Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o nim

    P.s.
    Nadal czekam na @....

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie znam tego lekarza.

    Mojra, badałaś sobie kiedyś nadnercza?
    Testosteron, shbg, 17-oh progesteron?
    Zwrócił mi na to uwagę lekarz u którego byłam jak nie mogłam się dostać do pani doktor i nie chciałam tracić cyklu. Powiedział, że jeśli nadnercza nie działają prawidłowo to pęcherzyk można sobie stymulować ale niekoniecznie jest w nim komórka jajowa a jeśli jest to może być niedojrzała. W związku z tym, że czekamy z in vitro do nowego roku postanowiłam zrobić owe badania. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy mi nikt nie proponował tych badan :( Ja cały czas obstawiam słabą jakosc komórki z uwagi na niskie amh Teraz mam 2 stymulacje według p. Dr udaną bo dwie wczesniejsze to albo nie rosl pecherzyk albo za urosl za szybko a wiec lipa Dzis robie zastrzyk z ovitrelle i zobaczymy co wyjdzie;)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 104 26

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje się. Jak mówiłam mieliśmy 4 zarodki bardzo dobrej jakości, badania PGD wykluczyły dwie ze względu na wady genetyczne. Teraz jestem w kropce ponieważ wcześniej miałam możliwość transferu dwóch zarodków co w tym momencie grozi ciążą mnoga, może się różnie skończyć. Lekarz poinformował nas o zagrożeniach dla maleństwa i dla mnie stąd że chyba moje serce podpowiada że dam radę i moje maleństwa też. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji i wszystko skończyło się pozytywnie???

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2191 1462

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem co myśleć o tym 17oh progesteronie, bo we wrześniu robiłam badania i jest to jedyny wskaźnik przekroczony. Cała reszta jest w normie. Miałam nawet USG i nadnercza są w porządku. Endokrynolog i jeden z ginekologów nie widzą w tym nic szczególnego, ale ja i tak się zastanawiam co to oznacza.
    Wkurzam się też, bo tak czekałam na ten cykl, a jest jakiś dziwaczny. Piersi zaczęły mnie boleć już 6 dnia cyklu. Ale jest to inny ból niż ten, który znam z drugiej połowy cyklu. Jeden z jajników daje też o sobie znać. Czekam teraz na rozwój wypadków, będzie owu czy nie będzie...Oto jest pytanie

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ja właśnie nie wiem co myśleć o tym 17oh progesteronie, bo we wrześniu robiłam badania i jest to jedyny wskaźnik przekroczony. Cała reszta jest w normie. Miałam nawet USG i nadnercza są w porządku. Endokrynolog i jeden z ginekologów nie widzą w tym nic szczególnego, ale ja i tak się zastanawiam co to oznacza.
    Wkurzam się też, bo tak czekałam na ten cykl, a jest jakiś dziwaczny. Piersi zaczęły mnie boleć już 6 dnia cyklu. Ale jest to inny ból niż ten, który znam z drugiej połowy cyklu. Jeden z jajników daje też o sobie znać. Czekam teraz na rozwój wypadków, będzie owu czy nie będzie...Oto jest pytanie

    Ile masz przekroczoną normę? Ja na wynik 17-oh progesteronu jeszcze czekam. U mnie jest zawsze testosteron podwyższony i lekarze też nie widzą w tym nic niezwykłego. Badałaś kiedyś estradiol przy owulacji? Muszę to przy najbliższej okazji zbadać bo może owulacja jest ale komórki są niedojrzałe.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2191 1462

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mojego laboratorium normy są w fazie folikularnej 0,2 - 1,3 ng/ml
    A mój wynik to 2,77. Nie badałam nigdy estradiolu przy owulacji. Zawsze na początku cyklu. Naczytałam się o tym 17 oh,tylko nie bardzo wiem co to dla mnie oznacza,bo z reguły jego podwyższenie idzie w parze z podwyższeniem tych "męskich" hormonów. A u mnie to wszystko jest w porządku.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam na swoim przykładzie, bo ja 17ohp badałam dwa razy. Pierwszy wynik ponad 3, musiałam skontrolować raz jeszcze i wynik na granicy 1,3 w 3dc. Byłam z tym dla pewności u dwóch endokrynologów, oboje twierdzili, że tym nie należy się przejmować, gdyż dopiero wynik powyżej 6 świadczy o problemach z nadnerczami i wymaga dalszej diagnostyki. Razem z tym wynikiem miałam właśnie bardzo nieznacznie podwyższone testosteron i dhea (kiedyś miałam je w normie).
    Od stycznia zaczynam w końcu pierwszą stymulację owulacji, bo dr przypuszcza z uwagi na moje amh (5.35), moje komórki jajowe są średniej jakości i stymulacja ma je stuningować.

    Czy któraś z Was ma obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi? Mi wyszły niestety, miano 1:10. Trochę się tym stresuje. Coś się da z tym zrobić?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:41

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2191 1462

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Dziewczyny, powiem Wam na swoim przykładzie, bo ja 17ohp badałam dwa razy. Pierwszy wynik ponad 3, musiałam skontrolować raz jeszcze i wynik na granicy 1,3 w 3dc. Byłam z tym dla pewności u dwóch endokrynologów, oboje twierdzili, że tym nie należy się przejmować, gdyż dopiero wynik powyżej 6 świadczy o problemach z nadnerczami i wymaga dalszej diagnostyki. Razem z tym wynikiem miałam właśnie bardzo nieznacznie podwyższone testosteron i dhea (kiedyś miałam je w normie).
    Od stycznia zaczynam w końcu pierwszą stymulację owulacji, bo dr przypuszcza z uwagi na moje amh (5.35), moje komórki jajowe są średniej jakości i stymulacja ma je stuningować.

    Czy któraś z Was ma obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi? Mi wyszły niestety, miano 1:10. Trochę się tym stresuje. Coś się da z tym zrobić?

    Dzięki za opinię. Czuję się uspokojona. Cieszę się, bo do tej pory nie bardzo mogłam znaleźć jakieś informacje na ten temat.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaaa, u mnie też testosteron nieznacznie podwyższony. Dhea nigdy nie badałam. Przeciwciał w krwi u mnie nie było. Chyba powinnaś z tym podejść do immunologa.

    Edit: wynik 17-oh progesteron 0.55 przy normach 0.3-1. Wiec nie wiem skąd ten testosteron podwyższony.

    Madgirl, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Raz tylko po stymulacji clo wyhodowałam 4 dojrzałe pęcherzyki i ginekolog miała obawy czy się starać ale postanowiliśmy spróbować. Nic oczywiście z tego nie wyszło. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie zgodnie z planem. Powodzenia i daj znać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 08:08

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Zosiaaaa, u mnie też testosteron nieznacznie podwyższony. Dhea nigdy nie badałam. Przeciwciał w krwi u mnie nie było. Chyba powinnaś z tym podejść do immunologa.

    W styczniu mam wizytę u immunologa, więc zobaczymy. Te przeciwciała kazała mi zbadać moja ginekolożka, więc mam nadzieję, że ona też się do tego jakoś ustosunkuje :)


    Właśnie, bym zapomniała. Odnośnie tego pierwszego wyniku 17ohp dostałam dla pewności, że jednak nic się nie dzieje niepokojącego, skierowanie na usg brzucha z ukierunkowaniem na nadnercza. Mówiąc o dalszej diagnostyce nadnerczy miałam na myśli badanie, które robi się z jakimś lekiem, co chyba wymaga pobytu w szpitalu. Nie orientuję się dokładnie o jakie badanie chodzi. U mnie na kontrolnym badaniu 17ohp i usg brzucha się zakończyło.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 17:51

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2191 1462

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że kiedy leżałam na endokrynologii, to miałam jakieś badanie test hamowania wydzielania kortyzolu
    i ACTH dexamethasonem i dobową zbiórkę moczu, żeby ocenić wydalanie 17OHCS i 17KS. To chyba tez miało coś wspólnego właśnie z 17oh progesteronem, bo jakoś mi się kojarzy, że ma on coś wspólnego z kortyzolem.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Dużo się u Was dzieje jak tak czytam
    Dziś w końcu dostałam @, jutro badania progesteronu, lh,fsh i in.
    Czy wiecie może gdzie zrobia mi badania Tak, aby tego samego dnia wyniki były?
    Ale tak na 200% (synevo nie zrobi).

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca, ja robiłam badania w vitalabo oraz alco na magnuszewskiej (nie ma kolejek i laboratorium mają na miejscu, dawna wypożyczalnia Beverly Hills) . Tam zawsze wyniki były tego samego dnia w okolicach 15-17.00, jeśli w opisie badania było, że wynik w 1 dzień.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wejdę na ich stronę i zobaczę może maja opisane.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co myślicie w zeszły poniedziałek pecherzyk po menopurze w 8dc mial 18mm W srode bralam zastrzyk z ovitrelle Dziś w 15dc na monitoringu dalej jest pecherzyk i ma 21 mm Dostalam kolejny zastrzyk z ovitrelle na dzis. Jak myślicie jest szansa na ten cykl jeszcze?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Hej co myślicie w zeszły poniedziałek pecherzyk po menopurze w 8dc mial 18mm W srode bralam zastrzyk z ovitrelle Dziś w 15dc na monitoringu dalej jest pecherzyk i ma 21 mm Dostalam kolejny zastrzyk z ovitrelle na dzis. Jak myślicie jest szansa na ten cykl jeszcze?

    Ciężko powiedzieć. Pewnie komórka nie jest jeszcze dojrzała i dlatego pęcherzyk jeszcze nie pękł. Szanse zawsze są i tego się trzymaj. Kiedy teraz monitoring masz?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) W piatek ide na monitoring Dalej czuję bol w jajniku to pewnie jeszcze nie pekl

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić badanie estradiolu jeśli chcesz wiedzieć czy jest szansa na pęknięcie i uwolnienie dojrzałej komórki. Tylko nie wiem czy to nie przyniesie więcej stresu jeśli będzie coś nie tak. Ewentualnie grzecznie poczekać i zobaczyć co wyjdzie w kolejnym monitoringu ;)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam estradiol w tabletkach

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego