Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Elgenda, a Ty już podjęłaś decyzję kiedy testujesz? 😈

💐 Marcycha, może jednak? Daleko do tego Mrągowa? Może warto jednak jutro podjechać.🤞

💐 Bluesky, witaj. 🙋‍♀️ Powodzenia w staraniach.

💐 Dawdler34, moja sikająca paro. Jeśli Ty wytrzymasz do piątku, to ja tym bardziej muszę. Umawiamy się na piątek w takim razie? 😉
    Tak jest! Jak będzie nas kusiło szybciej, to możemy się wspierać:)
    U mnie @ ma być planowo między 26 a 28 sierpnia, także ten 28.08 to taki sądny dzień

Szept_Flory lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Tak jest! Jak będzie nas kusiło szybciej, to możemy się wspierać:)
    U mnie @ ma być planowo między 26 a 28 sierpnia, także ten 28.08 to taki sądny dzień

Umówione!
    U mnie to będzie 11dpo. Tak sobie zaplanowałam to testowanie na początku cyklu i niech tak już zostanie.
    Życzę Tobie tłuściutkiej krechy, a sobie choć takiej żeby lupa nie była potrzebna. 😅😉🫶

Dawdler34 lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też ma fazę płaczki przed okresem? Ja kilka dni przed zwykle mam tak mega obniżony nastrój… snuje się, wszystko mnie wzrusza i ciągle chce mi się płakać. Miałam tak też przed staraniami żeby nie było 😅 białe testy nie pomagają of course…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 08:07

mistyreal, Aureola94 lubią tę wiadomość

👩🏻 34 👱🏻‍♂️37

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Październik 2026 - 6cs
    ✨ 17 października - testowanie 🤞
  • natix Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Dawdler34, wtorek będzie należał do Ciebie! 🤞🫶🤞

💐 natix, zgadzam się z biavska. Metaliczny posmak w ustach to też częsty objaw. Sama słyszałam takie historie.

💐 J.ss 🥹🥹🥹 Piękny widok ten test! Powodzenia!

💐 Zizu952, tak, częste sikanie to też podstawa do uruchomienia brajana! 🤣

💐 Amelia96, 🫂

💐 biavska, o drętwieniu też czytałam. To też może być to!

Oficjalnie z wielką przyjemnością witam brajana. Za chwilę będę czuć nie tylko podwyższoną temp, ale i metal w ustach i drętwienie rąk. 🤣🤣🤣
    Od siebie dorzucę jeszcze kłucia i pobolewania w dole brzucha. Zmywałam dziś sobie najzwyczajniej w świecie i nagle pyk. Najpierw jedno ukłucie, później drugie. Przecież wiadomo, że to wypływający z jajowodu zarodek, prawda? Prawdaaaa? 🤣🤣🤣

Już dziś go nie ma 😆 za to brzuch boli jak na okres i sutki jakieś wrażliwe nawet w sportowym staniku, a on przecież dopiero za 11 dni🙄
    Zaraz idę testować czy kawa smakuje 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 08:16

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 09.2026 Fertistim
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na 7.09 na konsultacje u ginekologa w Luxmed. To będzie +/- dzien owulacji (biorąc pod uwagę poprzednie cykle). Nie jest to wizyta nazwana „monitoring” ale chyba powinno być ok jak powiem że się staramy i chciałam sprawdzić w którym momencie cyklu jestem? Co myślicie? Dr Krzysztof Wurm, ma dobre opinie z tego co czytałam.

aaandzia lubi tę wiadomość

👩🏻 34 👱🏻‍♂️37

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Październik 2026 - 6cs
    ✨ 17 października - testowanie 🤞
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 12 dniu po owulacji wzięłam ostatnia tabletkę progesteronu, od wczoraj wszystko mi śmierdzi a szczególnie mięso 😂 czekam na okres, ile po odstawieniu powinien przyjść ?

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/Dg8Q3Z9y

To wczorajsze ostatnie testy

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Jestem umówiona na 7.09 na konsultacje u ginekologa w Luxmed. To będzie +/- dzien owulacji (biorąc pod uwagę poprzednie cykle). Nie jest to wizyta nazwana „monitoring” ale chyba powinno być ok jak powiem że się staramy i chciałam sprawdzić w którym momencie cyklu jestem? Co myślicie? Dr Krzysztof Wurm, ma dobre opinie z tego co czytałam.
    Któraś z dziewczyn tutaj pisała, że tak się właśnie umawia do luxmedu w trakcie owulacji i jest ok :)
    Daj znać po wizycie jak ten lekarz bo też się zastanawiam czy nie iść do luxmedu na monitoring.

mommytobe lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommytobe ja z kolei tym razem nie mam fazy płaczki, ale ciągle się złoszczę, w ten weekend zdążyłam już 3 razy z mężem się pokłócić.

Jutro prawdopodobnie 12 dni po, ale objawów w tym cyklu brak żadnych, nawet waga stoi w miejscu, a zwykle mam dodatkowy kilogram na kilka dni przed okresem i w pierwszych dniach cyklu spada

• natix Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:

Ja tak byłam, mam pakiet medyczny w pracy i typowy monitoring jest płatny więc poszłam w okolicy owulacji i bez problemu zrobiła mi usg właśnie w luxmed

mommytobe lubi tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 09.2026 Fertistim
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha ja nadal trzymam kciuki bo jakoś nie wierzę w te ⚪️ 😅😅😅😅

Mommytobe też masz dobre objawy ja czekam na testy 😅

Końcówka sierpnia będzie mocna zobaczycie 🌻

Przypominam o głosowaniu do 26.08 dwa tytuły idą łeb w łeb więc kto nie głosował niech głosuje bo będzie dogrywka 😅 link na pierwszej stronie

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda tyle testów kupiłaś kiedy zaczynasz ? To i za mnie możesz bo ja czuję, że wypadłam w tym cyklu 🤷🏻‍♀️
    W ogóle nie czułam owulacji nic mnie nie boli raz mnie coś zakuło i tyle więc nawet nie zamierzam sikać 😀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • natix Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Elgenda tyle testów kupiłaś kiedy zaczynasz ? To i za mnie możesz bo ja czuję, że wypadłam w tym cyklu 🤷🏻‍♀️
    W ogóle nie czułam owulacji nic mnie nie boli raz mnie coś zakuło i tyle więc nawet nie zamierzam sikać 😀

Andzia ja też w tym miesiącu nie czułam owulacji, a czuję ją zawsze od dziecka. Kiedyś nawet jak miałam 14 lat jechałam z mamą do lekarza na usg bo myślała że to wyrostek.

Okazało się przypadkiem na wizycie która miałam już zaplanowaną od miesiąca że owulacja była.

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 09.2026 Fertistim
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:
    Andzia ja też w tym miesiącu nie czułam owulacji, a czuję ją zawsze od dziecka. Kiedyś nawet jak miałam 14 lat jechałam z mamą do lekarza na usg bo myślała że to wyrostek.

Okazało się przypadkiem na wizycie która miałam już zaplanowaną od miesiąca że owulacja była.

No ja zawsze czułam i łączyło się to z testami czy monitoringiem i widziałam z którego jajnika bo ból aż po nodze szedł w tym miesiącu nic tylko to jedno zakłucie 🤷🏻‍♀️ ale to może ten bio chem mi rozregulował coś zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 08:43

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • natix Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    No ja zawsze czułam i łączyło się to z testami czy monitoringiem i widziałam z którego jajnika bo ból aż po nodze szedł w tym miesiącu nic tylko to jedno zakłucie 🤷🏻‍♀️ ale to może ten bio chem mi rozregulował coś zobaczymy

Ja też odpuściłam w tym miesiącu testy, więc nie wiedziałam co tam się dzieje i to że nie czułam żadnego jajnika z automatu włączyło mi myślenie że to cykl bezowulacyjny.

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 09.2026 Fertistim
  • Zula18 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zostało mi sporo testów owulacyjnych. Chętnie komuś sprzedam za symboliczną cenę plus przesyłka :)

• PCOS| brak owulacji| hashimoto

• astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• IVF| punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt CRL 0,45cm i ❤️

• 6+5| 0,79cm | 126 bpm 🦋
    • 8+1| 1,75cm
    •9+5| 2,89 cm
    • I prenatalne| 4,66 cm| wszystko dobrze

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Brajan podziałał wybitnie dobrze 😅, ale no jednak dwa białe testy, to już jednak nie wada 🙃 Czekam teraz po prostu na nowy cykl. W sumie jest to o tyle na ten czas pokrzepiające, że 12 dni lutealnej mam na pewno i leci dalej, oby jeszcze nie dziś, bo w planach basen, więc byle był na spokojnie 😉 Jeszcze zobaczę jak będzie wygladał okres przy tym endometrium 17 mm, bo wg tego powinno mnie zalać 🤨 W każdym razie z uwagi na prowadzenie wątku w przyszłym miesiącu mam duże nadzieje 🤭
    Zauważam też, że jednak bycie na forum pomaga w brajanowaniu i... ja nigdy nie zrobiłam bladego testu (w sensie zawsze już praktycznie mając pewność i były kreski), a w tym cyklu aż 3 Wizziry🤣

Gorzka, pacz, mam taki sam 😆
    https://ibb.co/9mGtmM0Z

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia ja proszę o przepisanie na testowanie 27/08. Jutro dopiero 8 DPO, a dodatkowo musimy wyjechać około 4 rano na lotnisko, więc bez sensu. Gdybym była w domu to pewnie już bym zaczęła od jutra, bo zawsze zaczynam od 8 dnia 😂

Marcycha to wydłużenie fazy lutealnej to dobry znak! We wrześniu damy czadu 🔥🔥

Ja zawsze w czasie owulacji czuję ból z lewej strony i rzeczywscie teraz w sierpniu miałam z lewego. Muszę w sumie zwrócić na to uwagę, bo chyba nie ma możliwości mieć ciągle z lewego, a mnie zawsze boli w tym samym miejscu w okolicy owulacji.

aaandzia, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept Flory, Andzia - dobre pytanie kiedy zatestuję, najchętniej dzisiaj 😂 ale tak realnie może we wtorek?? W ogóle jak już mam tyle tych testów w jednym pudełku, to nawet nie zostały jeszcze przeniesione z przedpokoju do łazienki 🤓 czyli jak na mnie, to bardzo dobrze świadczy o jakimś takim odpuszczeniu??

We wtorek pójdę zbadać progesteron, do tej pory nie badałam, więc jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie.

aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mommytobe ja mam ok 10dc, płaczka 'nigdy mi sie nie uda zajść' się włącza i taki dół mnie łapie..
    Co do gin- myślę, że jak tak zagadasz to będzie ok:) nie używaj słowa 'monitoring' bo wiadomo, że co lekarz to inne podejście i jeszcze powie, że to nie po to taka wizyta 😜

@gorzka niestety ja nic nie widzę na tych testach

@natix, jak kawa ? 😀

Btw. Też zawsze czułam owulacje, a tym razem nic. Nawet teraz po owulacji nic mnie nie ciągnie za bardzo, może raz czasem ale nie wiem czy to nie jelita 🫣 za to dużo rzeczy mnie irytuje i wku*rwia (że się tak brzydko wyraże)🤣

Umówiłam się do ginekologa na +-6dc, zobaczymy co tam w trawie piszczy. Akurat przed urlopem.. jeszcze w końcu zrobię te badania LH, FSH, estradiol i AMH - bardzo mnie to przeraża, że słabe wyjadą..:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 09:41

mommytobe, Marcycha lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
‹‹ ‹ 130 131 132 133 134 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ