X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Niestety wygląda to jednak na okres ☹️ zaczyna się rozkręcać, a ja się pokładać z bólu. Udało mi się na już dostać na konsultacje do pani ginekolog i takie też jest jej zdanie. Aczkolwiek powiedziała, że na 100% nic nie jest przesadzone, więc mam i tak zbadać betę, najlepiej w piątek. Na USG endometrium dość cienkie, pęcherzyka brak (ale to też jeszcze dość wcześnie, więc normalne), za to mam pęcherzyk na szyjce (torbiel nabotha?) i mini torbiel na lewym jajniku.. Mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.

Na betę mam dwa skierowania, więc zbadam i tak dzisiaj skoro już przyjechałam do przychodni i tak czy siak kontrolnie w piątek.

Eh, rano czytałam do śniadanka jakie witaminy zamówić na I trymest, a teraz taki rollercoaster 😢
    O matulu, ściskam Cię mocno 🫂 nie wierzę, że to tak szybko może się obrócić, wierzę, że masz rollercoaster emocji. Nadal trzymam kciuki, że może ta beta będzie dobra i coś tam się rozkręci ❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ja kiedyś porównywałam te droższe oleje z czarnuszki z tymi tańszymi i to nie jest do końca tak, że droższe są lepsze :( często to kwestia marki…

Sama jestem ciekawa, który jest najlepszy. Jeśli macie jakieś polecenia to z chęcią też przyjmę. 😁

Noo może troche zrobiłam skrót myślowy ze drozszy= lepszy. Myślę że warto patrzeć np na datę tloczenia , i info jak jest przechowywany, oczywiście ciemna szklana butelka itd... :)

@Cysterka! kciuki za drożne jajowody! jaka to będzie metoda? Pianka, czy kontrast olejowy?

Chochlik12 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • assialbnn Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Cześć Claudii i assialbnn 👋🏻 fajnie że dołączacie, w kupie raźniej 😜

Dziś po pracy jadę w końcu na długo wyczekaną drożność ;) mam cykora ale czego się nie robi dla upragnionej 🫛
    Dzięki 🙂

Koleżanka była na drożności jakiś czas temu i mówiła że w sumie nie było źle 🙂 powodzenia 😉

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️ beta 11,17 progesteron 7,5
  • assialbnn Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby to był ten cykl 🤞🤞🫶

Oh mam nadzieję 🙂 chyba że wszechświat ma inny plan 😅 dziękuję. Też trzymam kciuki ✊️

Agni97 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa pa ram paaaam! 🎺🥳

Ogłaszam zwycięzcę na nazwę wątku‼️:

„Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻”

Nazwa totalnie ilością głosów zdyskwalifikowała inne! 😁🥳 Cieszę się, że będę prowadzić wątek o tej nazwie, bo idealnie on oddaje mój nastrój na luty 🤣🤣

Ponadto alarmuje, że niepokojąca rzecz się wydarzyła, wczoraj przyszło ponad 50 odpowiedzi (w bardzo krótkich odstępach czasowych) na jedną nazwę, nie wiem czy to jakiś bot, czy co 🤣

IMG-9133.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:32

Saule, Agni97, White1, almost.there, Justa28, Deyansu, Pustynia, CrazyDaisy, Darrika, cysterka95, DreamBee, Siasi, Treaclynat, emciak, Lisik, Hope🍀, Mardotka, Kaliope, Olisska, Slava, Judyta_, brilka, Nayeli, dailydamn, Mstka, Pdes, kitka_ lubią tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • assialbnn Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga94 wrote:
    Ja otrzymałam właśnie wyniki bety. Dziś 111 a w poniedziałek było 62,9. Według kalkulatora to przyrost 79%. Niby w normie ale i tak mnie martwi że trochę mało 😞
    Minimum 66% przyrostu po 48h więc u Ciebie wydaje się jak najbardziej wporzadku 🙂

Deyansu, Belia lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Melduję 🩸 wczoraj pojawiło się plamienie, w nocy się rozkręciło, więc nawet nie zdążyłam zatestować.

Gratuluję wszystkim kobietkom którym się udało w tym miesiącu, niech bety szybują w górę. 🙌 Jednocześnie trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach 🤞 a także tulę mocno za biele i wredne małpy 🫂

Fajny tytuł na luty wygrał tak jak się chyba większość z nas spodziewała 😅 super!

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, byłam u gin, na NFZ, dupa straszna. Lekarka mnie ignoruje, cykle od 25 do 55 dni nie są dla niej problemem, moje wyniki również, te co w stopce.. Dała skierowanie do endokrynologa i mówi, że tu problem. Dzisiaj 41 dc, na usg wygląd zapowiada okres w najbliższym czasie (tylko kiedy?).
    Umówiłam się na za miesiąc do lekarza drugiego prywatnie, do którego mam daleko, ale kiedyś mi pomógł, mam nadzieję, że teraz też mną pokieruje. Jestem w stanie poświęcić cały czas i pieniądze jakie mam... Jestem zła, zmarnowałam dzień urlopu żeby się nic nie dowiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:25

🤶 28l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Dziewczyny a czy polecacie jakiś olej z czarnuszki?
    Widzę mnóstwo ofert i można go dorwać za 30-40 zł nawet, a z olini jest za ok 100. Zastanawiam się czy te tańsze faktycznie są gorszej jakości?
    Bo jednak marka robi swoje jeśli chodzi o cenę. Sugerujecie się ceną przy takich zakupach?

Ja dla młodej i dla siebie zawsze zamawiam olej z czarnuszki z Olini :)

Ilka96 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Niestety wygląda to jednak na okres ☹️ zaczyna się rozkręcać, a ja się pokładać z bólu. Udało mi się na już dostać na konsultacje do pani ginekolog i takie też jest jej zdanie. Aczkolwiek powiedziała, że na 100% nic nie jest przesadzone, więc mam i tak zbadać betę, najlepiej w piątek. Na USG endometrium dość cienkie, pęcherzyka brak (ale to też jeszcze dość wcześnie, więc normalne), za to mam pęcherzyk na szyjce (torbiel nabotha?) i mini torbiel na lewym jajniku.. Mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.

Na betę mam dwa skierowania, więc zbadam i tak dzisiaj skoro już przyjechałam do przychodni i tak czy siak kontrolnie w piątek.

Eh, rano czytałam do śniadanka jakie witaminy zamówić na I trymest, a teraz taki rollercoaster 😢

Trzymaj się tam Kochana, a my wszystkie trzymamy kciuki, żeby jednak się udało i beta rosła.

28 lat
    1 rok i 10 miesięcy starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Przytulam i przesyłam siły i nie puszczam kciuków za kropka, niech walczy !

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Cysterka! kciuki za drożne jajowody! jaka to będzie metoda? Pianka, czy kontrast olejowy?

Dzięki ☺️ HyCoSy z pianką

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano biel na teście z allegro testeo firmy. Czytałam różne opinie. Więc później kupię pink z Rossmann. O ile dziś nie przejdzie 🐒
    Teraz czuję się słabo mam zawroty głowy i uderzenia gorąca… dziwny objaw 😅 ale myślę że już 14dpo by coś wykazał nawet ten z allegro 😂

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Pa pa ram paaaam! 🎺🥳

Ogłaszam zwycięzcę na nazwę wątku‼️:

„Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻”

Nazwa totalnie ilością głosów zdyskwalifikowała inne! 😁🥳 Cieszę się, że będę prowadzić wątek o tej nazwie, bo idealnie on oddaje mój nastrój na luty 🤣🤣

Ponadto alarmuje, że niepokojąca rzecz się wydarzyła, wczoraj przyszło ponad 50 odpowiedzi (w bardzo krótkich odstępach czasowych) na jedną nazwę, nie wiem czy to jakiś bot, czy co 🤣

IMG-9133.png

Hahaha i pomyśleć, że go dopisałam do listy na sam koniec bo tak jakoś sam wpadł do głowy 🤣

Cieszę się, że mogłam dołożyć swoją cegiełkę do wątku 😂 mam nadzieję że będzie szczęśliwy dla wieeeeeelu z nas! ❤️

Saule, a_aandzela, Siasi, Lisik, Marcia03, Ilka96 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Też mi wykazało torbiel nabotha po biochemie. Nie wiem od czego to się robi ale lekarz powiedział że powinna zniknąć a na pewno nie przeszkadza. Nie wiem ile w tym prawdy.

Trzymam kciuki za ciebie

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hahaha i pomyśleć, że go dopisałam do listy na sam koniec bo tak jakoś sam wpadł do głowy 🤣

Cieszę się, że mogłam dołożyć swoją cegiełkę do wątku 😂 mam nadzieję że będzie szczęśliwy dla wieeeeeelu z nas! ❤️
    Jestem z Wami na tyle krótko, że jeszcze nie wiem o co chodzi z nazwami wątków, ten zmieni nazwę, czy będzie nowy? 😄 wolałabym zostać w Waszym towarzystwie - dobrze się tu czuję 🫂 więc nie chce Was zgubić 🤣

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Moje wyniki z 8dpo.

Progesteron 13.93 ng/ml
    Estradiol 128.40 pg/ml

Co myślicie? Chyba bardzo ładnie.
    Moje pytanie czy jest możliwość żeby przy takim progu owu nie wystąpiła lub był LUF?
    Wkręciłam sobie tego dziada na maksa i doszukuje się go z każdej strony.
    Monitoringu nie było jedynie PIK w 17dc, dziś 25dc.

Edit. Wrzuciłam w kalkulator:

Stosunek Progesteronu do estradiolu
    108.5
    Norma
    Stosunek progesteronu do estradiolu powinien wynosić od 100 do 500. Jeśli jest wyższy, może wskazywać na dominację progesteronu, a jeśli jest niższy, to bardziej prawdopodobna jest dominacja estrogenu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:06

Alini, Treaclynat, Lisik, Saule lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Alini Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch321 przykro to czytać, ale trzymam kciuki, żeby wynik bety był pozytywny. Wchodziłam tu przez ostatnie dni i Ci po cichu kibicowałam :)

@AnMiPe ja też dzisiaj byłam u gina na NFZ i poszło naprawdę nieźle, więc może po prostu trafiłaś na nie tego co trzeba i warto poszukać dalej?

No właśnie, byłam dzisiaj u ginekologa. Pierwszy raz od marca 2024 kiedy to zdiagnozowano mi PCOS. Lekarka na podstawie USG ma wątpliwości co do tej diagnozy lub obraz jajników się tak poprawił po zmianie stylu życia i redukcji masy ciała. Nie wiadomo. W każdym razie jajniki nie wyglądają na zbyt mocno pęcherzykowate. Tylko jeden jest trochę powiększony. Dostałam skierowanie do poradni endo-gin przy szpitalu, gdzie mają się temu przyjrzeć.
    Dziś 10dc i zero oznak owulacji, ale przy cyklach 40 dniowych może tak niby być.

Zalecenia: dalsza diagnostyka i dalsza dieta. Zastanawiam się nad jakąś farmakologią leczenia otyłości, bo dotychczasowe zmiany przestały działać. Brała któraś z Was Ozempic?

Starania o pierwszego 🐣 od 11.2024 ⏱️

31 👩🏼 & 31 🧔🏼

⚠️ PCOS
    ⚠️ otyłość (-12kg i dalej walczę)
    ⚠️ wydłużone cykle 35-50 dni
    📉 androgeny w górnych granicach normy
    ✅ Homa-ir w normie
    ✅ Tarczyca

💊 wit D, Feristin, magnez, probiotyk, wierzbownica, omega, wit B12, olej z wiesiołka i NAC
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Belia mam pytanie. W stopce masz zaznaczone, że bierzesz Accard 75. Masz jakieś zalecenie od lekarza?
    Pytam bo czytam, że to pomaga na grubość endometrium.
    Wczoraj na wizycie, moje w 9 dc, owulka prawdopodobnie w 12 dc, miało grubość 3.5 mm. Boję się, że trochę mało

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Jestem z Wami na tyle krótko, że jeszcze nie wiem o co chodzi z nazwami wątków, ten zmieni nazwę, czy będzie nowy? 😄 wolałabym zostać w Waszym towarzystwie - dobrze się tu czuję 🫂 więc nie chce Was zgubić 🤣

To są wątki miesięczne, co miesiąc zakładamy nowy, jest nowa prowadząca i nowy kalendarz testowania. Po prostu jak Chochlik załozy nowy wątek w sekscji Forum--> starając się ogołnie to wbijaj i zapisuj się na testowanie :) wtedy będziemy czekać na twoj wynik testu, kibicować i gratulowac :)

Chochlik12, Agni97, Iskiereczka00, dailydamn lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ