Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
assialbnn wrote:Przy pierwszej ciąży udało się 8cs . Obecnie to mój 3 cs, i tak jak pisałam jest 4dpo także też siedzę jak na szapilkach 🫥 w tym miesiącu owulacje mialam późno bo 19dc także ciężko mi nawet ocenić kiedy mam termin miesiączki. Aplikacja pokazuje na 4 lutego a będzie to 10dpo więc na test może być jeszcze za w wcześnie.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
Dziewczyny a jak bardzo głupim pomysłem jest przekłucie uszu będąc na antybiotykach? Zapisałam się przed leczeniem, bo była promka 2+1 😆🙈 ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to może zaszkodzić w leczeniu albo zajściu w ciążę. Czy któraś z Was ma taką wiedzę? 🤔Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
🧔🏻♂️ 36 -
Agni97 wrote:No w sumie prawda.. ja też się zastanawiam, kiedy potencjalnie wystąpiła owulacja, bo może nawet dopiero w poniedziałek? To też byłoby dopiero 9 dni po owulacji 🤷🏻♀️ chyba serio szukam jeszcze tej nadziei 😬🤣 mimo, że już oczywiście uroniłam kilka łez 🙈
Nie należę do ciepliwych także nawet ten mój 3cs strasznie mnie męczy. Wiem że to krótko i jest czas ale mimo wszystko wykańcza mnie to myślenie i czekanie ... szukam sobie objawów i choć wiem że każda ciąża jest inna to sama po swojej pierwszej ciąży wiem że nie miałam żadnych objawów oprócz wrażliwych brodawek ale dopiero gdy już wiedziałam o ciąży. Myślałam aby spróbować zrobić test w poniedziałek 🙈 będzie to 9dpo.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️ beta 11,17 progesteron 7,5 -
Agni97 wrote:No w sumie prawda.. ja też się zastanawiam, kiedy potencjalnie wystąpiła owulacja, bo może nawet dopiero w poniedziałek? To też byłoby dopiero 9 dni po owulacji 🤷🏻♀️ chyba serio szukam jeszcze tej nadziei 😬🤣 mimo, że już oczywiście uroniłam kilka łez 🙈👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
assialbnn wrote:Nie należę do ciepliwych także nawet ten mój 3cs strasznie mnie męczy. Wiem że to krótko i jest czas ale mimo wszystko wykańcza mnie to myślenie i czekanie ... szukam sobie objawów i choć wiem że każda ciąża jest inna to sama po swojej pierwszej ciąży wiem że nie miałam żadnych objawów oprócz wrażliwych brodawek ale dopiero gdy już wiedziałam o ciąży. Myślałam aby spróbować zrobić test w poniedziałek 🙈 będzie to 9dpo.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
Dziewczyny a czy polecacie jakiś olej z czarnuszki?
Widzę mnóstwo ofert i można go dorwać za 30-40 zł nawet, a z olini jest za ok 100. Zastanawiam się czy te tańsze faktycznie są gorszej jakości?
Bo jednak marka robi swoje jeśli chodzi o cenę. Sugerujecie się ceną przy takich zakupach?Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:Dziewczyny a czy polecacie jakiś olej z czarnuszki?
Widzę mnóstwo ofert i można go dorwać za 30-40 zł nawet, a z olini jest za ok 100. Zastanawiam się czy te tańsze faktycznie są gorszej jakości?
Bo jednak marka robi swoje jeśli chodzi o cenę. Sugerujecie się ceną przy takich zakupach?
Wiesz myślę że lepiej kupić droższy i mieć pewność że jest świezy , nie zleżały kilka miesięcy na magazynie. Utleniony olej nie ma za wiele właściwosci, no chyba że chodzi o placebo
W olejach jakość jest niesamowicie ważnaalmost.there, Ilka96 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Agni97 wrote:No właśnie mnie też strasznie męczy to czekanie. Wcześniejsze cykle było serduszkowanie w pikach testów, ale nic z tego. Teraz właśnie dostałam zastrzyk Ovitrelle, więc chociaż tych pików już nie musiałam sprawdzać. Wtedy w piątek i sobotę było ❤️, a jakoś właśnie chyba z niedzieli na poniedziałek czułam, że mogła być owulacja, więc mam nadzieję, że w razie czego te serduszkowania to nie było za mało 🙈 no i oczywiście od tamtego momentu wiksa w głowie czy się udało 😬😬😬 ja w pierwszej ciąży miałam objawy jakbym miała dostać okres, bolały mnie cycki i podbrzusze 🤷🏻♀️
My kochaliśmy się w dzień kiedy wyszedł pik więc teoretycznie dzień przed owulacja i z rana dzień po bolu owulacyjnym więc w sumie w sama owulacje . 2dpo bolał mnie brzuch jak na miesiaczke kilka godzin i od tamtej pory cisza . W sobotę będzie 7dpo i idę zbadać progesteron bo lekarz mi zlecił, więc zobaczymy czy wogole była owulacja i czy warto wogole czekać na testowanie .Agni97 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
Zainteresowałyście mnie tym tematem, że wysoki progesteron działa na sny. Ja mam jazdę w głowie zawsze około tydzień przed okresem do okresu, dziś miałam taki sen, że spokojnie można z tego napisać film. Mam baaardzo kolorowe sny, ale trochę dużo śledztw seryjnych morderców itp 😅 oczywiście ciążę i dzieci też mi się śnią 😅
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za bety 🤞🏼🤞🏼
Jeszcze mam pytanie jak jest temat supli, czy któraś z Was stosowała może maślan sodu z Health Labs Care? Koleżanka mi ostatnio poleciła na problemy jelitowe itp i zastanawiam się jak te suple od nich czy to tylko wow przez to, że każdy je reklamuje na insta czy serio są dobre? Maślan i ewentualnie te dla starających się o ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:22
Nana11 lubi tę wiadomość
9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec) -
Karczoch - takie lekkie plamienie zwłaszcza różowe na początku ciąży zdarza się bardzo często i może się pojawiać nawet po implantacji, podrażnione tkanki dalej coś tam krwi mogą puszczać. Praktycznie w każdym wątku miesięcznym jest 1 lub 2 dziewczyny które się tym dzielą i najczęściej wszystko jest w porządku ☺️ ale to że się martwisz to naturalne, myślę że nawet zdrowe
w każdym razie kciuki zaciśnięte 🍀
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
Cześć Claudii i assialbnn 👋🏻 fajnie że dołączacie, w kupie raźniej 😜
Dziś po pracy jadę w końcu na długo wyczekaną drożnośćmam cykora ale czego się nie robi dla upragnionej 🫛
Claudii, Deyansu, Darrika, Lisik, Hope🍀, Olisska, Nayeli, ellevv lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
assialbnn wrote:My kochaliśmy się w dzień kiedy wyszedł pik więc teoretycznie dzień przed owulacja i z rana dzień po bolu owulacyjnym więc w sumie w sama owulacje . 2dpo bolał mnie brzuch jak na miesiaczke kilka godzin i od tamtej pory cisza . W sobotę będzie 7dpo i idę zbadać progesteron bo lekarz mi zlecił, więc zobaczymy czy wogole była owulacja i czy warto wogole czekać na testowanie .👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
10.02. wizyta u gin ⏳ -
cysterka95 wrote:Karczoch - takie lekkie plamienie zwłaszcza różowe na początku ciąży zdarza się bardzo często i może się pojawiać nawet po implantacji, podrażnione tkanki dalej coś tam krwi mogą puszczać. Praktycznie w każdym wątku miesięcznym jest 1 lub 2 dziewczyny które się tym dzielą i najczęściej wszystko jest w porządku ☺️ ale to że się martwisz to naturalne, myślę że nawet zdrowe
w każdym razie kciuki zaciśnięte 🍀
Niestety wygląda to jednak na okres ☹️ zaczyna się rozkręcać, a ja się pokładać z bólu. Udało mi się na już dostać na konsultacje do pani ginekolog i takie też jest jej zdanie. Aczkolwiek powiedziała, że na 100% nic nie jest przesadzone, więc mam i tak zbadać betę, najlepiej w piątek. Na USG endometrium dość cienkie, pęcherzyka brak (ale to też jeszcze dość wcześnie, więc normalne), za to mam pęcherzyk na szyjce (torbiel nabotha?) i mini torbiel na lewym jajniku.. Mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.
Na betę mam dwa skierowania, więc zbadam i tak dzisiaj skoro już przyjechałam do przychodni i tak czy siak kontrolnie w piątek.
Eh, rano czytałam do śniadanka jakie witaminy zamówić na I trymest, a teraz taki rollercoaster 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:32
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
almost.there wrote:Zainteresowałyście mnie tym tematem, że wysoki progesteron działa na sny. Ja mam jazdę w głowie zawsze około tydzień przed okresem do okresu, dziś miałam taki sen, że spokojnie można z tego napisać film. Mam baaardzo kolorowe sny, ale trochę dużo śledztw seryjnych morderców itp 😅 oczywiście ciążę i dzieci też mi się śnią 😅
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za bety 🤞🏼🤞🏼
Jeszcze mam pytanie jak jest temat supli, czy któraś z Was stosowała może maślan sodu z Health Labs Care? Koleżanka mi ostatnio poleciła na problemy jelitowe itp i zastanawiam się jak te suple od nich czy to tylko wow przez to, że każdy je reklamuje na insta czy serio są dobre? Maślan i ewentualnie te dla starających się o ciążę?
Brałam maślan sodu i laktoferynę od nich, w połączeniu ze zwykłymi witaminami, D, B, cynkiem itd. nie wiem w sumie czy mogę polecać, czułam się jakaś taka jakby zdrowsza, ale nie mam pojęcia jak można ocenić czy są dobre czy nie. Teoretycznie sporo dietetyczek chyba poleca tę firmę, ale na ile to po prostu reklama to nie wiem -
karczoch321 wrote:Niestety wygląda to jednak na okres ☹️ zaczyna się rozkręcać, a ja się pokładać z bólu. Udało mi się na już dostać na konsultacje do pani ginekolog i takie też jest jej zdanie. Aczkolwiek powiedziała, że na 100% nic nie jest przesadzone, więc mam i tak zbadać betę, najlepiej w piątek. Na USG endometrium dość cienkie, pęcherzyka brak (ale to też jeszcze dość wcześnie, więc normalne), za to mam pęcherzyk na szyjce (torbiel nabotha?) i mini torbiel na lewym jajniku.. Mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.
Na betę mam dwa skierowania, więc zbadam i tak dzisiaj skoro już przyjechałam do przychodni i tak czy siak kontrolnie w piątek.
Eh, rano czytałam do śniadanka jakie witaminy zamówić na I trymest, a teraz taki rollercoaster 😢
Przykro mi ☹️ trzymam kciuki nadal 🤞🏼9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Nana11 wrote:Brałam maślan sodu i laktoferynę od nich, w połączeniu ze zwykłymi witaminami, D, B, cynkiem itd. nie wiem w sumie czy mogę polecać, czułam się jakaś taka jakby zdrowsza, ale nie mam pojęcia jak można ocenić czy są dobre czy nie. Teoretycznie sporo dietetyczek chyba poleca tę firmę, ale na ile to po prostu reklama to nie wiem
Dzięki za opinie. Moja kosmetolog używa, reklamuje też ale biorą całą rodziną i raczej nie ściemnia, a chciałam maślan spróbować ze względu na zaparcia i ogólnie lepszą pracę jelit.9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
karczoch321 wrote:Niestety wygląda to jednak na okres ☹️ zaczyna się rozkręcać, a ja się pokładać z bólu. Udało mi się na już dostać na konsultacje do pani ginekolog i takie też jest jej zdanie. Aczkolwiek powiedziała, że na 100% nic nie jest przesadzone, więc mam i tak zbadać betę, najlepiej w piątek. Na USG endometrium dość cienkie, pęcherzyka brak (ale to też jeszcze dość wcześnie, więc normalne), za to mam pęcherzyk na szyjce (torbiel nabotha?) i mini torbiel na lewym jajniku.. Mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.
Eh, rano czytałam do śniadanka jakie witaminy zamówić na I trymest, a teraz taki rollercoaster 😢
O nie, współczuję tego rollercoastera 😔 ale niezmiennie trzymam kciuki 🤞🏻👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
Ja otrzymałam właśnie wyniki bety. Dziś 111 a w poniedziałek było 62,9. Według kalkulatora to przyrost 79%. Niby w normie ale i tak mnie martwi że trochę mało 😞👱🏻♀️30 & 🧔🏻♂️35
Okolice Trójmiasta
Starania o pierwsze bobo
09/24 ⏸ w 2CS
11/24 poronienie zatrzymane (ok. 7 tyg.) 💔
25/01/2025 nieśmiałe dwie kreski ok. 8-9 dpo w 2 cs po poronieniu
27/01/2025 beta 62,9
29/01/2025 beta 111🤞
31/01/2025 beta 275 ❤️
05/02/2025 beta 1900 🥰
⏳12/02/2025 pierwsza wizyta 🩺
-
PaulinKA wrote:Wiesz myślę że lepiej kupić droższy i mieć pewność że jest świezy , nie zleżały kilka miesięcy na magazynie. Utleniony olej nie ma za wiele właściwosci, no chyba że chodzi o placebo
W olejach jakość jest niesamowicie ważna
Ja kiedyś porównywałam te droższe oleje z czarnuszki z tymi tańszymi i to nie jest do końca tak, że droższe są lepszeczęsto to kwestia marki…
Sama jestem ciekawa, który jest najlepszy. Jeśli macie jakieś polecenia to z chęcią też przyjmę. 😁Ilka96 lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥