Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, dziewczyny, podziwiam Was za te diety. Jak to wprowadzałyście? Jednego dnia po prostu ucięłyście węgle czy jakoś powoli? Ja zawsze jak rzucam się na takie wyzwania, to przegrywam.
Mam pytanie odnośnie supli, bo niektóre z Was wydają się specjalistkami w tym temacie, a ja błądzę jak dziecko we mgle. Brałam przez ostatni miesiąc zestaw Fertil me z Health Labs, ale jednak jest trochę drogi. W tym momencie biorę:
Fertistim x2 dziennie
Magnez 240 mg
B12 950 mcg
Cynk 15 mg
Selen 200 cg
Koenzym q10 100 mg
Jod 400cg
Ashwaganda 10 mg
Melatonina 4mg
I moje pytanie brzmi… czy ja nie przeginam? 😂 Ostatnio wysypało mnie na całej twarzy dosłownie, myślałam że to przez @, ale teraz zastanawiam się, czy te wszystkie tabletki nie miały na to wpływu 😂💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
onalola wrote:Mój też twierdził że mam wszystko ok. Ale wyżebralam i dostałam od następnego cyklu sławny już lek na całe zło duphaston 😅
Jeszcze się waham z nim, ale i tak na razie kończę ten styczniowy cykl więc mam czas na namysł
Daj znać czy zdecydujesz się wziąć i jakie odczucia, bo jestem ciekawa 😊 A masz plamienia przed 🐒 przez niskiego proga?♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Co do diet to też mam za sobą rollercoaster jeśli chodzi o wagę, już z 4 razy w życiu schudłam ok 10 kilo ale... co se schludne to se przytyje 🤣 Polecam pić dużo wody, bo to naprawdę pomaga, najlepiej z 3l dziennie i regularne posiłki bez podjadania☺️ Ostatnio jak chudłam to zaczęłam chodzić na siłownię i chyba najtrudniejszy był ten 1 krok, żeby w ogóle się przełamać i spróbować. Właśnie mam plan jutro tam wrócić po 1.5 roku przerwy, ale ten cykl jakoś mnie zmiótł i od 3 dni mam takie potworne bóle lędźwi i pachwin, że myślałam już, że mnie coś pali od środka. Wybiorę się na zdrowy kręgosłup, może trochę się ponaciagam 🤣
@Karczoch strasznie mi przykro jak to czytam, bo twoja historia z całego wątku od początku jakoś najbardziej mnie złapała za serce i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 💗Deyansu lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29&30 + 🐶🐱
2cs 🌷 -
@Karczoszku trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się potoczyło 🤞🍀
Przylam Was dziewczyny za biele i małpy 🐒🫂
i oczywiście gratuluję pięknych bet 🫛
U mnie dziś 3 dzień stymulacji gonadotropinami, usg kontrolne w piątek - zobaczymy jak pęcherzyki rosną 😄Deyansu, DreamBee, karczoch321 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest -
ellevv wrote:Cysterka jak twoje HyCoSy?
Właśnie wróciłam do domu, zerknelam na forum i jakoś miło mi się zrobiło że kilka z was spytało, dzięki 😊
Cóż... nie jest to najprzyjemniejsze badanie 😜 samo zakładanie cewnika niekomfortowe ale bez bólu. Bolało za to pompowanie tego balonika w środku no i samo podawanie preparatu. Takie 6/10 bym powiedziała. Nie wiłam się na fotelu ale zdecydowanie czułam. No i nieprzyjemnie jest teraz po, boli i po przejściu do apteki czuję jakbym maraton przebiegła 😒
A co do wyników hmm bez szału bo jeden jajowód niedrożny. Tzn gin mówiła że może cośtam przez niego płynie ale na pewno nie tak swobodnie i nie jest pewna więc opisuje jako niedrożny. Szczęście w nieszczęściu że to prawy, a jak na razie 3/4 owulacje stymulowane miałam z lewego. Teraz też 2 pęcherzyki na lewym jajniku, ale jeszcze małe. Za parę dni monitoring i zastrzyk.White1, ellevv, Pustynia, Deyansu lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
Pustynia wrote:Wow, dziewczyny, podziwiam Was za te diety. Jak to wprowadzałyście? Jednego dnia po prostu ucięłyście węgle czy jakoś powoli? Ja zawsze jak rzucam się na takie wyzwania, to przegrywam.
Mam pytanie odnośnie supli, bo niektóre z Was wydają się specjalistkami w tym temacie, a ja błądzę jak dziecko we mgle. Brałam przez ostatni miesiąc zestaw Fertil me z Health Labs, ale jednak jest trochę drogi. W tym momencie biorę:
Fertistim x2 dziennie
Magnez 240 mg
B12 950 mcg
Cynk 15 mg
Selen 200 cg
Koenzym q10 100 mg
Jod 400cg
Ashwaganda 10 mg
Melatonina 4mg
I moje pytanie brzmi… czy ja nie przeginam? 😂 Ostatnio wysypało mnie na całej twarzy dosłownie, myślałam że to przez @, ale teraz zastanawiam się, czy te wszystkie tabletki nie miały na to wpływu 😂
Hejka, wiesz co, może subiektywnie odpowiem bo myślę że w chwilach zrywu suplementowego biorę nawet więcej 😁 ale nie uważam że przesadzasz.
Do dawek się nie chce wypowiadać bo uważam że to trzeba trochę pod kątem niedoborów podejsc, indywidualnie.
1. Fertisim super, wielokrotnie polecany
2. Magnez, jaka forma? To ważne:) Jest kilka polecanych, ja mam akurat glicynian magnezu z dr. Best czy coś takiego.
3. B12 super dla homocysteiny, badałas jej poziom?
4. Selen cynk- pamiętasz by ich nie łączyć? Jeśli chcesz ograniczyć ilość supli to zjadaj sobie 2 orzechy brazylijskie dziennie zamiast selenu, ja akurat czytałam żeby cynku nie suolementowac cały czas więc robię sobie przerwy. Musiałabyś doczytać.
5. Koenzym q10, jaka forma? Jeśli masz zasoby finansowe to nawet zwiekszylabym 2, 3 razy dawkę i oczywiście karmiła partnera
6.Jod ashwaganda melatonina jak najbardziej
Ja sama biorę jeszcze NAC to też taki mega wzięty suplement wśród staraczek, działa dobrze na komórki i może wspomagać owulacje. Codziennie biorę 600 mg a powiedzmy od 3 do 8 dc po 1800 mg. Polecam swanson.
Biorę jeszcze trochę innych rzeczy ale skoro zastanawiasz się nad ograniczeniem to nie będę Ci opowiadać 😁
Jedno tylko mi przychodzi do głowy, badalas poziom wit. D?
Fertisim na chyba 2tys j. co czasem może się okazać za małą dawką.
Wiesz my tu wszystkie lekko zakręcone jesteśmy także raczej żadna nie rzuci kamieniem kazać odstawić wszystko 😄😄😄 choć oczywiście wiele da się załatwić zróżnicowana dieta do czego oczywiście zachęcam w pierwszej kolejności- poczytać co zawiera jakie składniki i jak najbardziej urozmaicać, wtedy ograniczamy ryzyko niedoborów.
Powodzenia!Pustynia, Deyansu, AnMiPe lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Kaliope wrote:Dziękuję za odpowiedź. U mnie wszystkie posiewy oraz wymazy negatywne. Po raz trzeci. Jednak wyszło przewlekłe zapalenie endometrium (plazmocyty w liczbie 26). Porobione biogramy, wykluczone wszystkie choroby przenoszone drogą płciową i inne.
A zapalenie jest 🥴 Dostałam Doxycyline. Choć mam wrażenie, że powinnam dostać też inny antybiotyk, skoro bakterie, które są na doxycyline wrażliwe, zostały wykluczone.
Oo to ja dokładnie tak samo, wszystkie wymazy czyste, a prawdopodobnie chodziłam latami bez objawów z zapaleniem. Teraz bierzesz doksycyklina? Na ile dni dostałaś?Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
🧔🏻♂️ 36 -
Mstka wrote:Daj znać czy zdecydujesz się wziąć i jakie odczucia, bo jestem ciekawa 😊 A masz plamienia przed 🐒 przez niskiego proga?
Właśnie tak, w tamty roku miałam kilka cykli ze dosłownie 2 max 3 dni przed @ miałam brązowe plamienie. tylko tyle objawów. tutaj się dowiedziałam co to może być, i od tej pory zostałam. mój gin twierdzi, że on żadnej niedomogi tu nie widzi, w biochemie rosła beta rósł prog, teraz badałam te 3 dni i też powiedział, że jest ok. ale , że molestowałam go tym temate, to poprosiłam o coś na spokojną głowę..
A teraz moja spokojna głowa nie jest spokojna dalej
Oczywiście będę się odzywać, a tu można jakoś na priw pisać ? Bo nie chce w sumie spamować swoimi chorymi myślami2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
Ja dziś byłam na monitoringu i lipa. Brak pęcherzyka dominującego, więc w lutym zostaną z palcem w …
Sorki za wyrażenie, ale jestem zła i rozczarowana, niby obstawiałam że tak będzie w tym cyklu, ale … no właśnie ale była nadzieja. Nie lubię takiego przestoju, ale nic nie poradzę. Też może postaram się nad dietą i ruchem popracować i wykorzystać jakoś ten czas, nic innego nie zrobię. -
onalola wrote:Właśnie tak, w tamty roku miałam kilka cykli ze dosłownie 2 max 3 dni przed @ miałam brązowe plamienie. tylko tyle objawów. tutaj się dowiedziałam co to może być, i od tej pory zostałam. mój gin twierdzi, że on żadnej niedomogi tu nie widzi, w biochemie rosła beta rósł prog, teraz badałam te 3 dni i też powiedział, że jest ok. ale , że molestowałam go tym temate, to poprosiłam o coś na spokojną głowę..
A teraz moja spokojna głowa nie jest spokojna dalej
Oczywiście będę się odzywać, a tu można jakoś na priw pisać ? Bo nie chce w sumie spamować swoimi chorymi myślami
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 😊onalola lubi tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Byłam dziś na konsultacji z endo po waszych poradach dotyczących wyników wysokiej insuliny po 1h od glukozy i babka kazała się nie przejmować wynikiem, bo mógł być taki wysoki skok przez moje niskie BMI, a że ładnie spada po 2h to wszystko w porządku. Ale powiedziała, że moje pozostałe wyniki i aktualna sytuacją to zupełnie inny temat - PCOS i starania to jak najbardziej argument do przyjmowania metforminy. Dostałam na start Glucophage XR 750 mg, jak będzie ok i będę się dobrze czuć to za tydzień czy dwa mogę podwoić dawkę, a konsultacje mam robić z ginem 😊
Mstka, cysterka95, Deyansu, Alini lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜13.02 rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❄️ 06.02 🩸 ??
⏳️ 02 Lametta... -
Pustynia wrote:Mam pytanie odnośnie supli, bo niektóre z Was wydają się specjalistkami w tym temacie, a ja błądzę jak dziecko we mgle. Brałam przez ostatni miesiąc zestaw Fertil me z Health Labs, ale jednak jest trochę drogi. W tym momencie biorę:
Fertistim x2 dziennie
Magnez 240 mg
B12 950 mcg
Cynk 15 mg
Selen 200 cg
Koenzym q10 100 mg
Jod 400cg
Ashwaganda 10 mg
Melatonina 4mg
I moje pytanie brzmi… czy ja nie przeginam? 😂 Ostatnio wysypało mnie na całej twarzy dosłownie, myślałam że to przez @, ale teraz zastanawiam się, czy te wszystkie tabletki nie miały na to wpływu 😂
Ja biorę suplementy wg zaleceń ze szkolenia Kasi Bednarskiej "Pożegnaj PCOS".
Ashwaganda 2x1 1140mg (żeby obniżyć DHEAS)
ECGC - ekstrakt z zielonej herbaty 500mg (też żeby obniżyć DHEAS)
Witamina D3 - 4000 j.m.
Probiotyk Sanprobi 2x2
Magnez chelatowany 2 kaps - 1120mg
Omega 3 - Nordic naturals Ultimate - 1 kaps
Ekstrakt z lukrecji - yango - 1x dziennie - Lukrecja obniża testosteron i DHEAS - nie powinno się stosować przy nadciśnieniu
Korzeń piwonii białej - yango - 1x dzienne - Piwonia hamuje produkcję testosteronu
Cynk - now fooda - 50mg (do obiadu)
Wit B complex aliness - 1x dzienie, też do obiadu
Dodatkowo na noc taurynian magnezu 2200mg i melatonina (znowu na obniżenie DHEAS)
Także myślę, że w porównaniu do mnie, to nie przesadzasz zdecydowanie 🤣 połowa mojej wypłaty idzie na suple, lekarzy i badania 😅
Tak naprawdę wszystko zależy od Twoich niedoborów i tego jaki masz rodzaj PCOS. I przede wszystkim, przy zaburzeniach hormonalnych to dieta jest podstawą, a suple to "tylko" dodatek 🙂
Pustynia, Deyansu, Ewa88 lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
O, Mstka, ciekawy wpis.
Powiesz mi czemu obniżasz DHEAS? Na co to wplywa??
Mi lekarz kazał przyjmmwać Biosteron, a wynik DHEAS miałam gdzieś w połowie normy.... zastanowiło mnie to teraz ...♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
@Bubu @siesiepy @Cel i inne ogarniaczki hormonów. Opanujcie mój stres dotyczący LUF. Nie wiem czemu tak to sobie wkręciłam. Podbijam pytanie 🙋🏻♀️
Moje wyniki z 8dpo.
Progesteron 13.93 ng/ml
Estradiol 128.40 pg/ml
Moje pytanie czy jest możliwość żeby przy takim progu owu nie wystąpiła lub był LUF?
Wkręciłam sobie tego dziada na maksa i doszukuje się go z każdej strony.
Monitoringu nie było jedynie PIK w 17dc, dziś 25dc.
Wrzuciłam w kalkulator:
Stosunek Progesteronu do estradiolu
108.5
Norma
Stosunek progesteronu do estradiolu powinien wynosić od 100 do 500.Loraa lubi tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Kurczę, też teraz nad tym Dupkiem się zastanawiam. Czy brać go. Jeśli nie zaszkodzi to go wezmę.
W ogóle dalej mnie ten brzuch pobolewa, lekarz wczoraj stwierdził, że wszytko ładnie u mnie wygląda, ale pokazał mi jakieś punkty i w opisie z USG mam, że mogą się mięśniaki tworzyć. I tak teraz rozkminiam, że to może adenonimoza.
Plan mam taki, że robię w tym cyklu test ROMA z CA-125 i CRP, jak wyjdzie podwyższone to umówię się na USG do dr Zaczyka pod kątem endometriozy.👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔
Na ten moment planem jest czekanie
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
PaulinKA wrote:O, Mstka, ciekawy wpis.
Powiesz mi czemu obniżasz DHEAS? Na co to wplywa??
Mi lekarz kazał przyjmmwać Biosteron, a wynik DHEAS miałam gdzieś w połowie normy.... zastanowiło mnie to teraz ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 20:57
PaulinKA, Mstka lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜13.02 rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❄️ 06.02 🩸 ??
⏳️ 02 Lametta... -
Karczoch nie przepraszaj, to miejsce jest po to żeby się wygadać. Każdy czasami potrzebuje wsparcia, wygadania, zrozumienia. Do wyników bety kciuków nie puszczam.
Cysterka- mi też wyszedł z jednej strony niedrożny, tzn powiedziano mi tak jak Tobie, że coś tam jakąś strużka się zarysowała, ale to za mało i uznali za niedrożny. A właśnie z tej strony niedrożne zaszłam w ciążę.
Darka przykro mi. Nie obwiniaj się, że miałaś nadzieję, bo nawet jak mówimy, że jej nie mamy to jednak jakąś drabinka.w.srodku nas jest...cysterka95, Darka101, Deyansu, Olisska lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Siasi wrote:@Bubu @siesiepy @Cel i inne ogarniaczki hormonów. Opanujcie mój stres dotyczący LUF. Nie wiem czemu tak to sobie wkręciłam. Podbijam pytanie 🙋🏻♀️
Moje wyniki z 8dpo.
Progesteron 13.93 ng/ml
Estradiol 128.40 pg/ml
Moje pytanie czy jest możliwość żeby przy takim progu owu nie wystąpiła lub był LUF?
Wrzuciłam w kalkulator:
108.5
Norma
Stosunek progesteronu do estradiolu powinien wynosić od 100 do 500.
Siasi, uspokój się 😁🤣🥰 jest dobrze. To dobre wyniki.
Z tych wyników nie wywrozysz czy to był LUF czy nie. Jedyna opcja by to potwierdzić (choć i to nie że 100% pewnoscia) jest usg, czy masz możliwość na nie pójść?
Mówi się czasem że jedynym potwierdzeniem wystapienia owulacji jest ciaza.obyś takie potwierdzenie otrzymała za parę dni 🥰
Deyansu, Olisska lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
Siasi wrote:@Bubu @siesiepy @Cel i inne ogarniaczki hormonów. Opanujcie mój stres dotyczący LUF. Nie wiem czemu tak to sobie wkręciłam. Podbijam pytanie 🙋🏻♀️
Moje wyniki z 8dpo.
Progesteron 13.93 ng/ml
Estradiol 128.40 pg/ml
Wrzuciłam w kalkulator:
108.5
Norma
Stosunek progesteronu do estradiolu powinien wynosić od 100 do 500.
Kurczę, może ja w poniedziałek spróbuję się zapisać żeby popatrzył czy mi pękły pęcherzyki.
Jak owu piątek/sobota ma być to w poniedziałek będzie coś widać?👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔
Na ten moment planem jest czekanie
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Iskiereczka00 wrote:Oo to ja dokładnie tak samo, wszystkie wymazy czyste, a prawdopodobnie chodziłam latami bez objawów z zapaleniem. Teraz bierzesz doksycyklina? Na ile dni dostałaś?
Deyansu lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌