X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, u mnie dziś 10 dpo i coś mnie zaczyna ćmić brzuch, trochę jak na okres ale zdecydowanie lżej. Też mam wrażenie jak część z Was, że to jednak nie ten cykl ale oczywiście gdzieś z tyłu głowy tli się ta nadzieja i znowu zaczynam doszukiwać się objawów, które pewnie normalnie bym ignorowała :D
    Będę grzecznie czekać na testowanie chyba, że @ przyjdzie w weekend.
    Ludzka psychika jest pokręcona a psychika kobiety, która chce być w ciąży to już jakiś temat na wagę Nagrody Nobla :P

grazka0022, White1, Diancia99, Kirby, AnMiPe, Darka101, Saule, Loraa, kasialinkaa, almost.there, Kaliope, izzou97, Sosenka93, dailydamn, Mstka, DreamBee, CieplaHerbata lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej wszystkim, u mnie dziś 10 dpo i coś mnie zaczyna ćmić brzuch, trochę jak na okres ale zdecydowanie lżej. Też mam wrażenie jak część z Was, że to jednak nie ten cykl ale oczywiście gdzieś z tyłu głowy tli się ta nadzieja i znowu zaczynam doszukiwać się objawów, które pewnie normalnie bym ignorowała :D
    Ludzka psychika jest pokręcona a psychika kobiety, która chce być w ciąży to już jakiś temat na wagę Nagrody Nobla :P
    Mam to samo też w sumie 9,10 dpo tak mi się wydaje i się dziwnie czuję ale olałam ten miesiąc wiem że idzie 🐒

• Dalia Znajoma

Wysłany: 15 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Cześć wszystkim, spóźnione miłego dzionka 😁 Ostatnio sporo tutaj owulek jak tak czytam. Ja dzisiaj stwierdziłam, że olewam mierzenie temperatury, zbyt wymagające to, szczególnie jak chce się to robić o stałych porach, a do pracy wstaje się o 6 rano... a wy co o tym myślicie?

U mnie w tym cyklu owu była 33 dc więc lepiej mi mierzyć temp niż w panice biegać za testami ciążowymi bez wiedzy w którym momencie cyklu jestem😉nie wyobrażam sobie nie mieć nad tym kontroli. No i dodatkowo u mnie sama owulacja jest małym sukcesem, a gdyby dzieki mierzeniu temp okazało się, że jej nie mam no to wtedy miałabym co pokazać lekarzowi niż tylko opierać się o luźne stwierdzenia🤔
    No i robię tak, że cały czas budzik nastawiam na tą samą godzinę a w weekend po prostu mierzę i idę dalej spać. Nie mierzę też dosłownie cały cykl, pomijam parę dni jeśli widzę np, że jeszcze nie szykuje się na owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 12:20

PaulinKA, Diancia99, Loraa, Lisik, Belia, kitka_ lubią tę wiadomość

👩24 👦26 🐈‍⬛4
    Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
    Obecnie 6 CS
    11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
    Wit. D3 11,5❌️
    2.2025: wit. D3 ✅️
    3.2025 TSH 2,3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam 😂 nie wiem czy mnie ktoś pamięta ale na jednym wpisie słyszałam że się zastanawiano gdzie się podziałam 🙈 Po powrocie miałam dużo sprzątania, siostra z narzeczonym była na urlopie u moich rodziców więc czasu nie miałam wchodzić tutaj, dobrze że chociaż uzupełniłam wykres 😅 ten cykl skazałam na nie powodzenie od razu. Postanowiłam kupić testy owu i testować z wami ale czekam na 🐒 żeby nie było że organizm spłata mi figla i bez sensu je kupię 😂. Od wczoraj się dziwnie czuję ale to za wcześnie, wczoraj olałam ale dziś miałam plany dokończyć sprzątanie bo jutro mąż wraca a tu mam takiego lenia 🙃. Chyba 🐒 przyjdzie wcześniej niż apka pokazuje bo powinna być za 8 dni. Wczoraj nie zwracałam uwagi ale dziś mi zimno, coraz mam kołatanie serca, delikatnie czuję piersi, mam zaparcia co najbardziej mi doskwiera🥴 czuję rewolucje pod brzuchem ale to taka mała, kręgosłup odczuwam i rano obudziłam się z ciepłymi udami, zapisuje od tego cyklu wszystko żeby zobaczyć że jeśli stanie się kiedyś cud to czy będzie jakaś różnica bo jak przyjść ma 🐒 ja nigdy nie pamiętam jakie mam objawy przed jakbym nagle alzheimera miała 🙈

DreamBee lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No mi się mega podobało,aczkolwiek troche sie obawiam tamtejszych warunków zimowych❄️☃️
    Ale mam ciepłe ciuszki, bedzie dobrze :D

Jejku to ja czekam na foty, może za roknsie wybierzemy Ja kocham takie magiczne krajobrazy a już zwłaszcza zima 🤭

grazka0022 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jejku to ja czekam na foty, może za roknsie wybierzemy Ja kocham takie magiczne krajobrazy a już zwłaszcza zima 🤭

O pewnie to wrzuce coś po powrocie :D I dam znac czy polecam zimą czy jednak zamarzłam

Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam pytać o zamiennik ACC w aptece.
    Teraz płacę niecałe 10zł, w tamtym momencie to było połowę tego, co kosztowało ACC.
    Skład identyczny. Smak ten sam, ilość również. :)

PaulinKA, Siasi, Choinka123 lubią tę wiadomość

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
    08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Heh, kilka lat temu miałam bardzo niepokojący wynik USG piersi. Skierowanie do onkologa i wystawienie karty dilo. Wszystko bardzo dobrze się skończyło (to nieszkodliwa zmiana pod stałą kontrolą), ale przez te kilka miesięcy oczekiwania co jakiś czas ta pierś dość mocno mnie bolała. Oczywiście jak dowiedziałam się, że wszystko ok - ból zniknął. 🤡 po tym doświadczeniu już wiem, że o ciąży dowiem się wyłącznie z bety/testu, bo objawy wszelakie mogę sobie wyśnić w głowie. Ta pierś bolała tak, że nie mogłam podnieść ręki.

Btw - przypominam Wam wszystkim słodko o USG piersi. ❤️

Siasi, karczoch321, Katarena, AnMiPe, emciak, Mstka, Lisik, Belia lubią tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek idę do lekarza, w niedzielę powinna przyjść @. Totalnie już czuję się jak na @ więc raczej nie łudze się, że się udało w tym cyklu.
    Tak się zastanawiałam, czy rano przed wizytą nie zatestować, ale tak się boję bieli, że chyba się nie przemoge. Już wolę, jak @ przychodzi...
    Ale do czego zamierzam, gdyby się udało w tym cyklu, to lakarka mogłaby coś w piątek zauważyć na USG, czy za wcześnie?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    To prawda, a mój tak gadał jak chciałam wcześniej zacząć starania przed wyprowadzka ze nie bo on ma takie szczęście że zaraz będzie dziecko xD patrz jakoś 5 miesiąc leci i nie ma nic 😂 w tym miesiącu ale to jak okresu dostanę zamówię sobie testy owu i też będę testować żeby spiny nie było jak w tym miesiącu że się aż pokłóciliśmy bo on nie chciał bo był przeziębiony a jak chłop przeziębiony to umiera xD a ja się bałam że przegapie najlepszy czas sugerując się apka i jej wyliczeniami 😅
    Jakbym słyszała swojego raz dwa i będzie... w ostatnim cyklu był tak pewny ,że się udało,że jak mu powiedziałam że nie to aż mnie serce zakuło bo widziałam że nooo nie tego się spodziewał. 🫣

Ja w tym cyklu postanowiłam wrócić do ziół ojca sroki biorę niepokalanek i olejek z wiesiolka... zastanawiam się nad acc ostatnio miałam bardzo mało sluzu nie wiem czy to nie wina że zaczelam z wiesiolkiem bo nic innego nie wprowadziłam.

Diancia99 lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Jakbym słyszała swojego raz dwa i będzie... w ostatnim cyklu był tak pewny ,że się udało,że jak mu powiedziałam że nie to aż mnie serce zakuło bo widziałam że nooo nie tego się spodziewał. 🫣

Ja w tym cyklu postanowiłam wrócić do ziół ojca sroki biorę niepokalanek i olejek z wiesiolka... zastanawiam się nad acc ostatnio miałam bardzo mało sluzu nie wiem czy to nie wina że zaczelam z wiesiolkiem bo nic innego nie wprowadziłam.
    Ja w tym cyklu odpuściłam wiesiołka i w porównaniu do dwóch poprzednich cykli, w których brałam wiesiołka śluzu było dużo więcej. Wręcz w tych cyklach z wiesiołkiem była posucha.

Ja na razie zostaję przy ziołach Sroki, a wiesiołek odpuszczam.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    My do Austrii, do Tyrolu. Byliśmy tam w wakacje i zakochaliśmy się i chcemy zobaczyć jak wygląda zimą <3

Polecam Seebensee, całą okolicę Plansee, taras widokowy Alpspix- można wjechać kolejką ;) oraz wąwozy- przede wszystkim Höllental i Leutaschklamm. Wolę Tytol latem, bo się wspinam i wtedy jest więcej możliwości, ale zimą też jest pięknie ❤️
    e6f5c25820b4b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 13:09

PaulinKA, almost.there, AnMiPe, grazka0022, Darka101, Darrika, Sreberko, Slava, Nayeli, cysterka95, kitka_ lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
    preg.png
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja w tym cyklu odpuściłam wiesiołka i w porównaniu do dwóch poprzednich cykli, w których brałam wiesiołka śluzu było dużo więcej. Wręcz w tych cyklach z wiesiołkiem była posucha.

Ja na razie zostaję przy ziołach Sroki, a wiesiołek odpuszczam.
    To u mnie to samo teraz 2 cykl z olejkiem zobaczymy. Zamówiłam dziś NAC i folian metylowany do tej pory brałam femibion 0 wiem wymieniłam to na folian z aliness.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:

Mój mi teraz gada że sama mówiłaś że nie takie to proste 🤣 już nie pamięta co wcześniej gadał, eh ci faceci 😅

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    odnośnie mierzenia temperatury, testów owulacyjnych itd. mega szczerze Was podziwiam ♥️

Z testami kusi, gdyby nie zastrzyk w tym cyklu, który zaburzył (tak mi się wydaje) wyniki kilku też bym z nimi "jechała" 😅 chciałam spróbować. Może następnym razem.
    Chociaż wolałabym, by go nie było.

U mnie 5dpo. Do wczoraj jeszcze kłuł lewy jajnik i bolało podbrzusze. Gdyby nie zmiana śluzu i lekkie obniżenie szyjki myślałbym, że jednak owulacja przede mna. Dzisiaj spokój. Mam nadzieję tylko, że co miało pęknąć to pękło i to nie torbiel.

Dobrego dnia dla Was, dużo radości z małych rzeczy i samych uśmiechniętych ludzi wokół. Zwłaszcza w pracy ! Bez zatruwających życie ciul*ów 😁

PaulinKA, AnMiPe, Mardotka, izzou97 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope, choć jestem typowo morska, to taki widok jest przecudny! 😍

Z tymi chłopami to tak jest 😅 mój najbardziej rozczula mnie tym, jak w randomowych momentach schyla się do mojego brzucha z tekstem typu "rośnij". Widzę po nim smutek z każdym okresem, ale nikt nie ma takiej pewności w głosie, jak on, kiedy mówi "uda się".

Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Kaliope, choć jestem typowo morska, to taki widok jest przecudny! 😍

Z tymi chłopami to tak jest 😅 mój najbardziej rozczula mnie tym, jak w randomowych momentach schyla się do mojego brzucha z tekstem typu "rośnij". Widzę po nim smutek z każdym okresem, ale nikt nie ma takiej pewności w głosie, jak on, kiedy mówi "uda się".
    Ja nie wiem jak faceci mogą mieć tak silne przekonanie, że się uda. Zero wątpliwości. Czasem mi się wydaje, że nawet jakby się powiedziało, że nie ma szans, to facet i tak by uznał, że my akurat będziemy tym przypadkiem, że się uda 🫠 W ogóle się nie zastanawiają nad tym, że może jednak nie wyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 13:55

Diancia99, Olisska lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 mi to pomaga. Myślę, że bez tego mogłabym się już kilka razy rozsypać. I nie chodzi mi tylko o kwestie dziecka. Ta stanowczość jest czasem mi bardzo potrzebna, tak po prostu, żeby przetrwać. ;)

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Polecam Seebensee, całą okolicę Plansee, taras widokowy Alpspix- można wjechać kolejką ;) oraz wąwozy- przede wszystkim Höllental i Leutaschklamm. Wolę Tytol latem, bo się wspinam i wtedy jest więcej możliwości, ale zimą też jest pięknie ❤️
    e6f5c25820b4b.jpg

o Pan piesek miał wakacjony <3
    My też z dwójką pieseczków jedziemy 🐶🐶
    Dzięki za polecajki, na pewno sprawdzę :*

Kaliope lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Płotka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w teamie wiesiołek = brak śluzu płodnego 🙄Miałam trzy cykle z wiesiołkiem (w różnych momentach roku), w tym obecny cykl i na podstawie śluzu nie byłam w stanie wychwycić dni płodnych.

Jak wiesiołka nie biorę, wszystko jak w zegarku: śluz, ból jajnika, potwierdzenie na USG i badaniem hormonalnym 7dpo.

Do trzech razy sztuka, wiesiołek idzie więc w kąt 😎

grazka0022 lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ 1. FET 5BB 08.04.2025, beta HCG <2,3 mlU/ml
    🪴 2. FET 5BB 10.06.2025, beta HCG:
    🫛10 dpt - 457,
    🫛13 dpt - 2473,
    ❤️8.07 - 28 dpt - USG serduszkowe 🤞
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ