X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Napisałam do ginki.
    Napisała, że próg powinien być wyższy. Mam spokojnie czekać na miesiączkę, bez konieczności pójścia do niej w kolejnym tygodniu. Bo zapytałam czy mam się pojawić.
    Strasznie mi przykro.
    Kochana nie przejmuj się. Tak jak pisałam wczoraj oczywiście że lepiej jakby był wyższy ale to nie jest tak że to o wszystkim przesądza. A czy lekarka mówiła dlaczego nie chce dać ci proga?

Sosenka93 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Raczej. Ja mam też takie długie cykle i owulacja 18dc w tym miesiącu. Miesiąc temu 19dc. Jeżeli masz fazę lutealna 14dni książkowe to owulka na logikę powinna wypadać 20-21dc

Właśnie jeśli owulacja wystąpiła w poprzednim cyklu, to było to 26 albo 27 dc, a cykl trwał 32 dni, więc strasznie krótka byłaby ta faza lutealna :( Czy jeśli znów owulację zaobserwuję tak późno, to powinnam zrobić jakieś badania? Jakieś hormony? Jeszcze nic nie robiłam, ale staramy się krótko. Jednak jeśli ta faza lutealna jest za krótka, to wolę szybciej coś zbadać, jeśli można.

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
    🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole dzień dobry Dziewczyny :) gdzie moje maniery :D
    Bardzo, bardzo by chciała, aby styczeń już się skończył. Nowy miesiąc, nowe nadzieje- myślę, że dla wielu z Nas ;)

Darka101 lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej soboty dziewczyny ☀️☕️

cysterka95, AnitaK lubią tę wiadomość

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)
    XII.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d (poronienie zatrzymane 6t1d)

start programu IVF (wrzesień '24)
    🔜 immunolog
    ✔zespół antyfosfolipidowy -brak
    ✔antykoagulant toczniowy -ujemny
    ->p/c. blokujące -test MLR czekamy na wynik
    ❌PPJ (ANA2) met. IIF typ świecenia miano (dsDNA, AMA)- dodatni
    🔜 genetyk
    ✔ kariotypy -prawidłowe
    ❌MTHFR c.665C homozygota
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) heterozygota
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,15⬆
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siilike dobrze że jesteś, super informacje mam nadzieję że teraz już będzie z górki 😊

Byłam rano na ponownym pobraniu, z 40 minut tam siedziałam i mi próbowały 3 osoby pobrać, w końcu jakoś poszło z dłoni ale krwiaków mam mnóstwo i na rękach i dłoniach 🫠 mam nadzieję że tym razem dadzą radę zrobić analizę

A teraz ogarnianie chaty i cierpliwe czekanie na 🩸 powinna być dziś/jutro. Miłej soboty!

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo113 wrote:
    Potrzebuje pomocy🙈 w marcu idę do nowej gin i zastanawiam się czy poczekać aż ona mi da skierowanie na badania czy teraz jak mam 🐒 zrobić wszystkie badania w danych dniach cyklu 🤔
    Lepiej sobie porobić badania, bo przynajmniej będziesz mogła pójść na wizytę w wynikami, co może dodatkowo nakierować ginekolog na skierowanie cię na bardziej celowane badań. A jeśli masz wyniki, ale sprzed kilku miesięcy, to na pewno zaleci powtórkę. Przykładowo kiedy byłam pierwszy raz u aktualnego gina, pokazałam moje wyniki bardzo wysokich androgenów, to skierował mnie na badanie 17OHP, żeby wykluczyć przerost nadnerczy.

izzou97, Deyansu, cysterka95, Milo113, Belia lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜13.02 rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❄️ 06.02 🩸 ??
    ⏳️ 02 Lametta...
  • Natka2025 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam dzisiaj chyba chwilę załamania. Dziś jest dzień w którym powinna przyjść @. Mimo dwóch kresek zaczynam się bać, że coś pójdzie nie tak. Obdzwoniłam wczoraj lekarzy. Mojego gina nie ma, będzie dopiero 13 lutego i wiem że za cholere nie wytrzymam do tego czasu.
    Mam jakieś dziwne przeczucie, że coś pójdzie nie tak. Chyba wariuje 😒

Diancia99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Ja bym wtedy szła do rodzinnego, wenerologa lub jakiegokolwiek androloga/urologa.
    Jak się trafi na fajnego ginekologa, to bez problemu przepisze podójną dawkę z zaznaczeniem, że leczeniem objęty powinien być również partner. Koleżanka, która mieszka w Polsce tak właśnie dostała. Nie było problemu.
    Natomiast wielu gginekologów zasłania się tym, że antybiotyki powinno sie przepisywać dopiero po bezpośrednim zbadaniu pacjenta. Tyle że w przypadku par starających się o dziecko, więc i regularnie współżyjących bez zabezpieczenia takie podejście jest bardzo kiepskie. Nie dość, że jest to strata czasu, to jeszcze ryzyko, że para i tak będzie dalej współżyć. A przeleczyć obydwoje i tak trzeba. Potem są takie cyrki, że kobieta leczy się nie wiadomo ile, a za kilka miesięcy przychodzi na kontrolę, a tam dalej bakterie w wymazie....

Dokładnie tak, zgadzam się
    Ja nawet gdy się jeszcze nie staraliśmy i swojego czasu miałam nawracające infekcje, to mimo że używaliśmy prezerwatywy nawet to mój partner ZAWSZE dostawał leki razem ze mną 🫠

Kaliope lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że jeśli 13dc na USG nie było widocznego pęcherzyka, to jest jeszcze szansa na owulację w tym cyklu? Mam cykle 35 dniowe. Po wykresie ciężko coś wywnioskować, bo temperatura skacze raz w górę raz w dół. Dwa dni miałam prawie 37 stopni, a dzisiaj już 36,10. Jestem w 17 dc. Testy owulacyjne negatywne.
    Pęcherzyki rosną nawet 2mm na dobę, więc jeśli masz cykle 35 dni, to do tej owulacji dochodzi po 20dc. Masz jeszcze tydzień i więcej na wzrost pęcherzyków, a to aż... 14-18mm wzrostu tak w sumie. Więc jak najbardziej może coś się jeszcze pojawić, bo po prostu urośnie. A nawet to bardzo prawdopodobne. Jeśli temperatura ci spadła to możliwe, że coś rośnie i poziom estradiolu się zwiększa. To właśnie powoduje spadek bazowej temperatury ciała w dniach płodnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:04

snieżka, Deyansu, cysterka95 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Właśnie jeśli owulacja wystąpiła w poprzednim cyklu, to było to 26 albo 27 dc, a cykl trwał 32 dni, więc strasznie krótka byłaby ta faza lutealna :( Czy jeśli znów owulację zaobserwuję tak późno, to powinnam zrobić jakieś badania? Jakieś hormony? Jeszcze nic nie robiłam, ale staramy się krótko. Jednak jeśli ta faza lutealna jest za krótka, to wolę szybciej coś zbadać, jeśli można.
    Zdecydowanie tak. 5 dni fazy lutealnej to jest bardzo zły wynik. Ale najpierw potwierdź czy faktycznie tak późno dochodzi u ciebie do tej owulacji.

snieżka, Belia lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Belia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zdecydowanie tak. 5 dni fazy lutealnej to jest bardzo zły wynik. Ale najpierw potwierdź czy faktycznie tak późno dochodzi u ciebie do tej owulacji.
    Tak właśnie chciałam to napisać. Powinno byc minimum 10dni drugiej fazy dlatego napisałam o książkowych 14 dniach. Ale jaka masz pewność że miałaś tak późno owulację? Monitoring?

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Tak właśnie chciałam to napisać. Powinno byc minimum 10dni drugiej fazy dlatego napisałam o książkowych 14 dniach. Ale jaka masz pewność że miałaś tak późno owulację? Monitoring?

Właśnie nie mam tej pewności, ale tylko w tamtym czasie był płodny śluz. Od tego cyklu bardziej próbuję obserwować swój cykl. Mierzę regularnie temperature i zaczęłam robić testy owulacyjne. Bóli owulacyjnych nigdy nie miałam ani żadnego ciągnięcia w jajnikach, więc to mi nie pomaga w obserwacji owulacji.

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Cześć. Mam dzisiaj chyba chwilę załamania. Dziś jest dzień w którym powinna przyjść @. Mimo dwóch kresek zaczynam się bać, że coś pójdzie nie tak. Obdzwoniłam wczoraj lekarzy. Mojego gina nie ma, będzie dopiero 13 lutego i wiem że za cholere nie wytrzymam do tego czasu.
    Mam jakieś dziwne przeczucie, że coś pójdzie nie tak. Chyba wariuje 😒

Przytulam ❤️ mogę się tylko domyślać, jak się czujesz, ale skup się na działaniu:
    Czy robiłaś już badania bety i progesteronu?
    Czy masz możliwość umówienia się do jakiegokolwiek pierwszego z brzegu lekarza?
    Staraj się nie myśleć tak katastroficznie, wiem że to może być ciężkie po tym wszystkim, o czym ostatnio pisałaś 🥺
    Czy jesteś pod opieką psychologa? Po takich przejściach mózg może wariować, możesz mieć nawet objawy PTSD (zespół stresu pourazowego). Pisz też u nas na Wrześniowych Mamach,na pewno chętnie Cię wesprzemy i nakierujemy 🥰

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snieżka, a chodziłaś może wcześniej na monitoringi? Masz jakieś leki w postaci np. globulek dopochwowych z progiem na wsparcie tej fazy lutealnej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 12:45

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Belia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Właśnie nie mam tej pewności, ale tylko w tamtym czasie był płodny śluz. Od tego cyklu bardziej próbuję obserwować swój cykl. Mierzę regularnie temperature i zaczęłam robić testy owulacyjne. Bóli owulacyjnych nigdy nie miałam ani żadnego ciągnięcia w jajnikach, więc to mi nie pomaga w obserwacji owulacji.
    Być może się pomyliłaś. Porób sobie te testy. Ja również polecam mierzenie temperatury. Oczywiście tylko monitoring da 100% pewność czy i kiedy owulacja nie wystąpiła ale można sobie radzić domowymi sposobami. Jak wyczaisz owulację w tym miesiącu i okaże się że faktycznie masz tak krótką drugą fazę to musisz przejść się do ginekologa żeby coś na to zaradzić.

snieżka lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie chodziłam na monitoringi ani nie przyjmowałam żadnych globulek.
    Myślę, że zrobię tak jak piszesz Belia - będę obserwować bardziej swój cykl, robić testy i jak znów owulacja będzie późno to wybiorę się do ginekologa.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)

👩🏻 29 👦🏻 33

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sosenka ja ci powiem na pocieszenie, że też miałam w październiku proga na poziomie 7. W listopadzie już miałam nagle 20. ☺️

Belia, Deyansu, Sosenka93, Mstka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🌞

@Deyansu, a propos Twojego wczorajszego posta, ciekawe, czy to bardziej pomaga histeroskopia czy antybiotyk. Antybiotyk wspiera endometrium...

Deyansu lubi tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌞

@Deyansu, a propos Twojego wczorajszego posta, ciekawe, czy to bardziej pomaga histeroskopia czy antybiotyk. Antybiotyk wspiera endometrium...

Nie, sama histeroskopia to tylko diagnostyka. Chodzi o antybiotyki, wyleczyły (zaleczyły) stan zapalny, który tam miałam. Nawet pytałam o to dr Maduzi i tak mi właśnie powiedział 🙂

PaulinKA, Ona_39, izzou97 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🙂

Pisząc w trakcie obiadku chciałabym się podzielić sposobem na wzbogacenie diety w likopen. Otóż, ryż brązowy albo kaszę pęczak przygotowuję w formie takiej jakby potrawki: smażę cebulę, dodaję czosnek, oliwki czarne i suszone pomidory z oleju, zioła prowansalskie i słoik domowego przecieru pomidorowego (passata albo koncentrat wymieszany pół na pół z wodą też się pewnie sprawdzą). Gotuję osobno kaszę/ryż i na kilka minut przed końcem czasu ich gotowania odcedzam je i dodaję na patelnię do sosu. Dogotowuję, sól, pieprz i voila. Tym smaczniejsze, im więcej ziół.

PaulinKA, Deyansu, izzou97 lubią tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ