Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Przeczucie mnie nie myliło...wczoraj brązowe plamienie, dziś już regularna @. Zaczęłam się zastanawiać o ilu takich biochemach nie miałam pojęcia bo nie testuje przed terminem @ 🫤

Przytulam, bardzo mi przykro 😞🫂

Katarena lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dobra ja miałam nie testować, bo prog mi spadał w zeszłym tygodniu ale jasne, że miałam nadzieję mimo wszystko i się kurde niepotrzebnie rano nakręciłam, bo wiadomix co było na teście ❄️
    Po co to sobie robiłam 🤦‍♀️

Przykro mi 🫂

@Ola8999 tulę za biel ❄️🫂

Ola8999 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Przeczucie mnie nie myliło...wczoraj brązowe plamienie, dziś już regularna @. Zaczęłam się zastanawiać o ilu takich biochemach nie miałam pojęcia bo nie testuje przed terminem @ 🫤

🫂

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
  • Belia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Katarena bardzo mi przykro 🫂

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:

Tulę mocno 🫂 🫂🫂

I życzę żebyś za miesiąc, koło Walentynek miała już cudowny prezent w postaci dobrych wieści i pięknych przyrostów bety ♥️🤞

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    03.2025 - cykl naturalny + Acard75

"I to kiedyś minie..."
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dobra ja miałam nie testować, bo prog mi spadał w zeszłym tygodniu ale jasne, że miałam nadzieję mimo wszystko i się kurde niepotrzebnie rano nakręciłam, bo wiadomix co było na teście ❄️
    Po co to sobie robiłam 🤦‍♀️
    Ehh no właśnie ... 🫂
    Kaliope wrote:
    Przytulam 🫶Ola, kiedy masz histeroskopię? Ja mam laparo i histeroskopię w ten czwartek. Nie mogę sobie coś miejsca znaleźć ze stresu 🥴
    W czwartek, ale kolejny 16.01 też się trochę boje, wcześniej miałam sama biopsję i trwało to 5 min. Teraz szpital.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • brilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Bardzo mi przykro 🫂

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Przykro mi 🫂

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🫂 za biele i malpiszony
    @ Pogubiona 🤞 nie puszczam , sikaj jutro czekam
    @ Belia liczę na szczęście u Ciebie

Pogubiona lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest sens robić test wcześniej niż w terminie lub po spodziewanym miesiączki? Mi ginekolog mówiła żebym najwcześniej w dniu miesiączki robiła i tak się zastanawiam czy nie zainwestować w więcej testów żeby częściej robić czy jak 😂

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę Was za wszystkie biele :(

Ola8999 trzymam kciuki. Będziesz miala też laparo?

Ola8999, kitka_ lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
    📆18.03.2025 wizyta w klinice
    📆23.04.2025 biopsja kontrolna
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele 🫂🫂

Katarena Bardzo mi przykro 🫂

kitka_, Katarena lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Jest sens robić test wcześniej niż w terminie lub po spodziewanym miesiączki? Mi ginekolog mówiła żebym najwcześniej w dniu miesiączki robiła i tak się zastanawiam czy nie zainwestować w więcej testów żeby częściej robić czy jak 😂

No właśnie teoretycznie warto poczekać, by nie zawieść się ❄️ i zobaczyć od razu ładna betę (mamy cudowny przykład ze wczoraj dzięki @Suzie, że cierpliwość popłaca! ♥️ Zamiast biegać na bety i się dodatkowo stresować może już umawiać się na USG).

Rozmawiałyśmy też wczoraj, że niektóre z nas biorą silne leki na różne dolegliwości i chcą wiedzieć, czy mają zmieniać na inne, chociaż niewykształcone jeszcze łożysko, nie przenika wszystkiego, ale w dla niektórych leków może mieć to znaczenie przy implementacji.

I mówię to ja, która przesunęła testowanie na szybciej, bo już nie może wytrzymać 😅

Z jednej strony bolą mnie pachwiny i prawy dolny bok, że aż zwinęło mnie z bólu jak dziś kot wskoczył mi na kolana i zaczął "ugniatać" brzuch (ale temperatura cały czas bez szału, a Duphoston na mnie dziwnie działa i mam milion objawów, które wcale poprzednio nie oznaczały ciąży).

Z drugiej strony miałam dziś przepaskudny sen z małą trumienką zrobiona z pudełka na prezenty. Nawet nie pamiętałam tego snu, póki nie zobaczyłam tego pudełka na półce, ale nie wiem, czy chowałam w nim dzidziusia, czy zwierzątko 🥺

Jakoś mnie to rozbiło i chcę mieć to już po prostu "z głowy", bo mąż może będzie jechał w czwartek na parę dni podpisać umowę na ziemię pod nasz wymarzony dom "na zadupiu".

Jestem samolubna, ale wolę być smutna, póki jest obok - też już zmęczony jest ciut ostatnio staraniami, ale przeżyliśmy razem tyle różnego gunwa i chce go mieć obok siebie w razie co.

Diancia99, CrazyDaisy, Mstka lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

"I to kiedyś minie..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    No właśnie teoretycznie warto poczekać, by nie zawieść się ❄️ i zobaczyć od razu ładna betę (mamy cudowny przykład ze wczoraj dzięki @Suzie, że cierpliwość popłaca! ♥️ Zamiast biegać na bety i się dodatkowo stresować może już umawiać się na USG).

Rozmawiałyśmy też wczoraj, że niektóre z nas biorą silne leki na różne dolegliwości i chcą wiedzieć, czy mają zmieniać na inne, chociaż niewykształcone jeszcze łożysko, nie przenika wszystkiego, ale w dla niektórych leków może mieć to znaczenie przy implementacji.

I mówię to ja, która przesunęła testowanie na szybciej, bo już nie może wytrzymać 😅

Z jednej strony bolą mnie pachwiny i prawy dolny bok, że aż zwinęło mnie z bólu jak dziś kot wskoczył mi na kolana i zaczął "ugniatać" brzuch (ale temperatura cały czas bez szału, a Duphoston na mnie dziwnie działa i mam milion objawów, które wcale poprzednio nie oznaczały ciąży).

Z drugiej strony miałam dziś przepaskudny sen z małą trumienką zrobiona z pudełka na prezenty. Nawet nie pamiętałam tego snu, póki nie zobaczyłam tego pudełka na półce, ale nie wiem, czy chowałam w nim dzidziusia, czy zwierzątko 🥺

Jakoś mnie to rozbiło i chcę mieć to już po prostu "z głowy", bo mąż może będzie jechał w czwartek na parę dni podpisać umowę na ziemię pod nasz wymarzony dom "na zadupiu".

Jestem samolubna, ale wolę być smutna, póki jest obok - też już zmęczony jest ciut ostatnio staraniami, ale przeżyliśmy razem tyle różnego gunwa i chce go mieć obok siebie w razie co.
    Ostatnio miałam taki miesiąc aż do dziwnego okresu że tak się źle czułam i już sobie wymyślałam a to ciąża, zatrucie itd i w końcu sama nie wiem co to było. Teraz olałam niech się dzieje co chce bo zwariuje od obserwowania każdego bólu itd 😅

Pogubiona lubi tę wiadomość

• Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ostatnio miałam taki miesiąc aż do dziwnego okresu że tak się źle czułam i już sobie wymyślałam a to ciąża, zatrucie itd i w końcu sama nie wiem co to było. Teraz olałam niech się dzieje co chce bo zwariuje od obserwowania każdego bólu itd 😅

I to też jest zdrowe podejście :)

Chodzę specjalnie na monitoring by uniknąć testów owu, badań szyjki itp. już wystarczy, że "świruje" od owu do testu ;)

Ale jak dziewczyny tu radzą z "odpuszczeniem bez odpuszczania". Dalej będę się starać (bo muszę brać heparynę od owu), ale myślę, żeby zacząć grać w nową grę i może zapisać się na kurs tańca z przyjaciółką, bo zawsze chciałam nauczyć się tańczyć np. swing lub jive (ale jestem typem, który nie nadąża za choreografia nawet na aerobiku, więc byłoby to tylko dla ruchu, zabawy i zajęcia głowy 🫣).

Diancia99, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

"I to kiedyś minie..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    I to też jest zdrowe podejście :)

Chodzę specjalnie na monitoring by uniknąć testów owu, badań szyjki itp. już wystarczy, że "świruje" od owu do testu ;)

Ale jak dziewczyny tu radzą z "odpuszczeniem bez odpuszczania". Dalej będę się starać (bo muszę brać heparynę od owu), ale myślę, żeby zacząć grać w nową grę i może zapisać się na kurs tańca z przyjaciółką, bo zawsze chciałam nauczyć się tańczyć np. swing lub jive (ale jestem typem, który nie nadąża za choreografia nawet na aerobiku, więc byłoby to tylko dla ruchu, zabawy i zajęcia głowy 🫣).
    Też myślę żeby czymś się zająć a nie tylko zazdrościć innym że w ciąży, już urodziły itd a u mnie cichosza. 😂

• Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Moje plamienie zamieniło się w @ stulecia. Wiec proszę o wpisanie mi przy wczorajszej dacie.
    Ojej, ale wydaje mi sie czy ty dopiero poczatkiem roku mialas testy owulacyjne pozytywne? Tak szybciutko @?

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP

🔜 03.2025 - druga IUI ?

feel, heal, and know you're not alone.
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Dziewczyny tulę Was za wszystkie biele :(

Ola8999 trzymam kciuki. Będziesz miala też laparo?
    Dzięki, nie, bez laparoskopii. Histeroskopia z biopsją. Widziałam że pytałaś w którym dniu miałyśmy biopsje, ja miałam w 6dc, teraz będzie 7dc o ile nic się nie poprzesuwa.

Kaliope lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:

Jak Cię nie rusza biel na teście to możesz i 8 dpo próbować testować. :p albo jak właśnie jakieś leki musisz brać przy ciąży, albo odstawiać to lepiej wiedzieć wcześniej, w innym wypadku lepiej czekać aż się 🩸 spóźni i wtedy testować, mniej nerwów, stresu i doszukiwania się kuzyna cienia cienia 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 14:13

Pogubiona, PaulinKA lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:

Bardzo mi przykro 😞 też miałam takie przemyślenia ostatnio. Trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞🏻

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ