Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat. Bo to plamienie było chwilowe, w pochwie obecnie czysto i od 2h nic a nic nowego się nie pojawiło. Stąd moje pytanie. Jeśli nic się nie wyklaruje lepiej iść na betę 11 dpo czy 12dpo? W sobotę mam przyjąć 1 dawkę ozempiku a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę w 100% pewna

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Dziewczyny mam dylemat. Bo to plamienie było chwilowe, w pochwie obecnie czysto i od 2h nic a nic nowego się nie pojawiło. Stąd moje pytanie. Jeśli nic się nie wyklaruje lepiej iść na betę 11 dpo czy 12dpo? W sobotę mam przyjąć 1 dawkę ozempiku a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę w 100% pewna
    To idź w piątek

Marcycha lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wykupieniem wyników na cito.

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌞mommytobe - na pewno nie ma co patrzeć na to czy dla pracodawcy jest coś wygodne lub nie, życie pisze różne scenariusze. Ale sama miewałam podobne przemyślenia więc rozumiem ❤️

🌞Aenu - a długo już tam pracujesz? chyba najgorzej pod względem zarazków :(

🌞Gajek - rozumiem, tez ciężkie decyzje, bo na codzien masz pewnie styczność z chorymi klientami

🌞Lucy_26 --- ooo wiem po mężu, ze praca na własny rachunek ma dużo plusów,, ale i minusów, ale niesttey to jest coś za coś.. :(:)

🌞Dawdler34 - pierwsze słysze, zdradzisz więcej na czy m ta praca polega ?:)

🌞Kompotlinka - wiesz, że ja za was trzymam wszytskie kciuki zaciśniete, nawet te u stóp ;) ❤️

Kompotlinka, mistyreal, Lucy_26, mommytobe lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Z wykupieniem wyników na cito.
    A jak u Ciebie? Już po owu? 😁

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    🌞Kompotlinka - wiesz, że ja za was trzymam wszytskie kciuki zaciśniete, nawet te u stóp ;) ❤️
    Wiem, wiem. 🥰 A ja za Was. 😘

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️
    10.26 konsultacja andro⏳️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    🌞mommytobe - na pewno nie ma co patrzeć na to czy dla pracodawcy jest coś wygodne lub nie, życie pisze różne scenariusze. Ale sama miewałam podobne przemyślenia więc rozumiem ❤️

🌞Gajek - rozumiem, tez ciężkie decyzje, bo na codzien masz pewnie styczność z chorymi klientami

🌞Lucy_26 --- ooo wiem po mężu, ze praca na własny rachunek ma dużo plusów,, ale i minusów, ale niesttey to jest coś za coś.. :(:)

hmm coś na zasadzie "jestem strażnikiem infrastruktury sieciowej firmy"
    mamy specjalne oprogramowania, które skanują sieć i jeżeli są jakieś dziwne zachowania, to dostajemy alerty - moja w tym głowa żeby je przeanalizować i zweryfikować, czy to haker stara się do nas dostać, czy się dostał, czy to fałszywy alarm - tak w skrócie
    jeżeli haker się dostał - to muszę sprawdzić jak, jak go wykurzyć, co zrobić dalej itp

dodatkowo ja robie różne takie tricki żeby dużo samo się robiło, a my w teamie żebyśmy już dostawali takie alerty, które faktycznie są lub mogą być znaczące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 12:33

KamilaAnt2026, aaandzia lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    hmm coś na zasadzie "jestem strażnikiem infrastruktury sieciowej firmy"
    mamy specjalne oprogramowania, które skanują sieć i jeżeli są jakieś dziwne zachowania, to dostajemy alerty - moja w tym głowa żeby je przeanalizować i zweryfikować, czy to haker stara się do nas dostać, czy się dostał, czy to fałszywy alarm - tak w skrócie
    jeżeli haker się dostał - to muszę sprawdzić jak, jak go wykurzyć, co zrobić dalej itp

dodatkowo ja robie różne takie tricki żeby dużo samo się robiło, a my w teamie żebyśmy już dostawali takie alerty, które faktycznie są lub mogą być znaczące :)
    wow, ale to ciekawe :D zaintrygowała mnie twoja praca hehe

Dawdler34 lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, odpoczywaj od tego kolowrotka, ja tez mialam takie etapy 🫶🏻
    Trzymam kciuki za zabieg

aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w firmie międzynarodowej zajmując się raportowaniem ESG, mega ciekawy temat, ale pracy jest multum 😂 oprócz tego ciągnę drugi etat na własnej działaności - daje korki 🙈 na stres nie ma co narzekać, bo mam fajny team i mile spostrzegane są wszelkie ciąże 😇
    Dzisiaj mi apka premom zgłupiała, jest 13 dc, według niej jestem 4 dpo, oznaczyła owulkę na 9dc, więc ciekawie się zapowiada 😅 wklikuje tylko temperatury, w testy lh w tym cyklu się nie bawię, bo miałam spuścić z tonu i trochę wyluzować 😇 serduszkowalismy 3,5,7,9 i 12 dc, więc zobaczymy co czas pokaże, na wszelki wypadek, gdyby apka się pomyliła to będziemy ❤️ jeszcze 14, 16 i 18 dc, bo chęci są 🙈

KamilaAnt2026, Dawdler34, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:

We wrześniu będzie 6 rok.

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w korpo, moje zadania są różnorodne, ale głównie związane z marketingiem. Ostatnio skończyłam kosmetologię, myślę że w przyszłości będzie to moja druga odnoga- podologia. Ale tak naprawdę marzy mi się pielęgniarstwo 😭 ale nie da rady tego pogodzić z etatem. Zajecia są od piątku popołudnia do niedzieli + zajęcia w szpitalu w trakcie tygodnia.

Dawdler, mam w bliskiej rodzinie speca od cybersecurity - też na dyżurach. Obiady rodzinne, grille, często z laptopem obok 😂

Gajek, pójdź na betę w piątek 😊 ja ogólnie też miałam taki epizod w poprzednim cyklu. Były plamienia, później nie było, pozniej znów były, aż w końcu okres.

natix lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ile stron ;D
    Kompotlinko kciuki za zabieg i dalsze starania pewnie będziemy się widzieć na kolejnych wątkach <3

Gajek poszłabym na betę w piątek ;)

Tulę za ⚪️ i nadal kciuki !

Ja na L4 poszłabym jeśli czułabym się źle, albo lekarz dałby takie wskazania. Ja na pewno będę musiała iść od razu z racji na już skróconą szyjkę więc nie nastawiam się na pracę długą chociaż moją uwielbiam ;p
    Jestem psychologiem, ale ogarniam też stanowisko zarządzające ludźmi, pracuję w centrum profilaktyki uzależnień, pomocy rodzinom i dzieciom ;) Naprawdę uwielbiam tę pracę, ale z racji naszych starań biorę na siebie trochę mniej rzeczy żeby się tak nie stresować..

Dawdler masz bardzo ciekawą pracę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 13:01

KamilaAnt2026, mistyreal, Dawdler34, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu kiedyś 5 lat pracowałam jako kadrowa w szkole ;p początek września to kocioł zresztą tak samo jak sierpień, więc na Twoim miejscu po potwierdzeniu ciąży poszłabym na L4 nie ma co się męczyć, a sama wiesz, że praca jednak stresująca. Na zastępstwo szybko znajdą ;) mieliśmy już kilka takich przypadków, wszystko do ogarnięcia. Trzymam kciuki! <3

mommytobe lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Ja pracuję w korpo, moje zadania są różnorodne, ale głównie związane z marketingiem. Ostatnio skończyłam kosmetologię, myślę że w przyszłości będzie to moja druga odnoga- podologia. Ale tak naprawdę marzy mi się pielęgniarstwo 😭 ale nie da rady tego pogodzić z etatem. Zajecia są od piątku popołudnia do niedzieli + zajęcia w szpitalu w trakcie tygodnia.

Dawdler, mam w bliskiej rodzinie speca od cybersecurity - też na dyżurach. Obiady rodzinne, grille, często z laptopem obok 😂

Gajek, pójdź na betę w piątek 😊 ja ogólnie też miałam taki epizod w poprzednim cyklu. Były plamienia, później nie było, pozniej znów były, aż w końcu okres.
    tak dokładnie tak to wygląda :D ale na szczęście u mnie to może z 4tyg w roku :) ale ekstra płatne, więc też nie ma dramatu

Elgenda lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Aenu kiedyś 5 lat pracowałam jako kadrowa w szkole ;p początek września to kocioł zresztą tak samo jak sierpień, więc na Twoim miejscu po potwierdzeniu ciąży poszłabym na L4 nie ma co się męczyć, a sama wiesz, że praca jednak stresująca. Na zastępstwo szybko znajdą ;) mieliśmy już kilka takich przypadków, wszystko do ogarnięcia. Trzymam kciuki! <3
    Dzięki, właśnie chyba potrzebowałam to usłyszeć od kogoś, kto zna szkołę od strony kadrowej. ❤️ Ja też wiem, jaki kocioł jest pod koniec sierpnia i na początku września, a do tego praca nauczyciela potrafi być naprawdę stresująca. Myślę, że jeśli lekarz potwierdzi, że wszystko jest dobrze i zaleci mi oszczędzanie się, to faktycznie pójdę na L4 i nie będę się na siłę męczyć. 🫶 Dobrze wiedzieć, że organizacyjnie da się to ogarnąć. 😅 Dzięki za kciuki! ❤️

aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.

I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.

Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.

aaandzia, KamilaAnt2026, natix, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka trzymam przeogromne kciuki za przebieg zabiegu❤️ Ja na wtorek mam umówione HyCoSy, także w tym całym strachu na pewno będę myślała o Tobie i czekała na informacje 😇 Oby ten dzień okazał się łaskawy dla nas obu

Kompotlinka, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.

I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.

Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.

O patrz, historia niczym z seriali dla nastolatków😅❤️

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę za 10 dni dać mi znać że mam zacząć testować 😂😂 postaram się nie odliczać😂

aaandzia, Dawdler34, Szept_Flory, mistyreal, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ