Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyta u dr Kłyszejko kosztuje 200zl, a sam monitoring? Tyle samo?
-
Ten progesteron bardzo niski jak na potwierdzoną owulację. Może to zespół LUF? Próbowaliście stymulacji? Może wypróbujesz jeszcze chociaż jeden cykl zioła albo dong quai?
Na Farnej jest jakieś przykościelne centrum troski o płodność. A naprotechnologią niby zajmuje się podobno też Socha i Skórczewski. Osobiście też średnio mnie przekonuje ta metoda ale ma dużo zwolenników.
Monitoring u Kłyszejko to koszt 80zł.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Lekarz nie chce mnie póki co stymulować, bo pęcherzyk dominujący rośnie i endometrium również, cykle regularne. Współpraca z moim jeszcze obecnym lekarzem to walka z wiatrakami. A zespół LUF to co to takiego? To się leczy?
Zioła ojca Sroki nr 3 pije od kilku miesięcy, jak widać bez skutku. Nie mogę trafić na ginekologa, który by starał się mnie zdiagnozować. Nie wspominając w ogóle o leczeniu...
80zl to spoko, obawiałam się, że to jest taki sam koszt jak za każdą wizytę. -
zosiaaaa wrote:Lekarz nie chce mnie póki co stymulować, bo pęcherzyk dominujący rośnie i endometrium również, cykle regularne. Współpraca z moim jeszcze obecnym lekarzem to walka z wiatrakami. A zespół LUF to co to takiego? To się leczy?
Zioła ojca Sroki nr 3 pije od kilku miesięcy, jak widać bez skutku. Nie mogę trafić na ginekologa, który by starał się mnie zdiagnozować. Nie wspominając w ogóle o leczeniu...
80zl to spoko, obawiałam się, że to jest taki sam koszt jak za każdą wizytę.
LUF czyli luteinizacja niepeknietego pęcherzyka. Pęcherzyk rośnie normalnie, ale zamiast pękać i uwalniać komórkę jajową, zapada się i kurczy. Zapadnięty pęcherzyk wydziela jednak progesteron dlatego tak ciężko zdiagnozować LUF. Lekarz sprawdza czy pęcherzyk pękł? Zastrzyku na pęknięcie nie próbowaliście?
Na tym etapie lekarz powinien już spróbować leczenia farmakologicznego skoro tyle się już staracie. Jeśli to nie podziała to proponuję jeszcze wykonać przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi oraz badanie fragmentacji DNA plemników (dobre badanie ogólne nasienia nie wyklucza problemów z fragmentacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 09:27
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Raz z niepęknietego pęcherzyka zrobiła się torbiel krwotoczna i po wyniku progesteronu był dowód, że właśnie wtedy nie było owulacji. To jeden raz który został "wychwycony" podczas monitoringów. Wtedy usłyszałam, że to może się zdarzyć i jednorazowym brakiem owulacji nie mam się przejmować.
Najbardziej wkurza mnie, że bardziej ja staram się szukać przyczyny, aniżeli lekarz by szukał, naprowadzał.
Chyba wybiorę się dr Kłyszejko, jak ona jest tak polecana przy niepłodności. -
zosiaaaa wrote:Raz z niepęknietego pęcherzyka zrobiła się torbiel krwotoczna i po wyniku progesteronu był dowód, że właśnie wtedy nie było owulacji. To jeden raz który został "wychwycony" podczas monitoringów. Wtedy usłyszałam, że to może się zdarzyć i jednorazowym brakiem owulacji nie mam się przejmować.
Najbardziej wkurza mnie, że bardziej ja staram się szukać przyczyny, aniżeli lekarz by szukał, naprowadzał.
Chyba wybiorę się dr Kłyszejko, jak ona jest tak polecana przy niepłodności.
Na pewno od razu jak się dowie, że tyle się staracie to wprowadzi stymulację, zastrzyk na pęknięcie i progesteron po owu. Ostrzegam jednak, że leki, które zapisuje p. Doktor nie są tanie (zastrzyki na stymulację to koszt 70-80zł za jeden a potrzeba między 3 a 5 w zależności jak reagujesz, plus tyle samo za zastrzyk na pęknięcie). Jak podliczysz leki, monitoring i badania to się trochę robi. Jeśli mieścisz się w standardowych problemach z płodnością to pani doktor pomoże, ale jeśli to będą np. problemy immunologiczne to będziesz musiała szukać sama albo korzystać z wiedzy specjalistów innych dziedzin.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
A mogę zapytać, czy długo jesteś pod jej opieką?
-
Leczę się u niej już rok, ale dopiero niedawno wyszedł problem męża z fragmentacją. W związku z tym możliwości pani doktor się skończyły i będziemy uderzać do kliniki w sprawie in vitro. Pani doktor trzyma się schematu 3-4 próby na danych lekach i przechodzimy do następnego etapu czyli np. inseminacja. Trzeba się jednak liczyć z tym, że to się przeciąga, bo zdarza się przestymulowanie, brak reakcji na leki, brak ważnych badań, urlopy itp.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Czytałam, że ona kieruje do Płocka tak? A ewentualne inseminacje są w Osielsku?
-
Ogólnie polecasz ją tak? Podejście, obycie z tematem niepłodności? Liczę się z tym, że leczenie u niej może trochę kosztować, ale jak mam płacić jakiemuś lekarzowi to chciałabym mieć chociaż poczucie, że dobrze się mną zajmie, a nie będzie na mnie się uczyć czy eksperymentować...
-
Tak, pani doktor kieruje do Płocka. Inseminację można robić w Osielsku.
Polecam. To dobry specjalista. Nie jest to klinika leczenia niepłodności więc nie zajmą się Wami kompleksowo (w klinikach masz do dyspozycji androloga, immunologa, genetyka) ale w Bydgoszczy nie ma kliniki z prawdziwego zdarzenia. Pani doktor robi jednak wszystko na co pozwala jej wiedza, sprzęt i możliwości. Piszę to bo nie chcę obiecywać złotych gór, że od razu będziesz w ciąży. Wszystko zależy od konkretnego przypadku i powodów niepłodności.
Podejście do pacjentów ma super
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Odebrałam wyniki do invitro. Oboje ok. Tylko moja homocysteina nie drgnela od 3miesiecy. 9.66. Myślę żeby metyle z większych do 2 tabletek dziennie, czy to pomoze?
I potwierdzam - dr Klyszejko świetny specjalista. A klinikia niepłodności Płock. 10 września wybieram się tam ponownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:05
http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36 -
Jamajca wrote:Odebrałam wyniki do invitro. Oboje ok. Tylko moja homocysteina nie drgnela od 3miesiecy. 9.66. Myślę żeby metale z większych do 2 tabletek dziennie, czy to pomoze?
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Dziękuję Dziewczyny! Zdaje sobie doskonale sprawę, że nawet chodząc do najlepszego lekarza czy kliniki można nie uzyskać ciąży, jednakże trafić na dobrego ginekologa od niepłodności to już połowa sukcesu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 14:19
-
zosiaaaa, trzymam kciuki. Dawaj znać o postępach
Jamajca, na muscle-zone jest znowu dostępny Homocystex Plus, który polecają dziewczyny z mthfr Polska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 08:13
Jamajca lubi tę wiadomość
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Hej dziewczyny ja tu jestem ale utknęlam w miejscu Od 8 dni biore duphaston na torbiel krwotoczna dzis mam 28 dzien cyklu a okres ktory zawsze mialam okolo 23 dnia cyklu nie pojawia sie . Wiec czekam w zawieszeniu bo nie moge badan zrobicStarania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem -
Mojra1983 wrote:Hej dziewczyny ja tu jestem ale utknęlam w miejscu Od 8 dni biore duphaston na torbiel krwotoczna dzis mam 28 dzien cyklu a okres ktory zawsze mialam okolo 23 dnia cyklu nie pojawia sie . Wiec czekam w zawieszeniu bo nie moge badan zrobic
Przez ile dni masz brać duphaston? To normalne, że progesteron wydłuża cykl. Być może okres przyjdzie dopiero po odstawieniu leku.
23 dniowe cykle? Zazdroszczę, moje naturalnie mają po 35-39 dni. Więcej szans na ciążę
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Też miałam torbiel- po 2 stymulacji. Nic groźnego, wchłonie się, dupek ogarnie temat bywało, że duphaston wydłużył mi cykl o 2-3 dni
Będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 18:56
http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36 -
Dzieki dziewczyny juz mi lepiej duphaston mam na 10 dni do czwartku Ale odkąd sie staramy (2lata) prowadze kalendarzyk i cykle mam 22-23 choć czasami mam wrazenie ze jeden okres koncze a za chwile zaczynam drugi:( Juz bym chciala badania zrobic Bo stymulacje mam zaczac od następnego cykluStarania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem