Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gorzkax33333 wrote:Proszę za 10 dni dać mi znać że mam zacząć testować 😂😂 postaram się nie odliczać😂
hahah
ja już czekam na kolejne testy, a tu taka przerwa w kalendarzu...... nikt się nie wyłamie wcześniej?
Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Hahaha, jasne 😂 Za 10 dni masz pełne pozwolenie na testowanie 🤭🤞 A ja już teraz trzymam mocno kciuki za piękne dwie kreseczki. ⏸️🍀❤️ Tylko coś czuję, że to „nieodliczanie” może być najtrudniejsze. 😅Gorzkax33333 wrote:Proszę za 10 dni dać mi znać że mam zacząć testować 😂😂 postaram się nie odliczać😂
Gorzkax33333, aaandzia lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
O! Razem zawsze raźniej. Oby to był dobry dzień! 🤞🤞😊Lisia00 wrote:Kompotlinka trzymam przeogromne kciuki za przebieg zabiegu❤️ Ja na wtorek mam umówione HyCoSy, także w tym całym strachu na pewno będę myślała o Tobie i czekała na informacje 😇 Oby ten dzień okazał się łaskawy dla nas obu
Lisia00, aaandzia lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG - ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️
10.26 konsultacja andro⏳️ -
Elgenda wrote:Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.
I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.
Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.
nieźle ;o szkoda, że nie wyszło, ale przygoda życia jest
i cod pracy to mimo wszystko dobrze mieć znajomości ;p ja obecną pracę też zdobyłam bo kiedyś pracowałam dla pewnej firmy i dyrektorzy się znali i tak od słowa do słowa i dostałam pracę z polecenia
Elgenda lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Już mam dobry serial, dużo sezonów więc muszę nim głowę zająć i w weekend koniecznie wymyślić coś do roboty 😀Aenu wrote:Hahaha, jasne 😂 Za 10 dni masz pełne pozwolenie na testowanie 🤭🤞 A ja już teraz trzymam mocno kciuki za piękne dwie kreseczki. ⏸️🍀❤️ Tylko coś czuję, że to „nieodliczanie” może być najtrudniejsze. 😅🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
To siedzimy w jednej branży 😃 ja jestem planerem transportu w korpo. Też dużo stresu i niezbyt to lubię, ale na ten moment nie mogę sobie pozwolić na zmianę. Najchętniej chciałabym w przyszłości uciec z korporacji.KamilaAnt2026 wrote:Właśnie dziewczyny czym się zajmujecie zawodowo ?

Ja mam dość stresującą prace, pracuje jako spedytor transportu drogowego, nie ma nudy, ale jest tez dużo pracy po pracy i sporo nerwów
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Ja ostatnio wciągnęłam się w „Ojciec mojej córki” na Netflixie – bardzo mnie zaciekawił. 😄 A teraz zaczęłam „Oazę”, taki lekki, wakacyjny klimat. ☀️🌴 Też polecam, może akurat Ci podejdzie i pomoże zająć głowę. 🤭❤️Gorzkax33333 wrote:Już mam dobry serial, dużo sezonów więc muszę nim głowę zająć i w weekend koniecznie wymyślić coś do roboty 😀
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
A cóż to za serial jeśli można spytać? Szukam czegoś nowego do ogladaniaGorzkax33333 wrote:Już mam dobry serial, dużo sezonów więc muszę nim głowę zająć i w weekend koniecznie wymyślić coś do roboty 😀💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
hahahha jaka ciekawa historiaElgenda wrote:Haha a wiecie jak zostałam z zrekrutowana do pracy? Brałam korki z angielskiego przez platformę językową i miałam nauczycielkę z RPA i tak się polubiłyśmy, że nasze lekcje to tak naprawdę było gadanie o prywatnych sprawach. Opowiadałam jej ,,niesamowite" historie z poprzedniego korpo - później się nawet okazało, że jedna z asystentek była w plikach Epsteina xD od razu skasowała LinkedIn itd. Ogólnie tam było toxic.
I mówiłam jej, że będę zmieniać pracę, na co moja korepetytorka, że pogada ze swoimi uczniami z Polski. No i tak zostałam zaproszona na rekrutację.
Ta moja korepetytorka to w ogóle była krejzolka, zauroczyła się w swoim uczniu - z wzajemnością. Mieli się spotkać w Europie, więc zrobiła sobie tripa też zahaczając o Polskę, więc spotkałam się i z nią i z nim - nie był Polakiem ale też przyjechał. Później wyruszyli razem dalej. Niestety miłość nie przetrwała, miedzy nimi była różnica z 20 lat i z 80 cm wzrostu- ona starsza i niższa. Chłopak wręcz zaczął być po jakimś czasie dla niej nieprzyjemny:/ Wróciła ze złamanym sercem.
życie pisze różne scenariusze
Elgenda lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
ooooNikaaa_ wrote:To siedzimy w jednej branży 😃 ja jestem planerem transportu w korpo. Też dużo stresu i niezbyt to lubię, ale na ten moment nie mogę sobie pozwolić na zmianę. Najchętniej chciałabym w przyszłości uciec z korporacji.
a ja uciekam z małej firmy do korpo właśnie 🤣 wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Dziewczyny, trochę z innej beczki- która aplikacja najlepiej trafiała Wam z owulacją i macie to potwierdzone testami LH i monitoringiem?
U mnie Ovu pokazuje owulację aż 5 dni wcześniej niż aplikacja „Śledzenie cyklu” w Apple i już sama nie wiem, której bardziej ufać 😅👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
natix wrote:Dziewczyny, trochę z innej beczki- która aplikacja najlepiej trafiała Wam z owulacją i macie to potwierdzone testami LH i monitoringiem?
U mnie Ovu pokazuje owulację aż 5 dni wcześniej niż aplikacja „Śledzenie cyklu” w Apple i już sama nie wiem, której bardziej ufać 😅
mi OVU zakłamywałam dopiero premom z testami owi t i monitoring dobrze mi wyznaczyła i jak wprowadziłam dane do ovu to teraz oby dwie pokazują mi tak samo termin owulacji, w tym cyklu nie sprawdzę bo odpuściłam testowanie
natix, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
aaandzia wrote:mi OVU zakłamywałam dopiero premom z testami owi t i monitoring dobrze mi wyznaczyła i jak wprowadziłam dane do ovu to teraz oby dwie pokazują mi tak samo termin owulacji, w tym cyklu nie sprawdzę bo odpuściłam testowanie

Ja też chcę odpuścić testowanie bo źle mi to na głowę robi, więc szukam alternatywy. Wiadomo że z apka nigdy nie będę miała 100% pewności ale przy przytulaniu co 2 dni może się wstrzelimy 😏
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Szkoła złamanych serc i szkoła dla elity 😁Gajek wrote:A cóż to za serial jeśli można spytać? Szukam czegoś nowego do ogladania
aaandzia lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Jeśli chodzi o testy lh to premom, jeśli temperatura to ovufriendnatix wrote:Dziewczyny, trochę z innej beczki- która aplikacja najlepiej trafiała Wam z owulacją i macie to potwierdzone testami LH i monitoringiem?
U mnie Ovu pokazuje owulację aż 5 dni wcześniej niż aplikacja „Śledzenie cyklu” w Apple i już sama nie wiem, której bardziej ufać 😅
natix, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Gorzkax33333 wrote:Jeśli chodzi o testy lh to premom, jeśli temperatura to ovufriend
Specjalnie kupiłam zegarek kilka dni temu żeby mi mierzył temperaturę bo nie potrafiłam się zdyscyplinować i mierzyć od razu po przebudzeniu. Zobaczymy 😅
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
KamilaAnt2026 wrote:Właśnie dziewczyny czym się zajmujecie zawodowo ?

Ja mam dość stresującą prace, pracuje jako spedytor transportu drogowego, nie ma nudy, ale jest tez dużo pracy po pracy i sporo nerwów
Pracuję w urzędzie skarbowym 😶 bardzo stresująca i niewdzięczna praca .. dużo kontaktu z różnymi ludźmi bo jestem na sali ( pierwsza linia oporu 😅),analizowania przepisów prawnych i nerwica wpisana w specyfikę zawodu 😅🙈
Ale i tak wolę to niż pracę w służbach jak mój małż.
Co do l4 to wiem, że jak się uda najpewniej od razu lekarze mnie wyślą bo będzie to ciąża wysokiego ryzyka.. ale jeżeli miałabym szanse, to chciałabym z 3 miesiące przepracować bez informowania w pracy 😅🙈
Jak narazie to w ogóle muszę zajść w ciążę 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 14:47
KamilaAnt2026, Elgenda lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Pracuję w urzędzie skarbowym 😶 bardzo stresująca i niewdzięczna praca .. dużo kontaktu z różnymi ludźmi, analizowania przepisów prawnych i nerwica wpisana w specyfikę zawodu 😅🙈
Ale i tak wolę to niż pracę w służbach jak mój małż.
Co do l4 to wiem, że jak się uda najpewniej od razu lekarze mnie wyślą bo będzie to ciąża wysokiego ryzyka.. ale jeżeli miałabym szanse, to chciałabym z 3 miesiące przepracować bez informowania w pracy 😅🙈
Jak narazie to w ogóle muszę zajść w ciążę 😶
no ja też snuje plany, żeby pracować na początku, ale wiem jak może być,,, w pierwszej ciąży wymiotowałam do 5 miesiąca xd więc średnio byłoby chodzić do pracy jakbym miała tak samo teraz ;p
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
natix wrote:Ja też chcę odpuścić testowanie bo źle mi to na głowę robi, więc szukam alternatywy. Wiadomo że z apka nigdy nie będę miała 100% pewności ale przy przytulaniu co 2 dni może się wstrzelimy 😏
w poprzednich staraniach tutaj na forum wpadłam w straszny szał testowania i sprawdzania temperatury, nie potrafiłam się opamiętać chociaż wtedy nie testowałam tyle przed czasem @ jak teraz
Pamiętam, że wtedy przestałam robić cokolwiek w aplikacjach i zaszłam w ciąże więc może to jakiś sposób. Mój lekarz od samego początku mówi żeby co 2 dni i czekać na owoc
Gorzkax33333, natix lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Gosiaczkova witaj w urzędowym klubie ;p potwierdzam, że może wbrew pozorom, ale stresująca i odpowiedzialna praca
poprzedni cykl miałam 2 tygodnie urlopu więc nadzieja, że mniejszy stres i może to pomoże, ale nic z tego… raczej będę starć się uciec na L4 jak najszybciej
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
👶🩷 5 lat
AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
Estradiol 33,26
Prolaktyna 36,63 ng / ml