Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Magnolia, rzeczywiście cicho, wszystkie odpoczywają na wakacjach 😁 ja niby wolne w szkole i przedszkolu, ale mam dodatkowe zajęcia w Fundacji plus mamy komunię w niedzielę i nie wiem gdzie ręcę wsadzić 😱 a miałam odpoczywać 🙄 Ja też próbowałam te badania na io od lekarza dostać, na razie dał mi inne, zrobiłam morfologię, crp, glukozę, tsh - dzięki diecie od marca spadło z 2,07 do 1,33 😁, ft3, ft4 , przeciwciała, potas, sód, wapń, panel lipidowy i żelazo... wszystkie wyniki oprócz żelaza super, czekam tylko na ferrytynę i insulinę, podejrzewa u mnie złe wchłanianie żelaza i początek anemii 🙁 chyba te badania na io będę musiała sama zapłacić...

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo Elo :) ja sie czuję jak psychopata bo pisze sama zr sobą :p więc nie wchodziłam-miałam taktykę poczekam 2 dni to może któraś sie odezwie :) ja miałam mieć już od dzisiaj weekend ale niestety jutro rano jeszcze mam szkolenie bgp😑 ale lepsze to niż normalne praca :) ja od dzisiaj wyczekuje 🐒 dokończę kawę i ide do męża co by szybciej dostać ją :D
    Dzisiaj ambitnie chce jakieś okna umyć. I uwaga po 4 latach piorę ręczniki z prezentu ślubnego :D bo pora powymieniać te co mamy na lepsiejsze:D jeszcze 1 komplet mi został :)
    Ja coraz bardziej myślę nad dieta i tymi cukrami ale oczywiście do labo jeszcze nie dojechałam :D moze jutro przed szkoleniem 🤔dzisiaj zadzwonię i dopytam się. Co do sępienia skierowań to ja raz miałem ze zasłabłam w pracy na nocce i po coli oczywiście było lepiej i w tedy moja rodzinna kazała mi codziennie przychodzić rano na mierzenie cukru i oczywiście książkowe :D ale na inne nie mam problemu skierowania bo moja rodzina miała wszystko więc wachlarz chorób u mnie możliwych jest duży :)
    Przy okazji gratuluję lepszych wyników i zaparcia w diecie👏
    Co do anemii - ja próbowałam pić zakwas z buraka domowej roboty ale ni huhu nie weszło - 2 dni dalam radę :D chodź problemów nie mam bo jestem dawcą to by coś wyszło ale tak fla siebie prozdrowotnie chciałam no ale cóż :) ale surówkę i na ciepło buraka to tonami mogę jeść 🤤
    Dobra ja finiszuje kawę i idę miło męża budzić :) miłego dnia dziewczyny 😘🌺🌺🌺🌺🌺

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek ja mniej aktywna bo mamy młyn przed jutrzejszą komunią siostrzenicy mojego 😱 Nie jesteś psychopatką no co ty 🤪 Fryzjerka w ostatniej chwili nam odmówiła... Wczoraj było próbowanie fryzur i szacowanie ile nam to czasu zajmie 😅 Jak Twoje szkolenie? Bo chyba masz dzisiaj prawda? Ja właśnie nie wiem skąd u mnie takie niskie żelazo... Piję zakwas z buraka codziennie, tak mi smakuje, jem suszone morele, podobno mają dużo żelaza, a tu taki wynik 🤷🏼‍♀️ ja dzisiaj 5 DPO, zero objawów, staram się nie nakręcać, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 07:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :* ja właśnie w drodze powrotnej z urlopu. Wypoczęłam na maksa, ale tydzień nad polskim morzem to już dla mnie jednak za długo hihi zdecydowanie bardziej preferuje wakacje za granicą i aktywne zwiedzanie, a tam wszędzie widoki zachwycają na każdym kroku i mega mi tego brakuje...fruwanie i odkrywanie nowych miejsc to moja pasja i aż czuję już ,że się duszę..ten urlop uświadomił mi, że nad Polskim morzem wirusa nie ma haha więc tym bardziej już nie będę bała się gdzieś polecić i mam nadzieję, że we wrześniu się uda. Oczywiście będziemy sprawdzać sytuację.

A jeśli chodzi o samopoczucie to ciężko było nie jeść niedozwolonych rzeczy nad morzem...przez co mam poczucie, że słuchałam przez ten tydzień i ogólnie źle się czuje od dwóch dni :( brzuch jak balon, ciągle mam uczucie pełnego pęcherza i po @ nadal bolą mnie piersi. To dla mnie znak, że od nieodpowiedniego żarcia hormony nie ogarniają totalnie i dzieje się sieczka w moim organizmie. Dlatego cieszę się ,że już wracam xd dzisiaj biorę się za gotowanko na jutro bo od jutra dietka i nie mogę się doczekać ♥️ plus oczywiście treningi.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to super, że wypoczęłaś 😁 ja urlop dopiero 5-9 sierpnia. Powiem Ci, że ja przekonałam sie, że dobrze dobrana dieta lub nawet wyeliminowanie pewnych rzeczy z diety dają super rezultaty ( ja zrezygnowałam z glutenu, mleka i produktów mlecznych nie mogę i tsh w ciągu 3 mc spadło o 0,7!) Wiem, że jest trudno, sama jestem tego przykładem - wczoraj zjadłam jedną czekoladkę merci i dziś wzzystko mnie swędzi i brzuch jak balon 🙁

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola amigoski:) ja po szkoleniu - fajne, praktyczne, 3x podchodziłam do manekina bo nie miałam 99% porpawnego pompowania :p ale się udało :p
    Dixi to ładnie Was wychuziala fryzjerka :/ nie ładnie z jej strony tak robić zaraz przed terminem :/
    Sisi fajnie ze wypoczęłaś - ja nie mogę przekonać mojego do wakacji PL więc mam nadzieję ze jak już kiedyś zajdę to nakłoni męża ze dla dobra dziecka chociaż na 4 dni pojechać :)
    Ja odliczam do moich wakacji - jeszcze 12 dni :D i lecę w pazdu i niech sie dzieje wola nieba :) ja dzisiaj już plamie więc pewnie jutro sie rozkręci i będzie 1dc:)fajnie bo bd mogła korzystać z all alkoholowego :p a teraz czekam na tatę i jedziemy na urodzinki 😁

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek bawcie się dobrze na urodzinach 😊 ja biorę się za prasowanie sukienek na jutro, koszul i alby 🙈

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek 😘 Dixi oby u Ciebie nie lało jak będziecie szli do kościoła i wychodzili z niego. Dla dziecka ti mega przeżycie - ja miałam 6lat jak szlam do komunia to pamiętam ten stres czy poczuje Pana Boga w sercu jak to mówił ksiądz 😁 miło to wspominam :)
    Wczoraj bylo fajnie - gwiazda wieczoru to oczywiscie siostra solenizanta :D dostała taką toaletkę to dama siedziała a pozostałe dzieci ją czesaly, malowały i stroiły :D noe bez powodu nazywana księżniczka 😉

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry xd jeju a ja mam od rana takie libido, że jestem w szoku...ciągle mam ochotę rzucać się na męża :o nie wiem tylko czy on da radę haha. Chyba urlop dobrze mi zrobił :o

Dzisiaj już wjechała dietka także taki mam plan na niedzielę, że będę stała w kuchni i pichciła :d a w między czasie czytam książkę "potęga podświadomości", zakupiłam nad morzem. Setka stron za mną i muszę wam powiedzieć, że jest mega! Polecam! Mam nadzieję, że nieco pomoże mi zmienić nastawienie do życia i wielu spraw xd

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi powiem Ci ze luźna głowa to luźne gacie:p u nas to samo odkąd wiemy ze męża wyniki kiepskie :D powrót do czasów przedmałżeńskich :))) ja Zaraz kąpiel i też idę do kuchni....

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Pysiek12 doskonale to ujelas xd no ale niech tak będzie, trzeba czerpać z życia trochę tej przyjemności, a nie BO TRZEBA.

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze Wam coś powiedzieć. Tak się zastanawiam.... Ten cykl jak dobrze zrozumiałam lekarkę to miałam cykl bezowulacyjny i żadnego palmienia 5 dni przed 🐒a tak zawsze plamie i sie zastanawiam że może ja się łączę z mężem tam w środku tylko slabej jakości są te jajeczka zapłodnione i dlatego mój organizm ich nie przyswaja albo traktuje ich jak intruza 🤔pamiętam jak się zwalniałam to zrobiłam betę i miałam 2,4 ale nie urósła, a tak to robię betę zawsze w terminie 🐒. Kurcze czemu tak ciężko zrozumieć własny organizm 😠

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh pysiek12...no nie da się ogarnąć własnego organizmu...ale może lepiej nie myśleć o takich scenariuszach? Sama nie wiem...powiedz może o tych wątpliwościach swojemu lekarzowi.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak za miesiąc pójdę to powiem 😂 ja już żyje wakacjami-czyli 8 dni i wylot :D a w pracy tragedia bo mój zmiennik prawdopodobne bd na izolacji i cały tydzień do pracy :( włącznie z sobota 🤮 teraz obiad sb grzeje i później biorę sie za pieczenie naleśników na jutro bo krem z pieczarek wczoraj z rosołu zrobiłam 😁 a jak tam u Was??

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy dzień z pracy, ale jakieś miałam takie pozytywne nastawienie i oby to trwało xd to chyba dzięki tej książce, którą zaczęłam czytać. Dzisiaj też wróciłam do ćwiczeń bo ileż można się obijać xd no i dietka ładnie wchodzi plus pobrałem sobie aplikacje przypominającą o piciu wody i od dwóch dni tak pije, pije i co 5 minut sikam 😂😂 jutro kolejny obiadek muszę zrobić na dwa dni i zupkę krem na kolację. Jakoś tak mnie jara póki co ta cała dieta i mam radość że stania w kuchni xd

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was podziwiam za to ze macie i trzymacie sie diety - naprawdę brawa dla Was!! :*
    Ja wczoraj właśnie uświadomiłam sobie w pracy ze tak naprawdę gdyby nie to ze życie zmusiło mnie do gotowania w wieku 12 lat, a później to ze z tatą mieszkamy pewno bym nie gotowała - moj w pracy by pojadł a ja bym mogła sobie te dietetyczne diety pudełkowe zamawiać :) ale życie napisało inny scenariusz :) ja dzisiaj 3dc czyli reszta 🐒jupii i kurcze widać po twarzy bo syfow mniej :) nie sądziłam ze w wieku 32 lat bd sie jeszcze użerała z problemem nastolatki 🙈 aaaa i wczoraj wypisywałam mojemu wczasy pod grusza - niestety o 70 zl. Przekroczony próg i dostaniemy tą najmniejsza kasę bo trafiło ze akurat miałam okres rozliczeniowy to w tedy wszystkie nadgodziny wypłacane więc od męża dotacja na wakacje to będzie akurat na wiskacza na lotnisku 😂 miłego dnia dziewczyny 🌺🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pysiek, to pech z tymi wczasami 🙁 u mnie w pracy jest jedna kwota dla wszystkich, a u mojego niestety nie ma w ogóle... Ja też miałam problem z cerą - bardzo mi sie poprawiła po tym jak koja ciocia przywiozła mi z uzdrowiska Rabka Zdrój żyworódkę z aloesem w płynie 😊 Ja wczoraj 7 dpo i dostałam plamienia, a dzisiaj spadek temp o 0,1 więc w tym cyklu się nie udało 😭😭😭😭 umawiam mojego na badania powtórne i potwierdzamy termin na inseminację...

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi a może to spadek na zagnieżdżenie?? Nie trać nadziei :* mój w sobotę urolog, po wakacjach zje ten antybiotyk na jego nieproszonych lokatorów i powtórzymy badania. Chciałabym żeby w tym samym czasie mieć drożność i też przystąpić do inseminacji-wypadało by kolo października...

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek nie wiem już co myśleć... Nie chcę robić sobie nadziei i później znów się rozczarować... Dzisiaj już bez plamienia, ale pobolewa mnie podbrzusze :(

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi wiem ze nie chcesz i ze boli rozczarowanie 😑 ale kiedyś nadejdzie ten czas że zobaczysz II :*q a nóż to teraz a może za miesiąc. Trzeba wierzyć 💪 pamiętaj nie jesteś sama i my tutaj będziemy :) ja dzisiaj miałam takie poranione sny ze masakra - najpierw szlam na basen z ciotka i mi cały cyc jeden wyszedł 😂a potem u mnie w domu był cień mgły którym sie okazał mój bratanek :D jak to mówią trzeba odstawić tabletki chodź żadnych noe biorę 😂😂😂😂 jeszcze 3 dni na 5.30🤮

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ