Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarena wrote:Przeczucie mnie nie myliło...wczoraj brązowe plamienie, dziś już regularna @. Zaczęłam się zastanawiać o ilu takich biochemach nie miałam pojęcia bo nie testuje przed terminem @ 🫤
Przytulam, bardzo mi przykro 😞🫂Katarena lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Slava wrote:Dobra ja miałam nie testować, bo prog mi spadał w zeszłym tygodniu ale jasne, że miałam nadzieję mimo wszystko i się kurde niepotrzebnie rano nakręciłam, bo wiadomix co było na teście ❄️
Po co to sobie robiłam 🤦♀️
Przykro mi 🫂
@Ola8999 tulę za biel ❄️🫂Ola8999 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
Katarena wrote:Przeczucie mnie nie myliło...wczoraj brązowe plamienie, dziś już regularna @. Zaczęłam się zastanawiać o ilu takich biochemach nie miałam pojęcia bo nie testuje przed terminem @ 🫤
🫂Katarena lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
Katarena lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Tulę mocno 🫂 🫂🫂
I życzę żebyś za miesiąc, koło Walentynek miała już cudowny prezent w postaci dobrych wieści i pięknych przyrostów bety ♥️🤞Katarena lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Slava wrote:Dobra ja miałam nie testować, bo prog mi spadał w zeszłym tygodniu ale jasne, że miałam nadzieję mimo wszystko i się kurde niepotrzebnie rano nakręciłam, bo wiadomix co było na teście ❄️
Po co to sobie robiłam 🤦♀️Kaliope wrote:Przytulam 🫶Ola, kiedy masz histeroskopię? Ja mam laparo i histeroskopię w ten czwartek. Nie mogę sobie coś miejsca znaleźć ze stresu 🥴♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
💊 Unidox
➡️ IUI ❓
Dziewczyny 🫂 za biele i malpiszony
@ Pogubiona 🤞 nie puszczam , sikaj jutro czekam
@ Belia liczę na szczęście u CiebiePogubiona lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tulę Was za wszystkie biele
Ola8999 trzymam kciuki. Będziesz miala też laparo?Ola8999, kitka_ lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Diancia99 wrote:Jest sens robić test wcześniej niż w terminie lub po spodziewanym miesiączki? Mi ginekolog mówiła żebym najwcześniej w dniu miesiączki robiła i tak się zastanawiam czy nie zainwestować w więcej testów żeby częściej robić czy jak 😂
No właśnie teoretycznie warto poczekać, by nie zawieść się ❄️ i zobaczyć od razu ładna betę (mamy cudowny przykład ze wczoraj dzięki @Suzie, że cierpliwość popłaca! ♥️ Zamiast biegać na bety i się dodatkowo stresować może już umawiać się na USG).
Rozmawiałyśmy też wczoraj, że niektóre z nas biorą silne leki na różne dolegliwości i chcą wiedzieć, czy mają zmieniać na inne, chociaż niewykształcone jeszcze łożysko, nie przenika wszystkiego, ale w dla niektórych leków może mieć to znaczenie przy implementacji.
I mówię to ja, która przesunęła testowanie na szybciej, bo już nie może wytrzymać 😅
Z jednej strony bolą mnie pachwiny i prawy dolny bok, że aż zwinęło mnie z bólu jak dziś kot wskoczył mi na kolana i zaczął "ugniatać" brzuch (ale temperatura cały czas bez szału, a Duphoston na mnie dziwnie działa i mam milion objawów, które wcale poprzednio nie oznaczały ciąży).
Z drugiej strony miałam dziś przepaskudny sen z małą trumienką zrobiona z pudełka na prezenty. Nawet nie pamiętałam tego snu, póki nie zobaczyłam tego pudełka na półce, ale nie wiem, czy chowałam w nim dzidziusia, czy zwierzątko 🥺
Jakoś mnie to rozbiło i chcę mieć to już po prostu "z głowy", bo mąż może będzie jechał w czwartek na parę dni podpisać umowę na ziemię pod nasz wymarzony dom "na zadupiu".
Jestem samolubna, ale wolę być smutna, póki jest obok - też już zmęczony jest ciut ostatnio staraniami, ale przeżyliśmy razem tyle różnego gunwa i chce go mieć obok siebie w razie co.Diancia99, CrazyDaisy, Mstka lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
"I to kiedyś minie..." -
nick nieaktualnyPogubiona wrote:No właśnie teoretycznie warto poczekać, by nie zawieść się ❄️ i zobaczyć od razu ładna betę (mamy cudowny przykład ze wczoraj dzięki @Suzie, że cierpliwość popłaca! ♥️ Zamiast biegać na bety i się dodatkowo stresować może już umawiać się na USG).
Rozmawiałyśmy też wczoraj, że niektóre z nas biorą silne leki na różne dolegliwości i chcą wiedzieć, czy mają zmieniać na inne, chociaż niewykształcone jeszcze łożysko, nie przenika wszystkiego, ale w dla niektórych leków może mieć to znaczenie przy implementacji.
I mówię to ja, która przesunęła testowanie na szybciej, bo już nie może wytrzymać 😅
Z jednej strony bolą mnie pachwiny i prawy dolny bok, że aż zwinęło mnie z bólu jak dziś kot wskoczył mi na kolana i zaczął "ugniatać" brzuch (ale temperatura cały czas bez szału, a Duphoston na mnie dziwnie działa i mam milion objawów, które wcale poprzednio nie oznaczały ciąży).
Z drugiej strony miałam dziś przepaskudny sen z małą trumienką zrobiona z pudełka na prezenty. Nawet nie pamiętałam tego snu, póki nie zobaczyłam tego pudełka na półce, ale nie wiem, czy chowałam w nim dzidziusia, czy zwierzątko 🥺
Jakoś mnie to rozbiło i chcę mieć to już po prostu "z głowy", bo mąż może będzie jechał w czwartek na parę dni podpisać umowę na ziemię pod nasz wymarzony dom "na zadupiu".
Jestem samolubna, ale wolę być smutna, póki jest obok - też już zmęczony jest ciut ostatnio staraniami, ale przeżyliśmy razem tyle różnego gunwa i chce go mieć obok siebie w razie co.Pogubiona lubi tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:Ostatnio miałam taki miesiąc aż do dziwnego okresu że tak się źle czułam i już sobie wymyślałam a to ciąża, zatrucie itd i w końcu sama nie wiem co to było. Teraz olałam niech się dzieje co chce bo zwariuje od obserwowania każdego bólu itd 😅
I to też jest zdrowe podejście
Chodzę specjalnie na monitoring by uniknąć testów owu, badań szyjki itp. już wystarczy, że "świruje" od owu do testu
Ale jak dziewczyny tu radzą z "odpuszczeniem bez odpuszczania". Dalej będę się starać (bo muszę brać heparynę od owu), ale myślę, żeby zacząć grać w nową grę i może zapisać się na kurs tańca z przyjaciółką, bo zawsze chciałam nauczyć się tańczyć np. swing lub jive (ale jestem typem, który nie nadąża za choreografia nawet na aerobiku, więc byłoby to tylko dla ruchu, zabawy i zajęcia głowy 🫣).Diancia99, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
"I to kiedyś minie..." -
nick nieaktualnyPogubiona wrote:I to też jest zdrowe podejście
Chodzę specjalnie na monitoring by uniknąć testów owu, badań szyjki itp. już wystarczy, że "świruje" od owu do testu
Ale jak dziewczyny tu radzą z "odpuszczeniem bez odpuszczania". Dalej będę się starać (bo muszę brać heparynę od owu), ale myślę, żeby zacząć grać w nową grę i może zapisać się na kurs tańca z przyjaciółką, bo zawsze chciałam nauczyć się tańczyć np. swing lub jive (ale jestem typem, który nie nadąża za choreografia nawet na aerobiku, więc byłoby to tylko dla ruchu, zabawy i zajęcia głowy 🫣). -
Siasi wrote:Moje plamienie zamieniło się w @ stulecia. Wiec proszę o wpisanie mi przy wczorajszej dacie.👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023
08.2023 👼CP
🔜 03.2025 - druga IUI ?
feel, heal, and know you're not alone. -
Kaliope wrote:Dziewczyny tulę Was za wszystkie biele
Ola8999 trzymam kciuki. Będziesz miala też laparo?Kaliope lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
💊 Unidox
➡️ IUI ❓
Diancia99 wrote:Jest sens robić test wcześniej niż w terminie lub po spodziewanym miesiączki? Mi ginekolog mówiła żebym najwcześniej w dniu miesiączki robiła i tak się zastanawiam czy nie zainwestować w więcej testów żeby częściej robić czy jak 😂
Jak Cię nie rusza biel na teście to możesz i 8 dpo próbować testować. :p albo jak właśnie jakieś leki musisz brać przy ciąży, albo odstawiać to lepiej wiedzieć wcześniej, w innym wypadku lepiej czekać aż się 🩸 spóźni i wtedy testować, mniej nerwów, stresu i doszukiwania się kuzyna cienia cienia 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 14:13
Pogubiona, PaulinKA lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Bardzo mi przykro 😞 też miałam takie przemyślenia ostatnio. Trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞🏻Katarena lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja