Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:A badałaś może 17-OHP?
Tak, w 2 dc miałam 1,15ng/ml, gdzie norma jest <0,80ng/ml
Ewa88 wrote:A możesz napisać w skrócie jakie miałaś badania w kierunku pcos? Ja niby stosunek fsh do lh mam dobry i nie mam torbieli. Ale właśnie doczytałam, że jest coś takiegiego jak pcos nadnerczowe i tutaj właśnie jest tylko problem z shbh i dheas.
W szpitalu mi robili AMH, TSH, Anty-TPO, Anty-Tg, Ft4, DHEA-S, FSH, LH, Insulinę, krzywą cukrową, kortyzol rano, wieczorem i po obciążeniu dexametazonem, prolaktynę, SHBG, testosteron, 17-OH progesteron, androstendion, testosteron wolny, witaminę D + morfologię.Ewa88 , Deyansu lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Melduję 🐒. No nic głowa do góry i zaczynamy kolejny cykl starań o nasze wymarzone maleństwo 🥹♥️
Mardotka, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
8cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
28.03🩸| 07.04 🥚14mm 🔜 09.04🥚16 i 17mm - cykl bez stymulacji
5 cykli stymulowanych ❌
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn 🫂
Luty to mój ulubiony miesiąc, mam nadzieję, że nam wszystkim przyniesie szczęście ♥️Agni97, dailydamn, Loraa, Marcia03, Darrika, Olisska, Kaliope, Deyansu, Mstka lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
dailydamn wrote:Melduję 🐒. No nic głowa do góry i zaczynamy kolejny cykl starań o nasze wymarzone maleństwo 🥹♥️
Tule za okres 🫂
Zaczynamy kolejny cykl „razem”. Jeśli mi się nic za bardzo nie rozjechało to znowu będziemy testować w podobnym terminie 🤞🤞💪💪dailydamn lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Ja jutro będę testować , o ile zdążę. Pojawiło się rano brązowe plamienie , zobaczyłam 2 kropelki krwi na papierze.. macica zaczyna boleć jak ja okres, więc pewnie się rozkręci jutro max w sobotę 😪
karczoch321 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
04. 2025 6cs 🙌
31.03 torbiel wchłonięta 🥳 pęcherzyk 16mm
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Cześć dziewczyny do supli polecam dorzucić jeszcze Koenzym Q10. Ja w szczęśliwym cyklu brałam końską dawkę 😉 Przyjemnego dnia życzę ❤️
karczoch321, AnMiPe, kitka_, Deyansu, Mstka, Pdes lubią tę wiadomość
👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne 🌷🩺
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Oludzie, ja osiwieje… Przed chwilą wysmarowałam do Was posta w stylu „nowy cykl, nowa ja”, „beta to tylko formalność”, a teraz doszły mi wyniki i patrzę, ze skoczyła z 8 na 32 😳 progesteron 1,98 i ciągle krwawienie takie rozwodnione z jakby śluzem. Ciemnoczerwonobrazowe. Trochę inne jak na okres, ale w sumie dość podobne.
Zgłupiałam właśnie.
Beta badana jakieś 2,5h po krwawieniu. Może po prostu nie zdążyła jeszcze zacząć spadać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 08:30
Finch11, dailydamn, sandrac_94, Agni97, Saule, cysterka95, Iskiereczka00, Pustynia, Mardotka, Deyansu, Mstka lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Elena20 wrote:Cześć dziewczyny do supli polecam dorzucić jeszcze Koenzym Q10. Ja w szczęśliwym cyklu brałam końską dawkę 😉 Przyjemnego dnia życzę ❤️
dailydamn lubi tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Oludzie, ja osiwieje… Przed chwilą wysmarowałam do Was posta w stylu „nowy cykl, nowa ja”, „beta to tylko formalność”, a teraz doszły mi wyniki i patrzę, ze skoczyła z 8 na 32 😳 progesteron 1,98 i ciągle krwawienie takie rozwodnione z jakby śluzem. Ciemnoczerwonobrazowe. Trochę inne jak na okres, ale w sumie dość podobne.
Zgłupiałam właśnie.
Beta badana jakieś 2,5h po krwawieniu. Może po prostu nie zdążyła jeszcze zacząć spadać?
Oo no przyrost jest ♥️ Sprawdzaj kolejny raz dla pewności, bo ciężko tak przewidzieć co się tam dzieje i pilnie pisz o proga do lekarza. Trzymam mocno kciuki 🤞🏻♥️🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 08:41
Loraa, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
8cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
28.03🩸| 07.04 🥚14mm 🔜 09.04🥚16 i 17mm - cykl bez stymulacji
5 cykli stymulowanych ❌
🧔🏻♂️⚠️ - badanie 08.12.24
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:Melduję 🐒. No nic głowa do góry i zaczynamy kolejny cykl starań o nasze wymarzone maleństwo 🥹♥️
Tulę 🫂
Kolejny cykl jest nasz 😍🍀dailydamn lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
karczoch321 wrote:Oludzie, ja osiwieje… Przed chwilą wysmarowałam do Was posta w stylu „nowy cykl, nowa ja”, „beta to tylko formalność”, a teraz doszły mi wyniki i patrzę, ze skoczyła z 8 na 32 😳 progesteron 1,98 i ciągle krwawienie takie rozwodnione z jakby śluzem. Ciemnoczerwonobrazowe. Trochę inne jak na okres, ale w sumie dość podobne.
Zgłupiałam właśnie.
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Zgłupiałam właśnie.
Cel95 lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
karczoch321! Jest nadzieja i oczywiscie trzymam kciuki
Ale dzwon po proga tak jak dziewczyny mówiąDeyansu lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zgłupiałam właśnie.
Nie będę oryginalna - uderz do lekarza po proga, bo 🫛 ewidentnie chce z tobą zostać ☺️Deyansu lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Mstka wrote:W szpitalu mi robili AMH, TSH, Anty-TPO, Anty-Tg, Ft4, DHEA-S, FSH, LH, Insulinę, krzywą cukrową, kortyzol rano, wieczorem i po obciążeniu dexametazonem, prolaktynę, SHBG, testosteron, 17-OH progesteron, androstendion, testosteron wolny, witaminę D + morfologię.
Mstka lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
Witam się w słoneczny czwartek 🌞
Noc po badaniu nie najlepsza, mało spałam bo cały czas czułam skurcze i miałam dreszcze, teraz temp ok. 37. Na dokumencie który podpisywałam przed badaniem było niby napisane, że może się utrzymywać podwyższona więc nie panikuję na razie, bo poza dyskomfortem w podbrzuszu nic innego się nie dzieje.
Przytulam za biele 🫂 i czekam z wami niecierpliwie na luty👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Mstka wrote:W szpitalu mi robili AMH, TSH, Anty-TPO, Anty-Tg, Ft4, DHEA-S, FSH, LH, Insulinę, krzywą cukrową, kortyzol rano, wieczorem i po obciążeniu dexametazonem, prolaktynę, SHBG, testosteron, 17-OH progesteron, androstendion, testosteron wolny, witaminę D + morfologię.
Kortyzol też masz poza normą? Są na to jakieś leki czy tylko sposoby naturalne?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
White1 wrote:Hmm za wysoki poziom 17-OHP nie wynika z PCOS tylko z innych chorób np. z przerostu nadnerczy. Wtedy też androstendion jest za wysoki i kortyzol. Mi lekarz w klinice zlecił robić 17-OHP żeby wykluczyć inne choroby nadnerczy (i wyszło w normie), więc dalej nie drążyłam tematu. Oczywiście jeśli się mylę to dajcie znać, bazuję na tym co mi lekarz tłumaczył
Racja, ale są różne powody powstania PCOS, między innymi podwyższony poziom androgenów, nadnercza również wydzielają androgeny, takie jak np. DHEA i jego siarczan (DHEA-S). Więc pewnie lekarz tutaj drążył temat żeby wszystko ogarnąć.🤷♀️White1, Mstka lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Karczoszku, no piłka w grze!!! 🤞 🤞 🤞 🤞
Deyansu lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️