Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim, u mnie dziś 10 dpo i coś mnie zaczyna ćmić brzuch, trochę jak na okres ale zdecydowanie lżej. Też mam wrażenie jak część z Was, że to jednak nie ten cykl ale oczywiście gdzieś z tyłu głowy tli się ta nadzieja i znowu zaczynam doszukiwać się objawów, które pewnie normalnie bym ignorowała
Będę grzecznie czekać na testowanie chyba, że @ przyjdzie w weekend.
Ludzka psychika jest pokręcona a psychika kobiety, która chce być w ciąży to już jakiś temat na wagę Nagrody Noblagrazka0022, White1, Diancia99, Kirby, AnMiPe, Darka101, Saule, Loraa, kasialinkaa, almost.there, Kaliope, izzou97, Sosenka93, dailydamn, Mstka, DreamBee, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
nick nieaktualnyemciak wrote:Hej wszystkim, u mnie dziś 10 dpo i coś mnie zaczyna ćmić brzuch, trochę jak na okres ale zdecydowanie lżej. Też mam wrażenie jak część z Was, że to jednak nie ten cykl ale oczywiście gdzieś z tyłu głowy tli się ta nadzieja i znowu zaczynam doszukiwać się objawów, które pewnie normalnie bym ignorowała
Ludzka psychika jest pokręcona a psychika kobiety, która chce być w ciąży to już jakiś temat na wagę Nagrody Nobla -
White1 wrote:Cześć wszystkim, spóźnione miłego dzionka 😁 Ostatnio sporo tutaj owulek jak tak czytam. Ja dzisiaj stwierdziłam, że olewam mierzenie temperatury, zbyt wymagające to, szczególnie jak chce się to robić o stałych porach, a do pracy wstaje się o 6 rano... a wy co o tym myślicie?
U mnie w tym cyklu owu była 33 dc więc lepiej mi mierzyć temp niż w panice biegać za testami ciążowymi bez wiedzy w którym momencie cyklu jestem😉nie wyobrażam sobie nie mieć nad tym kontroli. No i dodatkowo u mnie sama owulacja jest małym sukcesem, a gdyby dzieki mierzeniu temp okazało się, że jej nie mam no to wtedy miałabym co pokazać lekarzowi niż tylko opierać się o luźne stwierdzenia🤔
No i robię tak, że cały czas budzik nastawiam na tą samą godzinę a w weekend po prostu mierzę i idę dalej spać. Nie mierzę też dosłownie cały cykl, pomijam parę dni jeśli widzę np, że jeszcze nie szykuje się na owuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 12:20
PaulinKA, Diancia99, Loraa, Lisik, Belia, kitka_ lubią tę wiadomość
👩24 👦26 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 6 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️
3.2025 TSH 2,3 -
nick nieaktualnyWracam 😂 nie wiem czy mnie ktoś pamięta ale na jednym wpisie słyszałam że się zastanawiano gdzie się podziałam 🙈 Po powrocie miałam dużo sprzątania, siostra z narzeczonym była na urlopie u moich rodziców więc czasu nie miałam wchodzić tutaj, dobrze że chociaż uzupełniłam wykres 😅 ten cykl skazałam na nie powodzenie od razu. Postanowiłam kupić testy owu i testować z wami ale czekam na 🐒 żeby nie było że organizm spłata mi figla i bez sensu je kupię 😂. Od wczoraj się dziwnie czuję ale to za wcześnie, wczoraj olałam ale dziś miałam plany dokończyć sprzątanie bo jutro mąż wraca a tu mam takiego lenia 🙃. Chyba 🐒 przyjdzie wcześniej niż apka pokazuje bo powinna być za 8 dni. Wczoraj nie zwracałam uwagi ale dziś mi zimno, coraz mam kołatanie serca, delikatnie czuję piersi, mam zaparcia co najbardziej mi doskwiera🥴 czuję rewolucje pod brzuchem ale to taka mała, kręgosłup odczuwam i rano obudziłam się z ciepłymi udami, zapisuje od tego cyklu wszystko żeby zobaczyć że jeśli stanie się kiedyś cud to czy będzie jakaś różnica bo jak przyjść ma 🐒 ja nigdy nie pamiętam jakie mam objawy przed jakbym nagle alzheimera miała 🙈
DreamBee lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:No mi się mega podobało,aczkolwiek troche sie obawiam tamtejszych warunków zimowych❄️☃️
Ale mam ciepłe ciuszki, bedzie dobrze
Jejku to ja czekam na foty, może za roknsie wybierzemy Ja kocham takie magiczne krajobrazy a już zwłaszcza zima 🤭grazka0022 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Jejku to ja czekam na foty, może za roknsie wybierzemy Ja kocham takie magiczne krajobrazy a już zwłaszcza zima 🤭
O pewnie to wrzuce coś po powrocieI dam znac czy polecam zimą czy jednak zamarzłam
Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ja polecam pytać o zamiennik ACC w aptece.
Teraz płacę niecałe 10zł, w tamtym momencie to było połowę tego, co kosztowało ACC.
Skład identyczny. Smak ten sam, ilość również.PaulinKA, Siasi, Choinka123 lubią tę wiadomość
👩28 👨30
12.05.2017 - 🤱 Lila
07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔
25.01.2025 - cb 💔
24.02.2025 - ⏸️
9 dpo - beta 19,1
11 dpo - beta 53,4
13 dpo - beta 142,4
15dpo - beta 349,8
17dpo - beta 712,3
19dpo - beta 1459,3
22dpo - beta 5509,5
20.03 - mamy ❤️
22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷 -
emciak wrote:Hej wszystkim, u mnie dziś 10 dpo i coś mnie zaczyna ćmić brzuch, trochę jak na okres ale zdecydowanie lżej. Też mam wrażenie jak część z Was, że to jednak nie ten cykl ale oczywiście gdzieś z tyłu głowy tli się ta nadzieja i znowu zaczynam doszukiwać się objawów, które pewnie normalnie bym ignorowała
Ludzka psychika jest pokręcona a psychika kobiety, która chce być w ciąży to już jakiś temat na wagę Nagrody Nobla
Btw - przypominam Wam wszystkim słodko o USG piersi. ❤️
Siasi, karczoch321, Katarena, AnMiPe, emciak, Mstka, Lisik, Belia lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
W piątek idę do lekarza, w niedzielę powinna przyjść @. Totalnie już czuję się jak na @ więc raczej nie łudze się, że się udało w tym cyklu.
Tak się zastanawiałam, czy rano przed wizytą nie zatestować, ale tak się boję bieli, że chyba się nie przemoge. Już wolę, jak @ przychodzi...
Ale do czego zamierzam, gdyby się udało w tym cyklu, to lakarka mogłaby coś w piątek zauważyć na USG, czy za wcześnie?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Diancia99 wrote:To prawda, a mój tak gadał jak chciałam wcześniej zacząć starania przed wyprowadzka ze nie bo on ma takie szczęście że zaraz będzie dziecko xD patrz jakoś 5 miesiąc leci i nie ma nic 😂 w tym miesiącu ale to jak okresu dostanę zamówię sobie testy owu i też będę testować żeby spiny nie było jak w tym miesiącu że się aż pokłóciliśmy bo on nie chciał bo był przeziębiony a jak chłop przeziębiony to umiera xD a ja się bałam że przegapie najlepszy czas sugerując się apka i jej wyliczeniami 😅
Ja w tym cyklu postanowiłam wrócić do ziół ojca sroki biorę niepokalanek i olejek z wiesiolka... zastanawiam się nad acc ostatnio miałam bardzo mało sluzu nie wiem czy to nie wina że zaczelam z wiesiolkiem bo nic innego nie wprowadziłam.Diancia99 lubi tę wiadomość
-
Liliuszka_2024 wrote:Jakbym słyszała swojego raz dwa i będzie... w ostatnim cyklu był tak pewny ,że się udało,że jak mu powiedziałam że nie to aż mnie serce zakuło bo widziałam że nooo nie tego się spodziewał. 🫣
Ja w tym cyklu postanowiłam wrócić do ziół ojca sroki biorę niepokalanek i olejek z wiesiolka... zastanawiam się nad acc ostatnio miałam bardzo mało sluzu nie wiem czy to nie wina że zaczelam z wiesiolkiem bo nic innego nie wprowadziłam.
Ja na razie zostaję przy ziołach Sroki, a wiesiołek odpuszczam.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
grazka0022 wrote:My do Austrii, do Tyrolu. Byliśmy tam w wakacje i zakochaliśmy się i chcemy zobaczyć jak wygląda zimą
Polecam Seebensee, całą okolicę Plansee, taras widokowy Alpspix- można wjechać kolejkąoraz wąwozy- przede wszystkim Höllental i Leutaschklamm. Wolę Tytol latem, bo się wspinam i wtedy jest więcej możliwości, ale zimą też jest pięknie ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 13:09
PaulinKA, almost.there, AnMiPe, grazka0022, Darka101, Darrika, Sreberko, Slava, Nayeli, cysterka95, kitka_ lubią tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
-
Loraa wrote:Ja w tym cyklu odpuściłam wiesiołka i w porównaniu do dwóch poprzednich cykli, w których brałam wiesiołka śluzu było dużo więcej. Wręcz w tych cyklach z wiesiołkiem była posucha.
Ja na razie zostaję przy ziołach Sroki, a wiesiołek odpuszczam. -
nick nieaktualnyLiliuszka_2024 wrote:Jakbym słyszała swojego raz dwa i będzie... w ostatnim cyklu był tak pewny ,że się udało,że jak mu powiedziałam że nie to aż mnie serce zakuło bo widziałam że nooo nie tego się spodziewał. 🫣
Ja w tym cyklu postanowiłam wrócić do ziół ojca sroki biorę niepokalanek i olejek z wiesiolka... zastanawiam się nad acc ostatnio miałam bardzo mało sluzu nie wiem czy to nie wina że zaczelam z wiesiolkiem bo nic innego nie wprowadziłam. -
Hej dziewczyny,
odnośnie mierzenia temperatury, testów owulacyjnych itd. mega szczerze Was podziwiam ♥️
Z testami kusi, gdyby nie zastrzyk w tym cyklu, który zaburzył (tak mi się wydaje) wyniki kilku też bym z nimi "jechała" 😅 chciałam spróbować. Może następnym razem.
Chociaż wolałabym, by go nie było.
U mnie 5dpo. Do wczoraj jeszcze kłuł lewy jajnik i bolało podbrzusze. Gdyby nie zmiana śluzu i lekkie obniżenie szyjki myślałbym, że jednak owulacja przede mna. Dzisiaj spokój. Mam nadzieję tylko, że co miało pęknąć to pękło i to nie torbiel.
Dobrego dnia dla Was, dużo radości z małych rzeczy i samych uśmiechniętych ludzi wokół. Zwłaszcza w pracy ! Bez zatruwających życie ciul*ów 😁PaulinKA, AnMiPe, Mardotka, izzou97 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
Estradiol 30pg/mL
FSH 4,45mlU/mL
LG 6,60mlU/mL
25.09. -badanie drożności
24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Kaliope, choć jestem typowo morska, to taki widok jest przecudny! 😍
Z tymi chłopami to tak jest 😅 mój najbardziej rozczula mnie tym, jak w randomowych momentach schyla się do mojego brzucha z tekstem typu "rośnij". Widzę po nim smutek z każdym okresem, ale nikt nie ma takiej pewności w głosie, jak on, kiedy mówi "uda się".Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Kaliope, choć jestem typowo morska, to taki widok jest przecudny! 😍
Z tymi chłopami to tak jest 😅 mój najbardziej rozczula mnie tym, jak w randomowych momentach schyla się do mojego brzucha z tekstem typu "rośnij". Widzę po nim smutek z każdym okresem, ale nikt nie ma takiej pewności w głosie, jak on, kiedy mówi "uda się".Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 13:55
Diancia99, Olisska lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
White1 mi to pomaga. Myślę, że bez tego mogłabym się już kilka razy rozsypać. I nie chodzi mi tylko o kwestie dziecka. Ta stanowczość jest czasem mi bardzo potrzebna, tak po prostu, żeby przetrwać.🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Kaliope wrote:
o Pan piesek miał wakacjony
My też z dwójką pieseczków jedziemy 🐶🐶
Dzięki za polecajki, na pewno sprawdzę :*Kaliope lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Jestem w teamie wiesiołek = brak śluzu płodnego 🙄Miałam trzy cykle z wiesiołkiem (w różnych momentach roku), w tym obecny cykl i na podstawie śluzu nie byłam w stanie wychwycić dni płodnych.
Jak wiesiołka nie biorę, wszystko jak w zegarku: śluz, ból jajnika, potwierdzenie na USG i badaniem hormonalnym 7dpo.
Do trzech razy sztuka, wiesiołek idzie więc w kąt 😎
grazka0022 lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025
❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku