Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Hej dziewczyny, ja już naładowana energią na nowy cykl... Dzisiaj po wizycie, od czwartku zaczynam clo i od wtorku monitoring, później ovitrelle i iui... Aż nie wierzę, że to już 😱

I rany to Ty parę dni i może udać się Ciebie zapłodnić kochana 😱😱 to trzymamy kciuki 🤞 🤩🤩🤩🤩
    Sisi ja myślę że u mnie przyjdzie o czasie, zresztą ja wczoraj i dziś brałam przez te 2 dni ten silny antybiotyk azitrolek 1000mg na tą ureaplasme więc, 🤷‍♀️ zresztą mój gin gadał ze jak się ma te bakterie albo chlamydia albo uroplasme to to ponoć może powodować ze uszkadza plemniki i przez to mimo owu nie dochodzi do zapłodnienia 🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️myślicie ze takie cus rzeczywiście może mieć wpływ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    I rany to Ty parę dni i może udać się Ciebie zapłodnić kochana 😱😱 to trzymamy kciuki 🤞 🤩🤩🤩🤩
    Sisi ja myślę że u mnie przyjdzie o czasie, zresztą ja wczoraj i dziś brałam przez te 2 dni ten silny antybiotyk azitrolek 1000mg na tą ureaplasme więc, 🤷‍♀️ zresztą mój gin gadał ze jak się ma te bakterie albo chlamydia albo uroplasme to to ponoć może powodować ze uszkadza plemniki i przez to mimo owu nie dochodzi do zapłodnienia 🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️myślicie ze takie cus rzeczywiście może mieć wpływ?

Myślę ,że może coś w tym być. Moja kuzynka miała tą bakterie i w 6 miesiącu ciąży urodziła przedwcześnie dwóch chłopców. Niestety zmarli. Prawdopodobnie właśnie to było powodem bo nie miała zlecanych badań na tą bakterię. Później jak starali się dalej o kolejną ciążę to najpierw musieli pozbyć się tej bakterii i to trwało z pół roku zanim dostali odpowiedni lek, który faktycznie pomógł.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka mi się wydaje, że każdy stan zapalny u nas działa niekorzystnie na plemniki, a co za tym idzie zmniejsza szansę na zapłodnienie... Margolka nie nastawiam się, od jutra mam brać clo, ale po przeczytaniu przeciwskazań z ulotki jestem przerażona 😱 Nawet psychozy mogę dostać i oślepnąć 😅🙈 Pysiek a Ty już na wakacjach???

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊
    dixie nie czytaj 😊 lepiej nie wiedzieć. Ale tak swoją drogą to niestety ja po clo mam skutki uboczne: dużo przytylam oraz bardzo mi sie pogorszył wzrok. Tyle, że długo byłam stymulowana.

Długo myślałam i że względu takiego że boję się iż moja wada wzroku się powiększy jeszcze bardziej to przerywa symulację clo. W sumie to zawieszam dalsze starania. Na forum też będę coraz rzadziej, ponieważ muszę odpocząć. Naczytalam się nabrałam do głowy i za dużo testowalam A nigdy w życiu przed tym tyle testów nie zuzylam 😊
    Na prawdę dobrze mi tu z Wami było!😘 ale muszę chwilę odpocząć wyluzować. Wrócę za jakiś czas ☺ trzymam dalej mocno kciuki za każdą 👍

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdro 600 z Grecji :) :*
    Margolka tez czytałam że lepiej z bakteriami nie ryzykować. Wyleczyć i zdrowe i silne bobo mieć :) Dixi - kurcze fajnie że z kopyta u Ciebie. Ja tez bralam Cleo ale u mnie nic z skutków ubocznych poza mózgowych że zaraz bd w ciąży 😁
    Męża oczywiście zaprosili na testy Covid 🤪dzisiaj jeżeli się nie odezwa to wakacje do 05.08 i w tedy się odezwę :)
    Magnolia - dychaj i oczyszczaj głowę i duszę - pamiętaj xe Ty i Twoje zdrowie jest najważniejsze :*
    Sisi może to inne kłucie?! :D
    Pozdrawiam z 28stopniowej Riwiery o 9.00 polskiego czasu 🍻🍻🍻🌺🌺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 09:06

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 jak najbardziej rozumiem Twoja decyzję. Trzymaj się kochana :* mam nadzieję ,że wrócisz do nas i podzielisz się dobrą nowiną.

Pysiek12 ale wam zazdroszczę!! Bawcie się dobrze i niegrzecznie tam 😂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje kochane ❤️❤️😘😘
    Co tam u Was słychać?
    Dixie, Sisi Pysiek!! W dlaczego taka cisza. 🙄😔
    Ja 5 dni do okresu czuję się jak balon 🎈
    A wiecie co jest najgorsze, że ostatnio złapałam się na takich myśli i mój M też mi to powiedział że widzi że ja straciłam już zapał do dziecka, serio przestało mi zależec na tym aby być w ciąży i to mnie przeraża 😔😔😔

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ujawniam się chodź miałam wytrzymać do czwartku :p my wakacje pełna para - wiecznie nawalona 😂 🐝 tylko z rana i uwaga 1 dzień przerwy i znowu - jestem w szoku ale może dlatego ze mojemu powiedziałam ze dawno po owulacji:D a ja w trakcie 😎 ośrodek fajny, jedzenie też ale dojście do miasta z sklepami tam i z powrotem to 5 km, gdzie wracasz pod sroga górę i pod zarabistym kątem wzniesienia - wiec ja co 2 dzień a mój codziennie sobie chadza bo lubi :) przygód dużo - opiszę jal wrócę, jutro wycieczka na Olimp 😉
    Margolka - szczerze mi juz zwisa... Tak jak pisałam znowu obudziły się we mnie ambicje zawodowe i ciaza na 2 plan zeszła, nawet delegacja męża na pół roku mi zwisa.... Może jak nas pochłonie coś innego to ciąża przyjdzie 🤔 na pewno nie przestało Ci zależeć Poprostu masz zniechęcenie - ja wszędzie ciążate widzę i h. J mnie strzela :/

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Do mnie dziś zawitała @ 😁 o dziwo bardzo się z tego cieszę bo to mój drugi cykl bez wywoływania @ dupkiem. W tamtym cyklu przyszła w 39 dniu, a teraz w 30 ♥️ to mój sukces i mega mnie to cieszy, że pojawia się naturalnie i tak szybko 💪 jednak zrzucenie trochę wagi, dieta i ćwiczenia pomogły. Teraz biorę tylko metformine z leków i ovarin. Jedyne co mnie wnerwia to to, że znowu wyskoczyło mi zimno na ustach...i gdzieś wyczytałam, że pojawia się czasami przed @ niektórym kobietom...i faktycznie to mój drugi raz przed @ kiedy mi wyszło....jak to ma być mój objaw nadchodzącej @ to ja dziękuję 😂

Co do olewania starań...myślę, że tak czy siak nigdy nie przestaniemy tego pragnąc, ale coś w tym jest ,że po długim czasie ma się już dosyć i zaczyna się myśleć o wszystkim innym tylko nie o tym. Słuchajcie no może to i lepiej :) ja się osobiście cieszę i jakoś tak czuję się lżej psychicznie, że już nie mam tego stanu, że co miesiąc szukam jakiś objawów ciąży u siebie.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane u nas dużo się dzieje - w piątek dostałam nowe autko :D jestem nim zachwycona :D
    Dzisiaj czwarty dzień na clostilbegyt, w piątek robiliśmy badanie mojego, dzisiaj wyniki i okazuje się, że są ok... Oprócz jednego parametru obniżonego o 2% wszystko w normie... Nadal jesteśmy w szoku - morfo z 2% na 7%... Jutro wizyta u lekarza, ja w trakcie monitu i na lekach wszystko gotowe na IUI a nasz doktor tylko się śmiał przez telefon i powiedział, że porozmawiamy na wizycie o naturalnych staniach w takim razie :P

Margolka po prostu jesteś zmęczona staraniami, ale na pewno nie jest tak, że Ci nie zależy. Może odpuśćcie sobie jeden miesiąc? Bez mierzenia temperatur, bez testów owu, seks tylko dla przyjemności ;)

Pysiek jak ja Ci zazdroszczę tych wakacji ;) Rozumiem Cię, ja też tylko wokół ciężarne widzę :(

Sisi super, że tak szybko bez Duphastonu tak szybko @ przyszła :) Ja nadal co miesiąc szukam :P

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi co za poprawa 😱co dawałaś swojemu że o tyle podskoczyło?? SUPER!!!!
    Ja szczerze jakby mój miał taki wynik i tak bym poszła w IUI😉

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek pierwsze dieta - mniej słodyczy, alkoholu, chipsów i mięsa 😊 a z suplemntenów Fertilman plus, witamina C z kurkumą, Bio Marine 1140 😊 Jak mój jutro wyjdzie do pracy to wyślę Wam pierwsze badanie i drugie dla porównania. Zobaczymy co jutro nam powie - mamy wizytę o 20:00 😊

• Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, przyszłam się pożegnać bo muszę sobie zrobić przerwę. Byłam u gin, nasienie męża ok, u mnie ok, kłuje się aktualnie co drugi dzień by sprawdzać progesteron a pózniej doktor powiedziała conajmniej rok odpuszczenia i cieszenia się sobą. jest mi to bardzo potrzebne nie ukrywam, bo ostatnio miałam straszny czas, płacz itd dlaczego ja i wiecie. Poukładałam sobie to jakoś po wizycie u gin i szukam nowej pracy, mąż coś brzdąka o rzuceniu palenia, a ja mam zamiar skupić się na sobie, jakieś ćwiczenia dieta, nowa praca, więcej czasu dla siebie. Mam nadzieję że tu kiedyś wrócę z dobrą nowiną, a jak nie to życze Wam wszytskim co najlepsze , każdej z was przesyłam uściski i buziaki, moje wirtualne koleżanki:) Pa!:)

• Olciak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mogę do Was dołączyć ?

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olciak zapraszamy do nas 😊

Olciak lubi tę wiadomość

• Dixie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, co tu taka cisza? My po wczorajszej wizycie - doktor trzy razy porównywał wyniki mojego i nie wierzył 🤪 nie kwalifikujemy się do IUI, zaproponował trzy cykle stymulowane clostilbegyt i ovitrelle z monitoringiem 😊 dopiero jeśli to nic nie da to HSG i IUI w listopadzie. Wczoraj 10 dc na USG - endometrium 9mm, pęcherzyk 17mm i w czwartek kolejny monitoring 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 07:39

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Dzień dobry Kochane, co tu taka cisza? My po wczorajszej wizycie - doktor trzy razy porównywał wyniki mojego i nie wierzył 🤪 nie kwalifikujemy się do IUI, zaproponował trzy cykle stymulowane clostilbegyt i ovitrelle z monitoringiem 😊 dopiero jeśli to nic nie da to HSG i IUI w listopadzie. Wczoraj 10 dc na USG - endometrium 9mm, pęcherzyk 17mm i w czwartek kolejny monitoring 🙈
    Dixi jakby sie dało to 10000000 bym dala lubię to 😘cieszę się jakby to mojemu sie polepszyło :D a wiem, że Ty byłaś zdołowana IUI więc tym bardziej ciesze się Twoim szczęściem u trzymam kciuki 😘😘😘
    My wczoraj byliśmy na zakupach u szamana :p dal nam zioła do picia i jakoś olejek do picia dla mojego i mówi ze za rok czeka na nas z dzieckiem 😁 dzisiaj ostatni dzień :(

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek tak to prawda, wczoraj wychodziliśmy oboje jak na skrzydłach od doktora 😅 jeszcze dzisiaj uśmiech nie schodzi mi z twarzy. Szkoda, że Wasz urlop już się kończy, ale mam nadzieję, że wypoczęliście 😊 Zapamiętaj tego szamana, w razie co pojedziemy do niego 😁 A reszta czemu milczy?? Co u Was?

• Kateee92 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:

Dixie bo nie do końca kumam my też mamy miec inseminację w najbliższym czasie do tego czasu ma miec mój mąż badanie nasienia z posiewem i jakies badanie do inseminacji nie do końca wiem o co chodzi ale skierowanie ma na to dostać od swojego lekarza. Czyli po tych badaniach może się okazać że nie będziemy mieli tej inseminacji ? Mi moja ginekolog tłumaczyła że inseminacja to dobry sposób jak np kobieta ma wrogość śluzu...

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi ja mu powiedziałam żeby nie było reklamacji to się śmiał ze pokaże mi i mężowi co i jak 😁 także śmiechy:)mój już nastawiony ze zioła pomogą, a ja jemu mówię jaja by były jakby sie okazało ze jestem a mamy w pierony tabletek i innych ziół 🤪 jest 18 dc nie wiem kiedy była i czy już była owulka-na wyrabaniu całkowitym - 🐝9,12, 14,16 dc wiec jak była to może uszczelilismy🤔a jak nie to jutro i w sobotę i poniedziałek pomęczę go bo później biorę skrzaty od brata na tydzień 🥳🥳🥳
    Kateee ja jestem przerażona tym ze nie wiem nic o przygotowaniach o IUI a się pcham bo mój ma wyniki jak wcale no i jak pracuje fizycznie to zmęczony i mówi w tedy z3 on nie maszyna.... Mam nadzieję ze w klinice wyjaśnia co i jak ;)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ