X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O ja w sumie też, w sobotę wyjeżdzaaam <3
    A ty gdzieś lecisz?

My śmigamy do Jaworek, w pieniny 😁 a Wy gdzie?

karczoch321, Pacynka, Deyansu lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny, melduję biel (zatestowalam wcześniej).
    No trudno, przynajmniej ze spokojem zaloze dzis aparat 🙈 bez nerwów, ze spinam brzuch.

A może nie warto jeszcze się podłamywać? Ściskam Cię mimo wszystko ❤️

Deyansu lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuściłam sobie forum na ponad tydzień i chyba nie mam szans na nadrobienie wątku 😝
    Przyznam, że nadmiar obowiązków, treningów i nie zaglądanie tutaj nieźle zrobiło mi na głowę!
    U mnie dziś leje od rana, resztki śniegu się topią i ogólnie jest paskudnie 😀

Darrika - zazdroszczę Jaworek, bardzo lubię tam jeździć 🥰 zima nigdy nie byłam, ale wracam na wiosnę, bo jeśli nie pojawi się bąbelek to jestem zapisana na maraton po Pieninach 😬😂

W między czasie też po 5 miesiącach przyznałam się przyjaciółce, że zaczęliśmy starania. Nie było nawet za bardzo czasu dobrze się rozgadać, ale samo to, że powiedziałam komukolwiek poza mężem dało mi NIESAMOWITĄ ulgę w głowie i totalny spokój. Szok trochę, bo chyba nie zdawałam sobie sprawy jak to mnie obciąża w środku, takie trzymanie tematu tylko dla siebie…

Mam ciekawe obserwacje w tym cyklu.
    Ogólnie mniej więcej chwilę przed rozmową z psiapsi miałam mocne chwile zwiatpienia po poprzednim nieudanym cyklu… Uznałam, że nie zamawiam kolejnej dawki fertisitmu, nie biorę już innych supli (czyli NAC, Larginina, wiesiołek itd…) - szkoda kasy, bo co ma być to będzie. Zostawiam tylko podstawową Pregna start i tyle. Odwołałam wizyty u ginekologa na monitoring przed i po owulace, uznałam, że może zbadam tylko progesteron.
    I kolejny szok, bo chyba coś się w moim organizmie wreszcie zadziało 😬

Nigdy nie bolał mnie prawy jajnik, a w tym miesiącu nieźle poszalał. Pierwszy raz go w ogóle poczułam 🤭 Chociaż ostatecznie chyba bardziej „bolał” lewy. dodatkowo tak rozciągliwego śluzu jak w tym cyklu to jeszcze nie miałam 😅 Pik owulacji przesunął mi się względem tego co apki wyliczały (więc niech żyje zapas testów z allegro, dobrze, że sprzedają te duże paczki po 25 sztuk, a apka Premom wylicza na podstawie zdjęć testów lepiej niż Ovu lub Flo).
    Dzień po piku miałam kilkanaście minut takiego mocnego pulsującego kłucia w jednym miejscu po lewej stronie - mysliscie, że to mógł pękać pęcherzyk? Też nigdy tego nie doświadczyłam, więc nie wiem co to za objaw.
    No i po raz pierwszy pojawiło mi się dosłownie kilka kropel krwi na wkładce po owu. Chyba też nie mam się czym martwić?

Ogólnie to mega ciekawe. Dziś już śluz kremowy i miałam takie przemyślenie, że fajnie poznać siebie od środka - dosłownie 😂 przez 34 lata moja obserwacja ciała sprowadzała się tylko do tego czy mam okres i kiedy się skończy :p ale dobrze jednak mieć większą świadomość siebie i tego co w środku się dzieje 🤷‍♀️

Wniosek po tym co powyżej miałam taki, że jednak domówiłam wszystkie suple, bo chyba jednak po tych 3-4 msc regularnego brania, dbania o siebie i dietę - zaczyna coś działać ;D

Aaaale się rozpisałam, przepraszam za takie poranne wypracowanie 🫠

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY 🌞🌞🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 09:40

White1, Loraa, Darka101, Diancia99, Darrika, almost.there, Katarena, Idawoll, Saule, Mstka, Deyansu, Nayeli, kasialinkaa, Kaliope, Mardotka, Ilka96, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    My śmigamy do Jaworek, w pieniny 😁 a Wy gdzie?

My do Austrii, do Tyrolu. Byliśmy tam w wakacje i zakochaliśmy się i chcemy zobaczyć jak wygląda zimą <3

almost.there, Darrika, karczoch321, Mstka, Deyansu, Kaliope lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka wrote:
    @Polalola - malutkie, skromne gratulacje 🤞🫛

Witam w klubie 😅 Ja też dziś 22 dc, ostatnie ❤️ 6 stycznia 🤣 oczywiście też zrobiłam dziś test i na nim ❄️ Nie wiem po co go robiłam tak właściwie, bo wyniki proga z wczoraj dramat 😒 Chociaż tego 20.01 tak jak jestem wpisana zrobię pewnie jeszcze jeden, dla pewności 🤦
    A jaki miałaś wynik proga ? Czasem i z niskiego proga się udaje :) a jednak 22 dzień cyklu to trochę za wcześnie myślę na test 😅

Mstka lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow @Karczoch321, brzmi jak owulacja- torpeda! Niechaj będą z tego dzieci <3

Zluzowanie głowy chyba na prawdę potrafi zdziałać cuda .... i zgadzam się z Tobą, ciężko bywa walczyć z niepłodnością ale to w jaki sposób ja poznałam swoje ciało... to jest olbrzymia wartość i zaleta tych trudnych miesięcy... czemu nas tego nie uczą w szkole???

karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8% szans na cykl nie brzmi zbyt dobrze 😅 Ale rzeczywiście na zajęciach z embriologii na studiach już kilka ładnych lat temu mówili nam, że tylko 8 % stosunków kończy się ciążą - jak się słyszy takie statystyki to człowiek się zastanawia jak mógł kiedykolwiek bać się wpadki 🤡

Ja jestem dziś 14 dc, ale testy owu nadal blade. W tym cyklu pierwszy raz korzystam z tych easy home z Amazona i jakoś tak z facelle byłam bardziej zadowolona, ale średnio korzystnie cenowo wychodzą. I tak robię sobie te testy i robię i trochę to jest upierdliwe dla mnie - już wolę ciążowe robić, a nie że 2-3 godziny bez picia, nie z samego rana itd… Mam nadzieję, że jeszcze chwila do piku i będzie z głowy 😅

karczoch321, Diancia99, Deyansu, Mardotka, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼‍⚕️
    📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
    📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
    📆23.06 - II prenatalne ✅
    📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
    📆 12.08 - kolejna wizyta 🍀

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Wow @Karczoch321, brzmi jak owulacja- torpeda! Niechaj będą z tego dzieci <3

Zluzowanie głowy chyba na prawdę potrafi zdziałać cuda .... i zgadzam się z Tobą, ciężko bywa walczyć z niepłodnością ale to w jaki sposób ja poznałam swoje ciało... to jest olbrzymia wartość i zaleta tych trudnych miesięcy... czemu nas tego nie uczą w szkole???

Haha, chociaż jedno… Ale nie wiem czemu mam od dwóch miesięcy przeczucie/postanowienie, że uda się w lutym 🫠

Co do drugiej czesci - mega ciekawe dla mnie jest to, że dopiero odkad zaczęłam się na tym skupiać to zaczęłam te objawy mieć? Dziwne, bo wcześniej przed staraniami nie czułam nigdy np bolących jajnikow. Wątpię żeby nie bolały, ale że serio tez jednocześnie nigdy nie zwróciłam na to uwagi…? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 09:56

AnMiPe, PaulinKA, izzou97 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🔥06.25 - drożność

• Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    No to przecież ja w totka trafiłam w tym cyklu! W święta okres mi się kończył, ale chłop brał acc, bo kaszel suchy miał okrutnie. Teraz antybiotyk u mnie. Przytulanki co 2-3 dni właściwie w tym cyklu. Jedynie nie sprawdzałam owulacji w żaden sposób. Niech się dzieje wola nieba 😅
    To trzymamy mocno kciuki 🤗🤗🤗🤗

AnMiPe lubi tę wiadomość

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak trochę z tymi objawami wydaje właśnie, że jak myślimy za dużo to one się nam pojawiają, ja do tej pory w każdym cyklu czułam a to kłucie, a to bóle, a to jakieś swędzenia i nie wiadomo co jeszcze, zgago, senność, zmęczenie, a w poprzednim cyklu zlałam to totalnie, nie myślałam praktycznie wcale, z reguly nie wiedziałam mawet ile dpo jestem, musialam sprawdzic, i nic nie miałam żadnych bóli, kłuć czy jajników czy macicy. Już dawno nie miałam tak spokojnej fazy lutealnej, bezobjawowej 😅 ale nie wiem na ile po prostu się trafił taki cykl, a na ile powiedzmy wyluzowanie w dosuzkiwniu się objawów miało na to wpływ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:01

karczoch321, DreamBee lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    8% szans na cykl nie brzmi zbyt dobrze 😅 Ale rzeczywiście na zajęciach z embriologii na studiach już kilka ładnych lat temu mówili nam, że tylko 8 % stosunków kończy się ciążą - jak się słyszy takie statystyki to człowiek się zastanawia jak mógł kiedykolwiek bać się wpadki 🤡

Ja jestem dziś 14 dc, ale testy owu nadal blade. W tym cyklu pierwszy raz korzystam z tych easy home z Amazona i jakoś tak z facelle byłam bardziej zadowolona, ale średnio korzystnie cenowo wychodzą. I tak robię sobie te testy i robię i trochę to jest upierdliwe dla mnie - już wolę ciążowe robić, a nie że 2-3 godziny bez picia, nie z samego rana itd… Mam nadzieję, że jeszcze chwila do piku i będzie z głowy 😅
    To prawda, a mój tak gadał jak chciałam wcześniej zacząć starania przed wyprowadzka ze nie bo on ma takie szczęście że zaraz będzie dziecko xD patrz jakoś 5 miesiąc leci i nie ma nic 😂 w tym miesiącu ale to jak okresu dostanę zamówię sobie testy owu i też będę testować żeby spiny nie było jak w tym miesiącu że się aż pokłóciliśmy bo on nie chciał bo był przeziębiony a jak chłop przeziębiony to umiera xD a ja się bałam że przegapie najlepszy czas sugerując się apka i jej wyliczeniami 😅

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    To prawda, a mój tak gadał jak chciałam wcześniej zacząć starania przed wyprowadzka ze nie bo on ma takie szczęście że zaraz będzie dziecko xD patrz jakoś 5 miesiąc leci i nie ma nic 😂 w tym miesiącu ale to jak okresu dostanę zamówię sobie testy owu i też będę testować żeby spiny nie było jak w tym miesiącu że się aż pokłóciliśmy bo on nie chciał bo był przeziębiony a jak chłop przeziębiony to umiera xD a ja się bałam że przegapie najlepszy czas sugerując się apka i jej wyliczeniami 😅

Haha to u nas podobnie. Przed wakacjami podjęliśmy decyzję o dziecku, ale czekaliśmy żeby zacząć starania do zaplanowanego super-wyjazdu, bo przecież na bank się uda od razu 🤭 no i kilka miesięcy „w plecy” - ale kto wiedział… ;)

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

🔥06.25 - drożność

• Loraa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mi się tak trochę z tymi objawami wydaje właśnie, że jak myślimy za dużo to one się nam pojawiają, ja do tej pory w każdym cyklu czułam a to kłucie, a to bóle, a to jakieś swędzenia i nie wiadomo co jeszcze, zgago, senność, zmęczenie, a w poprzednim cyklu zlałam to totalnie, nie myślałam praktycznie wcale, z reguly nie wiedziałam mawet ile dpo jestem, musialam sprawdzic, i nic nie miałam żadnych bóli, kłuć czy jajników czy macicy. Już dawno nie miałam tak spokojnej fazy lutealnej, bezobjawowej 😅 ale nie wiem na ile po prostu się trafił taki cykl, a na ile powiedzmy wyluzowanie w dosuzkiwniu się objawów miało na to wpływ
    Chyba trochę jest coś w tym, że głowa dużo objawów wywołuje. Ja np. nigdy nie miałam bólu piersi przed okresem, a odkąd się staramy, pomyśle o bólu piersi to je czuję 😅

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy z tego co pamiętam to dziś macie wizytę kwalifikacyjną do ivf, więc oczywiście miło nam będzie jak dasz znać później jak poszło 🤞

AnMiPe, Darrika, Deyansu, izzou97, Kaliope, Belia, DreamBee lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 20 cs o rodzeństwo 🥲
    1. Aromek + ovitrelle ❌
    2. Aromek + ovitrelle ❌
    3. Aromek + ocitrelle ⏳
    Team #rodzew2026
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań przed dzisiejszą wizytą u gin-endo:
    - ferrytyna idzie do przodu z 11 na 16,5
    - TSH 1,125, więc super
    - FT3 77 %, FT4 42%
    - anty TPO w normie
    - i tu niespodzianka - anty TG wysokie🤯 norma do 4,11 a ja mam 34...

W internecie to same czarne scenariusze. Ciekawe co powie lekarka, mam nadzieję, że trafię w dobre ręce. Czy któraś z Was spotkała się z podwyższonymi wynikami anty TG bez podwyższonych anty TPO?

No i wciąż czekamy na wyniki badań męża z poniedziałku, bo nadal ich nie ma. Niech chociaż tutaj będzie dobrze...

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    13 cs starań o pierwsze 👶🏻

07.2025 - Ovitrelle
    kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
    MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
    Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach

Badanie nasienia, posiew, USG ✅
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny, melduję biel (zatestowalam wcześniej).
    No trudno, przynajmniej ze spokojem zaloze dzis aparat 🙈 bez nerwów, ze spinam brzuch.
    Przytulam :( a który dzień cyklu? może jeszcze za wcześnie :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Mam wyniki badań przed dzisiejszą wizytą u gin-endo:
    - ferrytyna idzie do przodu z 11 na 16,5
    - TSH 1,125, więc super
    - FT3 77 %, FT4 42%
    - anty TPO w normie
    - i tu niespodzianka - anty TG wysokie🤯 norma do 4,11 a ja mam 34...

W internecie to same czarne scenariusze. Ciekawe co powie lekarka, mam nadzieję, że trafię w dobre ręce. Czy któraś z Was spotkała się z podwyższonymi wynikami anty TG bez podwyższonych anty TPO?

No i wciąż czekamy na wyniki badań męża z poniedziałku, bo nadal ich nie ma. Niech chociaż tutaj będzie dobrze...

Ja co prawda mam zazwyczaj oba podwyższone, ale tak, spotkałam się z tym u kogoś innego. Tak naprawdę może to być inna choroba tarczycy, chwilowy stan zapalny wywołany jakimś innym czynnikiem, albo nawet błąd. Cudownie, że masz dzisiaj wizytę, bo tak naprawdę jeden wynik o niczym nie świadczy i pewnie będzie trzeba to rozszerzyć choćby o usg. Nie ma czym się stresować na początku 😊

Pacynka lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Nie robiłam, właśnie zastanawiam się czy w sobotę jechać sprawdzić :) na mój rozum, jakby nie spadła, to nie miałabym objawów owulacyjnych, no ale to tylko moje przypuszczenia :)

Ja zrobię dzisiaj test aby zobaczyć czy coś wyjdzie, zapomniałam z rana zrobić 🫣 a lekarz mi ostatnio się pytał czy robiłam betę😂
    U mnie to samo, śluz plus pęcherzyk na jajniku był 😉

AnitaK lubi tę wiadomość

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
    II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)

💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pik, ale jestem przekonana, że to nie ten cykl i jakoś ciśnienia staram na siebie nie nakładać. Choć im bliżej @ tym będzie gorzej..
    Musiałam wziąć zdalne, młoda po nocy wyglada gorzej, więc nie chce żeby zarażała dalej.

Na 21 stycznia mam umówiona wizytę u gina, ale chyba przełożę. Nie było terminów przed owu żeby skontrolować pęcherzyki i endometrium, a 5 dni po owulacji to niczego się nie dowiem.

Jutro powinna być owulka. Czy proga przyjmujecie dzień po niej, a może dwa dni, tak dla pewności?

Darrika lubi tę wiadomość

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
    08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Haha, chociaż jedno… Ale nie wiem czemu mam od dwóch miesięcy przeczucie/postanowienie, że uda się w lutym 🫠

Co do drugiej czesci - mega ciekawe dla mnie jest to, że dopiero odkad zaczęłam się na tym skupiać to zaczęłam te objawy mieć? Dziwne, bo wcześniej przed staraniami nie czułam nigdy np bolących jajnikow. Wątpię żeby nie bolały, ale że serio tez jednocześnie nigdy nie zwróciłam na to uwagi…? :D

Mam dokładnie to samo przeczucie u mnie 🥹
    Trzymam za nas kciuki w przyszłym miesiącu 😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:14

18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
    • 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻‍⚕️
    • 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
    • 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • AMH: 6,94 🧪
    • Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
    • MUCH ✅
    • Podejrzenie endometriozy❓

👨 On (27 lat):
    • mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
    • Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    • Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
    • Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
    • Morfologia: 2% 😐
    • Żywotność: 74% → 32% 📉
    • HBA: 43% 🥲
    • Lepkość: (++) 🤷‍♀️
    • HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ