Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek Twoje godziny pracy są przerażające, o krórej wstajesz? O 4:30? Dla mnie dzisiaj 6:00 to środek nocy, musiałam wstać bo jadę z ojcem na kontrolę do onkologa do Bydgoszczy, później wracam i w Fundacji organizujemy dla seniorów Dzień PRL 😎Mi parę dni temu śniło się, że mojej koleżance z grupy, która jest po 60, tatuowałam smoka na udzie 😅

BusiaT lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4.30 to jiz kawa:D start 4.00 potem prysznic i kawa :) czasem jeszcze w trakcie kawy obiad kończę :D wolę z rana niz do późna :) zawsze tak miałam nawet jak sie uczyłam to wstawałam kolo 3 i się uczyłam :) taka moja natura :D dziwne sny widzę nie tylko u mnie to fajnie :)) a co do fundacji fajnie ze działacie bo osoby starsze miały najgorzej jak była przymusowa kwarantanna 😑

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello bejbe! 😘😁😁 Co tamu u Was dobrego i nowego? 😁
    Ja się nic jie odzywałam bo zrobiłam sobie totalny reset na wczasach, ale wszystko co dobre się kończy i dziś wracamy 🤷‍♀️ powiem Wam że Budapeszt ładny ale w centrum ale ciut ciut dalej centrum brud i syf 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i to taki ogrombyyyyyyy. Ja jestem dziś 11dc niby mma teraz płodne i niby w sb owu ale w sumie jakos i brak mi ochoty i nastawienia boooooooo w zeszłym tym w środę dostała w końcu pk 2 tyg wyniki na te chlamydia i uroplasme itp i wszystkie wyszły mi ujemne s ta uroplasme dodatnia więc od poniedziałku tego brałam antyboo92 dniowy jkais fets silny. Więc skoro i mam tą ureaplasma i wzięłam ten antybiotyk to wiadomo że w tym miesiącu i tak nie zaskoczy 🤷‍♀️😁
    Jak tam po komunii? Pysiek Ty Ju niebawem wakacje 🤩🤩 zazdro 🤩🤩❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo pysiek12 4 godzina :o toż to masakra 😱😱 ja to o 7 oczy otwieram. Ale w sumie teraz pracuje z domu więc nie muszę się też do pracy zbierać tylko w dresie śmigam i tyle xd

Margolka85 i dobrze, że zrobiłaś reset, tak trzeba! Ja też na urlopie tak zrobiłam i wróciłam pełna energii i w pozytywnym nastawieniu. Aż jestem w szoku, że tak dobrze się czuje i ciągle się uśmiecham :o jakby jakaś taka cisza i spokój przed burzą 😅 chociaż oby nie. Dzisiaj taka pogoda, że nie ma upału więc może pójdę wieczorkiem nawet pobiegać z mężem 💪 wróciłam do ćwiczeń pełną parą to tej energii jeszcze więcej. W tym cyklu nawet nie myślę o staraniach i nawet nie wiem w którym dniu cyklu jestem i nie lukam w kalendarz. Jakoś tak zamknęłam te myśli o ciąży gdzieś głęboko i zajmuje się czymś innym. Myślę ciągle k tym, żeby polecieć gdzieś we wrześniu, ale coś loty poszły w górę więc czekamy na jakieś obniżki cen i co będzie to bierzemy i heja!

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od kwietnia ciągle ćwiczę, baaaa nawet w hotelu tu miałam tyle miejsca w pokoju że codziennie rano robiłam sobie 30 min trening hahha 😂
    TYto jeszcze tej diety się trzymasz Sisi też bym musiała 😡😡🤣 a właśnie powiedzcie mi gdzie wy te badania robiłyście na chlamydia i uroplasme że tak szybko miałyście wyniki? 😁
    No i bardzo dobrze ze przestałaś mieć w głowie tylko obsesyjnie myśl o dziecku na dobre to wyjdzie 😁🤩

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odliczam do. Urlopu dokładnie zostały 5 dni a w pracy 16h😁 ja te wszystkie wymazy robiłam u siebie w klinice podczas wizyty. Co do diety i ćwiczeń - ja po wakacjach bo teraz bez sensu gdyż all do czegoś zobowiązuje :p
    Ja też na 7 dni wyłączę się z forum jak bd na wolnym chodź termometr biorę ze sobą :) ale. To bardziej do mnie przygotować sie juz pod iui żebym wiedziała kiedy celować, bo noe chce mi sie jeździć cały tydzień albo kilka razy żeby z monitoringiem ustawić. 3 wypady i z głowy :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi powiedz mi który wariant bierzecie pod uwagę w iui. Ten zwykły czy ten metoda z chip coś tam - tą samą co uzywa sie do in vitro?

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek zastanawialiśmy się nad selekcją za pomocą Fertile Chip, ale musimy powtórzyć wyniki - u nas największy problem jest z ruchliwością i ilością - może się okazać, że to nie dla nas, bo plemniki nie pokonają tych kanalików w tej płytce.

W poniedziałek powtarzamy wyniki i zobaczymy co nam zaproponuje w piątek nasz ginekolog...

Powiem Wam, że jestem mega zrezygnowana po tym cyklu, nie wiem czemu wiązałam z nim duże nadzieje :(
    Dzisiaj popłakałam się w samochodzie w korku, kierowcy obok chyba myśleli, że jestem jakąś wariatką :/

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo właśnie o tą metodę mi chodziło. Ja też się zastanawiam czy my się kwalifikujemy z jego leniwymi kolegami 🤔teraz w sobotę mam nadzieję dostanie coś żeby polepszyć wyniki chodź jestem zadowolona ze nie muszę go zmuszać do częstych 🐝 tylko sam zaprasza :)
    Dixi myślę ze każda z nas ryczy w gorsze dni, u mnie 2 faza to płacz o wszystko nawet ze zupa mi nie wyszła :p a Tobie może udzieliło sie ze wakacje, głową pusta i zaskoczy?pamiętaj ze my tu jesteśmy i możesz milion razy o to samo sie smucić i my milion razy bd Cie podnosić na duchu 😘
    Ja jeszcze jutro praca i 18 dni wolnego 💪💪💪ależ sie ciesze bo bd mieć i audyt i inne rzeczy a ja urlop 😎😎😎😎
    Miłego dnia dziewczyny 🌺🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek dziękuję 😘 Myślałam, że już lepiej znoszę oczekiwanie na 🐒, wczoraj był 10dpo i pokusiłam się o test ciążowy - biel aż raziła 🙁 To super Pysiek, że zaczynacie wakacje, my nasze odwołaliśmy - niestety nasi współtowarzysze nie mogą jechać i przełożyliśmy na wrzesień wyjazd. Ale już nie Mazury tylko Liguria 🥰 Margolka teraz dopiero zauważyłam, że o komunię pytałaś, wszystko zorganizowane starannie, że to przyjaciel mamy mojego, to mieliśmy zupełnie osobną salę, z osobnym wejściem i toaletami - nie stykaliśmy się z trzema innymi imprezami, które były na głównej sali. Jedzenia tyle, że do dzisiaj mamy 🙊🙈 Miłego dnia❤️ Dziękuję, że jesteście🥰

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo proszę - można powiedzieć ze wakacje odwołane wyszły na dobre :D fajnie Dixi i tym zajmij głowę :) Hihihi
    U mojego jaja bo sie okazał o ze prawdopodobnie pojedzie po wakacjach w delegacje az do konca roku-plusy to wiadomo extra 12k w budżecie i wolne dla żony :p a minusy wiadomo lekkie odsunięcie w staraniach no i kombinowanie - ja już się zastanawiam nad jakąś klinika na Słowacji bo szybciej ja dojadę do niego niż on tutaj.... Trzeba to będzie logistycznie rozegrać ale jestem zadowolona bo tak jak Wam kiedyś pisałam gdzieś w głębi ja chce się dalej zawodowo rozwijać i takie odsunięcie trochę mi na to pozwoli chodź druga ja chce dziecko - i bądź człowieku mądry... 🤪🤪🤪
    Teraz pora na okna cd-bleee czemu tyle ich mamy w domu 😭

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po wizycie. 1 bakteria - 90% facetów ją ma:D 2 bakteria - 1facet na miesiąc przychodzi z takim czymś :p dostał 2 antybiotyki na 2 tygodnie. Jeśli chodzi o hormony to tsh ma w górnej granicy ale na razie nic na to nie dał. W połowie wrzenia powtórne badanie nasienia wraz z msome. Jak moj powiedział lekarzowi ze jedzie w delegacje to ten zapytał jak on chce to dziecko zrobić 🤪 a my juz plan ustawiony :) o ile faktycznie dojdzie do wyjazdu. Zastanawiam sie czy kwas foliowy u mężczyzn wpływa jakoś na hormony-bo ja mojego faszeruje nim 😁
    Z miłych rzeczy - zostało okno s kuchni i balkonowe i spokój do września :) zaczęłam jiz urlop w pracy, a jutro rodzeństwo wpada na. Kawę bo mamy odpust 😉 a później nic juz nie robię - w kuchni to tylko kawę będę parzyć :p jeszcze muszę kwiatki przesadzić przed domem na świeże bo tamte słońce zjadło :O także do zaś :) :*i słonecznego weekendu 🌺🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, u mnie dzisiaj smutek - przyszła 🐒...

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Hej Kochane, u mnie dzisiaj smutek - przyszła 🐒...
    Nie ładnie z jej strony 😠😠😠 ale jeszcze będzie dobrze 😘
    Ja wczoraj zasnęłam na kanapie i o 4 wróciłam do sypialni 🤭 o 7 już kawa, teraz spa domowe i idę ogarniać obiad :) wczoraj dużo zrobiłam jak na mnie :umyłam ikna, zasadzilam kwiaty, zrobiłam 2 rodzaje ciasteczek i 2 cista, dżem ze świni :D no i cały swój poziom wysprzątałam :) a. Urlop mam :p wczoraj wypełniłam ten wnuoseko QR, trochę niepełne informacje tan zawarte ale liczę ze przejdzie :p jak nie to nowy zrobię i już 🤪 na odchodne załatwiłam sobie w pracy laptop i konto indywidualne :D zn sie moja kierownik mi pomogła :) lepszej nie mogłam mieć - z ochota się pracuje :) to co dziewczyny słonecznej niedzieli 🌺🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny xd ahhh mnie tu mało ostatnio bo albo stoję w kuchni albo ćwiczę ,a jeszcze praca w międzyczasie :o trochę jak robocik jestem taka nakręcona hah a wczoraj byłam na weselu i oczywiście i chociaż trochę się pobawiła ,bezalkoholowo rzecz jasna xd i ciężko było tak nie rzucać się na jedzenie jak ciągle było pod nosem, ale ostatecznie dałam radę, wybrałam na obiad mniejsze zło i na kolację wcisnęłam sałatkę i finito xd upały się od dziś mocne zapowiadają i już mam puszkę w mieszkaniu aż oddychać się nie da ahhh...co u was? Jak się czujecie?

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :) mnie maz milo obudził 😎więc zaczynam urlop :) wczoraj było rodzeństwo - pośmialiśmy się, uciekali przed burza :D śmiesznie i wesoło - jak za starych czasów. Z dzieci byla tylko hrabina bo pozostali na wczasach z dziadkami :) więc obladowana prezentami z kramów wróciłam - najważniejsza cała rodzina pepy:D dodatkowo padło pytanie czy ciotka - czyt. Ja zabierze dzieci z bonem turystycznym żeby rodzice odpoczęli od dzieci :) oczywiście sie zgodziłam a teraz szukam miejscówki żeby im sie nie nudziło i ja to ogarnęła logistycznie bo pojadę sama z 5latkiem i 3latką🤪 teraz jadę na szał zakupowy do pepco 😁 miłego dnia 🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale dziś upał...nie da się żyć! Ale robię wszystko ,żeby tylko nie zasnąć. A dziś czeka mnie jeszcze stanie przy garach bo trzeba na dwa dni obiad zrobić. Apka mi pokazuje, że za 10 dni @ także oby przyszła o czasie i nie robiła psikusów.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ale dziś upał...nie da się żyć! Ale robię wszystko ,żeby tylko nie zasnąć. A dziś czeka mnie jeszcze stanie przy garach bo trzeba na dwa dni obiad zrobić. Apka mi pokazuje, że za 10 dni @ także oby przyszła o czasie i nie robiła psikusów.

No nawet nie gadaj jest wręcz okropnie!!! Dlatego w takie dni całuję po stopach mojego starego, że mnie namowil na klimę w domu 🤩🤩 mnie też pokazuje że za 11 dni ma mieć okres 🤭🤭🤭 więc będziemy męczyły się razem 🤷‍♀️ czyli już niebawem wzdęty brzuch woda w organizmie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    No nawet nie gadaj jest wręcz okropnie!!! Dlatego w takie dni całuję po stopach mojego starego, że mnie namowil na klimę w domu 🤩🤩 mnie też pokazuje że za 11 dni ma mieć okres 🤭🤭🤭 więc będziemy męczyły się razem 🤷‍♀️ czyli już niebawem wzdęty brzuch woda w organizmie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Oj yeah! chociaż mnie dziś nagle że dwa razy złapał skurcz :o może będzie wcześniej? Któż to wie.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już naładowana energią na nowy cykl... Dzisiaj po wizycie, od czwartku zaczynam clo i od wtorku monitoring, później ovitrelle i iui... Aż nie wierzę, że to już 😱

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ