X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chłopiec czy dziewczynka?
Odpowiedz

Chłopiec czy dziewczynka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Chcieć to sobie można ;) Ja myślałam że będzie dziewczynka i już się na to nastawiłam bo serduszkowanie było 6 dni przed owulką a tu siusiak na usg wyszedł ;)
    Tak na serio lepiej się na nic nie nastawiać bo nie mamy na to wpływu a później tylko rozczarowania są :P
    Moja siostra celowała w chłopaka, przez owulką specjalnie zawieszali starania... A tu co? Urodziła się Nina :D
    Ale naczytałam się też na przeróżnych formach, że wielu parom udaje się "utrafić" :)
    Dobry siusiak nie jest zły :P

Anoolka lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Moja siostra celowała w chłopaka, przez owulką specjalnie zawieszali starania... A tu co? Urodziła się Nina :D
    Ale naczytałam się też na przeróżnych formach, że wielu parom udaje się "utrafić" :)
    Dobry siusiak nie jest zły :P
    Jasne że tak ;)
    Jak pisały dziewczyny wyżej, najważniejsze jest zdrowie maluszka.
    Ja przeżyłam mały horror na usg jak mi pani doktor powiedziała że maluszkowi nie domyka się zastawka w sercu i wtedy płeć przestała się liczyć :P
    Ale fakt faktem że cały czas mi się śni że rodzi się dziewczynka...;)

Eklerka lubi tę wiadomość

• Deneris Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch chłopców 13 i 8 lat,chciałabym dziewczynkę,jeśli będzie chłopczyk to też będzie super-chłopaki się ucieszą

Deneris
  • marcela6 Nowa

Wysłany: 28 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wasze córki tez takie są http://dumnyrodzic.pl/artykul/cala-prawda-o-dziewczynkach :D

• Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chciałby chłopca, a ja bym poprostu..... chciała :)

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to w zasadzie wszystko jedno jakiej płci będzie nasze przyszłe dziecko mam już dzieci płci męskiej i żeńskiej:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się nie umie zdecydować co by chciał :D z jednej strony dziewczynkę, z drugiej chłopaka... Eh chyba jedynym rozwiązaniem będą bliźniaki-oczywiście parka :D :D :D w sumie czemu nie jestem za :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mój to się nie umie zdecydować co by chciał :D z jednej strony dziewczynkę, z drugiej chłopaka... Eh chyba jedynym rozwiązaniem będą bliźniaki-oczywiście parka :D :D :D w sumie czemu nie jestem za :D
    fajnie by było:-)

terka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj fajnie fajnie :D mamy spore szanse-moja mama ma rodzeństwo bliźniaki, od mojego męża taty rodzeństwo to też bliźniaki :D ale zobaczymy czy tak będzie czy na szansach i prawdopodobieństwie się skończy :D chcielibyśmy... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:00

• Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj fajnie fajnie :D mamy spore szanse-moja mama ma rodzeństwo bliźniaki, od mojego męża taty rodzeństwo to też bliźniaki :D ale zobaczymy czy tak będzie czy na szansach i prawdopodobieństwie się skończy :D chcielibyśmy... ;)
    to trzymam kciuki za bliźniaki u mnie w rodzinie niestety nie ma bliźniaków ale pomarzyć przecież można:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:16

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka a jak Twoje samopoczucie czytałam że byłaś chora...i kiedy masz planowo dostać @?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    terka a jak Twoje samopoczucie czytałam że byłaś chora...i kiedy masz planowo dostać @?

A żebym ja to wiedziała... Nawet OF nie ogarnia tego mojego cyklu... Więc bladego pojęcia nie mam, ale pewnie jakoś z początkiem lipca. Jak już ma przyjść to po 30.06 a nie w urodziny walić z kopyta bo chce urodzinową wycieczkę zrobić sobie a nie użerać się :D Owu wg OF była 24-26dc (zmienia to co chwilę) czyli mega późno co oznacza, że i @ bedzie później, albo i nie ;) chociaż jakoś wierzyc mi się nie chce z jednej strony w to, bo jak późna i taka jakaś niemrawa objawowo to wątpię żeby coś z tego było a co dopiero bliźniaki :D :D ale suty bolą i wrażliwe od kilku dni czego nie miałam nigdy ani podczas owu ani przed @... No pożyjemy zobaczymy może z tego niemrawego właśnie coś wyniknie :D
    Co do choroby to w końcu zdrowa mogę wychodzić w świat :D Przez te 2 tygodnie leżenia w łóżku przybrałam trochę na wadze, na szczęście nie ma źle trzymam się :D
    A co do marzeń -zawsze można zapoczątkować bliźniakowanie, ktoś musi nie? :D

Rene lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ