X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna historia.
    Ostatnio chcąc właśnie mamę podnieść na duchu sama palnęłam gafę.
    Mama mojej mamy (tak moja babcia) ma 90lat i jest na końcówce swojego życia, głowa wysiadła całkiem a od kilku lat jest leżąca. Mama się nią opiekuje z naszą małą pomocą. W wigilię Babcia była w stanie krytycznym a ja chcą pocieszyć mamę powiedziałam coś w stylu „Mamuś babcia dożyła pięknego wieku. Sama mówiła że śmierć będzie dla niej zbawieniem i nie chce się męczyć i cierpieć. Leży już kilka lat tak bardzo cierpi. Musimy się oswajać z tą myślą. Następuje też wymiana pokoleń- babci nie będzie, ale będziesz mieć wspaniałe wnuki i nowy cel w życiu”. Później jak to sobie przemyślałam…
    No nie…na śmierć wspaniałej nigdy nie ma dobrego czasu. To rana która nigdy nie nie zagoi. I uważam, że moje słowa pocieszenia nie do końca były na miejscu. Chciałam dobrze a wyszło jak z tekstem dzisiejszym mamy „odpuść, wrzuć na luz, nie myśl o staraniach”. Cel był dobry ale nie odpowiednio wypowiedziany i mógł nieść za sobą ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 23:29

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakończenie wieczoru melduje 🐵

Wkraczam w takim razie w 8 cykl starań, jakby co to odpuszczenie u mnie też nie zadziałało 😅 ani foczkowanie, ani żel ani nic innego. Nie mam już pomysłu co zmieniać, nie mam ochoty robić jakiś większych badań, więc na razie sobie poczekamy i spr to nasienie znów za dwa miesiące, a tak to niech się dzieje już co chce.

Darrika, Joni89, Darka101, Eedzia11, DreamBee, cysterka95, Lisik lubią tę wiadomość

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

Wkraczam w takim razie w 8 cykl starań, jakby co to odpuszczenie u mnie też nie zadziałało 😅 ani foczkowanie, ani żel ani nic innego. Nie mam już pomysłu co zmieniać, nie mam ochoty robić jakiś większych badań, więc na razie sobie poczekamy i spr to nasienie znów za dwa miesiące, a tak to niech się dzieje już co chce.

Tulę mocno 🫂🫂🫂

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    03.2025 - cykl naturalny + Acard75

"I to kiedyś minie..."
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

Moze spróbuj w drugą stronę i wmow sobie, ze juz dzis jesteś w ciąży? 😅

Przepraszam, ale to ostatnie, co przyszlo mi do głowy, z przymrożeniem oka 😉

almost.there lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A to ja pociągnę dyskusje i zadam przewrotne pytanie, co to znaczy odpuść?

Nie mysl? A da sie tak? Jak ktoś czegoś pragnie?
    Nie rob testów, monitoringow, nie mierz temperatury? I co to zmieni?

Ja np. jestem typem człowieka analitycznego, co wpisuje sie również w moj zawód.
    Ja moge robić nic, ale nie umiem przestać pamiętać, kiedy mam dostać okres, bo to leży w mojej naturze, ze wiem, kiedy i co ma być. Nie umiem przejść obojętnie obok tego, ze mam ochotę na zabawe akurat wtedy, kiedy przypada owu, bo tak to natura stworzyła.

Poza grudniem zeszłego roku nigdy się nie nakręcałam, zawsze z nadzieją, ale nigdy z pewnością nie przechodziłam swoich cykli, ze bede w ciazy. I co mi to dalo? Nic.

Poza tym, zgadzam sie z siesiepy - przybijam piątkę w związku ze statystykami - bo ja musze brać leki od owulacji, więc siłą rzeczy muszę wiedzieć, kiedy ja mam i gdy sie kończą, muszę zrobić test. No i u mnie te minelo pol roku od straty, a jednak nic sie nie zadziało. To jak mam nie myśleć?

Reasumując, bo to nie jest zaden atak do nikogo, ale odpuścić moze ktoś, kto nie ma wokol siebie chyba tych wszystkich rzeczy, chorob, lekow, od które to wszystko jest zalezne.
    Popieram. Ja też na lekach po owulacji, więc siłą rzeczy muszę wiedzieć kiedy ona była, czyli chodzić na monitoring i sztucznie ją wywoływać, z powodu pcos ,później mierzyć temperaturę , robić testy i tak to wygląda 😛 . Odpuścić całkowicie się nie da, bo bez owulacji od letrozolu, nawet nie mam po co się starać, aczkolwiek i tak od tego roku postanowiłam inaczej postępować w tym temacie, z mniejszym zaangażowaniem głowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 00:02

grazka0022 lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eedzia11
    Update co to mierzenia temp:
    Mierzyłam normalnie bez „nagrzania” 36.62
    Mierzyłam z „nagrzaniem” 36.74 🫠🫠 no więc jest różnica

Eedzia11 lubi tę wiadomość

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- pierwsza wizyta

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A to ja pociągnę dyskusje i zadam przewrotne pytanie, co to znaczy odpuść?

Nie mysl? A da sie tak? Jak ktoś czegoś pragnie?
    Nie rob testów, monitoringow, nie mierz temperatury? I co to zmieni?

Ja np. jestem typem człowieka analitycznego, co wpisuje sie również w moj zawód.
    Ja moge robić nic, ale nie umiem przestać pamiętać, kiedy mam dostać okres, bo to leży w mojej naturze, ze wiem, kiedy i co ma być. Nie umiem przejść obojętnie obok tego, ze mam ochotę na zabawe akurat wtedy, kiedy przypada owu, bo tak to natura stworzyła.

Poza grudniem zeszłego roku nigdy się nie nakręcałam, zawsze z nadzieją, ale nigdy z pewnością nie przechodziłam swoich cykli, ze bede w ciazy. I co mi to dalo? Nic.

Poza tym, zgadzam sie z siesiepy - przybijam piątkę w związku ze statystykami - bo ja musze brać leki od owulacji, więc siłą rzeczy muszę wiedzieć, kiedy ja mam i gdy sie kończą, muszę zrobić test. No i u mnie te minelo pol roku od straty, a jednak nic sie nie zadziało. To jak mam nie myśleć?

Reasumując, bo to nie jest zaden atak do nikogo, ale odpuścić moze ktoś, kto nie ma wokol siebie chyba tych wszystkich rzeczy, chorob, lekow, od które to wszystko jest zalezne.

Ja też z tych, które nie potrafią nie wiedzieć kiedy mam mieć okres itp. Chociaż nie biorę żadnych leków na stałe, to nie wiem jakbym miała to całkowicie odpuścić. Moja Mama uparcie twierdzi, że na pierwszym dziecku za bardzo mi zależało. (Teraz nie wie, że się staramy) i ja gotuję się na ten tekst za każdym razem jak poruszamy tematy dzieci. Jak mogłam za bardzo chcieć? Czyli inne pary, które się starają i im wychodzi po kilku miesiącach chcą mniej dziecka? Jak to niby jest mierzalne? Jest jakiś wskaźnik pragnienia dziecka? No dla mnie to jest jakieś absurdalne.
    Myśle, że można co najwyżej osiągnąć jakiś większy spokój i trochę się zdystansować co czasami przychodzi samo z czasem albo i nie. Albo jest na odwrót. Im dalej w las tym człowiek coraz bardziej wypalony i to jeszcze gorzej.
    Dlatego lepiej nie komentować nic i nie wkurzać innych 😛

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

Przytulam 🫂🫂 oby to był pierwszy dzień ciąży 👍🏻😍

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

I niech to będzie pierwszy dzień ciąży 🤞 u mnie też nie działa odpuszczanie, foczkowanie, nogi w górze, nawet umówienie na zaś wizyty prowadzenia w ciąży mi nie wywrozylo brzucha, ani prowadzenie wątku 2 razy🤣 no czasem tak bywa heh. I łącze się z Tobą w przemyśleniach, ja tylko w tym listopadzie badania robiłam i tak mnie to wymęczyło, chociaż w skali innych co co miesiąc badania, monitoringi itd to jest nic przecież, że uznałam, że już dalej to olewam i co będzie to będzie

almost.there, AnMiPe, kitka_ lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry i pięknego dzionka, witam się znad talerza jajeczniczki. :p ostatnie dni się trzymam michy, pije dużo wody, nawet jakieś spacerki i już mi 1 kg zeszło tej wody właśnie, czuję się mniej spuchnięta już. Także powoli do przodu.
    Sama nie wiem jak do pracy wrócę bo też mam lenia, a tak naprawdę 2 tygodnie pracy i już lecimy w góry i tylko o tym myślę❤️ mam nadzieje ogromną na śnieg, żeby wyjść na szlaki bo wtedy młoda jak zacznie cyrkować to pyk w sanki i jedziemy dalej i nie ma, że zmęczona czy się nie chce 🤣

Dzisiaj na większość dnia jadę do mami, mąż jest od 6 do 22 w pracy bo coś tam jedna zmianę ma do odrobienia, wczoraj mu na cały dzień jedzonko szykowałam, więc co będziemy w tym domu siedzieć same. Może na jakiś spacer się uda wyjść jeszcze to by było super

Olisska, Deyansu, Księgowa, hakorośl, DreamBee, Slava, cysterka95, Pogubiona, kitka_ lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Paluszek007 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Spokojnie Paluszku nikt się nie denerwuje, czasem są potrzebne takie dyskusje. Ja to pisałam w kontekście że chce wyluzować, zająć głowę czymś innym i nie myśleć codziennie który mam dzień cyklu czy jakie mam objawy nowe, bo po grudniowym zderzeniu ze ścianą, chce wejść w nowy rok z innym nastawieniem. Zajmiemy się budową domu w tym roku to też myślę, że bardziej będę na tym skupiać myśli, ale no nie odpuszczamy starań, nadal będę brać suple i pewnie robić testy owu. Natomiast podjęliśmy decyzję, ze na pewno nie chcemy tych starań wprowadzać na wyższy level, typu klinika niepłodności, stymulacje monitoringi, po staraniach 2,5 roku o pierwsze dziecko mam tego serdecznie dość i mega współczuję wszystkim dziewczynom które przechodzą to samo . Mąż jeszcze ewentualnie powtórzy badania nasienia, jeśli dalej będą niepowodzenia. Liczę że jeśli udało się raz zajść z jednym drożnym jajowodem to teraz mamy dwa razy większe szanse z dwoma. Może sobie ktoś myśleć , że pewnie tak bardzo nie chce zajść w ciążę skoro odpuszam i się nie chce dalej diagnozować, ale mnie to strasznie wtedy przeoralo psychicznie i byłam o włos od powrotu do depresji, więc chciałabym sobie tego wszystkiego znowu oszczędzić.
    Bardzo dobrze rozumiem jak ten tekst z odpuszczaniem działa zapalnie 💣🤡 no niestety nie da się, jesli trzeba ciagle robić jakieś badania, testy, wizyty, zastrzyki, leki.
    Niedawno mi zapadł strasznie w głowie tekst jakiejś ciotki, że kiedy drugie dziecko bo jedno to jak sierota 🤡🤡 kurw…. Ja jestem mega wdzięczna, że chociaż ta jedną moją „sierotą „ się mogę cieszyć .
    Ale właśnie o to mi chodziło. Nie żebyś się przestała starać przecież głupia nie jestem wiem jak to jest. Tylko odpuścić aż taka spine skoro tego właśnie chcesz. Nic więcej. Może i złych słów użyłam stąd cała ta dyskusja. Ale kompletnie nie Miał. Nic złego na myśli.

Deyansu, Olisska, Pogubiona lubią tę wiadomość

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (4cs)

age.png

4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
    🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
    🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
    🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
    🩺02.04 (17+3)

27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
    24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
    20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka

preg.png

01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
    11.2024 USG piersi 🆗

Niedoczynność tarczycy

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Joni89 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

Ściskam 🫂🫂🫂

• izzou97 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:

Stresowałam się, że męża nie będzie w trakcie mojej owulacji i faktycznie go nie było. Przyjmując że owulacja była prawdopodobnie 25.12 to ostatni seks był 22.12 rano. Podczas stosunków stosowaliśmy żel fertilsafe.

Przekonałaś mnie do zakupu tego żelu wlasnie 😅

truskawki981 lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak tu zielono się robi już 😎 pięknie!

Ja poproszę o zmianę testowania na 17 stycznia. Nie mam pojęcia kiedy wypadła owulacja ale patrząc na wykres i dzisiejszy kolejny skok temperatury strzelam że mogło być to w okolicy 3 stycznia, więc to będzie idealnie 14 dpo 💛

Księgowa, DreamBee, ellevv lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapisałam się na testowanie, miałam testować jak się spóźni. No i się spóźnił...

https://ibb.co/jWqRmJr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 08:55

Dahlia, aszin, Finch11, izzou97, brilka, Deyansu, Belia, almost.there, Siasi, Joni89, AnMiPe, Płotka, Idawoll, CrazyDaisy, Księgowa, Darka101, Miś, Chochlik12, Eedzia11, truskawki981, hakorośl, Nayeli, Olisska, DreamBee, Loraa, Slava, Runnerka, Sosenka93, PaulaG, ellevv, Sreberko, dailydamn, cysterka95, PaulinKA, Kaliope, Darrika, grazka0022, Ona_39, Pogubiona, Paluszek007, Julia24, angieDream, Hope🍀, xmadziax, Migotka96, Katarena, Mstka, Ola8999, Olalexa, Tarisal, Monini15, Marcia03, Klaudek11, CieplaHerbata, Cel95, Kociara20996, kitka_, Azalea 🌸, Lena93, Pdes, Jelonekk;), Lisik, a_aandzela, Pacynka, Motylek93, Mardotka, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie zapisałam się na testowanie, miałam testować jak się spóźni. No i się spóźnił...

Wow!!! 🤩 gratulacje!

Suzie lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    Starania od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza

👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI ❌
    17.02.25 kwalifikacja do ivf
    🔜 start stymulacji
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Suzie! 🥹💛
    Ale piękna krecha!!!!
    Gratulacje 🥳

Suzie lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • izzou97 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Jaka piękna kreska, gratulacje 🥰

Suzie lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zatestowałam dziś dzień wcześniej (dziś 12dpo) i biel najbielsza 😢 miałam jakieś wyjątkowo dobre przeczucia, a temperatura była na wyżynach (ale to pewnie przez luteinę), więc rozczarowanie spore.
    Dopiero drugi cykl biorę luteinę, kiedy ją wg Was odstawiać? Bo gdybym brała do 14dpo czyli przewidywanego terminu @, to pewnie bym jeszcze czekała 1-2 dni na @, więc bym sobie niepotrzebnie tę fazę lutealną jeszcze wydłużyła. Więc chyba odstawię dziś, sama nie wiem.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    Starania od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza

👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI ❌
    17.02.25 kwalifikacja do ivf
    🔜 start stymulacji
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Suzie, gratuluję! 🥰🤩

Suzie lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ