Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie .masz?Zula18 wrote:Hej dziewczyny, zostało mi sporo testów owulacyjnych. Chętnie komuś sprzedam za symboliczną cenę plus przesyłka
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Dawdler34 wrote:@mommytobe ja mam ok 10dc, płaczka 'nigdy mi sie nie uda zajść' się włącza i taki dół mnie łapie..
Co do gin- myślę, że jak tak zagadasz to będzie ok:) nie używaj słowa 'monitoring' bo wiadomo, że co lekarz to inne podejście i jeszcze powie, że to nie po to taka wizyta 😜
@gorzka niestety ja nic nie widzę na tych testach
@natix, jak kawa ? 😀
Btw. Też zawsze czułam owulacje, a tym razem nic. Nawet teraz po owulacji nic mnie nie ciągnie za bardzo, może raz czasem ale nie wiem czy to nie jelita 🫣 za to dużo rzeczy mnie irytuje i wku*rwia (że się tak brzydko wyraże)🤣
Umówiłam się do ginekologa na +-6dc, zobaczymy co tam w trawie piszczy. Akurat przed urlopem.. jeszcze w końcu zrobię te badania LH, FSH, estradiol i AMH - bardzo mnie to przeraża, że słabe wyjadą..
Tak samo kwaśna haha ale mój mąż też mówi że jakaś dziwna więc może faktycznie coś nas rozkłada…
Zrobiłam już napar z imbiru, goździków i kurkumy…👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
Widzę, że mamy ten sam dzień, to ja też się zapiszę na czwartkowe testowanie 🤭biavska wrote:aaandzia ja proszę o przepisanie na testowanie 27/08. Jutro dopiero 8 DPO, a dodatkowo musimy wyjechać około 4 rano na lotnisko, więc bez sensu. Gdybym była w domu to pewnie już bym zaczęła od jutra, bo zawsze zaczynam od 8 dnia 😂
aaandzia lubi tę wiadomość
👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza
03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷
2026 - starania o kolejne dziecko -
Kochana takie historie jak Twoja są nam tutaj najbardziej potrzebne. Muszę przyznać, że wlałaś w moje serce naprawdę ogrom nadziei, że mimo złych wyników, mimo przeciwności losu cuda naprawdę się zdarzają. 🥹 To daje takiego kopa do działania i nie poddawania się jak żadne słowa. 😉 Nawet nie wiesz jak się cieszę Twoim szczęściem, mam aż ciarki. Trzymam z całych sił kciuki za Waszego kropeczka. 🤞🤞 Jestem przekonana, że będzie dobrze. 😘J.ss wrote:Dziewczyny dziękuję wam bardzo, aż sama się wzruszyłam dzięki wam, naprawdę jestem wdzieczna za tyle pięknych słów i trzymanie kciukow.
Prawdopodobnie jutro mi się uda dostać do synevo i będę miała wyniki w poniedziałek, jeśli infolinia dobrze mówi że ten punkt jest czynny, a drugą zrobię we wtorek.
Tule za te wredne @ ☹️
Nie wiadomo co będzie u nas dalej ale jednak nie można spisać zawsze wszystkiego na straty, trzeba mieć nadzieję że będzie wszystko u każdej z nas dobrze i trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ja nie wiem jak ja opuszczę ten watek bo przecież jestem tu prawie od roku i tak się zżyłam 🥺 Marzę abyśmy wszystkie przeszły na fiolet.
J.ss, Elgenda, mistyreal, Nikaaa_, dzydzy, Marcycha, Szept_Flory lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
J.ss wrote:Malwi, a jak się czujesz? Choroba odpuściła?
Teoretycznie tak bo już nie mam gorączki ale zaczyna się gardło i inne nie fajne sprawy ale funkcjonuje normalnie, a do owulacji i na wyjazd z mężem do DE będę nówka sztuka 😅 chodź mam cichą nadzieję że owu zdąży wypaść przed wyjazdem i podziałamy w domu bo zdecydowanie bardziej komfortowo
J.ss, Elgenda, Marcycha lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
Heja, wracam po wakacjach, głowa mocno odpoczęła, fajnie było, choć pogoda nieidealna. Coś Mazury nas nie lubią, bo w zeszłym roku też było nienajlepiej pogodowo. Od kilku dni śluz płodny
🌻J.ss cieszę się że ujrzałaś w końcu dwie kreseczki
I gratuluję wszystkim którym się udało, tulę za małpy i biele
Dzisiaj zauważyłam super funkcję w IKP - można normalnie zamówić w appce kolejną receptę (bez wizyty u lekarza, czy płacenia za internetowe recepty). Właśnie sobie zamówiłam estrofem i duphaston. Mam nadzieję że zadziała git
aaandzia, Elgenda, Maalwii, Monia•, Lucy_26, Dawdler34, MiśkaK, Kompotlinka, Gorzkax33333, Marcycha lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Kompotlinko, dziękuję, trzymam za was kciuki!
Malwi, a mąż ok? Jego nic nie złapało? Pytam w kontekście tego badania nasienia w środę, bo nam powiedzieli że jak jakieś przeziębienie czy coś to od razu mamy dzwonić.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Tofuszka, było cimcirimci na łodzi? 😄
Ooo fajna opcja z receptami w IKP, daj znać czy zadziałało.
aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
J.ss wrote:Malwi, a mąż ok? Jego nic nie złapało? Pytam w kontekście tego badania nasienia w środę, bo nam powiedzieli że jak jakieś przeziębienie czy coś to od razu mamy dzwonić.
Wrócił dopiero wczoraj więc jeszcze nic nie zdążyło wykiełkować jak coś u niego zasiałam, ale jak przyjechał to już od wczoraj jestem bez gorączki więc może już nie zarażam
Tak w klinice też nam powiedzieli że jak gorączka będzie to dzwonić to na spokojnie przełożymy na inny termin
A Ty jak się czujesz? I jak mąż jak już pierwsze emocje opadły? 😊M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
mówisz jak mój mąż haha, zawsze się pyta o "cimcirimcim" i mi się od razu odechciewa hahahElgenda wrote:Tofuszka, było cimcirimci na łodzi? 😄
Ooo fajna opcja z receptami w IKP, daj znać czy zadziałało.
ale tak było dwa razy, wczoraj po powrocie kolejny raz, śluz płodny jeszcze wczoraj miałam, dzisiaj ciężko powiedzieć, bo mogą być resztki z wczoraj póki co. Co do IKP dam znać
Marcycha, Szept_Flory lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Ile dni abstynencji robicie przed badaniem?
A dziekuje, juz dobrze, nie dociera do nas troche i z duza nutka ostrożności to wszystko traktujemy. Ja tez ok, jedynie mam bóle jak na miesiaczke a normalnie powinnam dostać we wtorek, także zobaczymy09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Tofuszka wrote:mówisz jak mój mąż haha, zawsze się pyta o "cimcirimcim" i mi się od razu odechciewa hahah
ale tak było dwa razy, wczoraj po powrocie kolejny raz, śluz płodny jeszcze wczoraj miałam, dzisiaj ciężko powiedzieć, bo mogą być resztki z wczoraj póki co. Co do IKP dam znać
Hahaha o widzisz 😂 ja ostatnio usłyszałam to określenie i mi się spodobało 😆 ale fajnie, że starania były obfite 💕
Tofuszka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Ja w tym cyklu też totalnie nie wyłapałam owulacji, zawsze była jak w zegarku 17 dc. Zrobiłam trochę testów ale ciągle wychodziły nisko, może też coś się poprzesuwało i nie wyłapałam. Trochę smutno bo mija nam rok starań a tu kolejny cykl pewnie na straty
🎀 30 👔 31 🐶 -
J.ss wrote:Ile dni abstynencji robicie przed badaniem?
Mój mąż miał 4 dni. Ogólnie powiedzieli mu 3-5 dni.👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
💕12 cykl starań (09/26)
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation -
Gorzkax33333 wrote:W 12 dniu po owulacji wzięłam ostatnia tabletkę progesteronu, od wczoraj wszystko mi śmierdzi a szczególnie mięso 😂 czekam na okres, ile po odstawieniu powinien przyjść ?
U każdej kobiety może być różnie, ja zawsze 2 dni po odstawieniu dostaje
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
biavska wrote:Mój mąż miał 4 dni. Ogólnie powiedzieli mu 3-5 dni.
Nam mówili 2-5 dni i też 4 "zrobiliśmy"👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
J.ss wrote:Ile dni abstynencji robicie przed badaniem?
A dziekuje, juz dobrze, nie dociera do nas troche i z duza nutka ostrożności to wszystko traktujemy. Ja tez ok, jedynie mam bóle jak na miesiaczke a normalnie powinnam dostać we wtorek, także zobaczymy
Abstynencji będzie 4 dni. Jak umawiałam w klinice to powiedziano mi że 3-5 dni więc tak po środku
Wiadomo jak będziesz miała wyniki bety daj znać 😊M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
A pytanie - czy badania dla partnerów robicie prywatnie czy na NFZ? I jeśli nfz to do jakiego lekarza iść po skierowanie na to?
U mnie dziś powinien zacząć się okres, ale na razie objawów brak - tylko piersi bolą. Mam nadzieję, że z cyklem wszystko będzie w porządku i się nie rozreguluje, bo dobrej pory zawsze miałam 28 dni jak w zegarku