Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW przytulam mocno. A z czego wniosek, że nie przyjmujesz proga w tabletkach? Kiedyś pani doktor u mnie też stwierdziła, że mój organizm nie przyswaja duphastonu. Dostałam receptę na zastrzyki, ale ich nie wykupiłam ze względu na koszt. Później od innego lekarza dostałam pierwszy raz luteinę dopochwową w dość kosmicznej jak dla mnie dawce, ale wydaje się, że działa lepiej. Krwawienia miedzy 21-23 dc się nie pojawiają. Niestety wiele spraw rozbija się o pieniądze. Przykre, że nawet przy tak naturalnych sprawach jak chęć zajścia w ciążę trzeba kalkulować. Wierzę, że nie będzie potrzebna Ci ta kuracja. Samo zaskoczy szybciej niż ci się wydaje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:13

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • KalaW Autorytet
    Postów: 569 136

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kala, bardzo mi przykro z powodu tego co się stało. Tulę wirtualnie.
    Mogę zapytać na jakiej podstawie pani doktor twierdzi, że tylko progesteron w zastrzykach? Miałaś sprawdzany poziom proga po owulacji? Zawsze plamisz przed okresem? Czasem pacjentki lepiej reagują na luteinę podjęzykową albo dowcipną. Przecież możesz słabo wchłaniać przez układ pokarmowy i wystarczy zmienić sposób podania. Dziwne mi się to wydaje. Przyczyn plamienia i poronienia może być milion, niekoniecznie progesteron.

    Nie mam owu samoczynnych. Jeśli są to wspomagane i ZARAZ po nich przyjmowałam Dupka lub luteinę.

    Raz zrobiłam w 68 dniu cyklu - nie wiadomo jaka to faza ;) i miałam mniej niż 0,5 (chyba nawet tu wrzucałam i któraż z was komentowała, że z takim progiem to owu nie było na pewno)

    Teraz przy okazji ciąży (biochemicznej) po braniu 2 tbl duphastonu dziennie miałam lekkie plamienia, więc zbadałam proga. Wynik 0,93! 5 tydzień ciąży i 2 tbl dziennie. Powiedziała, że nie zrobi różnicy czy da mi ich 2, 4 czy 5 bo widać, że nie wchłaniają się, jak powinny. I trzeba pójść w podskórne. Ostrzegła o koszcie i dała mi czas na decyzję.

    Powiedziała też, że ona by sżła dalej bez przerwy, bo organizm jest teraz w świetnej formie skoro złapał drugą ciążę z rzędu i dobrze korzystać z sytuacji. Ale decyzja oczywiście została dla nas (mnie i przyszłego męża)

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, ja nie jestem lekarzem ale z tego co wszędzie piszą duphaston nie wychodzi w badaniu krwi. Poczytaj sobie o tym, że dziewczyny go biorą bo nie fałszuje wyniku proga z krwi. Twój własny progesteron jest tragicznie niski. Tylko to wychodzi z tego badania. Innymi słowy ten wynik świadczy tylko i wyłącznie o progesteronie produkowanym przez Twój organizm. Nie chcę Tobie niczego sugerować ale zastanów się czy nie powinnaś tego skonsultować z innym dobrym ginekologiem od leczenia niepłodności.
    Edit: przy tak niskim własnym progu dawka powinna być dużo większa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:58

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 569 136

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kala, ja nie jestem lekarzem ale z tego co wszędzie piszą duphaston nie wychodzi w badaniu krwi. Poczytaj sobie o tym, że dziewczyny go biorą bo nie fałszuje wyniku proga z krwi. Twój własny progesteron jest tragicznie niski. Tylko to wychodzi z tego badania. Innymi słowy ten wynik świadczy tylko i wyłącznie o progesteronie produkowanym przez Twój organizm. Nie chcę Tobie niczego sugerować ale zastanów się czy nie powinnaś tego skonsultować z innym dobrym ginekologiem od leczenia niepłodności.

    Kurdę ! Przecież wszyscy mówią, że ona taka dobra. Chociaż ostatnio mam wrażenie, że mnie trochę olewa.
    Nie znam innych dobrych lekarzy :( Ona tak daleko zaszła ze mną. Boję się, że inny spieprzy...

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Juna. To samo miałam pisać. Duphaston nie wychodzi w wynikach. Ciężko coś wnioskować na tej podstawie ponadto, że jest niski progesteron twój własny.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, też miałam co do niej ostatnio mieszane uczucia ale nie chciałam nic pisać żeby nie zostać zjedzona. Może ma ostatnio za dużo pacjentek. O dobrego lekarza trudno. Ciężka sprawa. Może doktor B. Wolski? Tani nie jest ale podobno ogarnia niepłodność.
    I serio dwie tabletki dupka to jest nic przy Twoim niziutkim progu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 14:04

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 569 136

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... Nie słyszałam o tym. Ona o tym nie wiedziała? (retoryczne;)) Teraz ze smutku weszłam w fazę złości.

    Polecacie kogoś do kogo mogę poskoczyć i mnie nie oleje?

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna, zapisałaś się do dr Wolskiego?

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Juna, zapisałaś się do dr Wolskiego?

    Jestem teraz na etapie olewania lekarzy. Oczyszczam organizm i przygotowuję się psychicznie i finansowo do in vitro. W naszym przypadku tradycyjna medycyna zawiodła. Zostaje ostatni gruby kaliber.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w lutym mają wyłonić kliniki, które będą przeprowadzać invitro refundowane. Ciekawe czy invicta się załapie.
    Czekam jeszcze na wizytę u dr Sochy, bo już dawno się zapisałam, to pójdę. Postanowiłam od tego miesiąca zawalczyć z prolaktyną, bo miałam kiedyś mikrogruczolaka i w związku z tym wiadomo różne cudawianki się działy. Mimo że miałam wyniki niewiele przekroczone, to wystarczyło, żeby mi rozregulować totalnie organizm. Teraz, mimo że znowu wyniki prolaktyny mam w górnych granicach, nawet czasem przekroczone, to słyszę, że hiperprolaktynemii czynnościowej się nie leczy. W związku z tym zdecydowałam zawalczyć sama, bo chyba już niczego nie tracę. Jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, to też planujemy przejść na wyższy level. Szkoda czasu i nerwów.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, na prolaktynę polecam niepokalanek. Ja widzę pozytywne efekty po ziołach i diecie.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek do picia?

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • juna Autorytet
    Postów: 1375 680

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam do picia, ale wiem, że można też kupić w tabletkach.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Poszukam

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kala, też miałam co do niej ostatnio mieszane uczucia ale nie chciałam nic pisać żeby nie zostać zjedzona. Może ma ostatnio za dużo pacjentek. O dobrego lekarza trudno. Ciężka sprawa. Może doktor B. Wolski? Tani nie jest ale podobno ogarnia niepłodność.
    I serio dwie tabletki dupka to jest nic przy Twoim niziutkim progu.


    zastanów się, żeby skonsultować z innym lekarzem (choć to zazwyczaj oznacza już zmianę lekarza :( )
    Nie znam innych dobrych lekarzy, ale bardzo dużo naczytałam się dobrego o Mostowa4 (tam chyba jest właśnie dr Wolski)

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja ciągle czekam na @. Dziś się pojawiło baaaaardzo lekkie plamienie- czy mogę uznać je za 1dc? (Bo w 2 dc mam porobić badania i teraz nie wiem)
    Nerwowo czekam ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 08:16

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze do wieczora sie rozkręci

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Podobno w lutym mają wyłonić kliniki, które będą przeprowadzać invitro refundowane. Ciekawe czy invicta się załapie.
    Czekam jeszcze na wizytę u dr Sochy, bo już dawno się zapisałam, to pójdę. Postanowiłam od tego miesiąca zawalczyć z prolaktyną, bo miałam kiedyś mikrogruczolaka i w związku z tym wiadomo różne cudawianki się działy. Mimo że miałam wyniki niewiele przekroczone, to wystarczyło, żeby mi rozregulować totalnie organizm. Teraz, mimo że znowu wyniki prolaktyny mam w górnych granicach, nawet czasem przekroczone, to słyszę, że hiperprolaktynemii czynnościowej się nie leczy. W związku z tym zdecydowałam zawalczyć sama, bo chyba już niczego nie tracę. Jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, to też planujemy przejść na wyższy level. Szkoda czasu i nerwów.
    Z niepotwierdzonego źródła dostałam info, że Invicta nie.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 1908 1187

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda :-/

    Zwykle za pierwszy dzień cyklu uznaję ten moment, gdy okres się rozkręci. Bo już zdarzało się, że plamienie pojawiało się, zanikało, a właściwy okres przychodził za dwa dni. Miejmy nadzieję, że w ciągu dnia się rozbuja.

    Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍
  • brunetka91 Autorytet
    Postów: 860 941

    Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła kiedyś test Pepino i 2 kreska wychodziła ok. 1 cm od napisu MAXX, a nie tak bardziej na środku? Nie pamiętam czy ona była oryginalnie czy po zrobieniu tak wyskoczyła. Mialyscie z tymi testami styczność?

    19.10.2019 r., godz. 20:17 Kornelia ❤️
    01.2019 — udało się! Czekamy na Ciebie Skarbie 😍
    10.2017 — puste jajo płodowe
    11.2016 — ciąża pozamaciczna (usunięcie prawego jajowodu)

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego