
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Hej jestem tu nowa od 2 miesięcy staramy się o dziecko w tym miesiącu nie ma raczej szans na ciążę bo nie było czasu 2 dni przed dniami płodnymi i 2 dni po tylko uprawialiśmy seks więc wiem że nie ma szans mam 23 dzień cyklu i ból lewgo jajnika i obrzmiałe piersi czy to znak na miesiączkę ? W tamtym cyklu myślałam że jestem w ciąży bol piersi i żyłki na piersiach które mam do dziś ale wtedy robiłam test ciążowy i dostałam okres dość dziwny ale trwał 5 dni i nie wiem co myśleć mój partner każe mi o tym nie myśleć ale wiecie jak to jest może ktoś coś doradzi ?
Dobra rada od starających się po rok czasu lub dłużej...nie doszukuj się objawów na siłę, naprawdę objawy nadchodzącej @ mogą być takie same jak objawy ciąży. Jedynym sygnałem jest po prostu brak @ i wtedy testowanie. Wiem, że na początku starań tak bardzo chcemy, żeby się udało, że naprawdę każdy ból, uklucie, każda zachcianka, każdy nie taki zapach przyprawiający o mdłości budzi w nas myśl ,że to może ciąża, ale to może być wszystko, nic lub @. Oczywiście jak czujesz jakiś niepokój to zrób kolejny test i tyle, posłuchaj po prostu samej siebieAngelaaaa lubi tę wiadomość
-
Jaki poniedziałek taki cały tydzień.... Mala w nocy miała koszmary więc spanie na czuwaniu, o 4 pobudka i siedzę w aucie jadę ale auto
Nie chce - brak mocy wiec powrót do domu i pożyczyłam taty samochód. W pracy cały czas maszyna się psuła więc tragedia teraz tata poszedł patrzeć co jest i później bd dzwonila do serwisu i później ubezpieczenie czy laweta mnie obowiązuje... Wrr az boję sie końca tygodniaStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dzięki za radę najgorsze jest to że od kiedy się staramy to potem okres mi się spóźnia tydzień lub 9 dni... I wtedy robię sobie największą nadzieję i mojemu partnerowi też te rozczarowanie tak bardzo boli.. jak sobie pomyślę że moja siostra już ponad 4 lata się stara to aż serce boli 😭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️