Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie zaczęłam robić po 1 dziennie od końca 🐒 i zwiekszalam ilość jak zaczynały ciemniec. Na początku cyklu myślałam że jak pięknie owulacja będzie wcześniej niż w poprzednim a tu lh falowało. Dobrze że zaopatrzyłam się w ogromną ilość testów 🙈 myślałam że wczoraj był pik więc już dzisiaj chciałam zrobić tylko wieczorem ale podkusilo mnie i zrobiłam zaraz po pracy po 16 i szok, test jeszcze ciemniejszy niż wczoraj więc liczę że dzisiaj jest pik, jutro owulacja a od poniedziałku 1dpo. Więc wychodzi że w tym cyklu owulka będzie w 28dc. Na razie nie zapisuje się na testowanie, zobaczymy czy w czwartek ginekolog potwierdzi owulke. Ale powiem wam tak boli mnie ten jajnik że nie zdziwię się jak dojrzały oba pęcherzyki. No normalnie jakby mi ktoś tam wiercił i wykręcał wnętrzności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 17:47
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Słonecznik90 wrote:Którejś jeszcze mąż ma urodziny w kwietniu/maju?

Mój ma 4.05 a córka 12.05 🤭
Słonecznik90, Marcycha lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
I tak masz lepiej niż ja. 😂 U mnie w ostatnich cyklach owulacja wypadała około 21.–24. dnia, więc dopiero wtedy zaczyna się prawdziwe odliczanie do testowania. 🤭 To dopiero potrafi się dłużyć…biavska wrote:Zazdroszczę wam tych wczesnych owulacji. U mnie owulacja najczesciej około 17-18 dc i dłuży mi się niemiłosiernie
dzisiaj dopiero 4 dc⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Andzia, widac, trzymam kciuki!!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Moj syn z kwietnia, z samego konca, cudowne, wrazliwe i empatyczne dziecko. Nie pogniewalabym sie jak miala kolejne cudo kwietniowe ale mam taki spadek motywacji, za tydzien badanie nasienia i ja po prostu czuje ze odbijemy sie od sciany bo przez te wysoki testosteron nie spodziewam sie cudow, nie wiem czy bedzie co badac. Moj maz jest uparty wierzy w moc clo i nie chcial przerwać kuracji pomimo ultra wyzszych wynikow, twierdzi ze super sie czuje i ze ten wyzszy testosteron jest u niego na plus.
Ja dzis jakas smutna jestem, popijam sobie winko bo tydzien temu mial urodziny maz = biel a jutro ja mam urodzinyx dopiero co zakonczona @ a takie mialam plany jak zaczynalismy sie starac ze jak bede miala kolejne urodziny to bobo bedzie z nami, a tu nadal nic i ani razu nie widzielismy dwoch kresek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 19:27
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Carlina wrote:Dzięki dziewczyny! Dajecie nadzieję, że jednak będzie dobrze. Dzydzy miałaś stymulację owulacji? Jeśli oczywiście chciałabyś się podzielić taką informacją? Też mnie ciekawi co może być przyczyną, ta lekarka nic więcej mi nie powiedziała tylko, że przyczyną jest dystalna i że niedrożny 🤷
Nie, wszystko poszło naturalnie.
I do tego miałam dwa razy owulację z drożnej strony (wiem bo w poprzednim cyklu miałam monitoring, a w udanym gin potwierdził przy ocenie ciałko żółte). Tak więc nie przejmuj się niczym tylko dbaj o siebie. Wszyscy mi mówili że wystarczy jeden drożny i chociaż to ich gadanie budziło we mnie wściekłość wtedy okazuje się że mieli rację ☺️
Andzia, Tajlandia 🥹 gratulacje! Piękne wieści ❤️
Tofuszka, Carlina, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
-
J.ss wrote:Andzia, widac, trzymam kciuki!!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Moj syn z kwietnia, z samego konca, cudowne, wrazliwe i empatyczne dziecko. Nie pogniewalabym sie jak miala kolejne cudo kwietniowe ale mam taki spadek motywacji, za tydzien badanie nasienia i ja po prostu czuje ze odbijemy sie od sciany bo przez te wysoki testosteron nie spodziewam sie cudow, nie wiem czy bedzie co badac. Moj maz jest uparty wierzy w moc clo i nie chcial przerwać kuracji pomimo ultra wyzszych wynikow, twierdzi ze super sie czuje i ze ten wyzszy testosteron jest u niego na plus.
Ja dzis jakas smutna jestem, popijam sobie winko bo tydzien temu mial urodziny maz = biel a jutro ja mam urodzinyx dopiero co zakonczona @ a takie mialam plany jak zaczynalismy sie starac ze jak bede miala kolejne urodziny to bobo bedzie z nami, a tu nadal nic i ani razu nie widzielismy dwoch kresek
Myślę, że zawsze pojawiają się dni zwątpienia, ale jak to mówiła moja mama jeszcze będzie pięknie i będziemy wspominać czasy starań 🫂🫂🫂 trzymam kciuki za badanie nasienia 🫂🍀 i Twoje zdrówko🫂♥️
J.ss, Dawdler34 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Marcycha wrote:👑 Andzia, Tajlandia, no piękny nam tu zrobiłyście pierwszy sierpnia! Dobrze, że to nie pierwszy kwietnia 😝 Kropki bądźcie, dziś i do końca 🥰
Tajlandia, bardzo mi przykro z powodu straty babci, ale kto wie czy te dwie kreski nie są prezentem od niej. Pozdrawiam Cię babciu Tajlandii 👋🥹
👑 Słonecznik, lubię ludzi z 02.04. 🤩
👑 Nigri, oh jak Ty dobrze zawirusowałaś tę pałeczkę 😃 Ohhh jak dobrze, że Andzia nas nią pacnęła 😍💚
👑 Dawdler, Enk_a, może jednak jeszcze jutro przyjdzie jakiś objaw lub coś się pokaże 💚
👑 Carlina, przykro mi 😒 Szkoda, że ta lekarka nie powiedziała czegoś więcej, ale może z racji tego, że nie jest Twoim lekarzem wolała nie komentować, by nie powiedzieć czegoś co w Twoim przypadku nie będzie miało racji bytu. Daj znaka jak bedziesz po wizycie u swojego lekarza. Teraz pewnie monitoring owulacji by się przydał, bo ciekawe jest to, że owulacja wcale nie zachodzi naprzemiennie i kilka razy z rzędu może być z tego samego jajnika. Oby w Twoim przypadku to była dobra informacja 💚
U mnie ostatni dzień 🩸W poniedziałek odbiorę olej z wiesiołka i inozytol i... dieta przeciwzapalna i aktywne zabawy czas start 😁
Dzięki, na pewno będę dalej się konsultować i zobaczymy co z tego wyniknie 😊👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
dzydzy wrote:Nie, wszystko poszło naturalnie.
I do tego miałam dwa razy owulację z drożnej strony (wiem bo w poprzednim cyklu miałam monitoring, a w udanym gin potwierdził przy ocenie ciałko żółte). Tak więc nie przejmuj się niczym tylko dbaj o siebie. Wszyscy mi mówili że wystarczy jeden drożny i chociaż to ich gadanie budziło we mnie wściekłość wtedy okazuje się że mieli rację ☺️
Andzia, Tajlandia 🥹 gratulacje! Piękne wieści ❤️
Dziękuję za ten komentarz. Staram się myśleć pozytywnie, po początkowych smutkach. W tym miesiącu siadam na ławkę, dostałam po badaniu profilaktycznie doksycyklinę na 5 dni i boję się starać w tym samym cyklu, chociaż lekarka niby nie zakazała.👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Aenu wrote:I tak masz lepiej niż ja. 😂 U mnie w ostatnich cyklach owulacja wypadała około 21.–24. dnia, więc dopiero wtedy zaczyna się prawdziwe odliczanie do testowania. 🤭 To dopiero potrafi się dłużyć…
To tak jak u mnie, dzisiaj 20 dc i prawie pik, w nocy na 100% będzie już pik😀 w pierwsza ciążę zaszłam jak miałam owulację w 22dc . Też bym chciała mieć wcześniej ale może to dobry znak🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 21:35
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
💐aaandzia i Tajlandia, ogromne gratulacje! 🥳 Cudownie zobaczyć u Was te dwie upragnione kreseczki! Życzę Wam spokojnych, nudnych i zdrowych dziewięciu miesięcy.
PS. Mój mąż też urodził się w maju. 🙈
aaandzia, Tajlandia22, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Dzieki Andzia 🫂 Mam nadzieje, ze slowa twojej mamy sie sprawdza 😁
A ty jak sie czujesz? Powtarzasz jutro testowanie?09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
J.ss wrote:Dzieki Andzia 🫂 Mam nadzieje, ze slowa twojej mamy sie sprawdza 😁
A ty jak sie czujesz? Powtarzasz jutro testowanie?
Ja się boję 😅 ciągnie mnie brzuch i to w sumie tyle 🤷🏻♀️ zobaczymy rano 🌻🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
J.ss wrote:Andzia, widac, trzymam kciuki!!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Przytulam 🫂 Wyjdzie jeszcze szczęśliwa piękna tęcza,dla każdej z nas ♥️🍀
J.ss, Gosik0205, Maalwii, mistyreal lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
aaandzia wrote:Ja się boję 😅 ciągnie mnie brzuch i to w sumie tyle 🤷🏻♀️ zobaczymy rano 🌻
Na pewno bym przeżywała te kreski tak samo jak Ty po biochemie.. wierzę że będzie dobrze ❤️ a ciągnący brzuch akurat to dobry znak 🤞🏼
aaandzia lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Nie mogę spać 🤦🏻♀️ nie robię już więcej testów, dla mnie ten z góry wygląda jak wczorajszy . Czekam na jutro, beta prawdę powie. Dobrego dnia 🍀🌻
Gorzkax33333, Słonecznik90, Tofuszka, dzydzy, Marcycha, lusix, Konzzdi, Tajlandia22, MiśkaK, Maalwii, mommytobe, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
aaandzia wrote:
Beta rośnie skokowo a poza tym jest to bardzo wczesny etap, więc test może być średnio miarodajny. Badanie beta hcg prawdę ci powie 😊 my niezmiennie będziemy trzymać kciuki 🤞🏻✊🏻
Miłego dnia wszystkim 😊
Marcycha, Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Hejo dziewczyny.
Wróciłam 😀 musiałam odpocząć ale... No właśnie.
Okres powinnam mieć 30.07 najpóźniej.
Robiłam jeszcze test 29.07 i wyszedł negatywny.
Dziś mamy 02.08 okresu dalej brak . 31.08 zrobiłam test , na którym jest dosłownie cień cienia , na zdjęciu wogole tego nie widać. Ale jak tak się spojrzy wyraźniej to jest re drugą kreska.
Betę mogę zrobić dopiero w czwartek.
Jestem w totalnej rozsypce bo czy to możliwe żeby owulacja , aż tak się przesunęła?
Ostatni raz okres spóźnił mi się tydzień prawie rok temu. Do tej pory jak z zegarkiem w ręku wiedziałam kiedy będzie.
Już nie wiem co gorsze czy czekać na owulację czy na okres 🙈
Złośnica.m, aaandzia, Konzzdi, MiśkaK, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość