Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelka23 wrote:Bardzo przykro 😢😢 a kiedy brałaś ovitrelle?
Ja dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Jest druga kreska, tylko jestem 10 dni po ovitrelle, więc to jeszcze zapewne zastrzyk (testowałam pinkiem o czułości 10ml) 🤷♀️ chociaż dwa dni temu robiłam o czułości 25ml i już była biel, to sama nie wiem co myśleć. Macie jakieś doświadczenia z ovitrelle?
U mnie bez ovitrelle. Miałam monitoring owulacji.
06.2024 Starania -
Lucy_26 wrote:Mnie jakoś przerastają te owulaki. W tamtym cyklu robiłam tylko raz dziennie, to pomyślałam, że pewnie przegapiłam pik. Zwłaszcza, że temperatura wzrosła niemal książkowo.
Teraz odkąd zaczęły ciemnieć, robię nawet 3 razy dziennie i nic. Cały czas co najwyżej 0,6 (dziś 13 DC). Używam Domowe Laboratorium i One+Step z Allegro. A temperatura dziś poszła o 0,3 w górę (wiem, że jednorazowy pomiar może wyjść taki dziwny). Ale też śluz, libido i podbrzusze mi mówi, że to już. Jak patrzę na te wasze grube krechy na owulakach, to ja mogę o takiej pomarzyć. Nie wiem, co robię nie tak 🤷
Rozumiem Lucy, może kieruj się innymi objawami, jeśli LH się nie wybarwia.
U mnie z kolei w drugą stronę, przerażają mnie moje owulaki. Mimo, że jestem kilka dpo, to wczorajszy owulak pozytywny, dzisiaj negatywny. I tak przez cały cykl 🤓
Lucy_26 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Myślę że jutro/pojutrze zacznę robić 😃 apka faktycznie jest bardzo fajna i przydatna, lepiej tak niż się przypatrywać tym krechom 🤪mommytobe wrote:Ja pierwszy raz wrzuciłam test ovu w pregmum 😃 fajne to! 😀 narazie wyszło 0.3 😀 no i kolejna appka pokazuje że jednak ten 9.08 planowana owulacja. Zobaczymy 🤞
Nikaaa ruszasz już z owulakami? 😀🫶
Dawaj znać jak tam Ci będzie rosło, zobaczymy jak się zgramy w tym cyklu 😃❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 22:25
Foggy, Gosiaczkova, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Ja niestety nie wytrzymałam do @. Biało bez cienia wątpliwości
( (11dpo)
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
A ja znowu mam tak że nie oszczędzę na owulakach i robię kilka dziennie bo już potrafiłam mieć tak że rano 0,3 wieczorem 1 i rano już znowu 0,6 i spadanie więc pik w nocy i później w usg potwierdzona owulka. Łatwo przegapić
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Dla dziewczyn, które nie wiedzą czy robić owulaki czy nie. Tak wygląda jak na razie mój wykres w premom. Gdyby nie owulaki dawno bym się załamała i poddała że mój organizm nie podejmuje próby owulacji.

Jak widać było kilka wzrostów lh połączonych z objawami jak na owulację.
A co do dzisiejszego dnia to ja też Clay dzień kiepsko się czułam jak wy. Jak ja nigdy nie mam drzemek w dzień tak dzisiaj cały dzień niemal spędziłam w łóżku. Cały dzień spałam. Niby dzisiaj owulacja, działaliśmy ostatnie 2 dni z mężem. Ale to dzisiejsze zmęczenie to jest jakiś szok dla mnie. Plus pies nie odstępuje mnie na krok. On i tak jest przylepa ale dzisiaj przechodzi sam siebie.
W czwartek okaże się czy rzeczywiście doszło do owulacji i kiedy mogę testować to wtedy wpisze się w kalendarzyk.
Tak strasznie się cieszę na każde wasze ⏸️. Nie jestem w stanie teraz pogratulować każdej więc robię to zbiorczo ❤️❤️
Foggy, Konzzdi, Gosiaczkova, aaandzia, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Kochana jak widać na moim przykładzie organizm może też podejmować wiele prób owulacji. Wtedy miałam wszystkie objawy - śluz, libido, bóle jajników a na testach nie było piku. Ja ogólnie robię jeden test wieczorem koło 21 i jak widzę że choć trochę ciemnieje wg premom to zaczynam robić 2 dziennie. Najlepiej wszystko sobie zapisywać w aplikacji. Dodatkowo prowadzę zeszyt gdzie zapisuje codziennie objawy i widzę jak zachowuje się organizm.Lucy_26 wrote:Mnie jakoś przerastają te owulaki. W tamtym cyklu robiłam tylko raz dziennie, to pomyślałam, że pewnie przegapiłam pik. Zwłaszcza, że temperatura wzrosła niemal książkowo.
Teraz odkąd zaczęły ciemnieć, robię nawet 3 razy dziennie i nic. Cały czas co najwyżej 0,6 (dziś 13 DC). Używam Domowe Laboratorium i One+Step z Allegro. A temperatura dziś poszła o 0,3 w górę (wiem, że jednorazowy pomiar może wyjść taki dziwny). Ale też śluz, libido i podbrzusze mi mówi, że to już. Jak patrzę na te wasze grube krechy na owulakach, to ja mogę o takiej pomarzyć. Nie wiem, co robię nie tak 🤷
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
O, no i może u mnie tak się miesza. Dzięki. Jak się teraz nie uda, to w kolejnym cyklu planuje już odpuścić owulaki i mierzenie temperatury i właśnie co 2 dni działać z mężem 🙃aaandzia wrote:Ja teraz jak robiłam to tylko dwa razy o 19 i 21 wtedy wyłapywałam ten pik, jak robiłam kilka razy dziennie to strasznie mi się mieszało 🤷🏻♀️ najlepiej to chyba współżyć co 2 dni jak nie chcesz się bawić w owulki
aaandzia lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Dziewczyny, powodzenia jutro w laboratoriach! Trzymam kciuki za Wasze piękne bety. Koniecznie dajcie znać, jak tylko odbierzecie wyniki! 🤞🍀
Co do testów owulacyjnych. Ja robię raz dziennie, a jak ciemnieje to dwa razy dziennie. Więcej nie, bo za duże wahania się u mnie pojawiły i już nic nie rozumiałam. Mi przy testowaniu 2x dziennie łatwiej kontrolować to żeby pić wodę systematycznie w ciągu dnia i wtedy lepiej wyłapać pik.
Konzzdi, aaandzia, Gosiaczkova, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
natix wrote:Ja niestety nie wytrzymałam do @. Biało bez cienia wątpliwości
( (11dpo)
Kciuki nadal zaciśnięte 🫶
Ale rozumiem Twój obecny smutek
Ja w ciagu dnia ze sobą walczyłam, czy zrobić ten jedyny test, który mam. W głowie już roztaczałam wizję pójścia do apteki, jednak wytrzymałam 😬 Mój pies nie pomógł w byciu detektorem ciąży, bo leży obok tylko po to, żeby jeść kosteczkę 😂 a jakby robiła to bezinteresownie, to przynajmniej bym się zastanowiła, że to znak 😆
aaandzia, natix lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Ojej, one widzę czasem żyją swoim życiem 🤪Elgenda wrote:Rozumiem Lucy, może kieruj się innymi objawami, jeśli LH się nie wybarwia.
U mnie z kolei w drugą stronę, przerażają mnie moje owulaki. Mimo, że jestem kilka dpo, to wczorajszy owulak pozytywny, dzisiaj negatywny. I tak przez cały cykl 🤓
Elgenda lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
Hej dziewczyny! Krew juz upuszczona 🍀
Natix trzymam nadal kciuki 🍀🍀🍀
Elgenda jestem pełna podziwu, że wytrzymałaś ja to miękka jestem jednak 😅😅
Czekam na update pozostałych dziewczyn bo chyba kilka bet się dzisiaj szykowało 🌟🌟🌻🌻🌻🌻🌻
Konzzdi, Lucy_26, Dawdler34, KamilaAnt2026, Monia•, Gorzkax33333, natix, mistyreal, Marcycha, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Rozumiem. Dziękuję za słowa otuchyGajek wrote:Kochana jak widać na moim przykładzie organizm może też podejmować wiele prób owulacji. Wtedy miałam wszystkie objawy - śluz, libido, bóle jajników a na testach nie było piku. Ja ogólnie robię jeden test wieczorem koło 21 i jak widzę że choć trochę ciemnieje wg premom to zaczynam robić 2 dziennie. Najlepiej wszystko sobie zapisywać w aplikacji. Dodatkowo prowadzę zeszyt gdzie zapisuje codziennie objawy i widzę jak zachowuje się organizm.
Ja mam cykle max. 32 dni, więc jak się do 3-4 dni nic już nie zadzieje, to uznam, że znów przegapiłam pik (mógł być w nocy) albo tej owulacji nie było po prostu. Póki co temperatura drugi dzień podwyższona.
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
Dziewczyny powodzenia na betach 🤞🏻✊🏻 oby wszystkie były pozytywne 😁
aaandzia, Gorzkax33333, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
My jesteśmy na wakacjach, więc betę zrobię pewnie dopiero w piątek 🫣 ale dzisiaj u mnie tak https://ibb.co/Hf6WpZG3, kropeczku rośnij 🥹
Słonecznik90, aaandzia, Dawdler34, Gorzkax33333, Konzzdi, Gosiaczkova, mistyreal, xSophie, KamilaAnt2026, Gosik0205, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:My jesteśmy na wakacjach, więc betę zrobię pewnie dopiero w piątek 🫣 ale dzisiaj u mnie tak https://ibb.co/Hf6WpZG3, kropeczku rośnij 🥹
Aż miło popatrzeć 😁
Niech się Twój Kropeczek mocno wgryza 🍀😊
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
xSmerfetkax wrote:My jesteśmy na wakacjach, więc betę zrobię pewnie dopiero w piątek 🫣 ale dzisiaj u mnie tak https://ibb.co/Hf6WpZG3, kropeczku rośnij 🥹
Pięknie!
Gratulacje
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy