Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny! 😄
Słyszałam o różnych metodach, ale antybiotyk to dla mnie coś nowego – ciekawy sposób 🤔 Ja w życiu brałam antybiotyk tylko dwa razy, ale kto wie, może warto spróbować 😆
Dzisiaj byłam u ginekologa. Dostałam skierowanie na badania krwi (kontrola), na drożność jajowodów i monitoring cyklu. Przy okazji sprawdziła mój pęcherzyk dominujący – ma teraz 18 mm, a endometrium 6,5 mm. Trochę się zastanawiam, czy to nie za mało, skoro owulacja jest już blisko. Jak myślicie, dziewczyny?
A najciekawsze jest to, że zawsze miałam policystyczny wygląd jajników, a tym razem – pierwszy raz w życiu – na USG nie były policystyczne! 😱 Nie byłam u ginekologa od kilku miesięcy, ale czy to możliwe, że to zasługa suplementów i diety? Albo to zależy od fazy cyklu i nie do końca to rozumiem… Jakieś pomysły?
Ja myślę, ze na dzień dzisiejszy i obecny dzień cyklu jest dobrze. 😊 Nie masz sie czym martwić.Chochlik12 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
No to pięknie 😍 cieszę się na maxa, nawet się nie spodziewałam takich rezultatów 😆
Księgowa, Mardotka, AnitaK lubią tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Księgowa wrote:Ja myślę, ze na dzień dzisiejszy i obecny dzień cyklu jest dobrze. 😊 Nie masz sie czym martwić.
To super 💖 ja dzisiaj 16dc, ale moje cykle sa dłuższeKsięgowa lubi tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lilinka wrote:Nie wiem co robić, jestem zalamana w sierpniu robiłam po raz pierwszy posiew i wyszła mi klebsiella pneumonia - bralam cipronex, flucofast i macmirror, w miedzyczasie byly przytulanki z mężem i przy kolejnym posiewie z pochwy w listopadzie wyszla mi e.coli (od męża). Bralam teraz od połowy grudnia biseptol (rozpoczęłam po miesiaczce, dlatego później). Tak więc od listopada do teraz w ogóle nie współżyjemy, mąż kończy teraz swoje antybiotyki na e.coli, a ja zrobiłam ponowny posiew i tym razem wyszła mi candida albinos :o Skąd biorą się te bakterie mimo higieny (aktualnie sama woda, aby nic nie podrazniło) i brania antybiotyków. Nawet od tygodnia-dwóch biore doustnie probiotyki NoYo Intima i teraz zaczęłam lactovaginal
a te bakterie są i pieczenie i przód i tył... mąż boi sie ze mna współzyć, bo ja ciągle coś łapie i to frustruje, wpadamy w błedne kolo lęku (uszczęszczam na pychoterapie), a mi czas leci
za chwile 31 urodziny a ciąży brak, bo nawet przytulanek nie ma
mam znowu brać antybiotyk czy jest jskis domowy/tani spodób na tą candide? Odstawiłam teraz cukier i jutro mam konsultacje z dietetyczką...
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
Deyansu, Runnerka, Darka101, Mstka, Katarena, Belia, Darrika, Chochlik12, Anulek84, emciak, kasialinkaa, Kaliope, Mardotka, DreamBee, kitka_ lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
Przyłączam się do życzeń 😁🌞💖Runnerka, Darka101, Katarena, Belia, Darrika, Kaliope, Mardotka, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Hej, również miłego dnia
Darka101, Katarena, Belia, Darrika, Deyansu, Anulek84, Kaliope, Mardotka, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ja również mimo pogody (u nas deszczowo) życzę fajnego dnia.
Trzymajcie za mnie kciuki i wysyłajcie pozytywną energię 🤞🏻🤞🏻🤞🏻☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 07:26
grazka0022, Mstka, AnMiPe, Katarena, Saule, Belia, Darrika, Deyansu, Pdes, Kaliope, Mardotka, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia! 🥰
@Darka101, trzymam kciuki! 🤞Belia, Deyansu, Darka101, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
nick nieaktualny
-
Również miłego dnia dziewczyny. Ja właśnie po wizycie w labie. W końcu pojechałam ogarnąć trombofilię.
Nasypało mega śniegu w sumie niespodziewanie bo dziś miała być już odwilż także jest bardzo ładnie ❄️
Jadę do pracy - dziś pracuje do 20 także byle przeżyć ten dzień. 😎
PS. Darka czekamy na wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 08:18
Darka101, emciak, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Hej, wrócę na chwilę do tematu antybiotyku - w obie ciąże zaszłam w momencie leczenia antybiotykiem, więc nie wiem na ile może mieć to wpływ ale jestem kolejnym przypadkiem. Do tego też słyszałam, że ACC na kaszel (a raczej substancja w tym leku) dobrze działa na śluz w pochwie
oczywiście nie namawiam do takich sposobów
Katarena, PaulinKA, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ach jak tu miło z rana ❤️ również Wam życzę miłego dnia laseczki, u mnie też deszczowo i bez słoneczka, szaro buro ale byle do przodu, jeszcze 3 dni i urloooooop 😁
grazka0022, Katarena, Deyansu, Darka101, Pdes, Kaliope, Mardotka, DreamBee lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Ach jak tu miło z rana ❤️ również Wam życzę miłego dnia laseczki, u mnie też deszczowo i bez słoneczka, szaro buro ale byle do przodu, jeszcze 3 dni i urloooooop 😁
O ja w sumie też, w sobotę wyjeżdzaaam
A ty gdzieś lecisz?Darrika lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Azalea 🌸 wrote:Hej, wrócę na chwilę do tematu antybiotyku - w obie ciąże zaszłam w momencie leczenia antybiotykiem, więc nie wiem na ile może mieć to wpływ ale jestem kolejnym przypadkiem. Do tego też słyszałam, że ACC na kaszel (a raczej substancja w tym leku) dobrze działa na śluz w pochwie
Taak, acc to dość dobrze znany sposób tu, chyba wiele dzieeczyn stosowało 😄Deyansu, AnitaK lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Lilinka wrote:Nie wiem co robić, jestem zalamana w sierpniu robiłam po raz pierwszy posiew i wyszła mi klebsiella pneumonia - bralam cipronex, flucofast i macmirror, w miedzyczasie byly przytulanki z mężem i przy kolejnym posiewie z pochwy w listopadzie wyszla mi e.coli (od męża). Bralam teraz od połowy grudnia biseptol (rozpoczęłam po miesiaczce, dlatego później). Tak więc od listopada do teraz w ogóle nie współżyjemy, mąż kończy teraz swoje antybiotyki na e.coli, a ja zrobiłam ponowny posiew i tym razem wyszła mi candida albinos :o Skąd biorą się te bakterie mimo higieny (aktualnie sama woda, aby nic nie podrazniło) i brania antybiotyków. Nawet od tygodnia-dwóch biore doustnie probiotyki NoYo Intima i teraz zaczęłam lactovaginal
a te bakterie są i pieczenie i przód i tył... mąż boi sie ze mna współzyć, bo ja ciągle coś łapie i to frustruje, wpadamy w błedne kolo lęku (uszczęszczam na pychoterapie), a mi czas leci
za chwile 31 urodziny a ciąży brak, bo nawet przytulanek nie ma
mam znowu brać antybiotyk czy jest jskis domowy/tani spodób na tą candide? Odstawiłam teraz cukier i jutro mam konsultacje z dietetyczką...
Przy powtarzających się infekcjach intymnych warto zrobić wymazy na choroby przenoszone drogą płciową- jedli jeszcze nie było (STI czyli inaczej MUCHa)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 08:39
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
-
Azalea 🌸 wrote:Hej, wrócę na chwilę do tematu antybiotyku - w obie ciąże zaszłam w momencie leczenia antybiotykiem, więc nie wiem na ile może mieć to wpływ ale jestem kolejnym przypadkiem. Do tego też słyszałam, że ACC na kaszel (a raczej substancja w tym leku) dobrze działa na śluz w pochwie
Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
No to przecież ja w totka trafiłam w tym cyklu! W święta okres mi się kończył, ale chłop brał acc, bo kaszel suchy miał okrutnie. Teraz antybiotyk u mnie. Przytulanki co 2-3 dni właściwie w tym cyklu. Jedynie nie sprawdzałam owulacji w żaden sposób. Niech się dzieje wola nieba 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 08:45
grazka0022, PaulinKA, Księgowa, Azalea 🌸, Deyansu, almost.there, Choinka123, Katarena, Marcia03, Mstka, Pdes, Kaliope, Lisik, cysterka95, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Hej dziewczyny, melduję biel (zatestowalam wcześniej).
No trudno, przynajmniej ze spokojem zaloze dzis aparat 🙈 bez nerwów, ze spinam brzuch.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)