Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam dylemat. Bo to plamienie było chwilowe, w pochwie obecnie czysto i od 2h nic a nic nowego się nie pojawiło. Stąd moje pytanie. Jeśli nic się nie wyklaruje lepiej iść na betę 11 dpo czy 12dpo? W sobotę mam przyjąć 1 dawkę ozempiku a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę w 100% pewna💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
To idź w piątekGajek wrote:Dziewczyny mam dylemat. Bo to plamienie było chwilowe, w pochwie obecnie czysto i od 2h nic a nic nowego się nie pojawiło. Stąd moje pytanie. Jeśli nic się nie wyklaruje lepiej iść na betę 11 dpo czy 12dpo? W sobotę mam przyjąć 1 dawkę ozempiku a nie mogę tego zrobić jeśli nie będę w 100% pewna
Marcycha lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
🌞mommytobe - na pewno nie ma co patrzeć na to czy dla pracodawcy jest coś wygodne lub nie, życie pisze różne scenariusze. Ale sama miewałam podobne przemyślenia więc rozumiem ❤️
🌞Aenu - a długo już tam pracujesz? chyba najgorzej pod względem zarazków
🌞Gajek - rozumiem, tez ciężkie decyzje, bo na codzien masz pewnie styczność z chorymi klientami
🌞Lucy_26 --- ooo wiem po mężu, ze praca na własny rachunek ma dużo plusów,, ale i minusów, ale niesttey to jest coś za coś..

🌞Dawdler34 - pierwsze słysze, zdradzisz więcej na czy m ta praca polega ?
🌞Kompotlinka - wiesz, że ja za was trzymam wszytskie kciuki zaciśniete, nawet te u stóp
❤️
Kompotlinka, mistyreal, Lucy_26, mommytobe lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
A jak u Ciebie? Już po owu? 😁Marcycha wrote:Z wykupieniem wyników na cito.🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Wiem, wiem. 🥰 A ja za Was. 😘KamilaAnt2026 wrote:🌞Kompotlinka - wiesz, że ja za was trzymam wszytskie kciuki zaciśniete, nawet te u stóp
❤️
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
hmm coś na zasadzie "jestem strażnikiem infrastruktury sieciowej firmy"KamilaAnt2026 wrote:🌞mommytobe - na pewno nie ma co patrzeć na to czy dla pracodawcy jest coś wygodne lub nie, życie pisze różne scenariusze. Ale sama miewałam podobne przemyślenia więc rozumiem ❤️
🌞Gajek - rozumiem, tez ciężkie decyzje, bo na codzien masz pewnie styczność z chorymi klientami
🌞Lucy_26 --- ooo wiem po mężu, ze praca na własny rachunek ma dużo plusów,, ale i minusów, ale niesttey to jest coś za coś..

🌞Kompotlinka - wiesz, że ja za was trzymam wszytskie kciuki zaciśniete, nawet te u stóp
❤️
mamy specjalne oprogramowania, które skanują sieć i jeżeli są jakieś dziwne zachowania, to dostajemy alerty - moja w tym głowa żeby je przeanalizować i zweryfikować, czy to haker stara się do nas dostać, czy się dostał, czy to fałszywy alarm - tak w skrócie
jeżeli haker się dostał - to muszę sprawdzić jak, jak go wykurzyć, co zrobić dalej itp
dodatkowo ja robie różne takie tricki żeby dużo samo się robiło, a my w teamie żebyśmy już dostawali takie alerty, które faktycznie są lub mogą być znaczące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 12:33
KamilaAnt2026, aaandzia lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
wow, ale to ciekaweDawdler34 wrote:hmm coś na zasadzie "jestem strażnikiem infrastruktury sieciowej firmy"
mamy specjalne oprogramowania, które skanują sieć i jeżeli są jakieś dziwne zachowania, to dostajemy alerty - moja w tym głowa żeby je przeanalizować i zweryfikować, czy to haker stara się do nas dostać, czy się dostał, czy to fałszywy alarm - tak w skrócie
jeżeli haker się dostał - to muszę sprawdzić jak, jak go wykurzyć, co zrobić dalej itp
dodatkowo ja robie różne takie tricki żeby dużo samo się robiło, a my w teamie żebyśmy już dostawali takie alerty, które faktycznie są lub mogą być znaczące
zaintrygowała mnie twoja praca hehe
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Kompotlinka, odpoczywaj od tego kolowrotka, ja tez mialam takie etapy 🫶🏻
Trzymam kciuki za zabieg
aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Ja pracuję w firmie międzynarodowej zajmując się raportowaniem ESG, mega ciekawy temat, ale pracy jest multum 😂 oprócz tego ciągnę drugi etat na własnej działaności - daje korki 🙈 na stres nie ma co narzekać, bo mam fajny team i mile spostrzegane są wszelkie ciąże 😇
Dzisiaj mi apka premom zgłupiała, jest 13 dc, według niej jestem 4 dpo, oznaczyła owulkę na 9dc, więc ciekawie się zapowiada 😅 wklikuje tylko temperatury, w testy lh w tym cyklu się nie bawię, bo miałam spuścić z tonu i trochę wyluzować 😇 serduszkowalismy 3,5,7,9 i 12 dc, więc zobaczymy co czas pokaże, na wszelki wypadek, gdyby apka się pomyliła to będziemy ❤️ jeszcze 14, 16 i 18 dc, bo chęci są 🙈
KamilaAnt2026, Dawdler34, Elgenda, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
We wrześniu będzie 6 rok.KamilaAnt2026 wrote:🌞mommytobe - na pewno nie ma co patrzeć na to czy dla pracodawcy jest coś wygodne lub nie, życie pisze różne scenariusze. Ale sama miewałam podobne przemyślenia więc rozumiem ❤️

❤️
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Ja pracuję w korpo, moje zadania są różnorodne, ale głównie związane z marketingiem. Ostatnio skończyłam kosmetologię, myślę że w przyszłości będzie to moja druga odnoga- podologia. Ale tak naprawdę marzy mi się pielęgniarstwo 😭 ale nie da rady tego pogodzić z etatem. Zajecia są od piątku popołudnia do niedzieli + zajęcia w szpitalu w trakcie tygodnia.
Dawdler, mam w bliskiej rodzinie speca od cybersecurity - też na dyżurach. Obiady rodzinne, grille, często z laptopem obok 😂
Gajek, pójdź na betę w piątek 😊 ja ogólnie też miałam taki epizod w poprzednim cyklu. Były plamienia, później nie było, pozniej znów były, aż w końcu okres.
natix lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Boże ile stron

Kompotlinko kciuki za zabieg i dalsze starania pewnie będziemy się widzieć na kolejnych wątkach
Gajek poszłabym na betę w piątek
Tulę za ⚪️ i nadal kciuki !
Ja na L4 poszłabym jeśli czułabym się źle, albo lekarz dałby takie wskazania. Ja na pewno będę musiała iść od razu z racji na już skróconą szyjkę więc nie nastawiam się na pracę długą chociaż moją uwielbiam ;p
Jestem psychologiem, ale ogarniam też stanowisko zarządzające ludźmi, pracuję w centrum profilaktyki uzależnień, pomocy rodzinom i dzieciom
Naprawdę uwielbiam tę pracę, ale z racji naszych starań biorę na siebie trochę mniej rzeczy żeby się tak nie stresować..
Dawdler masz bardzo ciekawą pracę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 13:01
KamilaAnt2026, mistyreal, Dawdler34, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Aenu kiedyś 5 lat pracowałam jako kadrowa w szkole ;p początek września to kocioł zresztą tak samo jak sierpień, więc na Twoim miejscu po potwierdzeniu ciąży poszłabym na L4 nie ma co się męczyć, a sama wiesz, że praca jednak stresująca. Na zastępstwo szybko znajdą
mieliśmy już kilka takich przypadków, wszystko do ogarnięcia. Trzymam kciuki!
mommytobe lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
tak dokładnie tak to wyglądaElgenda wrote:Ja pracuję w korpo, moje zadania są różnorodne, ale głównie związane z marketingiem. Ostatnio skończyłam kosmetologię, myślę że w przyszłości będzie to moja druga odnoga- podologia. Ale tak naprawdę marzy mi się pielęgniarstwo 😭 ale nie da rady tego pogodzić z etatem. Zajecia są od piątku popołudnia do niedzieli + zajęcia w szpitalu w trakcie tygodnia.
Dawdler, mam w bliskiej rodzinie speca od cybersecurity - też na dyżurach. Obiady rodzinne, grille, często z laptopem obok 😂
Gajek, pójdź na betę w piątek 😊 ja ogólnie też miałam taki epizod w poprzednim cyklu. Były plamienia, później nie było, pozniej znów były, aż w końcu okres.
ale na szczęście u mnie to może z 4tyg w roku
ale ekstra płatne, więc też nie ma dramatu
Elgenda lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dzięki, właśnie chyba potrzebowałam to usłyszeć od kogoś, kto zna szkołę od strony kadrowej. ❤️ Ja też wiem, jaki kocioł jest pod koniec sierpnia i na początku września, a do tego praca nauczyciela potrafi być naprawdę stresująca. Myślę, że jeśli lekarz potwierdzi, że wszystko jest dobrze i zaleci mi oszczędzanie się, to faktycznie pójdę na L4 i nie będę się na siłę męczyć. 🫶 Dobrze wiedzieć, że organizacyjnie da się to ogarnąć. 😅 Dzięki za kciuki! ❤️aaandzia wrote:Aenu kiedyś 5 lat pracowałam jako kadrowa w szkole ;p początek września to kocioł zresztą tak samo jak sierpień, więc na Twoim miejscu po potwierdzeniu ciąży poszłabym na L4 nie ma co się męczyć, a sama wiesz, że praca jednak stresująca. Na zastępstwo szybko znajdą
mieliśmy już kilka takich przypadków, wszystko do ogarnięcia. Trzymam kciuki! 
aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.
I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.
Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.
aaandzia, KamilaAnt2026, natix, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Kompotlinka trzymam przeogromne kciuki za przebieg zabiegu❤️ Ja na wtorek mam umówione HyCoSy, także w tym całym strachu na pewno będę myślała o Tobie i czekała na informacje 😇 Oby ten dzień okazał się łaskawy dla nas obu
Kompotlinka, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Elgenda wrote:Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.
I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.
Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.
O patrz, historia niczym z seriali dla nastolatków😅❤️👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Proszę za 10 dni dać mi znać że mam zacząć testować 😂😂 postaram się nie odliczać😂
aaandzia, Dawdler34, Szept_Flory, mistyreal, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo