Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Nie zapisałam się na testowanie, miałam testować jak się spóźni. No i się spóźnił...
https://ibb.co/jWqRmJrWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 09:05
Suzie lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
A przy okazji - orientujecie się czy lekarz rodzinny może przepisać, oczywiście bez refundacji, bo i bez zaświadczenia o ciąży, luteinę 50?
Bo mój Dr póki co nie odpisuje i szlag mnie trafia, na razie planuję obniżyć dawkę luteiny do 3 tabletek na dzień, bo tylko w ten sposób dotrwam do 8 stycznia. Nie podoba mi się to...
Bo sam lekarza potężnie mi tłumaczył, że będę musiała brać duuuużo progesteronu. No to niech mi go zapisze 😈
Edit: na wszelki wypadek zapisałam się na 7 do jakiegokolwiek ginekologa na znanym lekarzu. Najwyżej odwołam wizytę. Nie lubię nie mieć opcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 09:23
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Trochę inną perspektywę rzucę na to "odpuszczanie".
Moim zdaniem, to słowo "odpuścić" jest kijowe bo sugeruje brak zaangażowania. "Nie mieć oczekiwań" zmienia myślenie, a chodzi o to samo.
Ja w każdym cyklu, kiedy możemy się starać "mam oczekiwania", bo taka jest dla mnie konsekwencja celu: chcemy mieć dziecko i podejmowanych przez nas działań. Chcę by były dwie kreski. Mój mąż też ma cel: chcemy mieć dziecko, podejmuje też działania: chodzi ze mną do lekarzy, nawet czasem na monitoring, robi badania, bierze leki, jak trzeba, wyciera mi łzy, ale on nie ma oczekiwań w odniesieniu do każdego cyklu. Dla niego jest ważne, by się finalnie w którymś cyklu udało. Patrzy na to szeroką perspektywą, lepiej znosi niepowodzenia co miesiąc, bo one dla niego niepowodzeniami nie są. Dla niego niepowodzeniem będzie, jak się nigdy nie uda.
Gdybym potrafiła jak on, to pewnie oznaczało by to "magiczne odpuszczenie". Nie chodzi o to, by nie mieć celu, tylko by nie mieć oczekiwań. Tylko łatwiej powiedzieć, niż zrobić - próbuje od roku 🙄 On od lat trenuje myślenie wschodnie - tak się usprawiedliwiam.
Myślę, że fakt, że i o moje ciało chodzi - nie ułatwia.CrazyDaisy, Finch11, Olisska, DreamBee, Pogubiona, izzou97, Olalexa, CieplaHerbata, siesiepy, kitka_, White1, Olo323 lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Darrika wrote:I niech to będzie pierwszy dzień ciąży 🤞 u mnie też nie działa odpuszczanie, foczkowanie, nogi w górze, nawet umówienie na zaś wizyty prowadzenia w ciąży mi nie wywrozylo brzucha, ani prowadzenie wątku 2 razy🤣 no czasem tak bywa heh. I łącze się z Tobą w przemyśleniach, ja tylko w tym listopadzie badania robiłam i tak mnie to wymęczyło, chociaż w skali innych co co miesiąc badania, monitoringi itd to jest nic przecież, że uznałam, że już dalej to olewam i co będzie to będzie
No tak i jeszcze wiem, że z tym nasieniem lipa dlatego też nie mam motywacji żeby głębiej wchodzić w temat moich badań. Powiem Wam, że na początku miałam mega spinę, bo to już zaraz się uda i czekałam na każde testowanie, bo teraz już na pewno 😅 a teraz jak minęło pół roku to mam tak, ze już kij te testowanie, bo i tak nic i czuje się zrezygnowana, więc co ma być to będzie. Miałam tylko nadzieję, że ominą nas te wszystkie badania i klinika niepłodności, ale może kiedyś jeszcze zmienię zdanie i złapie motywację, żeby działać. Wiem, że to i tak krótko, może za szybko czuje się zrezygnowana, ale ostatnio się tyle działo, że ciężko mi na to wszystko znaleźć przestrzeń, mimo że bardzo chciałabym żebyśmy zostali rodzicami 🤷♀️10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Suzie wrote:Nie zapisałam się na testowanie, miałam testować jak się spóźni. No i się spóźnił...
https://ibb.co/jWqRmJr
Ale krecha! 😍Suzie lubi tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Jaaaa 😍😍😍 cudownie!Suzie lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Płotka wrote:Trochę inną perspektywę rzucę na to "odpuszczanie".
Moim zdaniem, to słowo "odpuścić" jest kijowe bo sugeruje brak zaangażowania. "Nie mieć oczekiwań" zmienia myślenie, a chodzi o to samo.
Ja w każdym cyklu, kiedy możemy się starać "mam oczekiwania", bo taka jest dla mnie konsekwencja celu: chcemy mieć dziecko i podejmowanych przez nas działań. Chcę by były dwie kreski. Mój mąż też ma cel: chcemy mieć dziecko, podejmuje też działania: chodzi ze mną do lekarzy, nawet czasem na monitoring, robi badania, bierze leki, jak trzeba, wyciera mi łzy, ale on nie ma oczekiwań w odniesieniu do każdego cyklu. Dla niego jest ważne, by się finalnie w którymś cyklu udało. Patrzy na to szeroką perspektywą, lepiej znosi niepowodzenia co miesiąc, bo one dla niego niepowodzeniami nie są. Dla niego niepowodzeniem będzie, jak się nigdy nie uda.
Gdybym potrafiła jak on, to pewnie oznaczało by to "magiczne odpuszczenie". Nie chodzi o to, by nie mieć celu, tylko by nie mieć oczekiwań. Tylko łatwiej powiedzieć, niż zrobić - próbuje od roku 🙄 On od lat trenuje myślenie wschodnie - tak się usprawiedliwiam.
Myślę, że fakt, że i o moje ciało chodzi - nie ułatwia.
Za pierwszej ciąży nie wiedziałam, że istnieją takie aplikacje jak ta, że owulację poznasz po temperaturze czy w ogóle jak ustalić owulację. W styczniu ustaliliśmy, że idziemy w powiększanie rodziny więc kwas foliowy był jedynym pewnikiem. 1 kwietnia mąż szedł do wojska, więc 'się żegnaliśmy'. Strzeliłam, że jakoś teraz są płodne dni więc mówimy, pożegnalna i jedyna próba. I zaszłam. Dlaczego o tym piszę? bo wtedy miałam zupełnie inne myślenie, właśnie takie odpuszczenie. To było piękne uczucie, naprawdę. Robić dziecko a się nie starać, nie analizować. Tęsknię za tym uczuciem. Wredy nie wiedziałam, że może mi się nie udać, że wystarczy zajść i już, nie wiedziałam że istnieje puste jajo. Moja głowa była świeża, nie angazująca się że to musi być teraz tylko że będzie kiedyś. Taką głowę ma większość facetów. Aż się wzruszyłam wspominając tą lekkość, gdy sobie od tak wymyśliliśmy, że ten jeden raz spróbujemy zrobić dziecko i zaszłam...
Potem oczywiście życie mnie obudziło i zmieniło na zawsze sposób myślenia, gdy mnie wyłyżeczkowano a te łyżeczki lekarz przy mnie układał i omawiał z anestezjologiem, jaka wielkość mu się przyda a jakie pielęgniarka ma zabrać..
Teraz to już mam tylko napięcie, 'że muszę zajść'.Płotka, AnMiPe, Pogubiona lubią tę wiadomość
-
Suzie, co za wspaniała wiadomość! Rośnijcie zdrowo i spokojnie 🫛🥳Suzie lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
almost.there wrote:Ja na zakończenie wieczoru melduje 🐵
Wkraczam w takim razie w 8 cykl starań, jakby co to odpuszczenie u mnie też nie zadziałało 😅 ani foczkowanie, ani żel ani nic innego. Nie mam już pomysłu co zmieniać, nie mam ochoty robić jakiś większych badań, więc na razie sobie poczekamy i spr to nasienie znów za dwa miesiące, a tak to niech się dzieje już co chce. -
Suzie 😍😍
Suzie lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ann35 wrote:@Eedzia11
Update co to mierzenia temp:
Mierzyłam normalnie bez „nagrzania” 36.62
Mierzyłam z „nagrzaniem” 36.74 🫠🫠 no więc jest różnicaAnn35 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje! Piękna kreska 🙂.
Nie udzielam się ale Was podglądam i kibicuje 😉. I liczę że dołączane w lutym.Darrika, Ona_39, AnMiPe, Suzie, Mardotka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Jaka tłuściutka krecha! Gratuluję ❤️Suzie lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, ale czuję się strasznie abstrakcyjne 🙈
Slava, Deyansu, hakorośl, cysterka95, Darrika, Kaliope, grazka0022, Julia24, Mala97, Pdes, Olo323 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Nic nie cieszy mnie bardziej jak kreseczki dziewczyn, które są na forum podobny czas jak ja 😍 bardzo się cieszę Suzie!!!brilka, DreamBee, ellevv, cysterka95, Suzie, Olalexa, Pdes lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Suzie coś pięknego!
Dziewczyny, które zafasolkowały: i jak tam wasze podsumowanie objawów okres-ciąża przed zatestowaniem w tym cyklu? Napiszcie coś o tym, bo to ciekawe 😁Loraa, dailydamn, PaulinKA, Ann35, Suzie, aAleksandra lubią tę wiadomość
-
https://ibb.co/jWqRmJrOlisska, Suzie lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Deyansu wrote:A przy okazji - orientujecie się czy lekarz rodzinny może przepisać, oczywiście bez refundacji, bo i bez zaświadczenia o ciąży, luteinę 50?
Bo mój Dr póki co nie odpisuje i szlag mnie trafia, na razie planuję obniżyć dawkę luteiny do 3 tabletek na dzień, bo tylko w ten sposób dotrwam do 8 stycznia. Nie podoba mi się to...
Bo sam lekarza potężnie mi tłumaczył, że będę musiała brać duuuużo progesteronu. No to niech mi go zapisze 😈
Edit: na wszelki wypadek zapisałam się na 7 do jakiegokolwiek ginekologa na znanym lekarzu. Najwyżej odwołam wizytę. Nie lubię nie mieć opcji
A może kup po prostu receptę na jakiejś stronie typu erecepta coś tam? Chyba są nawet opcje konsultacji z lekarzem.... A poza tym tam trzeba opisać swoją historię, więc niby jest weryfikacja historii choroby.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Eedzia11 wrote:Suzie coś pięknego!
Dziewczyny, które zafasolkowały: i jak tam wasze podsumowanie objawów okres-ciąża przed zatestowaniem w tym cyklu? Napiszcie coś o tym, bo to ciekawe 😁
Jedyna różnica była taka, że mój śluz jest suchy. Przed okresem zawsze miałam kremowy. I jakieś 7dpo temperatura mi mega wyskoczyła, codziennie rosło o trochę, tak wysokiej nigdy nie miałam. Nie było też spadku przed okresem.
A tak to od wczoraj bóle jak na okres, bardzo podobne do tych co zawsze, więc byłam pewna, że się pojawi 🙈DreamBee, Deyansu, Julia24, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️