X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch, absolutnie nie przepraszaj. Każda z nas rozumie Twoje emocje i po części przeżywa to razem z Tobą i trzyma kciuki żeby wszystko było ok ❤️

Po to jesteśmy żeby się wspierać.

Ja też uważam że lepiej testować, sama staram się dzień przed miesiączką zrobić test, nie lubię widoku bieli, ale ciąża biochemiczna to wskazówka do ewentualnej diagnostyki.

Deyansu lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Wyniki jutro raczej, bo jak pytałam na pobieraniu to kurier już był, więc następny będzie dopiero po próbki wieczorem.
    Aktualnie znowu weszłam w tryb robienia miliona rzeczy żeby zająć głowę, przynajmniej chata będzie ogarnięta 🙃 kocham moją pracę za to, że jak o 9 napisałam do szefowej to bez zbędnych pytań wzięłam na dziś dzień urlopu, więc przynajmniej udawanie, że coś robię w pracy mi odpadło no i mogłam na już wyskoczyć do lekarza.

To moje krwawienie to w większości taki jakby śluz z krwią, ale raczej jest go więcej niż mniej. Wszędzie piszą, że powinno być lekkie - tylko co to właściwie znaczy?

Mam takie przemyślenie na kolejne cykle - chyba już serio sobie tego więcej nie zrobię i nie będę testować i badać krwi tak szybko. Tak po prawdzie to jeśli to faktycznie okres to przyszedł spóźniony o 3,4 dni? W normalnych warunkach mogłabym nawet się nie zorientować.
    Przy czym jeśli ta beta wyszła pozytywna, nawet na minimalnym poziomie, to jak to traktować? Czy to jest ciąża biochemiczna?

Eh i przepraszam Was bardzo, że ja tak tutaj tylko o sobie dzisiaj, tak samolubnie dodatkowo się z tym czuję 🙁

Jak z Poznania to zerknij sobie na ig do Agnieszki Wianeckiej (awianecka_dietetyk). Ja z nią współpracuje już drugi raz w ramach diety od Dietetyki Nie Na żarty (chociaż bardziej pod kątem sportowym) i jestem zadowolona :) wiem, że prowadzi też gabinet (?) i konsultacje poza DNŻ. Dla mnie mega plusem jest to że Agnieszka szybko i konkretnie mi odpowiada, że mam aplikację z przepisami, to że jak poprosiłam o mega szybkie i proste to faktycznie takie dostałam no i, że mogę sobie dowolnie żonglować w apce posiłkami w zależności od humoru.
    Nie przepraszaj, bo wszystkie ci kibicujemy i jesteśmy ciekawe jak wygląda sytuacja u ciebie. Co do krwawienia, to piszą, że taką jedną z różnic może być też to, że w odróżnieniu od @ nie ma w tym krwawieniu skrzepów. W takim razie czekamy do jutra, dawaj znać jak wpadną wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 15:43

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜13.02 rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❄️ 06.02 🩸 ??
    ⏳️ 02 Lametta...
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope - oczywiście :)

Karczoch, też cały czas trzymam kciuki <3

Dziewczyny z BMI 25+, 30+ - ja też miałam BMI 28. Może to nie jest jeszcze jakoś bardzo, bardzo wysoko, ale już źle się z tym czułam, mimo metforminy - wystarczy, żeby chcieć się odchudzić. No i oczywiście potrzebowałam to zrobić dla starań. Zdrowa dieta w naszym przypadku to nie tylko ograniczenie cukrów prostych, tłuszczy trans, ale też zwiększenie (!) podaży białka, w tym zwierzęcego, tłuszczów zdrowych (w tym nasyconych zwierzęcych, jak i np. oleju kokosowego). Oczywiście warzywa są bardzo ważne (i też raczej nie te skrobiowe po obróbce termicznej), owoce - ze względu na fruktozę - nieco mniej. Tłuszcze, w tym nasycone, biorą udział w tworzeniu hormonów. Tylko częściowo stosowałam dietę AP (głównie chodzi o stosowanie ciecierzycy, czarnuszki i dużej ilości przetworów pomidorowych), ale przede wszystkim zaufałam Braciom Rodzeń. W moim przypadku o oznaczało to zejście do BMI 24,5 (ok.13-14 kg w ciągu roku, do tego insulina na czczo spadła mi z ok. 10 na ok. 5; oczywiście cały czas stosując metforminę, nie wiem, co byłoby bez niej). Stosowałam IF, bardzo mocno ograniczyłam węglowodany (szczególnie na początku dnia), NIE liczyłam kalorii i przez kilka pierwszych miesięcy nie uprawiałam żadnych sportów, a waga leciała - może to też wsparcie metforminy. Słyszałam, że Ozempic jest tak bardzo mocno promowany, a ma sporo skutków ubocznych. NIGDY tyle tak prosto nie schudłam, moja Mama w wieku 70 lat też schudła 10 kg (i odstawiła kilka tabletek na nadciśnienie, bo zaczęło Jej się normować) - a podobno w tym wieku to już ciężko, bo metabolizm zwalnia. Mój Mąż stosował tylko okienko 16/8, nie zrezygnował ze słodyczy i też schudł jakieś 8 kg. Nie twierdzę, że macie od razu przejść na keto (czy w ogóle karniwor), bo to już wyższa szkoła jazdy, trzeba zrobić mądrą adaptację, być gotowym na przejściowe skutki uboczne (ketowysypkę, ketogrypę). Ja i tak na lowcarbie (z pojedynczymi grzeszkami w stylu pizza w weekend) byłam zapewne nieco w ketozie, bo miałam przejściowe zawroty głowy, które musiałam opanować, np. pijąc codziennie rano wodę z solą himalajską, biorąc codziennie 3 x magnez, 2 x potas. Dodatkowym plusem, oprócz schudnięcia, jest to, że nie mam wilczego głodu rano, że już do 1-2 h po wstaniu muszę coś zjeść, bo inaczej padnę. Mogę (tzn. mogłam, bo teraz mi się trochę to zmieniło) zaczynać okienko żywieniowe nawet o 11-12:00, a ostatni posiłek jadłam wtedy ok. 20:00.
    Naprawdę, naprawdę gorąco! polecam lowcarb, z kierunkiem na keto. Czyli więcej jaj, więcej ryb, mięsa (również czerwonego), tłustego nabiału (żadne tam same skyry). Zawsze się bałam śmietany, smalcu, orzechów - bo to wszystko tłuste i ma dużo kcal. A na tym stylu żywienia jadłam te produkty. I one sycą, bez podbijania insuliny.
    Uff, znowu się rozpisałam, ale tylko dlatego, że uważam to za mega ważne. Nie wiem, czy tym stylem można np. przytyć, bo wiem, że są tu Dziewczyny z IO i BMI poniżej 20. Ale pewnie można....tylko trzeba by było jeść sporo więcej?

Podrożniczka, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch dziękuję za polecajkę ❤️
    W twoim przypadku zgadzam się z Cel, wiedza jest cenna, więc pomimo tego, że jest to napewno dla Ciebie trudna sytuacja, jest też kolejnym krokiem. Przytulam ❤️

🤶 28l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Deyansu muszę sobie mocno przejrzeć ich materiały. Zawsze gdzieś omijałam, a może niepotrzebnie. Dziękuję Ci za podzielenie się swoimi doświadczeniami. To zawsze mocno daje mi nadzieję, że nie zawsze będę funny fat friend. ❤️

🤶 28l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Judyta_ Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch, przykro mi, że musisz przez to przechodzić, wyobrażam sobie, że to czekanie musi być bardzo wyczerpujące. Trzymam mocno kciuki za pomyślny obrót sytuacji! 🥰 I absolutnie nie masz za co przepraszać! I nie wyrzucaj sobie wczesnego testowania, rozumiem Twój punkt widzenia, że może lepiej czasem nie wiedzieć, tak dla naszej psychiki, ale dla zdrowia fizycznego i samej ciąży lepiej wiedzieć.

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Dziewczyny z BMI 25+, 30+ - ja też miałam BMI 28. Może to nie jest jeszcze jakoś bardzo, bardzo wysoko, ale już źle się z tym czułam, mimo metforminy - wystarczy, żeby chcieć się odchudzić. No i oczywiście potrzebowałam to zrobić dla starań. Zdrowa dieta w naszym przypadku to nie tylko ograniczenie cukrów prostych, tłuszczy trans, ale też zwiększenie (!) podaży białka, w tym zwierzęcego, tłuszczów zdrowych (w tym nasyconych zwierzęcych, jak i np. oleju kokosowego). Oczywiście warzywa są bardzo ważne (i też raczej nie te skrobiowe po obróbce termicznej), owoce - ze względu na fruktozę - nieco mniej. Tłuszcze, w tym nasycone, biorą udział w tworzeniu hormonów. Tylko częściowo stosowałam dietę AP (głównie chodzi o stosowanie ciecierzycy, czarnuszki i dużej ilości przetworów pomidorowych), ale przede wszystkim zaufałam Braciom Rodzeń. W moim przypadku o oznaczało to zejście do BMI 24,5 (ok.13-14 kg w ciągu roku, do tego insulina na czczo spadła mi z ok. 10 na ok. 5; oczywiście cały czas stosując metforminę, nie wiem, co byłoby bez niej). Stosowałam IF, bardzo mocno ograniczyłam węglowodany (szczególnie na początku dnia), NIE liczyłam kalorii i przez kilka pierwszych miesięcy nie uprawiałam żadnych sportów, a waga leciała - może to też wsparcie metforminy. Słyszałam, że Ozempic jest tak bardzo mocno promowany, a ma sporo skutków ubocznych. NIGDY tyle tak prosto nie schudłam, moja Mama w wieku 70 lat też schudła 10 kg (i odstawiła kilka tabletek na nadciśnienie, bo zaczęło Jej się normować) - a podobno w tym wieku to już ciężko, bo metabolizm zwalnia. Mój Mąż stosował tylko okienko 16/8, nie zrezygnował ze słodyczy i też schudł jakieś 8 kg. Nie twierdzę, że macie od razu przejść na keto (czy w ogóle karniwor), bo to już wyższa szkoła jazdy, trzeba zrobić mądrą adaptację, być gotowym na przejściowe skutki uboczne (ketowysypkę, ketogrypę). Ja i tak na lowcarbie (z pojedynczymi grzeszkami w stylu pizza w weekend) byłam zapewne nieco w ketozie, bo miałam przejściowe zawroty głowy, które musiałam opanować, np. pijąc codziennie rano wodę z solą himalajską, biorąc codziennie 3 x magnez, 2 x potas. Dodatkowym plusem, oprócz schudnięcia, jest to, że nie mam wilczego głodu rano, że już do 1-2 h po wstaniu muszę coś zjeść, bo inaczej padnę. Mogę (tzn. mogłam, bo teraz mi się trochę to zmieniło) zaczynać okienko żywieniowe nawet o 11-12:00, a ostatni posiłek jadłam wtedy ok. 20:00.
    Naprawdę, naprawdę gorąco! polecam lowcarb, z kierunkiem na keto. Czyli więcej jaj, więcej ryb, mięsa (również czerwonego), tłustego nabiału (żadne tam same skyry). Zawsze się bałam śmietany, smalcu, orzechów - bo to wszystko tłuste i ma dużo kcal. A na tym stylu żywienia jadłam te produkty. I one sycą, bez podbijania insuliny.
    Uff, znowu się rozpisałam, ale tylko dlatego, że uważam to za mega ważne. Nie wiem, czy tym stylem można np. przytyć, bo wiem, że są tu Dziewczyny z IO i BMI poniżej 20. Ale pewnie można....tylko trzeba by było jeść sporo więcej?
    Dziękuję 🙏 wysłałam zaproszenie.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Nie miałam ponownej biopsji, dostałam kolejny antybiotyk na moją intuicję i pytanie czy coś jeszcze możemy zrobić. Moja gino jest całkowicie przeciwna udrażnianiu jajowodu. Te antybiotyki to dla mnie taka ostatnia próba przed immunologią.

Dziękuję za odpowiedź. U mnie wszystkie posiewy oraz wymazy negatywne. Po raz trzeci. Jednak wyszło przewlekłe zapalenie endometrium (plazmocyty w liczbie 26). Porobione biogramy, wykluczone wszystkie choroby przenoszone drogą płciową i inne.
    A zapalenie jest 🥴 Dostałam Doxycyline. Choć mam wrażenie, że powinnam dostać też inny antybiotyk, skoro bakterie, które są na doxycyline wrażliwe, zostały wykluczone.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Wyniki jutro raczej, bo jak pytałam na pobieraniu to kurier już był, więc następny będzie dopiero po próbki wieczorem.
    Aktualnie znowu weszłam w tryb robienia miliona rzeczy żeby zająć głowę, przynajmniej chata będzie ogarnięta 🙃 kocham moją pracę za to, że jak o 9 napisałam do szefowej to bez zbędnych pytań wzięłam na dziś dzień urlopu, więc przynajmniej udawanie, że coś robię w pracy mi odpadło no i mogłam na już wyskoczyć do lekarza.

To moje krwawienie to w większości taki jakby śluz z krwią, ale raczej jest go więcej niż mniej. Wszędzie piszą, że powinno być lekkie - tylko co to właściwie znaczy?

Mam takie przemyślenie na kolejne cykle - chyba już serio sobie tego więcej nie zrobię i nie będę testować i badać krwi tak szybko. Tak po prawdzie to jeśli to faktycznie okres to przyszedł spóźniony o 3,4 dni? W normalnych warunkach mogłabym nawet się nie zorientować.
    Przy czym jeśli ta beta wyszła pozytywna, nawet na minimalnym poziomie, to jak to traktować? Czy to jest ciąża biochemiczna?

Eh i przepraszam Was bardzo, że ja tak tutaj tylko o sobie dzisiaj, tak samolubnie dodatkowo się z tym czuję 🙁

Jak z Poznania to zerknij sobie na ig do Agnieszki Wianeckiej (awianecka_dietetyk). Ja z nią współpracuje już drugi raz w ramach diety od Dietetyki Nie Na żarty (chociaż bardziej pod kątem sportowym) i jestem zadowolona :) wiem, że prowadzi też gabinet (?) i konsultacje poza DNŻ. Dla mnie mega plusem jest to że Agnieszka szybko i konkretnie mi odpowiada, że mam aplikację z przepisami, to że jak poprosiłam o mega szybkie i proste to faktycznie takie dostałam no i, że mogę sobie dowolnie żonglować w apce posiłkami w zależności od humoru.
    heeej, no co Ty! Nie przepraszaj! 🫂 to zrozumiałe, że masz milion myśli w głowie i raczej, że teraz myślisz o swojej konkretnej sytuacji!
    Ja miałam w grudniu sytuację, że dwa testy (różne firmy), dwa dni pod rząd były pozytywne, też się nakręciłam i w czwartek mnie zalało krwią. Ale dosłownie, nie miałam tak obfitego okresu, a też spóźnił się 4 dni (raczej mi się nie spóźniają), więc też obstawiam u mnie ciążę biochemiczną..
    Bądź dobrej myśli!
    Na pewno jest to dla Ciebie trudna sytuacja i bardzo mi przykro, że musisz to przechodzić 🫂 czekamy na Twoją betę 🤞

PS też jestem z okolic Poznania 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 16:21

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nas tu jest z Poznania i okolic 🤭

Agni97, AnMiPe lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    @Belia mam pytanie. W stopce masz zaznaczone, że bierzesz Accard 75. Masz jakieś zalecenie od lekarza?
    Pytam bo czytam, że to pomaga na grubość endometrium.
    Wczoraj na wizycie, moje w 9 dc, owulka prawdopodobnie w 12 dc, miało grubość 3.5 mm. Boję się, że trochę mało
    Po dwóch biochemach lekarz kazał brać bo może mam trombofilie ale zrobiłam badania i nie mam więc jeszcze nie wiem co z tym acardem będziemy robić. Na razie biorę. Na pewno zwiększa ukrwienie więc teoretycznie zwiększa powodzenie implantacji. Ale grzyby nie te Biochemy i o bym tego na pewno nie brała.

Loraa lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że może dostanę metformine od endo, ale ona mówi, że jak trzymam dietę i waga leci to na razie lepiej bez leków, w marcu będę szła pewnie na powtórkę badań tej glukozy i insuliny. I z jednej strony ok lepiej bez leków a z drugiej czasem myślę, że może jakieś leki to moja jedyna nadzieja skoro się nie mogę zmobilizować fest tylko tak po trochu 😅 ozempicu bym się chyba bała brać, bo te skutki uboczne. Moja mama bierze mounjaro i póki co pięknie schudła i po trochu chudnie dalej i ma już plan też jak potem z te leku schodzić żeby nie było efektu jojo, także jest to dla niej proces jeszcze na kolejne lekko dwa lata.

Ja myślę, że jak siebie nie ogarnę i nie zacznę się długoterminowo trzymać dobrych nawyków i dojść w końcu do konkretnego spadku wagi to poproszę o tą metformine i może wtedy pójdzie chociaż staram się wierzyć w siebie, że mi się uda bez leków 🤞😁

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Tak. Wtedy traktujesz jako Biochem ale o tym teraz nie myśl. Jak przyjdą wyniki to będziesz się martwić. Bierzesz progesteron ?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Podpisuje się pod tym. Wyleczyłam sobie trądzik czy co tam miałam na twarzy właśnie dieta keto/karniwor, a mięso czerwone jest zdrowe i ma mnóstwo witamin. 🙂
    Plus „skutki uboczne”, że nie czuję że cokolwiek trawię, nie mam zjazdów energetycznych po posiłku. Nie wiem co to wzdęcia.

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch, ciągle trzymam kciuki mimo wszystko 🤞
    onalola wrote:
    A dostałaś coś na drugą fazę ?

Nie, stwierdził że nie ma takiej potrzeby 🤷
    W tym cyklu zrobię "test" i zioła ojca sroki będę pić przez cały cykl. Ostatnio piłam tylko do owulacji, ale gdzieś przeczytałam, że przy niskim progesteronie polecają pić przez cały cykl. Zobaczymy czy to coś da.

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    U mnie po dwóch biochemach z rzędu też torbiel nabotha, lekarz powiedział, żeby się nie przejmować
    A wiesz już czy zniknęła ci ta torbiel? Nie ukrywał, że wolałabym zeby jej nie było. Swoją drogą ciekawe że mi i tobie pojawiła się po biochemach. Ciekawe czy jest jakaś korelacja.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka, daj znać jak po badaniu ✊🏼
    Karczoch, trzymam kciuki, żeby wszystko pozytywnie się skończyło.

Ja umówiłam się na kolejny monitoring w 10 d.c. a plan to kolejna IUI. Mam nadzieję, że druga i ostatnia i lekarz zakwalifikuje nas jednak do in vitro, bo czuję, że tracimy czas 🥹

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI ❌
    02.2025 ➡️ 14 cs IUI?
    1c22381e309a24c132578d1691f21817.png
  • Ssilvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dwa lata na diecie carnivora i czułam się doskonale 😊 przeciwciała hashimoto spadły mi całkowicie i badania wyglądają jak u zdrowej osoby.

Teraz kilka miesięcy mam przerwę ale myślę że wrócę

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka jak twoje HyCoSy?

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • onalola Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka wrote:

Nie, stwierdził że nie ma takiej potrzeby 🤷
    W tym cyklu zrobię "test" i zioła ojca sroki będę pić przez cały cykl. Ostatnio piłam tylko do owulacji, ale gdzieś przeczytałam, że przy niskim progesteronie polecają pić przez cały cykl. Zobaczymy czy to coś da.

Mój też twierdził że mam wszystko ok. Ale wyżebralam i dostałam od następnego cyklu sławny już lek na całe zło duphaston 😅
    Jeszcze się waham z nim, ale i tak na razie kończę ten styczniowy cykl więc mam czas na namysł

Mstka lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ