Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    A co wiecie dziewczyny o Inofemie?

    Inofem wpływa na poprawny metabolizm węglowodanów, przez co chroni komórki jajowe przed nadmiernym wyrzutem glukozy, co je niszczy. Reguluje gospodarkę hormonalną u kobiet z PCOS, podobno też uspokaja. Ja właśnie używałam inofemu, bo był w porównaniu z innymi tańszy i miał najlepiej wchłanialną postać inoztolu tzw. mioinozytol. Nawet lekarz od ivf kazał mi pić 2xdziennie na poprawę komórek, które podobno w pcos bywają średniej jakości.
    Co do Pani Doktor, też miałam dokładnie takie ambiwalentne uczucia, jak opisujesz. Też ciągle słyszałam, że nie warto się badać, bo pcos to wystarczająca diagnoza. Po stwierdzeniu mutacji, w porozumieniu z lekarzem od ivf włączyli mi heparynę.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • KalaW Autorytet
    Postów: 579 136

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi siostra napisała, że poleca ten Inofem, bo jej koleżanką pomógł. A potem się przyznała, że tak naprawdę jej pomógł. Jest w ciąży, ale na razie nikt nie wie, bo wczesna. Ja wiem jak dla mnie takie suplementy zazwyczaj g**no daję, ale może?
    bo ja chyba tego inozytolu w niczym nie mam.

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2105 1365

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki mutacji. Wyszło mthfr 677c-t hetero i pai 1 homozygotyczny.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Dostałam wyniki mutacji. Wyszło mthfr 677c-t hetero i pai 1 homozygotyczny.

    Nie jest źle. Częściowo przyswajasz kwas foliowy ale generalnie lepiej przerzucić się na metylowany w Twoim przypadku. Czyli wszystkie inofemy odpadają. Pai też mam homozygote. Podobno może być problem z zagnieżdżaniem przy tej mutacji. Jednak lekarze mają zdania podzielone co do tego. Pewnie powinnaś brać acard już na etapie starań. Niektórzy przepisują heparynę.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek przykro mi 🙄 co do pai to mogą wystąpić problemy z krzepliwoscia i zagnieżdżaniem, z tymże nie jest ta mutacja tak poważna czytaj ciężka jak np leiden homo. Z tego co pamiętam lekarze ordynuja Acard, czasem heparynę. Co do mthftr CT 677, jest dość powszechna, warto zażywać więc Folian, zamiast zwykłego kwasu foliowego.

    KalaW wiadomo to tylko suplement. Aczkolwiek nawet witaminy mogą pomóc. Ostatnio (tak z innej dziedziny) byłam u dentysty, powiedziała, że mam straszną awitaminozę patrząc w mą jamę ustną i dodała, że gdyby była potrzeba to nie podjęłaby się wyrwania zęba, bo zwyczajnie rana mogłaby się nie zrosnac. Mnie wtedy straszliwie bolały kości, mięśnie i stawy, ruszalam się jak staruszka. Zaczęłam jeść witaminy w tym d3 +K2, dużo Wit C i po niecałych 2 tygodniach odżyłam. Sama nie mogłam wyjść z podziwu, że nie wpadłam na tak proste rozwiązanie. A z inozytolem z tego co pamiętam, to mało jest go w jedzeniu trzeba suplementowac.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2105 1365

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metylowany kwas foliowy biorę w Femibionie. 12 września mam wizytę u dr to zapytam co myśli. Choć zawsze mam stracha przyznawać się, że robię badania na własną rękę. A jak już lekarz je oleje to w ogóle będę w kropce. Własnie te problemy z zagnieżdżaniem głównie mnie interesują,bo wszelkie kłopoty zawsze zaczynały się u mnie w drugiej fazie cyklu w okolicy 8-10 dpo.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Metylowany kwas foliowy biorę w Femibionie. 12 września mam wizytę u dr to zapytam co myśli. Choć zawsze mam stracha przyznawać się, że robię badania na własną rękę. A jak już lekarz je oleje to w ogóle będę w kropce. Własnie te problemy z zagnieżdżaniem głównie mnie interesują,bo wszelkie kłopoty zawsze zaczynały się u mnie w drugiej fazie cyklu w okolicy 8-10 dpo.

    Femibion ma też zwykły kwas foliowy więc musisz uważać żeby się nie kumulował(z tą mutacją wchłaniasz go tylko częściowo) bo może wtedy działać toksycznie na zarodek. B12 ma tylko w formie syntetycznej więc w razie coś nie będzie obniżał homocysteiny. Sprawdź poziom homocysteiny i kwasu foliowego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:09

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2105 1365

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym nie pomyślałam,ze ma też zwykły kwas foliowy. W poniedziałek chcę iść zbadać właśnie poziom homocysteiny, to sprawdzę też kwas foliowy. Cóż, zawsze to jakiś punkt zaczepienia. Jakoś we mnie jest przekonanie, jakaś intuicja od początku, że mam jakiś kłopot z zagnieżdżaniem.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miovarian np ma w składzie tylko metylowany kwas foliowy.

    Mi Klyszejko poleciła preparaty Miovelia i Miovelia NAC. Drogie ale skład mają dobry. Ja póki co jakiś mam foch na wszystko i od miesiąca nie biorę kompletnie nic, może trochę się organizm z tej chemii oczyści.
    Wracam do gry w październiku, zastrzyki Bemfola leżą w lodówce i czekają na swój czas.

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Nie wiedziałam że jest tu taki wątek... chciałabym Was zapytać co myślicie o dr. Małgorzacie Walentowicz-Sałdeckiej? Zaczęłam do niej chodzić i niby mnie kieruje dobrze ale po moich przejściach chyba wolałabym jeszcze usłyszeć jakieś opinie kobiet które się u niej leczyły.. będę wdzięczna za odpowiedź

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misiaa 😀 niestety nie pomogę, nie znam nawet 'ze słyszenia'.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2105 1365

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwsze słyszę 🙄

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwsze słyszę o takiej lekarce... Z Bydgoszczy?

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2457 3829

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z Bydgoszczy. Przyjmuje w Bizielu. Przyjmuje tam także jej brat i o ile się nie mylę także mąż.. specjalizuje się właśnie w prowadzeniu ciężkich ciąż i onkologii...z tym że nikt wcześniej z moich znajomych nie miał z nią doczynienia gdyż nikt nie stracił dzieci...

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, neoparin, euthyrox, dopegyt


    h4zp9jcg1yqg5wwe.png
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Metylowany kwas foliowy biorę w Femibionie. 12 września mam wizytę u dr to zapytam co myśli. Choć zawsze mam stracha przyznawać się, że robię badania na własną rękę. A jak już lekarz je oleje to w ogóle będę w kropce. Własnie te problemy z zagnieżdżaniem głównie mnie interesują,bo wszelkie kłopoty zawsze zaczynały się u mnie w drugiej fazie cyklu w okolicy 8-10 dpo.

    Femibion nie ma formy metylowanej.
    Robiłaś poziom homocysteiny? Ja się tak załatwiłam zwykłym kwasem foliowym, ze doprowadziłam do zbyt duzych stezen, nie wchlanial sie ale odkladal i truł. Dopiero po mutacjach immunolog uswiadomil mnie o metylach.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2105 1365

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że Femibion ma obie formy kwasu foliowego, bo teraz sprawdziłam na opakowaniu. W poniedziałek zbadam homocysteinę i kwas foliowy. Nie wiem za bardzo co teraz robić. W inofolicu i Femibionie jest też zwykły kwas foliowy. Nie wiem czy to odstawić, co z resztą witamin. Mam mętlik w głowie teraz.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 103 26

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mój akt desperacji sięga zenitu, mam już dość przyjmowania leków ze sterydami, mam mięśniaka oraz torbiel endometrialna na lewym jajniku ostatnio trafiłam na mądrego czlowieka, przez przypadek, który zadziwił mnie swoją determinacją żeby mi pomóc w jakiś sposób... Swoim wahadełkiem wskazał mi zioła jakie mam pić :krwawnik, skrzyp i przetacznik dodatkowo robię obklady z oleju rycynowego na brzuch wizytę mam za miesiac. A czuje się świetnie chyba zaczynam szaleć. Któraś z Was korzystała z olejku? Przeczytałam książkę i rzeczywiście dowody na użycie tego olejku mnie napędziły żeby sprobowac. Może pozbędę się tego syfu...

  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że jest nas na forum więcej, więc pozwolę sobie zapytać o to, co już kiedyś pytałam. Czy którąś miała zlecone przez lekarza zbadanie przeciwciał przeciwplemnikowych z krwi i co o tym w ogóle sądzą Wasi lekarze?

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam.
    Sam lekarz zapisał. Wyszło ok.
    W Płocku powiedziano, że bywa, że partnerka nie toleruje nasienia partnera co jest b. dużym problemem.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl wrote:
    Hej dziewczyny mój akt desperacji sięga zenitu, mam już dość przyjmowania leków ze sterydami, mam mięśniaka oraz torbiel endometrialna na lewym jajniku ostatnio trafiłam na mądrego czlowieka, przez przypadek, który zadziwił mnie swoją determinacją żeby mi pomóc w jakiś sposób... Swoim wahadełkiem wskazał mi zioła jakie mam pić :krwawnik, skrzyp i przetacznik dodatkowo robię obklady z oleju rycynowego na brzuch wizytę mam za miesiac. A czuje się świetnie chyba zaczynam szaleć. Któraś z Was korzystała z olejku? Przeczytałam książkę i rzeczywiście dowody na użycie tego olejku mnie napędziły żeby sprobowac. Może pozbędę się tego syfu...

    Na grupie Endometrioza na fb dziewczyny bardzo sobie chwalą olejek rycynowy (w formie okladów). Ja stosowałam przez tydzień więc trochę za krótko żeby wypowiedzieć się o efektach.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego