Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka96 wrote:Ja miałam nawracające zapalenia pęcherza a potem się okazało że to ureplasma .
Dałaś mi trochę z tym do myślenia, chociaż ostatecznie dostałam doxycyline i ją wybrałam, ale w sumie chyba w końcu będę musiała zrobić te wymazy, żeby sprawdzić czy rzeczywiście nie mam.
Co do posiewu to faktycznie warto zrobić, choć ja miałam i niestety wyszło mi mnóstwo różnych bakterii (mimo, że starałam się zachować wszystkie środki ostrożności podczas pobierania). Teoretycznie powinnam to powtórzyć, ale to właśnie było wtedy kiedy to olałam 😕
Ale mój mąż tuż po mnie złapał ostatnim razem i najpierw lekarz przepisał mu coś słabszego od furaginy, a potem coś co i tak jest na bazie furaginy. Właśnie sprawdzałam to w zeszłym tygodniu jak mnie dopadło, bo wcześniej mój mąż poprostu grzecznie to wybrał, pomogło mu więc nie drążylismy tematu. Z tej historii snuje wniosek, że lekarz bez posiewu i tak pewnie daje ostatecznie furagine, więc tak jak dziewczyny wcześniej pisały chyba warto ten posiew zrobić.
👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (35cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
ellevv wrote:Spokojnie promyczku 😉 tym się nie martw. Bielej się nie da 😆 a 3 testy już pokazały więc ciąży u mnie żadnej
Właśnie po stopce, gratulacje!
Przytulam, ale widzę że dajesz radę i mimo wszystko zarażasz tym pozytywnym nastawieniem nawet przy „porażkach” 😊ellevv lubi tę wiadomość
👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (35cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
Choinka123 wrote:@cysterka95 -a jaki masz dalszy plan leczenia jeśli mogę wiedzieć, bo u mnie lekarz po 3 nieudanej stymulacji proponuje laparoskopie diagnostyczna (cykle miałam przed stymulacja regularne ale jak to lekarz określil pęcherzyki słabo rosły)
Nie do końca chce się zgodzić na ten zabieg bo drożność miałam robiona i jest wszystko ok. USG w stronę endometriozy też wykonane i nie wykryto ognisk. A operacja to zawsze operacja i jestem w kropce.
Plan który mi gin przedstawiła na początku był taki że robimy 3 stymulacje, jeśli się nie uda to badamy męża i u mnie drożność. I na tym etapie właśnie wyszły u męża złe wyniki nasienia + żylak powrózka nasiennego, więc obecnie bardziej skupiamy się na wyprowadzeniu jego problemów a w tym czasie moja drożność żeby mieć to już odhaczone.
W lutym się okaże czy jego wyniki się poprawiły, jak nie to idzie na zabieg więc starania będziemy wstrzymywać. Ale jak się poprawią to działamy ze stymulacją pewnie kolejne 3 miesiące i potem zobaczymy👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
ellevv wrote:Dalia bardzo miło mi że dołączyłaś do nas 😊 rozpakuj swe walizki tylko proszę nie na długo 😜
Jeśli chcesz żebym cię dopisała do naszej pierwszej strony, daj znać 😊
Możesz wpisać mnie na 20.01, po prostu w razie co ze znaczkiem 🩸zamiast ❄️😊ellevv lubi tę wiadomość
👩24 👦26 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 6 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 4,5❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️
3.2025 TSH 2,3 -
Dalia wrote:Możesz wpisać mnie na 20.01, po prostu w razie co ze znaczkiem 🩸zamiast ❄️😊
Nie ma problemuPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️chwilowy brak starań z pomocą medyczną
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dzień dobry dziewczyny 😃💖
Ale miałam dzisiaj złą noc, co chwilę się wybudzałam i miałam jakieś koszmary 🥹 nie lubię takich nocy, jakby wszystko na półśnie 😥15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Anka96 wrote:Ja miałam nawracające zapalenia pęcherza a potem się okazało że to ureplasma .
Miałam zapalenie pęcherz od 13 roku życia jakoś przez nie wiem ile dobre 10 lat, przewlekle oczywiście już było. Żyć się z tym nie dało, a jedyne co słyszałam to taka pani uroda 🤡 w badaniach moczu nigdy nic nie wychodziło 🤷♀️ potrafiłam mieć dwa razy na miesiąc antybiotyk cirponex bodajże, po którym i tak wszystko mi wracało 🤦♀️ nikt mi nie zleciła żadnych badań ani nic więcej, nie wysłał do urologa itp
Później na studiach trafiłam na spoko gina i kazał mi to zaleczyć kuracja 3 miesiące codziennie na noc furagina z witamina c 1000 i pomogło, a ja tyle lat się męczyłam. Po kilku latach mi wróciło i od razu w panice pobiegłam do Fizjo uro gino, ale tam było ok i do urologa. On mi przepisał kurację jakimś 3 miesięcznym antybiotykiem, a jak nie pomoże to szczepionka, ale przeszło jakoś samo i koniec końców nie wzięłam wcale tego antybiotyku i mam spokój od jakiś dwóch lat tfu tfu oczywiście 😅11 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Ellev, bardzo mi przykro, ten test wygladal bardzo obiecująco 😔
A co do zapalenia pęcherza to jestem chyba jakimś fenomenem, bo nigdy mnie to nie dopadło 😱
Dzisiaj w 9 d.c. mam monitoring w klinice i jeśli wszystko będzie ok to inseminacja lada dzień. Stresuje się, że pewnie jak na złość coś będzie nie tak i nic z tego nie będzie. Chciałabym już jak najszybciej "odebebnic" te inseminacje żeby móc w końcu podejść do in vitro...🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f -
Jeszcze raz Wam dziękuję dziewczyny za wszystkie rady. Jestem po wizycie u lekarza. Przedstawił mi dwie opcje, bardziej inwazyjną i mniej dla starań o dziecko. Przez naprawdę duży krwiomocz i ból dostałam od razu antybiotyk Cefox. Pytałam o posiew, ale powiedział, że to opóźni podanie leku o dobę, a ten jest uniwersalny najbardziej i nie będę musiała zwijać się z bólu.
Hope🍀, Darrika, flotek, Kaliope lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
cysterka95 wrote:Plan który mi gin przedstawiła na początku był taki że robimy 3 stymulacje, jeśli się nie uda to badamy męża i u mnie drożność. I na tym etapie właśnie wyszły u męża złe wyniki nasienia + żylak powrózka nasiennego, więc obecnie bardziej skupiamy się na wyprowadzeniu jego problemów a w tym czasie moja drożność żeby mieć to już odhaczone.
W lutym się okaże czy jego wyniki się poprawiły, jak nie to idzie na zabieg więc starania będziemy wstrzymywać. Ale jak się poprawią to działamy ze stymulacją pewnie kolejne 3 miesiące i potem zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 11:38
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Choinka123 wrote:To widzę bardzo podobna historia. Mąż miał operację rok temu w lutym na żpn, po pół roku wyniki nieznacznie się poprawiły, lekarza zmieniłam w listopadzie i powiedział że ta operacja nic nie daje to mnie już zamroziło na początku wizyty. Przepisał mu inne leki i ma zrobić badanie koniec stycznia lub początku lutego. A mi przepisal stymulację lametta zastrzyk owitrelle po wizyciew 12 dniu i od 16 dnia cyklu duphaston przez 14 dni. A z tyłu głowy mam że po lutym jak się nie uda to laparoskopia. Chce sie do niego umówić i porozmawiać żeby spróbować jeszcze czegoś innego tylko nie mam już pomysłu i nie chce wchodzić w jego kompetencje, a z drugiej strony wiem że dla niego to jest najłatwiejsza opcja rozciąć i zobaczyć co jest w środku, a jeśli jest wszystko ok to po co operacja. Nie miałam robionych badań Kir może sama histeroskopie ale nie wiem czy będzie otwarty na jakieś inne propozycje szczególności że 3 lata już minęło.
To faktycznie podobnie. Mój też na razie na lekach zobaczymy czy coś dadzą. A z laparoskopia hmm sama nie miałam więc niestety niewiele powiem, ale faktycznie z tego co widzę w większości pierwszym krokiem jest histeroskopia, laparo później. Z drugiej strony jeśli tyle czasu minęło to może faktycznie nie ma co tracić kolejnych miesięcy jeśli laparoskopia wiele powie. Po niej się w miarę szybko chyba dochodzi do siebie. Może któraś z dziewczyn tu ma doświadczenie to się podzieli👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
@Sreberko dawała znać co u niej ??👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Tarisal wrote:@Sreberko dawała znać co u niej ??
Niestety nie, czekamy nadal na wieści, nie wiem może na innym wątku coś się udzielała? Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrzeTarisal lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Chochlik12 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😃💖
Ale miałam dzisiaj złą noc, co chwilę się wybudzałam i miałam jakieś koszmary 🥹 nie lubię takich nocy, jakby wszystko na półśnie 😥
Łączę się w bólu ostatnie noce. Jak zasnąć już się uda to tak głupie sny. Nawet koty, które w nocy są zazwyczaj super grzeczne ostatnio budziły mnie na zmianę. Już z mężem nawet śpimy osobno parę ostatnich dni, bo się non stop wierce i jakiekolwiek chrapanie od razu mnie wybudza.
Ale u nas jak zdarza się spać osobno jak chcemy się wyspać - mówię to ja, która parę lat na osobne kołdry nie chciała się zgodzić, teraz sama ucieka na kanapę jak nie usnę po godzinie
Myślę właśnie o Sreberku... Niech jej się wszystko poukłada ♥️Chochlik12, Deyansu, kitka_ lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Ja dzisiaj dziewczyny pójdę po test, jutro rano zrobię (11 dpo) ale będzie biel 🙉 Mam wrażenie że poza dużą ilością śluzu nic szczególnego nie zaobserwowałam, wszystko jak na @ ☹️ Mówię wam, wodospad będzie jak nic. Jeszcze mam umówionego gina na za 5 dni bo wyskoczyło mi jakieś dziadostwo 😅 Oczywiście boli brzuch jak na @ - 4 dni przed terminem oczywiście jak w każdym nieudanym cyklu 🙃🙃
Ja trzymam strasznie mocno kciukasy 🤞 Kciukasy również na kolejne cykle!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:37
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Hej Dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków. Jestem już po. Lewy jajowód niedrożny, lekarz usunął parę zrostów ale nie dało się udrożnić. Prawy dobrze drożny.
Jakieś maleńkie ognisko endometriozy w tylnej części miednicy, w miejscu, w którym teoretycznie nie ma to wpływu na implantację i zajście. Usunął je. Na wyniki komórek plazmy, nk i histeroskopii muszę czekać. Jakoś tam jeszcze jeden marker dałam do oznaczenia. Zobaczymy. Nie widział żadnych cech stanu zapalnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:36
Tarisal, Slava, DreamBee, PaulinKA, Darrika, Pogubiona, Belia, Katarena, Hope🍀, Loraa, cysterka95, Darka101, Mstka, Olisska, Deyansu, ellevv, AnMiPe, Pacynka, Marcia03, Olalexa, brilka, kitka_ lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola