Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • askowe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Już były robione, konsultowane z lekarzem ;) chłop sam chciał iść jak postanowiliśmy, że zaczynamy sie starać. Sam znalazł lekarza, skonsultował gdzie zrobić badania, a potem jeszcze konsultował je ponownie z lekarzem. Nie ma się tam do czego przyczepić. Dodatkowo suplementuje fertilman plus, q10, omega, wit d i teraz dołożyłam mu probiotyk :)

Btw wypłakałam mu się dzisiaj, przytulił, wysłuchał..lepiej mi się zrobiło:)

Co do badań, to ja bym poszukała lekarza, któremu będziesz w stanie zaufać. Też zrobiłam masę badań, a potem usłyszalam, że to już od jakiegoś czasu jest naukowo odrzucone, i tylko hajs w błoto. A niektóre badania każą robić od nowa...
    Ja też spinam trochę z wiekiem, ale pomaga mi myśl, że moi rodzice byli urodzeni jak babcie były 35+. Po poronieniu mózg mi działał dość dziwnie, szukał odpowiedzi na siłę, teraz myślę, że to był przypadek, wada chromosomalna. Też ze względu na niecierpliwość zaczynałam myśleć o IVF, od kwietnia myślalam, że w lipcu podejdziemy do IUI i potem IVF i pewnie się uda - to mnie uspokoiło trochę. Może spróbuj wyznaczyć sobie też taką granicę.

Co do badań: Robiłam zespół antyfosfolipidowy i tego nie musiałam ponownie badać, no i oboje homocysteinę - z tego co rozumiem ona mierzy jak dobrze jest metabolizowany folian (czy coś w tym stylu) i wysoka homocysteinę może mieć wpływ na poronienie.

Konzzdi lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13 cs)

preg.png
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, czy są na tym wątku dziewczyny po transferze w procedurze in vitro?😊

• 25 |PCOS| brak owulacji| hashimoto

• mąż - 29 | astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• maj | IVF| kwalifikacja

• lipiec | punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt? | 24dpt pierwsze USG 🙏🏽
  • Mylcia Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mam pytanko. Sytuacja wygląda tak, 17.07 miałam wizytę w 9dc u pani ginekolog i okazało się, że mam owulację. Moje cykle trwają 26-27 dni. 10.08 mam wizytę kontrolną, bo pani doktor chciała mnie zbadać zaraz po okresie, który mial byc 5.08. Pisze miał być, bo od kilku dni wychodzą mi pozytywne testy ciążowe. Dziś 16dpo.
    Bardzo się cieszę, ale zastanawiam się czy ta wizyta 10.08 nie będzie za wcześnie.. przy czym pani na recepcji w piątek za wiele mi nie pomogła jak zadzwoniłam zapytać 😪 mam też taki problem, że pracuję na kuchni w godzinach 5:00-13:00. W tamtym tygodniu zepsuła się winda towarowa i jesteśmy zdani wszystko nosić ręcznie po schodach do góry.. bardzo się stresuje każdym dniem w pracy.. boli mnie często brzuch, nie jakoś mocno, ale bardzo się boję, żeby nic się złego nie stało.. nie jestem w stanie się wymigać, bo jestem najmłodsza… dziś miałam wolne i czułam się super, zero kłucia, pobolewania.. a po pracy wracam wykończona i tylko śpię.. nie wiem co robić, to za wcześnie powiedzieć w pracy, lekarz nic nie zobaczy, żeby potwierdzić ciążę, a ja jestem przerażona każdego dnia.. betę dopiero mogę potwierdzić w środę, bo w tygodniu prawie cały czas pracuję i nie mam możliwości podjechać do laboratorium w godzinach jego otwarcia.. Może Wy coś doradzicie..
    z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ❤️

Gosik0205 lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję kłucie w prawym jajniku, więc chyba coś się dzieje, ale śluz jeszcze nie płodny

aaandzia, Słonecznik90, Foggy, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz wrzuciłam test ovu w pregmum 😃 fajne to! 😀 narazie wyszło 0.3 😀 no i kolejna appka pokazuje że jednak ten 9.08 planowana owulacja. Zobaczymy 🤞

Nikaaa ruszasz już z owulakami? 😀🫶

aaandzia, Konzzdi, Nikaaa_, Foggy, Gosiaczkova, Dawdler34, MiśkaK lubią tę wiadomość

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nad nasza działką na której zaczynamy budowę krążył bocian 10 razy 😂 dzisiaj 21dc i nadal mam testy owulacyjne pozytywne od wczoraj . Tej nocy jeszcze mi się śniło ze rodziłam i urodziłam w godzinę od rozpoczęcia skurczy 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 21:25

aaandzia, Konzzdi, Słonecznik90, Gosik0205, Nikaaa_, Foggy, Gorzkax33333, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś przerastają te owulaki. W tamtym cyklu robiłam tylko raz dziennie, to pomyślałam, że pewnie przegapiłam pik. Zwłaszcza, że temperatura wzrosła niemal książkowo.

Teraz odkąd zaczęły ciemnieć, robię nawet 3 razy dziennie i nic. Cały czas co najwyżej 0,6 (dziś 13 DC). Używam Domowe Laboratorium i One+Step z Allegro. A temperatura dziś poszła o 0,3 w górę (wiem, że jednorazowy pomiar może wyjść taki dziwny). Ale też śluz, libido i podbrzusze mi mówi, że to już. Jak patrzę na te wasze grube krechy na owulakach, to ja mogę o takiej pomarzyć. Nie wiem, co robię nie tak 🤷

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💥Andzia a ktory DPO dzis jestes?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkowa najważniejsze, że Ci ulżyło 🫂🫂🫂 jutro będzie lepiej🌻 i chyba już tak jest, że zawsze będziemy się martwić jeśli jesteśmy lub będziemy rodzicami, najpierw o owulację, później czy wyjdzie test czy ciemnieje, czy beta przyrasta i po kolei czy zarodek jest czy serce bije i tak dalej m, ale to już też pewnie sama wiesz♥️

Malwi owocnej nocy 🤩🌻🌻🌻

Dziewczyny trzymam kciuki za owulację 🍀

Gosiaczkova, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • natix Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny! Jaki wysyp kreseczek🥹🤩
    Gratulacje! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 21:38

Mylcia, Konzzdi, aaandzia, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

08.2026 (4cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    💥Andzia a ktory DPO dzis jestes?

11 dpo/12 dpo 🍀 w pierwszej ciąży w 9dpo miałam cień cienia kuzyna w 10 dpo już kreska delikatna więc to może jakaś zależność , nie chcę mimo wszystko się cieszyć jak na razie

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Bierz się 😊 owocnych starań 🤭
    Atakuj męża atakuj:)

aaandzia lubi tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylcia wrote:
    Hej dziewczyny!
    Mam pytanko. Sytuacja wygląda tak, 17.07 miałam wizytę w 9dc u pani ginekolog i okazało się, że mam owulację. Moje cykle trwają 26-27 dni. 10.08 mam wizytę kontrolną, bo pani doktor chciała mnie zbadać zaraz po okresie, który mial byc 5.08. Pisze miał być, bo od kilku dni wychodzą mi pozytywne testy ciążowe. Dziś 16dpo.
    Bardzo się cieszę, ale zastanawiam się czy ta wizyta 10.08 nie będzie za wcześnie.. przy czym pani na recepcji w piątek za wiele mi nie pomogła jak zadzwoniłam zapytać 😪 mam też taki problem, że pracuję na kuchni w godzinach 5:00-13:00. W tamtym tygodniu zepsuła się winda towarowa i jesteśmy zdani wszystko nosić ręcznie po schodach do góry.. bardzo się stresuje każdym dniem w pracy.. boli mnie często brzuch, nie jakoś mocno, ale bardzo się boję, żeby nic się złego nie stało.. nie jestem w stanie się wymigać, bo jestem najmłodsza… dziś miałam wolne i czułam się super, zero kłucia, pobolewania.. a po pracy wracam wykończona i tylko śpię.. nie wiem co robić, to za wcześnie powiedzieć w pracy, lekarz nic nie zobaczy, żeby potwierdzić ciążę, a ja jestem przerażona każdego dnia.. betę dopiero mogę potwierdzić w środę, bo w tygodniu prawie cały czas pracuję i nie mam możliwości podjechać do laboratorium w godzinach jego otwarcia.. Może Wy coś doradzicie..

Szczerze mówiąc mając taką pracę i gdybym podejrzewała,że jestem w ciąży,to poszłabym do rodzinnego po zwolnienie lekarskie,albo powiedziała już w pracy.
    Z tego,co piszesz,to nie są warunki,które sprzyjają ciąży

Konzzdi, Mylcia, Gosik0205 lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy_26 wrote:
    Mnie jakoś przerastają te owulaki. W tamtym cyklu robiłam tylko raz dziennie, to pomyślałam, że pewnie przegapiłam pik. Zwłaszcza, że temperatura wzrosła niemal książkowo.

Teraz odkąd zaczęły ciemnieć, robię nawet 3 razy dziennie i nic. Cały czas co najwyżej 0,6 (dziś 13 DC). Używam Domowe Laboratorium i One+Step z Allegro. A temperatura dziś poszła o 0,3 w górę (wiem, że jednorazowy pomiar może wyjść taki dziwny). Ale też śluz, libido i podbrzusze mi mówi, że to już. Jak patrzę na te wasze grube krechy na owulakach, to ja mogę o takiej pomarzyć. Nie wiem, co robię nie tak 🤷

Ja teraz jak robiłam to tylko dwa razy o 19 i 21 wtedy wyłapywałam ten pik, jak robiłam kilka razy dziennie to strasznie mi się mieszało 🤷🏻‍♀️ najlepiej to chyba współżyć co 2 dni jak nie chcesz się bawić w owulki

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Szczerze mówiąc mając taką pracę i gdybym podejrzewała,że jestem w ciąży,to poszłabym do rodzinnego po zwolnienie lekarskie,albo powiedziała już w pracy.

Właśnie to pisałam, jedyne wyjście to zwolnienie lekarskie

Mylcia lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylcia wrote:
    Hej dziewczyny!

Cześć! Gratulacje z dwóch kresek!
    Spróbuj może o tydzień przełożyć wizytę jeśli będzie taka możliwość, wtedy powinno być już coś widoczne. Może uda Ci się jakoś skoczyć na betę wcześniej. A jeśli chodzi o pracę to nie warto patrzeć na innych tylko na siebie. Postaraj się nie przemęczać a jeśli nie ma takiej możliwości to może warto by porozmawiać jednak z przełożonym ;)

Mylcia lubi tę wiadomość

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylcia wrote:
    Hej dziewczyny!

Gratulacje
    Co do reszty raczej nie pomogę . Ja w takiej sytuacji w pracy poszłabym na L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 21:52

Mylcia lubi tę wiadomość

• Mylcia Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    No nie są… jestem tego świadoma, dziękuję za odpowiedź ❤️

• Mylcia Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Cześć! Gratulacje z dwóch kresek!
    Spróbuj może o tydzień przełożyć wizytę jeśli będzie taka możliwość, wtedy powinno być już coś widoczne. Może uda Ci się jakoś skoczyć na betę wcześniej. A jeśli chodzi o pracę to nie warto patrzeć na innych tylko na siebie. Postaraj się nie przemęczać a jeśli nie ma takiej możliwości to może warto by porozmawiać jednak z przełożonym ;)
    Dziękuję 🥹❤️
    Będę jutro w tym kierunku działać, dziękuję

Konzzdi lubi tę wiadomość

• Mylcia Nowa

Wysłany: 2 sierpnia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Gratulacje
    Co do reszty raczej nie pomogę . Ja w takiej sytuacji w pracy poszłabym na L4
    Dziękuję ❤️

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ