Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Evia wrote:3 tygodnie. Dzownilam do pani z urzędu i przesłała wszystko skanem żeby było szybciej
Mogłabyś powiedzieć z kim się trzeba kontaktować w tej sprawie?
My mamy przełożoną wizytę z 22 lutego na 1 marca, na której będziemy składać dokumenty o dofinansowanie i się stresuję, czy zdarzymy, by w kwietniu wszystko ruszyło... -
zosiaaaa wrote:Mogłabyś powiedzieć z kim się trzeba kontaktować w tej sprawie?
My mamy przełożoną wizytę z 22 lutego na 1 marca, na której będziemy składać dokumenty o dofinansowanie i się stresuję, czy zdarzymy, by w kwietniu wszystko ruszyło...
Jo kontaktowałam się pod ten numer tel. (52) 58 58 904 jest to urzad miasta biuro ds zdrowia i polityki publicznej jak nie pomieszałam nazwy -
Dziękuję Ci bardzo!
-
agusia_246 wrote:Dziewczyny, ponowie pytanie. Wiecie gdzie w Bydgoszczy wykonam wlew domaciczny? Oprócz invicty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 16:05
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
pyzaiza wrote:Dziewczyny czy któraś z Was może leczy się w Genesis?
Chodzi o klinikę leczenia niepłodności w Bydgoszczy? Chcesz się tam leczyć czy robić in vitro? Raczej poziom jak w Zdrówko i gorszy sprzęt.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Chodzi o klinikę leczenia niepłodności w Bydgoszczy? Chcesz się tam leczyć czy robić in vitro? Raczej poziom jak w Zdrówko i gorszy sprzęt.
Właśnie myślałam o tym, ale nie mogę się do nich dodzwonić, maila nie da się wysłać, a cennika na stronie nie widzę, a chcialabym się zorientować w kosztach, bo musimy wybrać jakąś klinikę -
pyzaiza wrote:Właśnie myślałam o tym, ale nie mogę się do nich dodzwonić, maila nie da się wysłać, a cennika na stronie nie widzę, a chcialabym się zorientować w kosztach, bo musimy wybrać jakąś klinikę
Jeśli chcesz robić in vitro to zdecydowanie poszukaj innej kliniki poza Bydgoszczą. Dziewczyny pisały, że mają otworzyć za jakiś czas Gametę również w Bydgoszczy. Z dwojga złego to już Zdrówko chyba lepsze niż Genesis.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Jeśli chcesz robić in vitro to zdecydowanie poszukaj innej kliniki poza Bydgoszczą. Dziewczyny pisały, że mają otworzyć za jakiś czas Gametę również w Bydgoszczy. Z dwojga złego to już Zdrówko chyba lepsze niż Genesis.
Gameta ma się otworzyć na koniec czerwca -
Evia wrote:Gameta ma się otworzyć na koniec czerwca
To bardzo dobra wiadomość. Zapewne minie trochę czasu zanim osiągną poziom pozostałych Gamet, ale to zawsze Gameta a nie jakiś no name.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Anko89 wrote:Hej
A tak z innej beczki
Polecacie jakiegoś andgrologa zajmującego się niepłodnością męska?
Dr Skimina. -
zosiaaaa wrote:Dr Skimina.
Mój mąż był u dr Skiminy, na wizycie zrobił szczegółowe badanie i to tyle. Przy wynikach nasieni, kilka sztuk plemnikow powiedział że jesteśmy jeszcze młodzi i nie musimy się spieszyć 🤦♀️ gdybym na mężu nie wymusiła skierownia na badania genetyczne, dr sam by nie dał.
Po wizycie przepisał tylko fertilmen.... -
Anko89 wrote:No właśnie na znanym lekarzu znalazłam tylko dr Skimine i Soche, ale słyszałam ze do dr Sochy ciężko się dostać
Evia to, że fertilman czas i cierpliwość też już słyszałam
Cierpliwości to już chyba każdemu brakuje... Myślę że na te pierwsza wizytę, można wybrać się do dr skiminy. Chociaż od razu zrobi usg, mąż przed samą wizyta zrobił od razu badania hormonalne. No i my problemach z nasieniem warto też od razu zrobic kariotyp i CFTR -
Evia wrote:Cierpliwości to już chyba każdemu brakuje... Myślę że na te pierwsza wizytę, można wybrać się do dr skiminy. Chociaż od razu zrobi usg, mąż przed samą wizyta zrobił od razu badania hormonalne. No i my problemach z nasieniem warto też od razu zrobic kariotyp i CFTR
Co do tej cierpliwości to się zgadzam 😉
Kariotyp mamy zrobiony
A gdzie możemy zrobić to badania CFTR?