Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również nie znam tego lekarza.
Mojra, badałaś sobie kiedyś nadnercza?
Testosteron, shbg, 17-oh progesteron?
Zwrócił mi na to uwagę lekarz u którego byłam jak nie mogłam się dostać do pani doktor i nie chciałam tracić cyklu. Powiedział, że jeśli nadnercza nie działają prawidłowo to pęcherzyk można sobie stymulować ale niekoniecznie jest w nim komórka jajowa a jeśli jest to może być niedojrzała. W związku z tym, że czekamy z in vitro do nowego roku postanowiłam zrobić owe badania. Zobaczymy czy coś wyjdzie.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Nigdy mi nikt nie proponował tych badan Ja cały czas obstawiam słabą jakosc komórki z uwagi na niskie amh Teraz mam 2 stymulacje według p. Dr udaną bo dwie wczesniejsze to albo nie rosl pecherzyk albo za urosl za szybko a wiec lipa Dzis robie zastrzyk z ovitrelle i zobaczymy co wyjdzie;)Starania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem -
Hej dziewczyny melduje się. Jak mówiłam mieliśmy 4 zarodki bardzo dobrej jakości, badania PGD wykluczyły dwie ze względu na wady genetyczne. Teraz jestem w kropce ponieważ wcześniej miałam możliwość transferu dwóch zarodków co w tym momencie grozi ciążą mnoga, może się różnie skończyć. Lekarz poinformował nas o zagrożeniach dla maleństwa i dla mnie stąd że chyba moje serce podpowiada że dam radę i moje maleństwa też. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji i wszystko skończyło się pozytywnie???
-
Ja właśnie nie wiem co myśleć o tym 17oh progesteronie, bo we wrześniu robiłam badania i jest to jedyny wskaźnik przekroczony. Cała reszta jest w normie. Miałam nawet USG i nadnercza są w porządku. Endokrynolog i jeden z ginekologów nie widzą w tym nic szczególnego, ale ja i tak się zastanawiam co to oznacza.
Wkurzam się też, bo tak czekałam na ten cykl, a jest jakiś dziwaczny. Piersi zaczęły mnie boleć już 6 dnia cyklu. Ale jest to inny ból niż ten, który znam z drugiej połowy cyklu. Jeden z jajników daje też o sobie znać. Czekam teraz na rozwój wypadków, będzie owu czy nie będzie...Oto jest pytanie6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek wrote:Ja właśnie nie wiem co myśleć o tym 17oh progesteronie, bo we wrześniu robiłam badania i jest to jedyny wskaźnik przekroczony. Cała reszta jest w normie. Miałam nawet USG i nadnercza są w porządku. Endokrynolog i jeden z ginekologów nie widzą w tym nic szczególnego, ale ja i tak się zastanawiam co to oznacza.
Wkurzam się też, bo tak czekałam na ten cykl, a jest jakiś dziwaczny. Piersi zaczęły mnie boleć już 6 dnia cyklu. Ale jest to inny ból niż ten, który znam z drugiej połowy cyklu. Jeden z jajników daje też o sobie znać. Czekam teraz na rozwój wypadków, będzie owu czy nie będzie...Oto jest pytanie
Ile masz przekroczoną normę? Ja na wynik 17-oh progesteronu jeszcze czekam. U mnie jest zawsze testosteron podwyższony i lekarze też nie widzą w tym nic niezwykłego. Badałaś kiedyś estradiol przy owulacji? Muszę to przy najbliższej okazji zbadać bo może owulacja jest ale komórki są niedojrzałe.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Według mojego laboratorium normy są w fazie folikularnej 0,2 - 1,3 ng/ml
A mój wynik to 2,77. Nie badałam nigdy estradiolu przy owulacji. Zawsze na początku cyklu. Naczytałam się o tym 17 oh,tylko nie bardzo wiem co to dla mnie oznacza,bo z reguły jego podwyższenie idzie w parze z podwyższeniem tych "męskich" hormonów. A u mnie to wszystko jest w porządku.
6.12.2022 💔 puste jajo
Dziewczyny, powiem Wam na swoim przykładzie, bo ja 17ohp badałam dwa razy. Pierwszy wynik ponad 3, musiałam skontrolować raz jeszcze i wynik na granicy 1,3 w 3dc. Byłam z tym dla pewności u dwóch endokrynologów, oboje twierdzili, że tym nie należy się przejmować, gdyż dopiero wynik powyżej 6 świadczy o problemach z nadnerczami i wymaga dalszej diagnostyki. Razem z tym wynikiem miałam właśnie bardzo nieznacznie podwyższone testosteron i dhea (kiedyś miałam je w normie).
Od stycznia zaczynam w końcu pierwszą stymulację owulacji, bo dr przypuszcza z uwagi na moje amh (5.35), moje komórki jajowe są średniej jakości i stymulacja ma je stuningować.
Czy któraś z Was ma obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi? Mi wyszły niestety, miano 1:10. Trochę się tym stresuje. Coś się da z tym zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:41
-
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, powiem Wam na swoim przykładzie, bo ja 17ohp badałam dwa razy. Pierwszy wynik ponad 3, musiałam skontrolować raz jeszcze i wynik na granicy 1,3 w 3dc. Byłam z tym dla pewności u dwóch endokrynologów, oboje twierdzili, że tym nie należy się przejmować, gdyż dopiero wynik powyżej 6 świadczy o problemach z nadnerczami i wymaga dalszej diagnostyki. Razem z tym wynikiem miałam właśnie bardzo nieznacznie podwyższone testosteron i dhea (kiedyś miałam je w normie).
Od stycznia zaczynam w końcu pierwszą stymulację owulacji, bo dr przypuszcza z uwagi na moje amh (5.35), moje komórki jajowe są średniej jakości i stymulacja ma je stuningować.
Czy któraś z Was ma obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi? Mi wyszły niestety, miano 1:10. Trochę się tym stresuje. Coś się da z tym zrobić?
Dzięki za opinię. Czuję się uspokojona. Cieszę się, bo do tej pory nie bardzo mogłam znaleźć jakieś informacje na ten temat.6.12.2022 💔 puste jajo
Zosiaaaa, u mnie też testosteron nieznacznie podwyższony. Dhea nigdy nie badałam. Przeciwciał w krwi u mnie nie było. Chyba powinnaś z tym podejść do immunologa.
Edit: wynik 17-oh progesteron 0.55 przy normach 0.3-1. Wiec nie wiem skąd ten testosteron podwyższony.
Madgirl, nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Raz tylko po stymulacji clo wyhodowałam 4 dojrzałe pęcherzyki i ginekolog miała obawy czy się starać ale postanowiliśmy spróbować. Nic oczywiście z tego nie wyszło. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie zgodnie z planem. Powodzenia i daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 08:08
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Zosiaaaa, u mnie też testosteron nieznacznie podwyższony. Dhea nigdy nie badałam. Przeciwciał w krwi u mnie nie było. Chyba powinnaś z tym podejść do immunologa.
W styczniu mam wizytę u immunologa, więc zobaczymy. Te przeciwciała kazała mi zbadać moja ginekolożka, więc mam nadzieję, że ona też się do tego jakoś ustosunkuje
Właśnie, bym zapomniała. Odnośnie tego pierwszego wyniku 17ohp dostałam dla pewności, że jednak nic się nie dzieje niepokojącego, skierowanie na usg brzucha z ukierunkowaniem na nadnercza. Mówiąc o dalszej diagnostyce nadnerczy miałam na myśli badanie, które robi się z jakimś lekiem, co chyba wymaga pobytu w szpitalu. Nie orientuję się dokładnie o jakie badanie chodzi. U mnie na kontrolnym badaniu 17ohp i usg brzucha się zakończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 17:51
-
Pamiętam, że kiedy leżałam na endokrynologii, to miałam jakieś badanie test hamowania wydzielania kortyzolu
i ACTH dexamethasonem i dobową zbiórkę moczu, żeby ocenić wydalanie 17OHCS i 17KS. To chyba tez miało coś wspólnego właśnie z 17oh progesteronem, bo jakoś mi się kojarzy, że ma on coś wspólnego z kortyzolem.6.12.2022 💔 puste jajo
Cześć Dziewczyny!
Dużo się u Was dzieje jak tak czytam
Dziś w końcu dostałam @, jutro badania progesteronu, lh,fsh i in.
Czy wiecie może gdzie zrobia mi badania Tak, aby tego samego dnia wyniki były?
Ale tak na 200% (synevo nie zrobi).http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36 -
nick nieaktualnyJamajca, ja robiłam badania w vitalabo oraz alco na magnuszewskiej (nie ma kolejek i laboratorium mają na miejscu, dawna wypożyczalnia Beverly Hills) . Tam zawsze wyniki były tego samego dnia w okolicach 15-17.00, jeśli w opisie badania było, że wynik w 1 dzień.
-
Hej co myślicie w zeszły poniedziałek pecherzyk po menopurze w 8dc mial 18mm W srode bralam zastrzyk z ovitrelle Dziś w 15dc na monitoringu dalej jest pecherzyk i ma 21 mm Dostalam kolejny zastrzyk z ovitrelle na dzis. Jak myślicie jest szansa na ten cykl jeszcze?Starania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem -
Mojra1983 wrote:Hej co myślicie w zeszły poniedziałek pecherzyk po menopurze w 8dc mial 18mm W srode bralam zastrzyk z ovitrelle Dziś w 15dc na monitoringu dalej jest pecherzyk i ma 21 mm Dostalam kolejny zastrzyk z ovitrelle na dzis. Jak myślicie jest szansa na ten cykl jeszcze?
Ciężko powiedzieć. Pewnie komórka nie jest jeszcze dojrzała i dlatego pęcherzyk jeszcze nie pękł. Szanse zawsze są i tego się trzymaj. Kiedy teraz monitoring masz?
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Możesz zrobić badanie estradiolu jeśli chcesz wiedzieć czy jest szansa na pęknięcie i uwolnienie dojrzałej komórki. Tylko nie wiem czy to nie przyniesie więcej stresu jeśli będzie coś nie tak. Ewentualnie grzecznie poczekać i zobaczyć co wyjdzie w kolejnym monitoringu
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku