X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka jakie formy poszczególnych supli polecacz?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka jaki masz poziom dheas i shbg? Ja mam właśnie dheas dużo podwyższony a shbg z kolei nisko. Czekam jeszcze na androstention. Muszę chyba zbadać poziom kortyzolu bo wydaje mi się że to od stresu..

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Paulinka jakie formy poszczególnych supli polecacz?

Wiesz co, ja nie znam się aż tak, także nie chciałabym komus namieszać.
    Ten magnez , kilka form polecają. Ja wybrałam taki jak poleca Kasia o Hormonach- oczywiście chelatowany.
    Koenzym q10, w necie są takie fajne grafiki obrazujące zalty obu form. ubichinol jest uważany jest za łatwiej przyswajalną niż postać utleniona – ubichinon. Jednak z uwagi na cenę ja zamówiłam ubichinon, który tez wspiera komórki.
    Ogółem polecane tutaj są marki aliness, swanson, te suple na necie można znaleźć sporo taniej niż w aptekach. :)

Ewa88 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    @Bubu @siesiepy @Cel i inne ogarniaczki hormonów. Opanujcie mój stres dotyczący LUF. Nie wiem czemu tak to sobie wkręciłam. Podbijam pytanie 🙋🏻‍♀️

Moje wyniki z 8dpo.
    Progesteron 13.93 ng/ml
    Estradiol 128.40 pg/ml

Moje pytanie czy jest możliwość żeby przy takim progu owu nie wystąpiła lub był LUF?
    Wkręciłam sobie tego dziada na maksa i doszukuje się go z każdej strony.
    Monitoringu nie było jedynie PIK w 17dc, dziś 25dc.

Wrzuciłam w kalkulator:
    Stosunek Progesteronu do estradiolu
    108.5
    Norma
    Stosunek progesteronu do estradiolu powinien wynosić od 100 do 500.
    Ale na jakiej podstawie założyłaś ten LUF?

siesiepy, Olisska lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    O, Mstka, ciekawy wpis.
    Powiesz mi czemu obniżasz DHEAS? Na co to wplywa??
    Mi lekarz kazał przyjmmwać Biosteron, a wynik DHEAS miałam gdzieś w połowie normy.... zastanowiło mnie to teraz ...

Ewa88 wrote:
    Mstka jaki masz poziom dheas i shbg? Ja mam właśnie dheas dużo podwyższony a shbg z kolei nisko. Czekam jeszcze na androstention. Muszę chyba zbadać poziom kortyzolu bo wydaje mi się że to od stresu..

DHEA-S w listopadzie miałam 560,80 ug/dL przy normie 95,8 - 511,7ug/dL, SHBG dość nisko bo 40 nmol/ml, gdzie norma jest 32,4-128 - ale to przy PCOS, trądziku i histuryzmie to akurat standard 🤷
    W następnym miesiącu planuję znowu przebadać, po 3 miesiącach zobaczyć czy coś się zmieniło.

PaulinKA, Ewa88 lubią tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Kortyzol najlepiej zbadać rano i wieczorem, jeśli masz taką możliwość. Nie wiem w którym laboratorium można zrobić badania wieczorem, mi zrobili jak byłam w szpitalu na diagnostyce PCOS, ale z tego co wiem to podwyższone DHEA-S właśnie często idzie w parze z wysokim kortyzolem, tak jak u mnie 😢
    Idealnie by było jeszcze zrobić badanie kortyzolu po obciążeniu dexametazonem, żeby zobaczyć czy nie ma nadczynność kory nadnerczy.

Ewa88 lubi tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi odbiło i w przypływach weny, już zapisałam sobie jakieś tytuły na marzec, takze za miesiąc będziecie zmuszone czytać te moje wypociny 🤣

Mam nadzieję, ze w marcu mnie już tu z wami jednak nie będzie 😆 wizytę u giną mam 14 lutego a będę testować 5 lutego, także mogłaby ta wizyta walentynkowa być potwierdzeniem jakiejś ciąży 🤣🤣🤣🤣🙏🏻🙏🏻
    Znowu mnie pewnie czeka zderzenie ze ścianą ale co tam XD

kitka_, Mstka, almost.there, Chochlik12, dailydamn, Lisik, Kaliope, Darrika, Loraa, cysterka95, Deyansu lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Ale na jakiej podstawie założyłaś ten LUF?
    Za dużo internetu 😂 Nie wiem czytalam o tym jak nawiedzona. Już się ogarnęłam i przestałam.

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Kurczę, może ja w poniedziałek spróbuję się zapisać żeby popatrzył czy mi pękły pęcherzyki.
    Jak owu piątek/sobota ma być to w poniedziałek będzie coś widać?

Tak, jeśli owu się nie przesunie, to powinno być ciałko żółte i resztki płynu w zatoce Douglasa.

Loraa lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa i Mstka - dziękuję za Wasze wiadomości!

Jeśli chodzi o magnez to biorę taki, który znalałam „szufladzie”, to chyba cytrynian. Skończę to opakowanie i z następnym już zwrócę uwagę na formę.
    Oczywiście, że selen i cynk łączyłam 😂 Także zanotowane, rozdzielę je na dwie pory dnia. Oprócz tego też brałam przez jakiś czas NAC, ale przestałam (w sumie nie wiem czemu), mąż za to pije cały czas, także podepnę się do niego od nowa.
    Piłam też przez jakiś czas olej TrioGLA, ale jednak cena zabija. Musze na pewno kupić jakiś z Omega (fajnie się złożyło, że akurat o tym rozmawiałyście), bo niestety, ale nienawidzę ryb. Nie jestem w stanie przełknąć ryby, ani ugotować, wystarczy że poczuje zapach i ciągnie mnie na wymioty 😂 Jedyna forma to tuńczyk z puszki z kukurydzą z puszki - „salatka” z dzieciństwa 😂 Ratowałam się nią kilka razy w tym miesiącu.

Jak zwykle tutaj - skarbnica wiedzy <3
    Jeszcze raz wielkie dzięki!!!🙏

Mstka lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Za dużo internetu 😂 Nie wiem czytalam o tym jak nawiedzona. Już się ogarnęłam i przestałam.
    No i bardzo dobrze, patrząc na wyniki ciężko powiedzieć czy to LUF, ja bym powiedziała że jednak była całkiem ładna owulacja 😊

Siasi lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka wrote:
    Kortyzol najlepiej zbadać rano i wieczorem, jeśli masz taką możliwość. Nie wiem w którym laboratorium można zrobić badania wieczorem, mi zrobili jak byłam w szpitalu na diagnostyce PCOS, ale z tego co wiem to podwyższone DHEA-S właśnie często idzie w parze z wysokim kortyzolem, tak jak u mnie 😢
    Idealnie by było jeszcze zrobić badanie kortyzolu po obciążeniu dexametazonem, żeby zobaczyć czy nie ma nadczynność kory nadnerczy.
    A badałaś może 17-OHP?

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜13.02 rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❄️ 04.02 🩸 ??
    ⏳️ 02 Lametta...
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie ta 🐒 jakoś robi w bambuko 😅 lekko mówiąc 😂 wczoraj 14dpo( według kalendarza ) spodziewany dzień miesiączki. Ból pleców jak na okres wieczorem się pojawił mówię oho już jest idę około 18:00 patrzę a tu lekko różowa krew z przezroczystym śluzem (przy podcieraniu)później trochę na podpasce ale to już kolor taki brązowy lekko. Od tamtej pory nic… 😅 no tak to ja jeszcze nigdy nie miałam, bo jak zalewa to z grubej rury 😃 no nic czekam na rozwój sytuacji

Agni97, Iskiereczka00, Deyansu lubią tę wiadomość

• a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    No mnie ta 🐒 jakoś robi w bambuko 😅 lekko mówiąc 😂 wczoraj 14dpo( według kalendarza ) spodziewany dzień miesiączki. Ból pleców jak na okres wieczorem się pojawił mówię oho już jest idę około 18:00 patrzę a tu lekko różowa krew z przezroczystym śluzem (przy podcieraniu)później trochę na podpasce ale to już kolor taki brązowy lekko. Od tamtej pory nic… 😅 no tak to ja jeszcze nigdy nie miałam, bo jak zalewa to z grubej rury 😃 no nic czekam na rozwój sytuacji
    Oby plamienie tylko i zwiastowało ciążę 🥹🍀🙌

PaulinaNnn, Deyansu lubią tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za następny cykl ❤️💪 Ja w lutym będę testować 11-go, jak się uda to partner będzie miał niespodziankę na Walentynki 🤣

Dajcie znać jak się czujecie i jak nastawienie na luty 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 07:20

karczoch321 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka wrote:

A możesz napisać w skrócie jakie miałaś badania w kierunku pcos? Ja niby stosunek fsh do lh mam dobry i nie mam torbieli. Ale właśnie doczytałam, że jest coś takiegiego jak pcos nadnerczowe i tutaj właśnie jest tylko problem z shbh i dheas.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za następny cykl ❤️💪 Ja w lutym będę testować 11-go, jak się uda to partner będzie miał niespodziankę na Walentynki 🤣

Dajcie znać jak się czujecie i jak nastawienie na luty 😉

Ja jakoś na nic nie liczę w lutym, nie mam przeczuć ani nic, pewnie będzie jak zwykle czyli nic 🤣w dodatku pierwszy raz nie jestem w stanie co do dnianokreslic owulacji wiec pewnie będę się dłużej łudzić, że się udało. Ja jakoś więcej teraz uwagi skupiam na pracy, mamy o jakieś premie walczyć, noże będą możliwe nadgodziny więc bym parę grosza dorobiła, powoli zaczynam też myśleć o cv i poszukiwaniach pracy bo taki był plan, jak ciąża nie wypali w naszym zakładanym terminie, także czy z bobo czy bez się szykują zmiany na ten rok 🤭

karczoch321, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja już dzisiaj o dziwo witam się w lepszym humorze. Wczorajszy dzień mnie przeorał, szczerze mówiąc nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy. Bardzo bardzo Wam dziękuję za dobre słowa i trzymanie kciuków. Nie znamy się, ale wiele to dla mnie znaczy 🥺
    Mój mąż też stanął na wysokości zadania, czasami w trudnych chwilach ma tak że zamyka się w sobie i udaje, że nie ma tematu, ale chyba za dużo razy ostatnio mu o to trułam, bo wczoraj po prostu stawał na rzęsach żeby i sobie i mi poprawić humor 🥺

Na razie w systemie mam tylko wynik progesteronu, ale wartość 1,98 ewidentnie wskazuje na to, że to niestety była ciąża biochemiczna.. Więc wynik bety to myślę, że to tylko nieprzyjemna formalność. Muszę pomyśleć i poczytać co dalej. Ale po przemyśleniu na chłodno macie rację - faktycznie lepiej testować wcześniej i wiedzieć, nawet po to, mieć podkładkę do tego żeby drążyć co poszło nie tak i jak zapobiec temu w przyszłości.

Od dziś wracam do mojej rozpiski supli. Moje magiczne pudełeczko wygląda tak:

1: Pregna Start, Omega 3, magnez, wiesiołek (do owu)
    2: NAC, l-argininga, Fertistim
    3: Wit.D, Omega 3, wiesiołek (do owu)
    4: Magnez, NAC, l-arginina, Fertistim

NAC, Swanson-600mg/tabletka - zwiększam do 1800 w 3-8 dzień cyklu, tak jak tutaj na forum wyczytałam.

L-Arginina, Alieness-800mg/tabletka, dziennie wychodzi mi dawka 3200mg

Magnez, Aliness-125mg cytrynian z B6, dziennie 250mg

Nie wiem czy nie dubluję trochę za dużo biorąc i Pregne i Fertistim. Tak samo jak z witaminą D. Bo wychodzi mi jakieś 6000 jednostek dziennie, chociaż czasem omijam
    Muszę to wszystko sobie jeszcze raz rozpisać bo tak na szybko to teraz widzę, że i kwas foliowy i chyba wit B6 też się powtarzają.

PaulinaNnn wrote:

Aaaa trzymam kciuki, bardzo mocno!! 🤞🤞 go go, niech pojawi się kolejna fasolka na liście 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 07:32

Agni97, Claudii lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Dzień dobry! Ja już dzisiaj o dziwo witam się w lepszym humorze. Wczorajszy dzień mnie przeorał, szczerze mówiąc nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy. Bardzo bardzo Wam dziękuję za dobre słowa i trzymanie kciuków. Nie znamy się, ale wiele to dla mnie znaczy 🥺
    Mój mąż też stanął na wysokości zadania, czasami w trudnych chwilach ma tak że zamyka się w sobie i udaje, że nie ma tematu, ale chyba za dużo razy ostatnio mu o to trułam, bo wczoraj po prostu stawał na rzęsach żeby i sobie i mi poprawić humor 🥺

Na razie w systemie mam tylko wynik progesteronu, ale wartość 1,98 ewidentnie wskazuje na to, że to niestety była ciąża biochemiczna.. Więc wynik bety to myślę, że to tylko nieprzyjemna formalność. Muszę pomyśleć i poczytać co dalej. Ale po przemyśleniu na chłodno macie rację - faktycznie lepiej testować wcześniej i wiedzieć, nawet po to, mieć podkładkę do tego żeby drążyć co poszło nie tak i jak zapobiec temu w przyszłości.

Od dziś wracam do mojej rozpiski supli. Moje magiczne pudełeczko wygląda tak:

1: Pregna Start, Omega 3, magnez, wiesiołek (do owu)
    2: NAC, l-argininga, Fertistim
    3: Wit.D, Omega 3, wiesiołek (do owu)
    4: Magnez, NAC, l-arginina, Fertistim

NAC, Swanson-600mg/tabletka - zwiększam do 1800 w 3-8 dzień cyklu, tak jak tutaj na forum wyczytałam.

L-Arginina, Alieness-800mg/tabletka, dziennie wychodzi mi dawka 3200mg

Magnez, Aliness-125mg cytrynian z B6, dziennie 250mg

Nie wiem czy nie dubluję trochę za dużo biorąc i Pregne i Fertistim. Tak samo jak z witaminą D. Bo wychodzi mi jakieś 6000 jednostek dziennie, chociaż czasem omijam
    Muszę to wszystko sobie jeszcze raz rozpisać bo tak na szybko to teraz widzę, że i kwas foliowy i chyba wit B6 też się powtarzają.

Aaaa trzymam kciuki, bardzo mocno!! 🤞🤞 go go, niech pojawi się kolejna fasolka na liście 💪
    Cieszę się, że humor lepszy 🤞😘 bardzo dobrze, że udało Wam się z mężem poprawić choć troszkę humor w takiej sytuacji, bo domyślam się, że nie było łatwo 😩

Jak w tym cyklu mi się nie uda, to też muszę pomyśleć o jakichś innych suplach chyba 🤔

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    A robiłaś testy? 😄
    Trzymam kciuki, żeby to było implantacyjne 🤞🤞 dawaj znać! 😍

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ