Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann35 wrote:❄️ 😒😒😒
Edit: Refleksja :
IDŹ PAN W CH&@!!!
Nie jestem smutna , dziś wyjątkowo jestem WKURWIONA. Ile można ? CHCE JUŻ ! Wiem, że się nie da, ALE JA CHCĘ JUŻ 😒
Stara dupa , za rogiem 36. Mentalnie gorąca 20stka.
Dwa pokemony na stanie , ale ja CHCE JESZCZE JEDNEGO 🥹 dajcie mi go złapać o niebiosa 🙄
To tyle. Dziękuje i miłego dnia.
BO MOJ BĘDZIE PO PROSTU SPIERDOLONY.
Się zastanawiam czy HomeOffice nie brać, żeby ludziom w pracy humorów nie zjebac wyrazem swojego ryja.
Bardzo mocno tulę 🫂🫂🫂 to pewnie musi być tym bardziej dobijające, że masz już dwójkę i mogłoby się zdawać, że 3 to formalność a tu trzeba walczyć.Deyansu, Ann35 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ann35 wrote:❄️ 😒😒😒
Edit: Refleksja :
IDŹ PAN W CH&@!!!
Nie jestem smutna , dziś wyjątkowo jestem WKURWIONA. Ile można ? CHCE JUŻ ! Wiem, że się nie da, ALE JA CHCĘ JUŻ 😒
Stara dupa , za rogiem 36. Mentalnie gorąca 20stka.
Dwa pokemony na stanie , ale ja CHCE JESZCZE JEDNEGO 🥹 dajcie mi go złapać o niebiosa 🙄
To tyle. Dziękuje i miłego dnia.
BO MOJ BĘDZIE PO PROSTU SPIERDOLONY.
Się zastanawiam czy HomeOffice nie brać, żeby ludziom w pracy humorów nie zjebac wyrazem swojego ryja.
Hej Ann, bardzo mi przykro
Pewnie nie pocieszy Cię cudze nieszczęście, ale uwierz mi, że większość z nas tutaj przeżywa momenty załamań i kryzysów. Pewnie nawet częściej, niż można tu przeczytać, bo nie zawsze dajemy temu upust. Ale hej! Zobacz, ile już było historii, gdzie w końcu, po długim czasie zmagań i różnych perypetii w końcu się udało! ❤️almost.there, Ann35, Tarisal lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Darrika wrote:Bardzo mocno tulę 🫂🫂🫂 to pewnie musi być tym bardziej dobijające, że masz już dwójkę i mogłoby się zdawać, że 3 to formalność a tu trzeba walczyć.
-
Kaliope wrote:Hej Ann, bardzo mi przykro
Pewnie nie pocieszy Cię cudze nieszczęście, ale uwierz mi, że większość z nas tutaj przeżywa momenty załamań i kryzysów. Pewnie nawet częściej, niż można tu przeczytać, bo nie zawsze dajemy temu upust. Ale hej! Zobacz, ile już było historii, gdzie w końcu, po długim czasie zmagań i różnych perypetii w końcu się udało! ❤️
Wiem właśnie że są ty osoby z o wiele gorszymi doświadczeniami , musiałam dać sobie dziś upust po prostu. Już lepiej 🫣Deyansu, Kaliope, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Ann35 wrote:No właśnie często słyszę , że już mam dwójkę i po co mi trzecie 😏
Znam to dobrze, przerobiłam, co więcej takiej ciąży już prawie nikt nie gratuluje, bo zakładają, ze wpadka.
Kochana pamiętaj, jesteś gorącą dwudziestką i nie ma co się przejmować starymi nudziarzami🤪Deyansu, Ann35, Kaliope, AnitaK, Tarisal, Joni89 lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Moje plamienie zamieniło się w @ stulecia. Wiec proszę o wpisanie mi przy wczorajszej dacie.🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Ann35 wrote:No właśnie często słyszę , że już mam dwójkę i po co mi trzecie 😏
Idiotyczne, masz potrzebę mieć 3 a nawet i 5 i ch$# co komu do tego. Ważne, ile Wy, rodzice macie zasobów, które możecie i chcecie przekazać dzieciom. Oczywiście mam na myśli różne zasoby, np. miłość, czas, kasa, itd. Nikogo innego nie powinno to interesować. Niech się kurde zajmą swoimi "cudownymi" życiami, tak nudnymi, że aż trzeba buciorami wchodzić w życie i decyzje innych 😡
Mimo odmiennej sytuacji, bardzo rozumiem Twój wkurw i mocno przytulam 🫂Darrika, almost.there, AnitaK, Tarisal, Joni89 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Cześć!
Gratuluję wszystkim zafasolkowanyn! Trzymam kciuki za bety, wizyty 🤞🏻 tulę za biele i złe nastroje.
Nas zmiotło z planszy, choroba się rozwinęła, mała przez kilka dni gorączkowała po 40 stopni, okazało się, że ma zapalenie oskrzeli. Dopiero dziś widzę poprawę. Ale siedzimy w domu do końca tygodnia. Oby w pracy nic nie sapali, bo wiecie same, jak to jest.
W tym miesiącu chyba rezygnujemy też ze starań bo brakuje nam trochę przestrzeni na to wszystko. Poczekamy, zobaczymy. Chyba potrzebujemy wiosny i nowej energii ☀️🌷
Ale na wątku zostaję i kibicuję 🤞🏻 -
hakorośl wrote:Ponieważ ludzie w takich pytaniach zdradzają tylko swoje obawy. W tych „a nie boisz się że…?”, lub „podziwiam cię, że chcesz kolejne jak z tymi jest tyle roboty…”🤢
Znam to dobrze, przerobiłam, co więcej takiej ciąży już prawie nikt nie gratuluje, bo zakładają, ze wpadka.
Kochana pamiętaj, jesteś gorącą dwudziestką i nie ma co się przejmować starymi nudziarzami🤪 -
@Ann35, @Siasi przytulam 🫂
Ja melduję ❄️. W sumie szoku nie ma, bo obecny cykl wyglądał na bezowulacyjny, ale zawsze się ta nadzieja jednak tliła, że może termometr popsuty 😉
Teraz już nie mam złudzeń, czekam na 🐒. Mam nadzieję, że przyjdzie szybko, żebym mogła wejść w nowy cykl. Lekarza mam na 21 stycznia, ciekawe co wymyśli.
Zazwyczaj cykle mam regularne i hormony wychodziły ok, miałam już badanie jajowodów, histeroskopię, a parametry nasienia od pierwszego badania poprawiły się znacznie.
Może czas na IUI.Ann35 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
Deyansu wrote:Idiotyczne, masz potrzebę mieć 3 a nawet i 5 i ch$# co komu do tego. Ważne, ile Wy, rodzice macie zasobów, które możecie i chcecie przekazać dzieciom. Oczywiście mam na myśli różne zasoby, np. miłość, czas, kasa, itd. Nikogo innego nie powinno to interesować. Niech się kurde zajmą swoimi "cudownymi" życiami, tak nudnymi, że aż trzeba buciorami wchodzić w życie i decyzje innych 😡
Mimo odmiennej sytuacji, bardzo rozumiem Twój wkurw i mocno przytulam 🫂
A najgorsza w tym wszystkim własna matka… która nie pała ze szczęścia na myśl powiększania przeze mnie rodziny.
No ale cóż , czarną owcą rodziny nie jest się przypadkiem 😆 -
w dzisiejszych czasach chwalić się trójką dzieci traktowane jest jako pato. Tak jak wyżej, trzecie to pewnie wpadka a nie że chciane. Takie prostolinijne myślenie. Moim marzeniem zawsze była trójka dzieciaków, w 3 ciążach byłam a mam jedno dziecko. I walczę, żeby mieć chociaż dwójkę.. Ale co czują te z nas tu, które czytają nasze 'ubolewania' a walczą o pierwsze? każda z nas ma swoją górę do przejścia
Ann35, AnitaK, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
I w ogóle strasznie mi przykro jak czytam o tych rozjechanych cyklach, trudno coś zaplanować i to poczucie, że ciało zupełnie nie chce współpracować... Piszę z własnego doświadczenia, bo przed odchudzaniem tak właśnie miałam. Mimo metforminy i letroxa.
@Siasi 🫂😐 oby to były pierwsze dni ciąży 🥰
Wczoraj dr się odezwał, na chwilę, ale przynajmniej potwierdził wizytę recepturową. Ufff
A ja dla własnej chorej głowy siknelam na test. I dalej są dwie kreski, więc sen nadal trwa...
Zaraz jedziemy na grób Teścia, bo dziś rocznica śmierci. Podobno cudowny człowiek, ale nie poznałam 😢 z Mężem poznaliśmy się 19.10.2019, a przyszły wtedy Teść zmarł 6 stycznia 2020. Był młody, ale strasznie chory....
Miłego spokojnego dnia, wolne, to dajcie na spokojnie upust wszelkim emocjom. Czasem trochę pomaga, nie ma co dusić w sobie 😘Siasi, Belia, DreamBee, AnMiPe, AnitaK, Tarisal lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Siasi wrote:Moje plamienie zamieniło się w @ stulecia. Wiec proszę o wpisanie mi przy wczorajszej dacie.
🫂🫂🫂 I Ciebie @kitka też tulam za biel, trzymajcie się dziewczyny moje 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 09:27
Siasi, kitka_ lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Idawoll wrote:Cześć!
Gratuluję wszystkim zafasolkowanyn! Trzymam kciuki za bety, wizyty 🤞🏻 tulę za biele i złe nastroje.
Nas zmiotło z planszy, choroba się rozwinęła, mała przez kilka dni gorączkowała po 40 stopni, okazało się, że ma zapalenie oskrzeli. Dopiero dziś widzę poprawę. Ale siedzimy w domu do końca tygodnia. Oby w pracy nic nie sapali, bo wiecie same, jak to jest.
W tym miesiącu chyba rezygnujemy też ze starań bo brakuje nam trochę przestrzeni na to wszystko. Poczekamy, zobaczymy. Chyba potrzebujemy wiosny i nowej energii ☀️🌷
Ale na wątku zostaję i kibicuję 🤞🏻
Dużo zdrówka, trzymajcie się tam, a jak trzeba odpuścić tinczasem trzeba, wiosna to piękny czasz moją ulubioną pora roku. Zawsze człowiek tak jakoś wrscs do życia razem z budząca się na nowo przyroda 😁Idawoll lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Trzymam kciukasy jeszcze za resztę testujących bardzo mocno🤞🤞🤞 trochę na ten tydzień nam się osób szykuje na testowanie i wierzę, że się kolejne fasolki pojawia ❤️
My już po śniadanku, ogarniam teraz zmywarkę i może mi się uda usiąść chwilę pograć bo młodą się zajmuje tata, na popke do pracy jedzie więc niech spędza chwilę czasu razem.
A w ogóle tak dzisiaj rano wstałam mówię a sprawdzę sobie ile dpo jestem bo w sumie ostatnie cykle praktycznie od 4 dpo jakieś bóle jajników podbrzusza i co nie tylko, a tu dzisiaj 9 dpo I w sumie nie czuje nic 🤷♀️ I się zastanawiam czy po prostu taki cykl mam czy przez to, że w sumie nie skupiałam się w ogóle ostatnie dni na tym co się na dole dzieje 😅Pogubiona, DreamBee, Darka101, AnitaK, hakorośl lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Ja się testuję dopiero jutro (13dpo) i chociaż myśli czasami błądzą, to tak jak Darrika gram w grę (Hogwarts Legacy mi się jeszcze nie znudził) I sobie spokojnie czekam. Pierwszy cykl od miesięcy gdzie nie narzucam sobie presji i nie mam oczekiwań (a przynajmniej nieźle się oszukuję, że ich nie mam) ;P
Test kupię dopiero jutro, żeby nie korciło. Nie oczekuję cudów bo nie było widać cialka zoltego po rzekomej owu i nie wiem czy zmniejszenie dawki lametty z 5 dni x2 do 3 dni x 2 nie spowodowało u mnie LUFa. Lekarka która robiła monitoring powiedziała, że przy zmniejszaniu dawki lepiej wciąż brać przez 5 dni tylko zmniejszyc liczbę tabletek. Taka ciekawostka.
Winszuję wszystkich pięknych dwóch kresek i tulę za biele. Dam znać jutro co u mnie.Darrika, DreamBee, Pogubiona, kitka_, Kaliope, almost.there, hakorośl, Mstka lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 10 miesięcy starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto -
Tulę za biele i małpy 😒🫂
Ja dziś zaczynam proga. Ten cykl mam bez stymulacji i sądząc po temperaturze nic się samo nie wykluło także czekam cierpliwie te 10 dni i mam nadzieję że małpa tym razem szybko przyjdzieDreamBee, kitka_ lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja