Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Tak, miałam.
    Sam lekarz zapisał. Wyszło ok.
    W Płocku powiedziano, że bywa, że partnerka nie toleruje nasienia partnera co jest b. dużym problemem.

    Senterkiewicz, że zostaje nam tylko in vitro, bo in vitro obejdzie ten problem. Kłyszejko natomiast zapisała Encorton 5mg, jej zdaniem może to utrudnić, ale nie uniemożliwić naturalne zajście. W międzyczasie byliśmy w Poznaniu u dr Bręborowicza na konsultacji, po tym jak Senterkiewicz tylko że in vitro, to on z kolei wyśmiał, że ktokolwiek kazał mi robić to badanie, bo nie ma żadnych dowodów naukowych, że przeciwciała z krwi mają jakikolwiek wpływ na zajście w ciążę.
    Moja koleżanka mając te przeciwciała w krwi, zaszła w ciążę dzięki dr Ludwikowskiemu, który też jej zapisał Encorton.
    I bądź człowieku mądry..

    KalaW, Karola25 lubią tę wiadomość

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 1 września 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaa pytanie, w jakiej dawce Twoja koleżanka przyjmowała encorton. Z tego, co wielokrotnie czytałam na forum minimalna dawka lecznicza to 7,5 mg dziennie. W takiej dawce profilaktycznej przepisano mi encorton do transferów w celu obniżenia odpowiedzi immunologicznej i ochrony zarodka. Wiem, że wielu kobietom pomógł przy problemach autoimmunologicznych. Może u Ciebie, przy wykrytych przeciwciałach powinna ta dawka być wyższa.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 1 września 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bardziej zaczynam sądzić, że wszystkie działania przed invitro tak na prawdę są w ciemno zalecane przez lekarzy. Nawet nie są w stanie odpowiedzieć na ile dane działanie daje szansę na zajście w ciążę. Wiadomo ile mniej więcej szans jest przy inseminacji, ile przy invitro, i nic więcej nie są w stanie powiedzieć :(

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 1 września 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Zosiaaa pytanie, w jakiej dawce Twoja koleżanka przyjmowała encorton. Z tego, co wielokrotnie czytałam na forum minimalna dawka lecznicza to 7,5 mg dziennie. W takiej dawce profilaktycznej przepisano mi encorton do transferów w celu obniżenia odpowiedzi immunologicznej i ochrony zarodka. Wiem, że wielu kobietom pomógł przy problemach autoimmunologicznych. Może u Ciebie, przy wykrytych przeciwciałach powinna ta dawka być wyższa.

    Ona przyjmowała 5mg. Ja wracam do gry w październiku to pogadam o tym z Kłyszejko jak ona dalej to wszystko widzi, jaki ma plan.

  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 2 września 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że nie pisałam, przeżywałam sobie swoje dramaty w samotności, żeby was już nie zanudzać ;p

    Misiaa lekarza nie znam. O metolowanych też nie wiem nic za bardzo - znów wchodzą tematy powyżej mojej wiedzy ;p

    Kasztanek szkoda, że wyszły jakieś mutacje - z drugiej strony, może ta wiedza akurat pomoże.

    My dziś byliśmy u dr. K i na szczęście nie musiałam się o nic prosić, bo jak powiedziałam, że kolejny biochem to od razu zaczęła wypisywać recepty i mówić o badaniach. Badamy w kierunku trombofilii (te, co wy wypisałyście badania na początku listy) i już w tym czasie dostałam Clexane, dodatkowy kwas foliowy (acidum folicum) i uprosiłam o Luteinę zamiast Duphastonu.
    Minimum miesiac przerwy, żeby Clexane zaczął działać.

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2200 1462

    Wysłany: 2 września 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się jaki wynik homocysteiny jest najlepszy przy staraniach?

    Nie rozumiem za bardzo mojego wyniku kwasu foliowego. Zakres referencyjny laboratorium to >5,38, a mój wynik jest oznaczony jako >24, 00
    Nie ma żadnych widełek.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 2 września 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mówi, że wygląda to tak, jakby ich markery sięgały tylko do 24, a ty masz po prostu wyżej. Wiadomo, że więcej, ale markery nie sięgają, by sprawdzić ile. Niemnie był zdziwiony i mówi, że są to dziwne wyniki i jeszcze dziwniejszy zakres referencyjny. Może jakaś pomyłka?

    Ja niedawno homocysteine robiłam, to miałam normy:
    Bez ciąży przy suplementacji folianami <15
    ciazy przy suplementacji folianami <8

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2200 1462

    Wysłany: 2 września 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kala. I dzieki dla męża

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1393 684

    Wysłany: 3 września 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Czy orientujecie się jaki wynik homocysteiny jest najlepszy przy staraniach?

    Nie rozumiem za bardzo mojego wyniku kwasu foliowego. Zakres referencyjny laboratorium to >5,38, a mój wynik jest oznaczony jako >24, 00
    Nie ma żadnych widełek.

    Tak jak podejrzewałam, nieprzyswojony kwas foliowy krąży dlatego jesteś poza skalą. Odstaw syntetyczny kwas foliowy. Co do homocysteiny to do starań ma być miedzy 6-8.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2200 1462

    Wysłany: 3 września 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Homocysteinę mam 8,16. Będę chciała trochę zbić na pewno. Robiłam przy okazji morfologię i też jakieś dziwne rzeczy wyszły. Ciekawa jestem czy to też konsekwencja tego, że kwas foliowy się nie przyswajał, a witamina b 12 jest przy samym dole skali.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 4 września 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, widać, że lekko podniesiona homocysteina jest wynikiem niedoboru B12. Polecam z allinessa metylowana, u mnie spadła do 6.

    Juna hop hop, jak wizyta?

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • juna Autorytet
    Postów: 1393 684

    Wysłany: 4 września 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Kasztanek, widać, że lekko podniesiona homocysteina jest wynikiem niedoboru B12. Polecam z allinessa metylowana, u mnie spadła do 6.

    Juna hop hop, jak wizyta?

    Dopiero jutro wizyta 😉 Oczywiście stresuję się jak zwykle.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 4 września 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dopiero jutro wizyta 😉 Oczywiście stresuję się jak zwykle.

    Wierzę, tak Ci już zostanie nawet kiedy Maluch będzie po drugiej stronie brzuszka 😉 trzymam kciuki mocno ✊✊✊

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • juna Autorytet
    Postów: 1393 684

    Wysłany: 5 września 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Obraz odpowiada 8t2d ciąży więc się zgadza. Trochę martwi mnie tętno płodu 180. Lekarz mówi, że ok ale martwię się czy nie za wysokie.
    EDIT: Dziewczyny na temacie in vitro mnie uspokoiły, że zwalnia dopiero po 9 tyg. 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 19:59

    DaveGahan, Kasztanek, KalaW lubią tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 5 września 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna super! Na początku ciąży serduszko tak szybko bije i to jest bdb prognostyk, potem trochę zwalnia, ale chyba do 150, serducho Twojego malucha bije jak dzwon ❤️❤️❤️ cieszę się z Tobą 😀🤗😘

    juna lubi tę wiadomość

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 6 września 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Już po wizycie. Obraz odpowiada 8t2d ciąży więc się zgadza. Trochę martwi mnie tętno płodu 180. Lekarz mówi, że ok ale martwię się czy nie za wysokie.
    EDIT: Dziewczyny na temacie in vitro mnie uspokoiły, że zwalnia dopiero po 9 tyg. 😊

    Wszystko pięknie idzie i się rozwija. Nie zamartwiaj się na zapas.
    Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.

    juna lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 10 września 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo czekałyście na wyniki MHTR itp?
    Już kurde tydzień mija, a oni jeszcze nie mają (mąż wysyłał do innego labu, bo u niego nie robią) - jakoś nie mogę się doczekać ;p

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2200 1462

    Wysłany: 10 września 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z test dna, więc to trochę inaczej. Ale czekałam niecałe 10 dni.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 10 września 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oddałam całą serię:
    mthr z analizą wariantów
    ppj (ANA1) - tu już jest wynik. ujemny
    vleiden + mutacja protrombiny
    antykoagulad toczniowy - ujemny
    p/c IGM i IGG - negatywny

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 08:56

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2200 1462

    Wysłany: 12 września 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala i co, masz wyniki?

    Mojra co u Ciebie?

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego