Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1113 1551

    Wysłany: 18 października 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Dzięki Dziewczyny 😘

    W ogóle się trochę podłamałam tym, że leki za 500zł i nic... 4 malutkie pęcherzyki, które ani drgnęły by urosnąć... Zawsze coś. Zobaczymy jak to będzie na Mensinormie.

    Zosiu nie wiem czy widzisz po mojej stopce ale ja też długo szukałam leku który zadziała. Mensinorm działał 2 cykle potem już nie. Clo zero reakcji. Ovaleap to samo. Dopiero puregon okazał się strzałem w 10 (jeśli chodzi o wzrost pęcherzyków, bo ciazy znów nie ma) . Na pewno znajdziesz swój lek. Oby to był już ten

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 06:54

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

    Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 191 23

    Wysłany: 18 października 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Clo piękne pęcherzyki i co z tego jak z 3 cykli, tylko w jednym cyklu pękł w ogóle pęcherzyk... Więc z tym łącznie z 4 cykli w ogóle stymulowanych, tylko w jednym do tej pory była jakakolwiek szansa na ciążę.

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 18 października 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja na razie wstrzymałam się z terminem kolejnego invitro.
    Poszukuję ginekologa na NFZ (kontrole trzeba zrobic).

    Czy moglibyście mi jakiegoś polecić?
    Idealnie byłoby gin-Endo, ale niekoniecznie.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 października 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    To fostimon też jest do przygotowania. Pobierasz z fiolki płyn ( już tutaj trzeba uważać żeby nie rozlać przy otwieraniu) później ten płyn się wstrzykuje do pojemniczka z proszkiem, to się musi zmieszać i na nowo pobierasz rozrobiony płyn.

    Mojra i co, robiłaś amh?
    Niestety amh nie zrobilam bo @ pojawila sie w 27 dc a ja do 6 dc bylam za granica :( w nastepnym cyklu zrobię Wiec dalej biore letrozol to moj 2 cykl z tym wspamagaczem
    Na mnie niestety mensinor nie zadziala dawka 75 nic nie uroslo a pozniej mialam wieksza dawke 150 i juz w 8dc mialam za duzy pecherzyk wiec lipa Ale kazda z nas jest inna i inaczej reaguje na leki Czytalam ze ten mensinorm jest dobrym lekiem Wiec powodzenia

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2239 1504

    Wysłany: 18 października 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Niestety amh nie zrobilam bo @ pojawila sie w 27 dc a ja do 6 dc bylam za granica :( w nastepnym cyklu zrobię Wiec dalej biore letrozol to moj 2 cykl z tym wspamagaczem
    Na mnie niestety mensinor nie zadziala dawka 75 nic nie uroslo a pozniej mialam wieksza dawke 150 i juz w 8dc mialam za duzy pecherzyk wiec lipa Ale kazda z nas jest inna i inaczej reaguje na leki Czytalam ze ten mensinorm jest dobrym lekiem Wiec powodzenia

    Wiesz już coś czy podchodzicie do iui i ewentualnie kiedy?

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1113 1551

    Wysłany: 18 października 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    U mnie na Clo piękne pęcherzyki i co z tego jak z 3 cykli, tylko w jednym cyklu pękł w ogóle pęcherzyk... Więc z tym łącznie z 4 cykli w ogóle stymulowanych, tylko w jednym do tej pory była jakakolwiek szansa na ciążę.

    A na pęknięcie nie dostałaś? Ja do stymulacji i tak zawsze dostaje ovitrelle na pęknięcie pecherzykow

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

    Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 października 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan byl taki ze 3 cykle z letrozolem i iui Czyli iui grudzien lub styczen.

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1113 1551

    Wysłany: 19 października 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Kochane, ja na razie wstrzymałam się z terminem kolejnego invitro.
    Poszukuję ginekologa na NFZ (kontrole trzeba zrobic).

    Czy moglibyście mi jakiegoś polecić?
    Idealnie byłoby gin-Endo, ale niekoniecznie.

    Ja mogę jedynie powiedzieć, którego nie polecam 04icon_rotfl.gif

    Mogę powiedzieć, gdzie chodziłam, ale z każdego prędzej czy później rezygnowałam, bo coś było nie tak:

    Bernaciak (przychodnia studencka) - tam babeczka rzeczowa, ale się umówić to jakaś tragedia, możesz dzwonić, ile chcesz, iść osobiście, a i tak się nie umówisz, bo położna zajęta / pomaga Pani dr.
    Marciniak w byłej kolejowej (teraz chyba "Nad Brdą") Pani spoko, podchodzi poważnie, ale jest raczej starsza kobitka i na niepłodności się nie zna. Ale do podstawowych rzeczy była OK

    Jamajca lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

    Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • @Karola Koleżanka
    Postów: 41 7

    Wysłany: 19 października 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra będziesz podchodziła do inseminacji u Sochy ?

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 19 października 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola wrote:
    Mojra będziesz podchodziła do inseminacji u Sochy ?
    Dobre pytanie na monitoring chodze do dr kazdepka- zieminska i to ona mowila ze jeszcze dwa cykle i iui. I na dzien dzisiejszy mysle ze ona by mi iui robiła Bo do sochy chyba juz bym musiala sie umawiac

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Karola25 Koleżanka
    Postów: 56 14

    Wysłany: 20 października 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Jestem tu nowa, więc może najpierw trochę o mnie...
    Staramy się od 4lata,
    U mnie endometrioze oraz hiperprolaktynemia.
    A u mojego m Niskie parametry nasienia,
    morfologia 2-3 %
    Jestem po 3 IUI i nic z nich nie wyszło.
    Więc zostało nam ivf.
    Czy moglbyście podzielić się, gdzie podchodzilyscie do ivf w Bydgoszczy lub okolicy? U jakiego lekarza? I jak to wszystko wygląda?
    Gratulacje dla tych co się udało 😀 🍀

  • @Karola Koleżanka
    Postów: 41 7

    Wysłany: 20 października 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gdzie robiłaś inseminacje ?

    Karola25 lubi tę wiadomość

  • Karola25 Koleżanka
    Postów: 56 14

    Wysłany: 20 października 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola wrote:
    Karola gdzie robiłaś inseminacje ?

    Na polnej w Poznaniu
    Zastanawiam się czy ivf też robić tam, czy lepiej bliżej mojego miasta

  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 191 23

    Wysłany: 20 października 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    A na pęknięcie nie dostałaś? Ja do stymulacji i tak zawsze dostaje ovitrelle na pęknięcie pecherzykow

    Nie, nie dostałam... Za to od wczoraj mam plamiemie, a dziś żywa krew, 17dc.. Cykle mam 26-28dni. Nigdy wcześniej nie miałam żadnego plamienia środcyklicznego, a tym bardziej krwawienia. Nie wiem czy to od leków, czy co się dzieje. Zaczęłam się martwić. Którąś z Was miała taki problem? Jutro chyba sięz dr skontaktuje.
    Póki co więcej mam problemów z tymi stymulacjami, aniżeli pożytku.

  • juna Autorytet
    Postów: 1415 686

    Wysłany: 20 października 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola25 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Jestem tu nowa, więc może najpierw trochę o mnie...
    Staramy się od 4lata,
    U mnie endometrioze oraz hiperprolaktynemia.
    A u mojego m Niskie parametry nasienia,
    morfologia 2-3 %
    Jestem po 3 IUI i nic z nich nie wyszło.
    Więc zostało nam ivf.
    Czy moglbyście podzielić się, gdzie podchodzilyscie do ivf w Bydgoszczy lub okolicy? U jakiego lekarza? I jak to wszystko wygląda?
    Gratulacje dla tych co się udało 😀 🍀

    My podchodziliśmy w Rzgowie z dofinansowania z Urzędu Miasta. Nie wiem czy bym się odważyła podchodzić w klinikach w okolicy. Najbliżej chyba w Trójmieście (Gameta, Invicta). Badania do wykonania przed są podobne do tych przed iui. Wybór protokołu zależy od konkretnego przypadku. Przy endometriozie jest to zazwyczaj długi.
    Parametrów nasienia nie udało się poprawić? Sprawdzaliscie fragmentację dna plemników i Kariotypy?

    Karola25 lubi tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Karola25 Koleżanka
    Postów: 56 14

    Wysłany: 20 października 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    My podchodziliśmy w Rzgowie z dofinansowania z Urzędu Miasta. Nie wiem czy bym się odważyła podchodzić w klinikach w okolicy. Najbliżej chyba w Trójmieście (Gameta, Invicta). Badania do wykonania przed są podobne do tych przed iui. Wybór protokołu zależy od konkretnego przypadku. Przy endometriozie jest to zazwyczaj długi.
    Parametrów nasienia nie udało się poprawić? Sprawdzaliscie fragmentację dna plemników i Kariotypy?

    Tak badalismy fragmentacje 59%.
    Bierze witaminę koenzym q10, witaminy dla mężczyzn, acertin w saszetkach, orzechy brazylijskie... I tak skaczą ciągle te parametry, byliśmy u androloga miał usg pracia, jąder i nic nie wykazało, hormony też w porządku... Kariotypow nie badalismy
    Nie wiem co byśmy mogli jeszcze zbadać??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 19:52

  • juna Autorytet
    Postów: 1415 686

    Wysłany: 20 października 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola25 wrote:
    Tak badalismy fragmentacje 59%.
    Bierze witaminę koenzym q10, witaminy dla mężczyzn, acertin w saszetkach, orzechy brazylijskie... I tak skaczą ciągle te parametry, byliśmy u androloga miał usg pracia, jąder i nic nie wykazało, hormony też w porządku... Kariotypow nie badalismy
    Nie wiem co byśmy mogli jeszcze zbadać??

    Karola25, to bardzo wysoka fragmentacja. Z moich obserwacji w wątku in vitro po poprawie fragmentacji są znacznie większe szanse na powodzenie. U nas suplementy bardzo dużo dały bo też był ten problem. Ewentualnie musicie podejść do rozszerzonej procedury z wyborem plemników w bardzo dużym powiększeniu.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • juna Autorytet
    Postów: 1415 686

    Wysłany: 20 października 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola wrote:
    Karola gdzie robiłaś inseminacje ?

    Dopiero zobaczyłam wiadomość prywatną od Ciebie. Przepraszam, zaraz postaram się odpisać.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2239 1504

    Wysłany: 20 października 2019, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Nie, nie dostałam... Za to od wczoraj mam plamiemie, a dziś żywa krew, 17dc.. Cykle mam 26-28dni. Nigdy wcześniej nie miałam żadnego plamienia środcyklicznego, a tym bardziej krwawienia. Nie wiem czy to od leków, czy co się dzieje. Zaczęłam się martwić. Którąś z Was miała taki problem? Jutro chyba sięz dr skontaktuje.
    Póki co więcej mam problemów z tymi stymulacjami, aniżeli pożytku.

    Ja walczyłam z krwawieniami między 21 a nie 23 dc. Nie pomagały nawet duze dawki progesteronu, nikt nie potrafił odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje. Wiązało się to z tym, że automatycznie czułam się jakbym dostała okres, piersi przestawały boleć i dostawałam migrenę, która u mnie okres zwiastowała. Choć właściwa @ przychodziła po kilku dniach dopiero. Zobaczę jak teraz po antykoncepcji.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 191 23

    Wysłany: 20 października 2019, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ja walczyłam z krwawieniami między 21 a nie 23 dc. Nie pomagały nawet duze dawki progesteronu, nikt nie potrafił odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje. Wiązało się to z tym, że automatycznie czułam się jakbym dostała okres, piersi przestawały boleć i dostawałam migrenę, która u mnie okres zwiastowała. Choć właściwa @ przychodziła po kilku dniach dopiero. Zobaczę jak teraz po antykoncepcji.

    Miałaś tak w trakcie stymulacji czy w naturalnych cyklach? U mnie to pierwsza taka sytuacja, więc myślę, że ma to związek ze stymulacją.. A to nie jest normalne dostać okres w 17dc:/ Jestem zła, wkurzona o powoli zaczynam mieć tego dość, chyba za dużo zdrowia mnie to zaczyna kosztować. Nigdy nie miałam problemów z cyklem, dopiero teraz jakieś cuda na kiju się dzieją.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ