Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • KalaW Autorytet
    Postów: 925 1100

    Wysłany: 17 lipca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mojra. Zapowiada się ładnie. Trzymam kciuki!

    Juna 11 pęcherzyków jak dla mnie brzmi dobrze :p Dawaj znać, jak postępy!

    Mm lubi tę wiadomość

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 17 lipca 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 rano i 1 wieczorem Czulam prace jajnikow wiec napewno rosl pecherzyk ale nie wiem do jakiej wielkosci i napewno pękł:) zobaczymy w przyszlym tyg. czy przyjdzie @

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 17 lipca 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    1 rano i 1 wieczorem Czulam prace jajnikow wiec napewno rosl pecherzyk ale nie wiem do jakiej wielkosci i napewno pękł:) zobaczymy w przyszlym tyg. czy przyjdzie @

    Ja też jestem na Clo, ale mam brać 2 tabletki jednocześnie🤔 Trzeci cykl zaczynam💪

  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 17 lipca 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Tak. Dokładnie. Wczoraj już zrobiliśmy przelew na 2,5tys. 5tys dokłada miasto. Od momentu rozpoczęcia stymulacji wizyty są darmowe oraz badania z krwi, które zleci lekarz.

    Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Sama mogłaś sobie wybrać czy z góry jakoś był przypisany w ramach tego programu miejskiego? Moja kumpela miała in vitro u profesora Radwana, bardzo go sobie chwaliła.

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 17 lipca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam 1 rano i 1 wieczorem. Tylko strasznie szybko mi rosły po tym pęcherzyki. Muszę pogadać z lekarzem na ten temat. Okazuje się, że raczej będę musiała przedłużyć przerwę, bo wypadły mi inne rzeczy zdrowotne, muszę najpierw to załatwić. Ale nie przeszkadza mi ta przedłużona przerwa.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1390 683

    Wysłany: 17 lipca 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Sama mogłaś sobie wybrać czy z góry jakoś był przypisany w ramach tego programu miejskiego? Moja kumpela miała in vitro u profesora Radwana, bardzo go sobie chwaliła.

    Moim lekarzem prowadzącym jest doktor I. Połać. Jak tam jechałam to było mi totalnie obojętne u kogo będę. Nie czytałam żadnych opinii bo do tej pory nam to nie pomagało więc zdaliśmy się na los, ale możesz sobie oczywiście wybrać lekarza. Chyba w sumie dobrze trafiło, bo pan doktor nam obojgu odpowiada pod względem podejścia.
    Jakby co na ten rok są jeszcze miejsca ale z tego co mówił lekarz zainteresowanie jest spore.

    Jestem po drugim podglądzie i jeśli wszystko dobrze pójdzie to w poniedziałek punkcja. Stresuję się okrutnie bo to będzie moje pierwsze znieczulenie ogólne 😅

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 20:04

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 925 1100

    Wysłany: 17 lipca 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna mój tata zwykł mawiać "kiedyś musi być ten pierwszy raz". Dasz radę :)

    juna lubi tę wiadomość

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 😱

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 491 70

    Wysłany: 17 lipca 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! 3mam kciuki :)

    juna lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 lipca 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna trzymaj sie :) kciuki zaciśnięte:)
    Zosiaaa a jak po clo sie czujesz?

    juna lubi tę wiadomość

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 18 lipca 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Juna trzymaj sie :) kciuki zaciśnięte:)
    Zosiaaa a jak po clo sie czujesz?

    Dobrze, nie mam kompletnie żadnych skutków ubocznych a Ty?🙂

  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 18 lipca 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Moim lekarzem prowadzącym jest doktor I. Połać. Jak tam jechałam to było mi totalnie obojętne u kogo będę. Nie czytałam żadnych opinii bo do tej pory nam to nie pomagało więc zdaliśmy się na los, ale możesz sobie oczywiście wybrać lekarza. Chyba w sumie dobrze trafiło, bo pan doktor nam obojgu odpowiada pod względem podejścia.
    Jakby co na ten rok są jeszcze miejsca ale z tego co mówił lekarz zainteresowanie jest spore.

    Jestem po drugim podglądzie i jeśli wszystko dobrze pójdzie to w poniedziałek punkcja. Stresuję się okrutnie bo to będzie moje pierwsze znieczulenie ogólne 😅

    Wiesz co, my chyba sami jeszcze nie wiemy co chcemy... Nie jesteśmy przekonani co do konieczności in vitro... To jest tak, że na dany rok jest przeznaczona określona ilość miejsc? Bo ten program chyba jest do 2022..

    Czas pokaże. Póki co działamy u Kłyszejko.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:12

  • juna Autorytet
    Postów: 1390 683

    Wysłany: 18 lipca 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Wiesz co, my chyba sami jeszcze nie wiemy co chcemy... Nie jesteśmy przekonani co do konieczności in vitro... To jest tak, że na dany rok jest przeznaczona określona ilość miejsc? Bo ten program chyba jest do 2022..

    Czas pokaże. Póki co działamy u Kłyszejko.

    Nie wiem nawet czy byście się łapali bo chyba trzeba mieć udokumentowane 2 lata leczenia a Wy z tego co pamiętam dopiero zaczynacie. Jest określona pula pieniędzy na każdy rok. Z ciekawości, jak u Ciebie z poziomem Amh?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 18 lipca 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od półtora roku bujam się po różnych lekarzach, w tym dopiero trafiłam do Kłyszejko i ona się w końcu nami zajęła tak na serio... Zależy co oni biorą pod uwagę z tymi udokumentowanymi dwoma latami leczenia. Rok temu jak badałam AMH to było 5,35. Nie mam pcos.

  • juna Autorytet
    Postów: 1390 683

    Wysłany: 18 lipca 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Ja od półtora roku bujam się po różnych lekarzach, w tym dopiero trafiłam do Kłyszejko i ona się w końcu nami zajęła tak na serio... Zależy co oni biorą pod uwagę z tymi udokumentowanymi dwoma latami leczenia. Rok temu jak badałam AMH to było 5,35. Nie mam pcos.

    Jeszcze zależy przy jakich normach to 5,35 😉 jak macie oboje super wyniki to nie ma co się spieszyć. In vitro to raczej żadna przyjemność 😅

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 18 lipca 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Jeszcze zależy przy jakich normach to 5,35 😉 jak macie oboje super wyniki to nie ma co się spieszyć. In vitro to raczej żadna przyjemność 😅

    Nie pamiętam, ale na pewno było w normie dla mojego wieku. Czy mamy super wyniki? Ciężko powiedzieć. Mam w krwi przeciwciała przeciwplemnikowe, nie wiem czy głównie one nie mieszają tutaj. Kłyszejko wprowadziła mi Encorton. I nie wiem czy z jego powodu, ale jestem co chwilę przeziębiona, nigdy tak nie miałam.

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 18 lipca 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko zaczęłam brać encorton, od razu załapałam paskudne przeziębienie. A w sumie bardzo rzadko choruję. Też podejrzewałem, że to przez to.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 18 lipca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Dobrze, nie mam kompletnie żadnych skutków ubocznych a Ty?🙂
    Ja tez nie ale lekarz mnie wypytal o rozne skutki uboczne

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • juna Autorytet
    Postów: 1390 683

    Wysłany: 18 lipca 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Jak tylko zaczęłam brać encorton, od razu załapałam paskudne przeziębienie. A w sumie bardzo rzadko choruję. Też podejrzewałem, że to przez to.

    A Ty Kasztanek na co Encorton bierzesz?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 18 lipca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie biorę. Kiedyś dr K mi zapisała. Miało pomagać w zagnieżdżeniu, żeby organizm nie odrzucał zarodka.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1390 683

    Wysłany: 19 lipca 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Już nie biorę. Kiedyś dr K mi zapisała. Miało pomagać w zagnieżdżeniu, żeby organizm nie odrzucał zarodka.

    O kurde ona to serio szasta tymi lekami 😅

    Właśnie jesteśmy po ostatnim podglądzie. W poniedziałek punkcja. Pęcherzyków jest z 13, zobaczymy ile będzie z tego komórek i zarodków 😊

    DaveGahan lubi tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego